• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

Elinizden daha fazlası geliyorsa neden yapmayasın, köreldiğini hissetmek kadar kötü bişey yok bunu yaşamış biri olarak kendi adıma çok pişmanım.

Elbette kadın yarım gün çalışsın, sonra eve gelip yemek yapsın çocuk yapsın misssssssssss. İdeal ev kadını.
Toplum kadınları öğretmen olmaya çağırıyor yapacak bir şey yok :p :p :p
malesef sonra bu yüzden eğitim kalitesi kalmıyor ve çocuklara vizyon asilayacak kimse de olmuyor. Yemek yapacak vaktim olsun diye öğretmen olan ne kadar vizyon asılayabilir?

İnsan muhakkak sevdigi isi yapmali tabi ki lakin olayin bir de baska boyutlari var ki 5 seneye yakin kabin memurlugu yapmis biri olarak (bu arada ben de ing ogretmeniyim ama hic meslegimi icra etmedim) buz daginin gorunen kisminin cok cazip gorunmeyen kisminin ise cilelerle dolu oldugunu soylemeliyim.

Herseyden once evlilik hayatini kabin memurlugu ile birlestirmeniz cok zor olacaktir. Hersey aylik planda belirlendigi sekilde yurumez havada; kotu hava sartlari, sorun cikaran yolcu ya da ucakta kucuk bir ariza, belki de son ucusta eve gideceginizi hayal ederken bir anda bir tlf ile baska bir ucusa gitmeniz, sabah 3 de kalkip makyaj yapmak, gece 2 de eve donmek.. Kisacasi cok cok cok esnek olmalisiniz (esiniz de). Cunku artik bayramlar, dogum gunleri, ozel gunlerin cogu siradan bir gun olarak kalacak malesef.

Ayrica etkili iletisiminizin bile bir ise yaramayacagi sorunlarla ve insanlarla sık sık karsilasacaksiniz. Kimi zaman yapacaginiz en icten ve guzel aciklama bile karsinizdakinin bileti aldiysam ucagi da satin aldim tavri karsisinda eriyip bitecek. Bazen yeri gelecek sorun cikmasin diye cok yaratici yalanlar bile soylemek zorunda kalacaksiniz.

Bunun yaninda kabin memurlugu ogretmenlige hic benzemez cunku bir ekip calismasi gerektirir ve ekip kotuyse siz hic bir seysinizdir! Dahasi yeri gelir kaptanindan tutun da catering gorevlisine kadar garip garip egolar nazlar cektiginiz olur.

Eliniz cok hizli olmalidir, pratiklik bir kabin memurunun en onemli ozelligidir ama ayni zamanda da gozunuz 7/24 acik olmalidir cunku o ucakta olabilecek kucucuk bir hata size cok buyuk bedeller odetebilir. (Tuvalet kapisi diye ucagin kapisini havadayken acmaya calisan yolcu gibi ki bu gercek).

Bu kadar anlattim madem saglik sorunlarina da deginmeden gecmiyim; cok sık nezle, grip olursunuz cunku ucaklar ne kadar temizlense de cok mikroplu ortamlardir. Beliniz, boynunuz hatta kol ve bacaklariniz agrir cunku istemeseniz bile agir seyler kaldirmak, itmek zorunda kalirsiniz. Bel ya da boyun fitigi tipik hostes rahatsizligidir. Ayaklariniz ve elleriniz ucus sonunda davul gibi siser cunku vucudunuz bu kadar hava basincini dengelemekte zorlanir. İster istemez ruh durumunuz da etkilenir cunku gunde en az 400 insan gormek ve bu insanlara hizmet etmek (evet, hizmet edersiniz cunku kabin memurlugu tam olarak hizmet sektorunde olan bir meslek grubu) hic de kolay degildir.

İyi yanlari dersek; Turkiye sartlari icin dolgun maas, yeni ulkeler ve farkli insanlar gorme firsati, kazanilan pratikligi ve uyanikligi gercek hayatta kullanma ve bir de insanlarin hostes oldugunuzu duyunca sizin cok havali bir is yaptiginizi dusunmesi (bana hep sacma gelmistir bu).

Ben yapin ya da yapmayin diyemem tabi ki ama iyi dusunun derim; akliniza takilan bir sey olursa yardimci olmaya calisirim.

yorumunuz için çok çok teşekkür ederim...işte belki böyle işin içinde bulunmuş birisi gerçekten işime yarayacak ve karar vermemde yardımcı olacak bilgiler verir, fikirler sunar diye bu konuyu açtım aslında. havacılık forumlarını da takip ediyrum ve orda da aktifim ama orda bu tarz bir konu açsam herkes bir şekilde havacılık sektörüne gönül verdiği için kesinlikle denemem yönünde yorumlar yapacaktı.

anlattıklarınız işin iç yüzünü daha iyi görmemi sağladı. aslında aşağı yukarı bilgi sahibiyim bu zorluklar hakkında, çünkü çok samimi olduğum bir arkadaşım 5 yıldır thy de uçuyor, şu anda amirlik eğitimini yeni bitirdi. ve işini inanılmaz seviyor, kurumunu da öyle. fakat onun hep söylediği şey, bu iş bir tutku. işi sevdikten sonra o zorlukların üstesinden gelebiliyorsun. şu anda bu işi bıraksam başka bir iş yapamam, 8-5 mesaisinde çalıştığımı düşünemiyorum. bilmiyorum onun bu tutkusu beni de etkileyen şey oldu sanırım. merak ettiğim, 5 yıl uçtum demişsiniz, amirlik yaptınız mı? bıraktıktan sonra ne iş yaptınız?

Tabiki kolay değil bende yakında aynı durumların içerisine girecek bir mühendis adayıyım.Kolay olmadığının farkındayım fakat size ve işinizde iyi donanımlı oluşunuza güvenerek başarabileceğinizi düşünüyorum.Her yerde olduğu gibi akademisyenlikte de seçim yaparken tanıdığı insanları ön plana taşıma durumu var.Artık bu alışmamız gereken bişey :) Size asıl sormak istediğim ingilizce bir dille ilgilenmek asıl bu sizin için ne ifade ediyor. Yani sanki bölümünüzle ilgili bişey yapma konusunda biraz süphelisiniz ?

aslında bölümümle ilgili bir iş yapmak derken, yapabileceğim şeyler belli. hepsinin sonu bir şekilde öğretmenliğe çıkıyor. tabii kısmet olur da yüksek lisansı bitirip doktoraya başlarsam kadro kovalayabilirim. ama bunun da ne denli zor bir şey olduğunu biliyorum. akademik camiada da pek çok yerde olduğu gibi tanıdığına kadro verme, şahsa özel kadro açma durumları inanılmaz fazla oluyor, okutmanlık başvuru sürecimde bizzat yaşadım. o sebeple biraz şevkimin de kırıldığını söylemeliyim. eğitim alanında araştırma yapma fikri de cezbetmiyor bir süredir, yüksek lisans tezimi bitirememe sebebim de bu aslında.

Kuzenimiz thy de kabin memuru.. evet maaşı iyi bir meslek ama davulun sesi uzaktan hoş geliyor.

1. Özel sektör ve işten cikarilabilme ihtimalin orda da var

2. Mesela wc deki yaptigin kontrolden sonra en minik bir eksikten bile uyari alabilirsin

3. Amir ve ast iliskisi cok var

4. Ve en onemlisi gecen gunduzun sabahin aksamin tatil gunun bayramin seyranin asla yok. Evli bir bayan icin ne kadar uygun bilemem

5.uyku problemlerin cok oluyor, ve gozlerin şiş geziyorsun herzaman ve musterilerin agiz kokusu da cabasi

tabiki yeni ülkeler görmek cok guzel ama bilemedim. benn olsam degismezdim işimi. Hosteslikde ne kadar gelistirebileceksiniz ki kendinizi?

tüm bu yazdıklarının içinde bayram seyranın olmayışı ve bunun evli bir bayana uygun olup olmadığı kafamı kurcalayan şey.

Yazdıklarından snladığım akademisyenlik ki tr de akademisyenlik bana göre öğretmenliğin üni versiyonu yapmakta seni tatmin etmez gibi geldi. Bence kabin memurluğunu denemelisin ama fiziksel olarak dayanıklı mısın? Bu çok önemli bdn 2 gün üstüste gec yatsam sinirlerim bozulur. Ayrıca o kadar çok ülke göreceksin ki harika birsey bu. Kesin denemelisin. Mesela memuriyetini dondurabiliyorsan o şekilde yap. Sonra bktın hevesini aldın bebeğin vs oldu geri dönersin. Basarılar şimdiden

Sizi çok çok iyi anlıyorum ve bence hayallerinizin peşinden koşmalısınız.

Ben de öğretmenim,sevilen işimi iyi yapan biriyim ama dediğiniz gibi öğretmenlik özellikle velilerin halleri beni bazen çok bunaltıyor. İngilizce ve Arapça biliyorum akıcı olarak, tercümanlık da yaptım bu dillerde ve çok ilginç bir şekilde benim de en büyük hayalim bu. İnsanlara garip geliyor, özellikle öğretmenlik gibi bir mesleği bırakıp hostes olmak istiyorum demek insanlara çok abes geliyor. Benim başka bir çekincem var ama o olmasaydı kesinlikle başvururdum.

İnsanları umursamayın. Takip edin ve deneyin, olmazsa yapamazsanız tekrar öğretmenliğe dönüş yaparsınız ama denemezseniz hep aklınızda kalacak ve bir süre sonra yaştan dolayı zaten başvuramayacaksınız.

Bence yapmalısınız. Daha geçen gün Emirates başvuru aldı yine.

Hobinizi meslek olarak edinin, ve ömrünüz boyunca çalışmayın :KK200:

işte beni tam olarak anlayan biri :))
devlette öğretmenliği bırakıp hostes olmak istiyorum dediğime herkes dünyanın en absürd şeyini söylemişm gibi tepkiler veriyor. ama thy de hostes olanların belki yarıdan fazlası öğretmenliği bırakmış veya direk eğitim fakültesinden çıkıp gelmiş kişiler, çok az kişi bunun farkında. onların sadece uçan garson olarak görülmeleri aldıkları eğitim ve sahip oldukları donanım düşünüldüğünde gerçekten haksızlık.
Emirates i çok istemiştim zamanında. Özellikle İK da çalışan ve işe alım uzmanı olarak Tr ye gelen bayanın öyküsü beni çok etkilemişti, Boğaziçi İngiliz Dili ve EDb mezunu olup Emirates te hostes olarak başlayan ve zaman içinde terfi alıp İK nın başına gelen ve şu anda işe alımlar için tüm dğnyayı gezip dolgun maaş alan bir bayan vardı...İşe alım süreçleri bayağı zorluydu , finale kalmayı başardım ve olmadı. Evli olmasaydım şu an tekrar katılabilirdim ama artık Dubai'de yaşama şansım yok :=)

Yazdıklarından snladığım akademisyenlik ki tr de akademisyenlik bana göre öğretmenliğin üni versiyonu yapmakta seni tatmin etmez gibi geldi. Bence kabin memurluğunu denemelisin ama fiziksel olarak dayanıklı mısın? Bu çok önemli bdn 2 gün üstüste gec yatsam sinirlerim bozulur. Ayrıca o kadar çok ülke göreceksin ki harika birsey bu. Kesin denemelisin. Mesela memuriyetini dondurabiliyorsan o şekilde yap. Sonra bktın hevesini aldın bebeğin vs oldu geri dönersin. Basarılar şimdiden

memuriyete tekrar geri dönme şansım var. aynen dediğin doğru, akademisyenlik şu anda beni cezbedecek en son şey diyebilirim çünkü misal şu anda araştırma görevlisi olsam araştırma yapabilmek bilimsel beceri kazanmak şöyle dursun hocanın derslerini doldurma, kağıtlarını okuma ve sınav yapmanın ötesinde bir şey yapabileceğimi hiç sanmıyorum. e başkasınn asistanlığını yapacaıma kendi derslerime devam ederim şu an olduğu gibi daha iyi =)

Açıkçası kabin memurluğunu denedikten bir süre sonra sıkılacağınızı düşünüyorum. O işi ömür boyu yapabileceğinizi düşünüyor musunuz gerçekten?

ömür boyu olmasa da uzunca bir süre yapabilirim. zaten 10 sene sonra emekli oluyorsunuz kabin memurluğundan. ondan sonra uçuş akademisinde veya yerde devam edebilirim gene thy bünyesinde. tabii btün bu planları bozan tek şey çocuk...

İnsan sevdiği işi yapmalı. Ama esin ne der bu konuya acaba.çünkü oldukça düzensiz bir iş neticede. Evlilik hayatınızı sarsabilir. Bunu kaldırabilecek güçte mi evliliğiniz?

İnsan sevdiği işi yapmalı. Ama esin ne der bu konuya acaba.çünkü oldukça düzensiz bir iş neticede. Evlilik hayatınızı sarsabilir. Bunu kaldırabilecek güçte mi evliliğiniz?
eşim istemiyor. ama ben çok istersem destek olur elbette. eşim düzeni seven biri, benim şu andaki çalışma saatlerimden de çok memnun. tabii hangi erkek istemez eşi kendisinden 3 saat önce eve gelsin gereken işleri yapsın yemeği hazırlasın ve onu beklesin :=)

26 yaşında, yeni evli, devlette çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. Prestijli bir üniversitede eğitim alanında burslu olarak yüksek lisans yaptım, tez aşamasındayım. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok seçkin okulda staj yaptım. İngiltere'deki seçkin bir üniversiteden dersler aldım. Gel gör ki bu kadar eğitim ve donanımı bir devlet okulunda yeterince kullanamıyorum. İnanılmaz derecede sıkılıyorum işimden. Öğrencilerimi çok seviyorum, fakat akademik düzeylerinin inanılmaz düşük olması, devlette çalışan bir öğretmenin yükselme ve kariyer fırsatı olmaması, nerdeyse 70 yaşına gelmiş işini sevmeyen ve çocuklara hiçbir şey vermeyen insanlarla aynı ortamda bulunuyor olmak beni çok sıkıyor. Şükürsüz olmak istemiyorum, şimdi burda atanamayan onca öğretmen var muhabbeti yapılacak ama inanın benim aldığım eğitim devlet okulunda sadece köreliyor. Kendimi geliştiremiyor olmak, dahası kişisel gelişimimin kariyerime hiçbir faydası olmayacağını bilmek beni mutsuz ediyor.

Öte yandan kabin memurluğu üniversite son sınıftan beri inanılmaz ilgimi çeken bir meslek dalı. Forumlarda devamlı thy nin mülakat süreçleriyle ilgili bilgiler okurdum. Bir havacılık forumuna üyeydim ve orda aktiftim. Üni bittikten hemen sonrA Emirates havayolunun mülakatlarına girdim. Bilenler bilir, dünyadaki en iyi hava yollarından biridir ve mülakat süreçleri inanılmaz meşakkatlidir. Yüzlerce kişinin içinden son 20 ye kaldım ama heyecanım sebebiyle elendim. O süreçte thy alım yapmıyordu. Uzunca bir süre thy nin mülakatlarını bekledim, tam alımlar başladı, İngilizce sınavına davet aldıım gün yüksek lisansı kazandığımın haberi geldi ve o zaman eğitim daha ağır bastı benim için. Mülakatın olduğu gün ben başka şehre taşındım ve yksek lisans kaydımı yaptırdım.

Okul bitti-tabii tez uzadı-evlendim, tekrar memlekete taşındım ama kabin memurluğu hayalim hala geçmedi. Şimdi internet sitesinde kaibn memuru alım ilanını görünce eski anılarım depreşti. Sizce şansımı denemem çok mu abesle iştigal olur? Kamuda bir iş thy de çalışmak için bırakılır mı? İngilizce mezunu olduğum için nerdeyse arkadaşlarımın yarısı orda kabin memuru ve inanılmaz yüksek rakamlar alıyorlar. 5.yılını tamamlayan ve amirlik eğitimi alan bir arkadaşımın civarının 7bin tl den yüksek olduğunu biliyorum, ikramiyeler de cabası. Çok iyi ingilizcem var, insanlarla iletişimim kuvvetli ve öğretmenlikten hoşnut değilim şu anda. Sizce saçmalıyor muyum? Samimi fiikirlerinize ihtiyacım var...

Tabiki kotu bir meslek degil ne munasebet, bakin hangi meslegi yaparsaniz yapin hakkiyla laygiyla yaparsaniz isinizi ciddiye alirsaniz her meslek guzeldir bence. Ama kabin memuru diyince insanlarin aklina su ucuz havayollarindaki iki lafi bir araya getiremeyen kadinlar geliyor, yada sana donup buyrun hanimefendi , beyefendi deyip donup karsisindaki duran meslektasina kikirdayip samimi hitap sekilleri kullaniyor yolcunun duyup duymamasi umrunda degil falan filan
Ya ne yaptigi isten haberi var ne hizmet ettigi insana saygisi var ne yaptigi ise saygisi var.

Sizin durumunuza gelince kabin memurlugunu low-cost yurt ici ucuslarinda dusunmuyorsunuz anladigim kadariyla, diger uzun ucuslar uluslararasi icislar icinde sanirim memeleketinizde oturmaniz biraz sikinti olabilir illaki ankara yada istanbulda yasamaniz lazim, calisma sartlari nedir ? surekli her gece evinizde olamiyorsunuz bildigim kadariyla, surekli bir yerlere gidip gezmek guzeldikl illaki ama iste evlisiniz esiniz ne derce bu seciminize saygi gosterir ?
Kabin memurlugu ozellikle kadinlarda belli bir yasa kadar yapiliyor bildigim kadariyla, goruntu acisinda yas alanlari geri hizmetlere cekiyorlarmis. Mesela gecenlerde lufthansadaki uzun grevin sebebi kadin kabin memurlarina bir emeklilik programlari varmis belli yastan sonra ordaki sosyal haklarinin duzenlenmesi iyisletirilmesi icinmis o grev .
Memurluk gibi 65 yasina kadar yapamayacaginiz bir meslek yani bu, emeklilik sartlarini iyi arastirin derim.

Simdi birde yukarda kendinize su prestijli okulda okudum, su bursu kazandim, burda staj yaptim, surda master yaptim falan demissiniz, ve ogretmenligin kariyer anlaminda sizi korelttiginden bahsetmissiniz. Madem bilgi calisma kariyer tarzi seyler sizi ilgilendiriyor master yapiyorsunuz anladigim kadariyla yurt disina gitme merakiniz ilginizde var devam edin doktoradan, yabanci dille alakali birsuru degisik doktora yapabilirsiniz, bu tarz alanlari onu o kadar acikki. Devletin, tubitak in verdigin burslara basvurun yurt disi doktora burslarina alin esinizi 3-5 yil gidin doktora bitene kadar. Donmek isterseniz heryer artik universite oldu ya girersiniz devlette bir yere yada buyuk sehirlerde bir ozel kuruma gecersiniz, belki hic donmezsiniz kim bilir.

Su yukarida kendinize yapmis oldugunuz ovgulerin sonrasinda kabin memurlugunu ben profilinize yakistiramadim , bu kabin memurlugunu asagiladigim anlaminada gelmiyor tabiki yukarida dusuncelerimi acik acik yazdim. Sizin icin dogru secim olmayabilir belki.

Canım sen yaptığım işten para olarak tatmin olmuyorum deseydin ya başta.
Boşu boşuna okuyup durmazdık gerisini.
Çalıştığın iş yerinde akademik seviye düşük evet kabin memurluğunda çok yüksek

sadece para olarak tatmin olmuyorum lafını nerde demişim acaba bunca yazımın içinde?? ayrıca evet maaş olarak da çok tatmin edici değil öğretmen maaşı, bu konuda herkes hemfikirdir herhalde.

eşim istemiyor. ama ben çok istersem destek olur elbette. eşim düzeni seven biri, benim şu andaki çalışma saatlerimden de çok memnun. tabii hangi erkek istemez eşi kendisinden 3 saat önce eve gelsin gereken işleri yapsın yemeği hazırlasın ve onu beklesin :=)

Ya bir aksam isten eve 8-9 da gelmek var birde haftanin 3-5 gunu baska sehirde ulkede olmak var, bu tarz hayalleriniz vardi madem evlenmeden cabalayacaktiniz, esinizin bu sekilde bir hayati sonradan kabul etmesi bana biraz zor gibi geliyor. Yukarida da dedigim gibi madem o kadar egitiminize guveniyorsunuz akademik anlamda birseyler yapin derim.

Biraz abes tabiki ama bence geleceğinizi düşünün şimdi hoş güzel gelir ana bikaç yıl sonra yaş almaya başlayıp çoluk çocuk olunca pişman olursunuz bu rahat işi bıraktım diye yani düşündüğünüz işte kariyer anlamında sizi ileri götürcek bi iş değilki

Tabiki kotu bir meslek degil ne munasebet, bakin hangi meslegi yaparsaniz yapin hakkiyla laygiyla yaparsaniz isinizi ciddiye alirsaniz her meslek guzeldir bence. Ama kabin memuru diyince insanlarin aklina su ucuz havayollarindaki iki lafi bir araya getiremeyen kadinlar geliyor, yada sana donup buyrun hanimefendi , beyefendi deyip donup karsisindaki duran meslektasina kikirdayip samimi hitap sekilleri kullaniyor yolcunun duyup duymamasi umrunda degil falan filan
Ya ne yaptigi isten haberi var ne hizmet ettigi insana saygisi var ne yaptigi ise saygisi var.

Sizin durumunuza gelince kabin memurlugunu low-cost yurt ici ucuslarinda dusunmuyorsunuz anladigim kadariyla, diger uzun ucuslar uluslararasi icislar icinde sanirim memeleketinizde oturmaniz biraz sikinti olabilir illaki ankara yada istanbulda yasamaniz lazim, calisma sartlari nedir ? surekli her gece evinizde olamiyorsunuz bildigim kadariyla, surekli bir yerlere gidip gezmek guzeldikl illaki ama iste evlisiniz esiniz ne derce bu seciminize saygi gosterir ?
Kabin memurlugu ozellikle kadinlarda belli bir yasa kadar yapiliyor bildigim kadariyla, goruntu acisinda yas alanlari geri hizmetlere cekiyorlarmis. Mesela gecenlerde lufthansadaki uzun grevin sebebi kadin kabin memurlarina bir emeklilik programlari varmis belli yastan sonra ordaki sosyal haklarinin duzenlenmesi iyisletirilmesi icinmis o grev .
Memurluk gibi 65 yasina kadar yapamayacaginiz bir meslek yani bu, emeklilik sartlarini iyi arastirin derim.

Simdi birde yukarda kendinize su prestijli okulda okudum, su bursu kazandim, burda staj yaptim, surda master yaptim falan demissiniz, ve ogretmenligin kariyer anlaminda sizi korelttiginden bahsetmissiniz. Madem bilgi calisma kariyer tarzi seyler sizi ilgilendiriyor master yapiyorsunuz anladigim kadariyla yurt disina gitme merakiniz ilginizde var devam edin doktoradan, yabanci dille alakali birsuru degisik doktora yapabilirsiniz, bu tarz alanlari onu o kadar acikki. Devletin, tubitak in verdigin burslara basvurun yurt disi doktora burslarina alin esinizi 3-5 yil gidin doktora bitene kadar. Donmek isterseniz heryer artik universite oldu ya girersiniz devlette bir yere yada buyuk sehirlerde bir ozel kuruma gecersiniz, belki hic donmezsiniz kim bilir.

Su yukarida kendinize yapmis oldugunuz ovgulerin sonrasinda kabin memurlugunu ben profilinize yakistiramadim , bu kabin memurlugunu asagiladigim anlaminada gelmiyor tabiki yukarida dusuncelerimi acik acik yazdim. Sizin icin dogru secim olmayabilir belki.

o bahsettiğin hostes profili thy hosteslerini yansıtmıyor kesinlikle. thy bu işi hakkıyla veren, km lern son serece disiplinli eğitimlerden geçtiği ve belli krterlere göre seçildiği bir kurum. yani atlasjet veya başka low cost havayollarındaki gibi sadece fiziklerine göre seçilmiyor km ler. evet belli bir yaşa kadar yapılıyor bu iş, 10 sene sonra emeklilik hakları oluyor ve o zamana kdr evlilik hayatı çocuk vs de oldupu için çoğu hostes 10 sene sonra emekli oluyor. ama thy bünyesinde çalışmaya devam edebliyorlar.

benim istediğim de aslında aldığım bunca eğitimin karşılığını görebileceğim, yükselme fırsatımın olabileceği bir iş. k m lik de buna uygun aslında, iş sadece yemek içecek servisini kapsayan bir iş değil. ama diğer bütün zorluklarını kabul ediyorum...

Back
X