- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.418
- 1.123
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Bizi daha fazla ne kadar aşağılayablirdiniz merak ettim doğrusu? Okumuş garson ne kadar kötü bir laf pes doğrusu.... uçağa bindiğinizde umarım kötü bir durum yaşamaz ve o okumuş garsonların yardımına ihtiyacınız kalmaz... O zaman asıl görevimiz neymiş öğrenirsiniz. Yeri geliyor 9 saatlik uçuşta bir tüp içinde yolcu ile beraberiz. Yangın söndürme ihtimalinden tutunda hamile yolcuya doğum yaptıracak kadar eğitimliyiz çok şükür. Ki google amcaya kabin memurunun işini sorarak ne yaptığımızı öğrenebilirsiniz!!!!! Zira portakal suyu dağıtmak değil benim işimheee şu bilmem nerelerde master yapanlardan daha çok yer görüp birde üstüne dünya para kazanıyoruz ne ala memleket :))(
Seni mutlu edecek işi yapmalısın.Hayallerinin peşinden git...Ruhunu daraltan ,seni sıkan insanlarla aynı ortamda çalışmama fırsatın varken kaç kurtar kendini :=)
Bizi daha fazla ne kadar aşağılayablirdiniz merak ettim doğrusu? Okumuş garson ne kadar kötü bir laf pes doğrusu.... uçağa bindiğinizde umarım kötü bir durum yaşamaz ve o okumuş garsonların yardımına ihtiyacınız kalmaz... O zaman asıl görevimiz neymiş öğrenirsiniz. Yeri geliyor 9 saatlik uçuşta bir tüp içinde yolcu ile beraberiz. Yangın söndürme ihtimalinden tutunda hamile yolcuya doğum yaptıracak kadar eğitimliyiz çok şükür. Ki google amcaya kabin memurunun işini sorarak ne yaptığımızı öğrenebilirsiniz!!!!! Zira portakal suyu dağıtmak değil benim işimheee şu bilmem nerelerde master yapanlardan daha çok yer görüp birde üstüne dünya para kazanıyoruz ne ala memleket :))(
valla normal hayatta da çok az insan bu fikrime destek oluyor. deli misin, öğretmenliğin çalışma saatleri tatilleri bla ba....bu lafları duymaktan kusacağım artık. alın tüm tatillerim sizin olsun valla bak diyesim geliyor. sömestr tatilindeyim de ne oluyor, pc başında havacılık sektörünü araştırıyorum
Gerçekten bazen sabrımızın tükendiği yorulduğumuz oluyor, ama yine de gülmekten vazgeçmiyoruz. Asıl kırıldığımız yerler işte bu patavatsız insanların bize restauranta gitmiş gibi davranmaları. Yahu yolcusuz uçakta iki pilot bile kabin memuru olmadan uçamaz! En az bir amir gerekli yanlarında. Ama anlayabilecek kapasite yok maalesef. Uçak kaçırılma binde bir olaymış. Bir zahmet açıp thy nin pistten çıkan uçağını, motoru yanar halde İstanbul à inen uçağını ve bu olaylarda kmlerin görevlerini nası yerine getirip olayı sıkıntısız atlattıklarına baksın. Size döktüm içimi ama şu yorumlara şok oldum resmen ve gerildim bayağı. Sizin gibi nazik kendini ve bizi bilen yolculara ihtiyacımız var bizde sizi çok seviyoruz
Alaninizda gelisiminiz gayet saglam oldugundan soruyorum akademisyenlik nicin dusunmediniz hic ?26 yaşında, yeni evli, devlette çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. Prestijli bir üniversitede eğitim alanında burslu olarak yüksek lisans yaptım, tez aşamasındayım. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok seçkin okulda staj yaptım. İngiltere'deki seçkin bir üniversiteden dersler aldım. Gel gör ki bu kadar eğitim ve donanımı bir devlet okulunda yeterince kullanamıyorum. İnanılmaz derecede sıkılıyorum işimden. Öğrencilerimi çok seviyorum, fakat akademik düzeylerinin inanılmaz düşük olması, devlette çalışan bir öğretmenin yükselme ve kariyer fırsatı olmaması, nerdeyse 70 yaşına gelmiş işini sevmeyen ve çocuklara hiçbir şey vermeyen insanlarla aynı ortamda bulunuyor olmak beni çok sıkıyor. Şükürsüz olmak istemiyorum, şimdi burda atanamayan onca öğretmen var muhabbeti yapılacak ama inanın benim aldığım eğitim devlet okulunda sadece köreliyor. Kendimi geliştiremiyor olmak, dahası kişisel gelişimimin kariyerime hiçbir faydası olmayacağını bilmek beni mutsuz ediyor.
Öte yandan kabin memurluğu üniversite son sınıftan beri inanılmaz ilgimi çeken bir meslek dalı. Forumlarda devamlı thy nin mülakat süreçleriyle ilgili bilgiler okurdum. Bir havacılık forumuna üyeydim ve orda aktiftim. Üni bittikten hemen sonrA Emirates havayolunun mülakatlarına girdim. Bilenler bilir, dünyadaki en iyi hava yollarından biridir ve mülakat süreçleri inanılmaz meşakkatlidir. Yüzlerce kişinin içinden son 20 ye kaldım ama heyecanım sebebiyle elendim. O süreçte thy alım yapmıyordu. Uzunca bir süre thy nin mülakatlarını bekledim, tam alımlar başladı, İngilizce sınavına davet aldıım gün yüksek lisansı kazandığımın haberi geldi ve o zaman eğitim daha ağır bastı benim için. Mülakatın olduğu gün ben başka şehre taşındım ve yksek lisans kaydımı yaptırdım.
Okul bitti-tabii tez uzadı-evlendim, tekrar memlekete taşındım ama kabin memurluğu hayalim hala geçmedi. Şimdi internet sitesinde kaibn memuru alım ilanını görünce eski anılarım depreşti. Sizce şansımı denemem çok mu abesle iştigal olur? Kamuda bir iş thy de çalışmak için bırakılır mı? İngilizce mezunu olduğum için nerdeyse arkadaşlarımın yarısı orda kabin memuru ve inanılmaz yüksek rakamlar alıyorlar. 5.yılını tamamlayan ve amirlik eğitimi alan bir arkadaşımın civarının 7bin tl den yüksek olduğunu biliyorum, ikramiyeler de cabası. Çok iyi ingilizcem var, insanlarla iletişimim kuvvetli ve öğretmenlikten hoşnut değilim şu anda. Sizce saçmalıyor muyum? Samimi fiikirlerinize ihtiyacım var...
valla normal hayatta da çok az insan bu fikrime destek oluyor. deli misin, öğretmenliğin çalışma saatleri tatilleri bla ba....bu lafları duymaktan kusacağım artık. alın tüm tatillerim sizin olsun valla bak diyesim geliyor. sömestr tatilindeyim de ne oluyor, pc başında havacılık sektörünü araştırıyorum
Durust olmam gerekirse bazen hala özluyorum ama sonra aklima agzindan yemek partikulleri sacarak 'suuu' diye suratima haykiranlari dusununce ya da lavaboyu pisuvar sanip tuvaletini yapanlar aklima gelince aninda soguyorumişte, havacılık hala bir tutku olarak kalsa da demişsiniz =) kimileri için hakikaten böyle. bu işi yapıp kısa süre sonra ilallah ederek istifa edenler de tanıyorum, arkadaşım gibi çok severek icra eden de. benim için de bir tutku aslında, yolcu olarak uçağa bindiğimde dahi hosteslerin neler yaptıklarına odaklanıyorum. evli olmasam bir dk dahi düşünmezdim ama evlilik hayatı ve ilerde çocuk durumunda ne yaparım onu düşünüyorum. bir de öğretmenlik gibi rahat koşulları olan bir işi bıraktığım için pişman olur muyum durumu...
Ingilizce:) acabalar olmaz mii. Tabiki oldu. Ama su an keske deil iyi ki diyorum kendime. Doktora tez asamasindayim ayrica.hangi alandasınız? öğretmelikten istifa ederken acaba larınız oldu mu?
Hostessiz bir ucaga biner misiniz? Havada olacak herhangi bir sorunda size ne yapmaniz gerektigini soyleyecek insanin olmadigi? Her meslek bir amaca hizmet eder ve hic biri asagilanamaz! Bu sig dusunce karsisinda ne desem bos. Mesleginiz ne dunyayi kurtariyor olmalisiniz.Öğretmenlikle hostesliği hizmeti karşılaştırılamaz.meyve suyu dağıtmakla insan nasıl bi amaca hizmet eder açıklar misiniz?ha parası iyi derse okey...
valla ingilizce üzerine öğrenciler hiç düşmüyor önemsenmiyor bu ders.ingilizce öğretmenlerinde mükemmel bir sabır olması lazım.derslere hiç katılım olmuyor öğrenci de kalkıp yes ı doesnt deyince insan fıttırıyor .kabin memurluğu güzel meslek .abes bi tarafı da yok.ama toplumda devlet yatış sırt dayayıp para kazanlıacak yer olarak görüldüğü için devletten ayrıldığında eleştirenler olacaktır.ben de kabin memurluğu şansımı denerdim.26 yaşında, yeni evli, devlette çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. Prestijli bir üniversitede eğitim alanında burslu olarak yüksek lisans yaptım, tez aşamasındayım. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok seçkin okulda staj yaptım. İngiltere'deki seçkin bir üniversiteden dersler aldım. Gel gör ki bu kadar eğitim ve donanımı bir devlet okulunda yeterince kullanamıyorum. İnanılmaz derecede sıkılıyorum işimden. Öğrencilerimi çok seviyorum, fakat akademik düzeylerinin inanılmaz düşük olması, devlette çalışan bir öğretmenin yükselme ve kariyer fırsatı olmaması, nerdeyse 70 yaşına gelmiş işini sevmeyen ve çocuklara hiçbir şey vermeyen insanlarla aynı ortamda bulunuyor olmak beni çok sıkıyor. Şükürsüz olmak istemiyorum, şimdi burda atanamayan onca öğretmen var muhabbeti yapılacak ama inanın benim aldığım eğitim devlet okulunda sadece köreliyor. Kendimi geliştiremiyor olmak, dahası kişisel gelişimimin kariyerime hiçbir faydası olmayacağını bilmek beni mutsuz ediyor.
Öte yandan kabin memurluğu üniversite son sınıftan beri inanılmaz ilgimi çeken bir meslek dalı. Forumlarda devamlı thy nin mülakat süreçleriyle ilgili bilgiler okurdum. Bir havacılık forumuna üyeydim ve orda aktiftim. Üni bittikten hemen sonrA Emirates havayolunun mülakatlarına girdim. Bilenler bilir, dünyadaki en iyi hava yollarından biridir ve mülakat süreçleri inanılmaz meşakkatlidir. Yüzlerce kişinin içinden son 20 ye kaldım ama heyecanım sebebiyle elendim. O süreçte thy alım yapmıyordu. Uzunca bir süre thy nin mülakatlarını bekledim, tam alımlar başladı, İngilizce sınavına davet aldıım gün yüksek lisansı kazandığımın haberi geldi ve o zaman eğitim daha ağır bastı benim için. Mülakatın olduğu gün ben başka şehre taşındım ve yksek lisans kaydımı yaptırdım.
Okul bitti-tabii tez uzadı-evlendim, tekrar memlekete taşındım ama kabin memurluğu hayalim hala geçmedi. Şimdi internet sitesinde kaibn memuru alım ilanını görünce eski anılarım depreşti. Sizce şansımı denemem çok mu abesle iştigal olur? Kamuda bir iş thy de çalışmak için bırakılır mı? İngilizce mezunu olduğum için nerdeyse arkadaşlarımın yarısı orda kabin memuru ve inanılmaz yüksek rakamlar alıyorlar. 5.yılını tamamlayan ve amirlik eğitimi alan bir arkadaşımın civarının 7bin tl den yüksek olduğunu biliyorum, ikramiyeler de cabası. Çok iyi ingilizcem var, insanlarla iletişimim kuvvetli ve öğretmenlikten hoşnut değilim şu anda. Sizce saçmalıyor muyum? Samimi fiikirlerinize ihtiyacım var...
çocuğunuz olduğunda farklı düşüneceğinizden eminim. insanlar tatili sadece evde yatmak için değil çocuklarıyla ve aileleriyle vakit geçirmek için istiyor. üstelik mesai saatine vurunca bence bir öğretmen hostesden daha çok kazanıyor. öğretmenler günlük tuttukları nöbet için ekstra nöbet parası alabiliyor ama hostesin gecesi gündüzü olmayacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?