Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

Madagascar filminde kral Julien hostese uçuş kölesi diyordu aklıma o geldi

ben seviyorum sizi, ne yalan söyleyeyim.. o kadar kompleks ve kapris sahibi insanlarla mücadele ediyorsunuz.. üzerine su dökülen bebeğini kurutmasını isteyen mi ararsın, oturduğu yeri beğenmeyeni mi.. o kadar insanla mücadele ediyorsunuz bir de yetmiyor gülümsüyorsunuz.. her uçağa bindiğimde hosteslere tek tek teşekkür etmekten içim kuruyor işiniz çok ama çok zor.. master falan yalan sizin işinizin yanında.. yoksa işinize bu kadar çok talep olmazdı zaten..

Gerçekten bazen sabrımızın tükendiği yorulduğumuz oluyor, ama yine de gülmekten vazgeçmiyoruz. Asıl kırıldığımız yerler işte bu patavatsız insanların bize restauranta gitmiş gibi davranmaları. Yahu yolcusuz uçakta iki pilot bile kabin memuru olmadan uçamaz! En az bir amir gerekli yanlarında. Ama anlayabilecek kapasite yok maalesef. Uçak kaçırılma binde bir olaymış. Bir zahmet açıp thy nin pistten çıkan uçağını, motoru yanar halde İstanbul à inen uçağını ve bu olaylarda kmlerin görevlerini nası yerine getirip olayı sıkıntısız atlattıklarına baksın. Size döktüm içimi ama şu yorumlara şok oldum resmen ve gerildim bayağı. Sizin gibi nazik kendini ve bizi bilen yolculara ihtiyacımız var bizde sizi çok seviyoruz

Yazının sonuna kadar katılmıştım ama son cümleyi keşke yazmasaydınız. Emek gösteren insanların diplomalarına saygısızlık olmuş, size garson diyenlerle aynı şekilde yazmışsınız.

Ülke şartlarımız çok kötü, rutin de also bayıcı da olsa memurluğa ölüp biten o kadar çok insan var ki. İşsizlik dizboyuyken yazılan yorumlara çok da şaşırmamak gerek, insanlar da haklı.

Ağlayan çocuklara da çare bulursanız tadından yenmicek bir meslek gurubu olacaksınız gözümde

Alaninizda gelisiminiz gayet saglam oldugundan soruyorum akademisyenlik nicin dusunmediniz hic ?

kabin memurluğu dediğiniz bildiğimiz hosteslikse, bahsettiğiniz donanımlı eğitimi hosteslikte nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz? ayrıca 26 biraz geç bir yaş gibi geldi bu işe başlamak için.

çocuğunuz olduğunda farklı düşüneceğinizden eminim. insanlar tatili sadece evde yatmak için değil çocuklarıyla ve aileleriyle vakit geçirmek için istiyor. üstelik mesai saatine vurunca bence bir öğretmen hostesden daha çok kazanıyor. öğretmenler günlük tuttukları nöbet için ekstra nöbet parası alabiliyor ama hostesin gecesi gündüzü olmayacaktır.

Durust olmam gerekirse bazen hala özluyorum ama sonra aklima agzindan yemek partikulleri sacarak 'suuu' diye suratima haykiranlari dusununce ya da lavaboyu pisuvar sanip tuvaletini yapanlar aklima gelince aninda soguyorum

Bir şey diyeyim mi valla ben de öğretmenlik okuyorum, öğretmenliği de benimsedim fakat yaşım 23 zaten şu anda; biraz daha vakit olsaydı eğer ben de uçuş hostesi olmak isterdim. Hadi bir itiraf yapayım, bunun için kilo vermiştim Boy kilo oranı aranıyor diye. Ne bileyim ya çok zevkli, bir oradasın bir burada. Çok özgürce bir yaşam stili, bana göre aslında :)

Öğretmenlikle hostesliği hizmeti karşılaştırılamaz.meyve suyu dağıtmakla insan nasıl bi amaca hizmet eder açıklar misiniz?ha parası iyi derse okey...
Hostessiz bir ucaga biner misiniz? Havada olacak herhangi bir sorunda size ne yapmaniz gerektigini soyleyecek insanin olmadigi? Her meslek bir amaca hizmet eder ve hic biri asagilanamaz! Bu sig dusunce karsisinda ne desem bos. Mesleginiz ne dunyayi kurtariyor olmalisiniz.

valla ingilizce üzerine öğrenciler hiç düşmüyor önemsenmiyor bu ders.ingilizce öğretmenlerinde mükemmel bir sabır olması lazım.derslere hiç katılım olmuyor öğrenci de kalkıp yes ı doesnt deyince insan fıttırıyor .kabin memurluğu güzel meslek .abes bi tarafı da yok.ama toplumda devlet yatış sırt dayayıp para kazanlıacak yer olarak görüldüğü için devletten ayrıldığında eleştirenler olacaktır.ben de kabin memurluğu şansımı denerdim.

Son düzenleme:
Bence hayallerinizin peşinden gidin devlet memurluğunun ne artısı var karşılaştırdığınız da kabin memurluğuna göre eğer aile hayatınız etkilenmeyecekse ben olsam kabin memuru olurdum

Çevremde sizin gibi iyi üniversitelerden mezun olup, yurtdışında staj yapıp, kabin memuru ya da pilot olan tanıdıklarım çok.
Fakat uçuş hostesliği zor bir meslektir ve evlilik hayatıyla birlikte yürütülmesi gerçekten daha da zorlaştırıyor.
O tanıdıklarım 3-4 yıl çalışıp, amirliğe yükselip, evlerini ve arabalarını alıp birikim yapıp, istifa ettiler ve evlendiler.
Neden ayrıldıklarını sorduğumda dışarıdan çok kolay göründüğünü ama nerede uyandığını bilmemenin, 2 günde 3 ülke değiştirmenin ve bunların yanı sıra hiçbir şekilde gezebilme imkanının olmamasının, sosyal hayatının bitişinin insanı sadece robot yaptığını söylediler.
Evlerinde ayda ancak 10 12 gün kalabilmek de cabası...
Abes değil istediğiniz fakat yıllarca yapılacak bir işten de bahsetmiyorsunuz.
Yer hostesliği sizi tatmin edecekse daha rahat ve kolay bir iş.

Beni de çok teşvik eden, araya tanıdık sokup bu sektöre yönlememi isteyen oldu ama bu dezavantajları sebebiyle reddettim.
Evimde işsiz işsiz oturuyorum, sanırım daha mutluyum.

Eşin evdeyken sen 1 hafta 10 gün yurt dışında durabilecek misin? Gecen gündüzün karışacak bazen eve gece 3 de geliceksin. Yazları daha da yoğun. Evlilik hayatını etkiler mi onu düşün bence

öğretmenler nöbet parası alabiliyorlar mı? bu nerden çıktı yahu? =) bir öğretmenle km nin kazandıkları para kıyas dahi kabul etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…