Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

İnsanlar ünvana sosyal statüye değil paraya saygı duyuyor artık çünkü

Ben hiçbirine değil kişiliğe ve zekaya saygı duyuyorum artık.

Cidden meslekte saygı duyulacak bir yan yok, ama o mesleği nasıl yaptığına saygı duyarım. İyi eğitimli, çalışkan insana mesleği ne olursa olsun saygı duyarım. Sıradan eğitimli çalışkan bir insana daha da çok saygı duyarım. İşini adam gibi yapan öğretmen/doktor/kabin memuresini ayırmam. Bu mesleklerin hiçbirini yapnak istemem ama düzgün yapanlarına saygım var. Ünvan,statü ülkemizde yalakalıkla ya da şansla kazanılan şeyler saygı duyulacak bir yanı yok. Ünvanını hakeden adama saygım sonsuz ama.

Kişilik insan eseri ama zeka malum Allah vergisi ona da saygım var

Çok kolay bi meslek değil, en yakın arkadasım yaptı 3 sene kadar , istifa etti, özel hayatın olmuyor sürekli uçuşlarda, bir süre sonra beynin sürekli basınçtan etkilenmeye başlıyor, hafta sonun yok bayram tatilin yok , ve o çok yüksek maaşı almak içinde uzun süredir çalışıyor olman lazım, ayrıca yatılı ucuslara da belli bir süre sonra veriyorlar, bence yapılcak iş değil.. Milli eğitime müracaat edin Arge tarzında bi yerde çalışın, benim İngilizce öğrt arkadaşlarım Milli eğitimde çalışıp Erasmus projeleri yapıyorlar deli gibi de geziyorlar

Doğru diyosun canım ama maalesef bu ülkede zeka,emek,iyi bir eğitim,işini hakkıyla yapmak beş para etmiyor.Bir şirkette üst düzey yönetici asistanıyım, şirket türkiyedeki özellerin en büyüklerinden biri.Normalde apartman arası şirketlerde asistanlık yapamayacak açıköğretim mezunları tek bir dil bile bilmedikleri halde 5-15 bin arası değişen paralar alarak yabancı ceonun asistanlığını yapıyorlar ve benim dilim eğitimim olmasına rağmen yeterli yalakalığı yapmadığım için bu paraların yanından geçmeyecek bir para alıyorum..
İşin tuhafı hatta kimse de demiyor ki yahu bu adam yabancı, ofiste nası dil bilen olmaz..düşün artık.

Bence konu sahibi için mükemmel bir fikir.

Bu ay
Bu ayda 10-15 gün tatil nasıl oluyor bende THY'ye başvuru yaptım da tazecik bir adayım henüz :)

Yaa bende kasimda basvuru yapmistim THY'ye 2 subay icin ingilizce sinavi maili geldi ama ingilizceme pek güvenmiyorum yine de çok istediğim için basvurmustum. Bana tavsiyen var mi acaba sen hangi firmada çalışıyorsun? Sahsen ben yapabilecegimi düşünüyorum uçakta mutluyum :)

Tek dil bilmeden yabancı ceo ya asistanlık yapan, 5-15 bin arası maaş alan açıköğretim mezunu?

Bu gerçekse orada çok başka bir iş-alışveriş dönüyor olmalı..
Tersine ikna olmam.

Hiç düşünmeyin kesinlikle hayallerinizin peşinden koşun..bir hayatınız var neden mutlu olduğunuz bir işi yapmayasınız ki...

Bence insan sevdiği işi yapmalı ama uzun vadeli düşünerek karar vermelisin.

Şimdi sadece eşin var onu ikna edersin,onunla az vakit gecirmek sorun olmayabilir ama ilerde çocuk olduğunda öğretmenlik gibi bir işi mumla araman mümkün..

Tercihini bunlara göre yap derim.

Ben hizmet etmeyi tercih etmezdim
Butun meslekler bir amaca hizmet ediyor. Hepsinde hizmet ediyoruz. Suanda ogretmenken de hizmet ediyor konu sahibi. Ha bide maddi durumu cok kotu olup insanlara evlerinde hizmet ederek para kazanan aslanlar gibi gurur kaynagi cok kadinimiz var. Hizmet kotu bisey degil hanimefendi. Keske boyle asagilayici bir durum gibi dusunmesek

O kadar egitimim var diyorsun,egitim seviyene vs oldukça güveniyorsun ve bu donanımı kabin memurluğunda kullanabileceğini düşünerek ve öğretmenliği yeriyosun ilginç.. Kabin memurluğunu benim lise mezunu arkadaşım da yapıyordu yani kabin memurluğu için o kadar donanım gerekli mi bilemiyorum..Öğretmenlikten herhangi üstün bir yönü var mı? Asla.. Ben olsaydım bu donanımıma daha büyük düşünürdüm.Kadrolu öğretmenlikten istifa etmeye değecek birşeye yönelirdim.. Ögretim üyeliği,akademisyenlik vb.. Öğretmenliğe burun kivirip kabin memurluğunda körelmeyeceğini düşünmek gerçekten bana göre ilginç.

Yeterince isteseydiniz olurdu..yada kimseye sorma geregi duymazdiniz.duygularinizi iyice tartin.cok ertelemissiniz.maneviyattan ote maddi doyum isteginizden tekrar kabarmis olabilir bu istek.
Cok donanimliyim istesem olurum diyorsunuz evet olursunuz.

Kendimi gördüm resmen. Derece yaparak kazandığım iyi bir üni de okudum. Yurtdışında farklı ülkelerde dersler aldım stajlar yaptim. Aile baskısıyla kpss girdim atandım. Yuksek lisans yaptim. Öğrencileri sevmeme rağmen öğretmenliği sevmeden. Bana gore değil bence. Ve karar verdim. 26 yaşındayım. 1 yaşında bebeğim var ve hukuk okuyorum. Hukuk da benim canıma okuyor ama olsun. Su an sevdiğim birşey yapıyor olduğum için mutluyum. Mutlu olduğunuz isi yapın. Öğretmenliği de sevenlere bırakalım derim :)

Hiçbir meslek abes değildir, hayatta her şey istemekle alakalıdır. Milleti hiç düşünmeyin isterseniz hostes olun, isterseniz kuaför isterseniz memur. Kime ne? Ne istiyorsanız ne sizi mutlu edecekse yaşayın

Her zaman hayallerin pesinden gitmekten yanayim. Icimde kalacagina firsatim varken yapayim mantigindayim. Yapinca belki sevmeyip artik istemiycen ama yapmayinca hep icimde kalacak. Tek sikinti ozel hayata olan etkisi olabilir. Esinizle oturup artilari eksileri beraber degerlendirip onun da soru isaretleri varsa aydinlatip oyle karar verin. Ama karari siz verin.

Senin ne iş yapmak istedigine senden baskasi karar veremez. Dolayisiyla isteginin sacma olup olmamasini bize sorman ne kadar verimli olur, muamma. Zaten ozelliklerini siralamişsin, bunlarin farkindaysan cv'ne yazar, gider basvurursun. Sana neden isteğin saçma diyelim ki?

amaç para ise basvur ama karıyer derdınde ısen ordada engın dıl ve egıtım bılgılerını kullanamayacagın bır gercek, egıtımım heba olmasın dıyorsan sana en uygun meslek turıst rehberlıgı hem dılın korelmez hem ınsanlarla ılıskılerının guclenır hemde yabancılarla calısma sansın olur.
bırde kabın memurlugu guzel ıs, kazancı ıyı falan ama evlı bırı ıcın esınde aynı sektorde degılse cekılecek meslek degıl, bende mezun oldugumda bırkaç yere basvurdum elendım olmadı olsaydı fena olmazdı ama su an memurum evet memurıyet devlet ıslerı adamı koreltıyor ama ılersını dusundukce ıyıkıde olmamıs dedıgım anlarda oluyor ış garantı, maaş garantı, ızınlerımı kendım belırlıyorum, gecem gunduzum bellı, kabın memurlugunda zaman kavramını yıtırebılıyorsun ama ıyı tarafı bırcok ulke goruyorsun ıyı bır kazancın oluyor ...
tercıh senın denemekten zarar gelmez..

Kısa ve öz... eğer yapabiliyorsan hayallerinin peşinden yüreğinin götürdüğü yere git.... mutluluk orda...

Garson olacaksın muhabbetine giren insanların hangi mesleği yaptığını merak ediyorum. İnsanların önündeki çöpü toplamazlarmışmış.
Her mesleğin kendine göre hizmet etme durumu vardır. Ne bu küçümseme Allah aşkına?
Netice olarak hepimiz geçim amaçlı, belli standartlar için çalışıyoruz. Burada bildiğin garsonluk diye küçümsenen meslek mensupları binlerce maaş alıyor. Yemişim memurluğu.

Arkadaşlar ben hostesliği küçümsemiyorum ancak evli bir kadına göre olmadığını düşünüyorum hele de çocuk olunca ben olsam ögretmenliği tercih ederdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…