- 23 Ağustos 2012
- 50.605
- En iyi cevaplar
- 1
- 235.217
- 898
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
İnsanlar ünvana sosyal statüye değil paraya saygı duyuyor artık çünkü
Ben hiçbirine değil kişiliğe ve zekaya saygı duyuyorum artık.
Cidden meslekte saygı duyulacak bir yan yok, ama o mesleği nasıl yaptığına saygı duyarım. İyi eğitimli, çalışkan insana mesleği ne olursa olsun saygı duyarım. Sıradan eğitimli çalışkan bir insana daha da çok saygı duyarım. İşini adam gibi yapan öğretmen/doktor/kabin memuresini ayırmam. Bu mesleklerin hiçbirini yapnak istemem ama düzgün yapanlarına saygım var. Ünvan,statü ülkemizde yalakalıkla ya da şansla kazanılan şeyler saygı duyulacak bir yanı yok. Ünvanını hakeden adama saygım sonsuz ama.
Kişilik insan eseri ama zeka malum Allah vergisi ona da saygım var
Bence konu sahibi için mükemmel bir fikir.Çok kolay bi meslek değil, en yakın arkadasım yaptı 3 sene kadar , istifa etti, özel hayatın olmuyor sürekli uçuşlarda, bir süre sonra beynin sürekli basınçtan etkilenmeye başlıyor, hafta sonun yok bayram tatilin yok , ve o çok yüksek maaşı almak içinde uzun süredir çalışıyor olman lazım, ayrıca yatılı ucuslara da belli bir süre sonra veriyorlar, bence yapılcak iş değil.. Milli eğitime müracaat edin Arge tarzında bi yerde çalışın, benim İngilizce öğrt arkadaşlarım Milli eğitimde çalışıp Erasmus projeleri yapıyorlar deli gibi de geziyorlar
Bu ayda 10-15 gün tatil nasıl oluyor bende THY'ye başvuru yaptım da tazecik bir adayım henüz :)Şöyle ki dediğim gibi ben mühendisim mezun oldum yıllarca mühendislik yaptım ve gördüm ki bu ülkede mühendise bu ülkede hiç değer verilmiyor ustabaşı daha değerli hatta çekirdekten yetişenler mühendisi düşman belliyor bunu yıkmak senin elinde tabi ama özellikle bayansan ve sanayide çalışmak zorundaysan bu gerçekten çok zor. Ben mühendisliği bırakıp bu işe başlayınca aldığım maaşın 2 katını almaya başladım eskiden ayda 4 gün tatil yaparken 10-15 gün tatil yapmaya başladım daha çok seyahat etmeye daha çok insan tanımaya daha çok sosyalleşmeye daha çok insan sarrafı olmaya daha geniş vizyonlu daha sabırlı daha güleryüzlü olmaya başladım arkadaşlarım arttı ailemle geçirdiğim vakit arttı yaşam standardım arttı ha kariyer dersen benimle birlikte 10 sene önce mezun olan birçok arkadaşım zaten mezun olduğu işi yapmıyor yapanlardan da ben daha çok kazanıyorum. Kariyeri ne için yapıyoruz daha iyi bir yaşam standardı için değil mi? Yabancı dil desen en iyi bu işte gelişiyor ne bilim daha sayarım da çok uzattım pardon :)
Yaa bende kasimda basvuru yapmistim THY'ye 2 subay icin ingilizce sinavi maili geldi ama ingilizceme pek güvenmiyorum yine de çok istediğim için basvurmustum. Bana tavsiyen var mi acaba sen hangi firmada çalışıyorsun? Sahsen ben yapabilecegimi düşünüyorum uçakta mutluyum :):)) ben konu sahibi değilim ama yıllardır bu işi yapıyorum işim hakkındaki tabuları yıkmak istiyorum sadece zor yanları da var tabi ki ama bu her işte var herkes maalesef bu işi yapamıyor ama yapabiliyorsan da çok güzel getirileri var ilk işim değil farklı birçok alanda çalıştım o yuzden kıyaslama yapabiliyorum hatta bu aralar bir çok şirket alım yapıyor herkese tavsiye ederim
Doğru diyosun canım ama maalesef bu ülkede zeka,emek,iyi bir eğitim,işini hakkıyla yapmak beş para etmiyor.Bir şirkette üst düzey yönetici asistanıyım, şirket türkiyedeki özellerin en büyüklerinden biri.Normalde apartman arası şirketlerde asistanlık yapamayacak açıköğretim mezunları tek bir dil bile bilmedikleri halde 5-15 bin arası değişen paralar alarak yabancı ceonun asistanlığını yapıyorlar ve benim dilim eğitimim olmasına rağmen yeterli yalakalığı yapmadığım için bu paraların yanından geçmeyecek bir para alıyorum..
İşin tuhafı hatta kimse de demiyor ki yahu bu adam yabancı, ofiste nası dil bilen olmaz..düşün artık.
Butun meslekler bir amaca hizmet ediyor. Hepsinde hizmet ediyoruz. Suanda ogretmenken de hizmet ediyor konu sahibi. Ha bide maddi durumu cok kotu olup insanlara evlerinde hizmet ederek para kazanan aslanlar gibi gurur kaynagi cok kadinimiz var. Hizmet kotu bisey degil hanimefendi. Keske boyle asagilayici bir durum gibi dusunmesekBen hizmet etmeyi tercih etmezdim
ailemin yönlendirmesiyle kpss ye girdim aslında. ünideyken öğretmen olmak en son seçenekti benim için. ama okul bittikten sonra emirates mülakatında elenince, özel sektörde part time çalıştığım iki işte çok yorulunca özel sektörün çok yorucu olduğuna dair fikirler oluştu kafamda. Yüksek lisansı da çok yoğun ve zor br bölümde yapınca devlette mğretmenlik, boş zaman resmen nimet gibi geldi. Ama şu an hiç de öyle gelmiyor...
amaç para ise basvur ama karıyer derdınde ısen ordada engın dıl ve egıtım bılgılerını kullanamayacagın bır gercek, egıtımım heba olmasın dıyorsan sana en uygun meslek turıst rehberlıgı hem dılın korelmez hem ınsanlarla ılıskılerının guclenır hemde yabancılarla calısma sansın olur.26 yaşında, yeni evli, devlette çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. Prestijli bir üniversitede eğitim alanında burslu olarak yüksek lisans yaptım, tez aşamasındayım. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok seçkin okulda staj yaptım. İngiltere'deki seçkin bir üniversiteden dersler aldım. Gel gör ki bu kadar eğitim ve donanımı bir devlet okulunda yeterince kullanamıyorum. İnanılmaz derecede sıkılıyorum işimden. Öğrencilerimi çok seviyorum, fakat akademik düzeylerinin inanılmaz düşük olması, devlette çalışan bir öğretmenin yükselme ve kariyer fırsatı olmaması, nerdeyse 70 yaşına gelmiş işini sevmeyen ve çocuklara hiçbir şey vermeyen insanlarla aynı ortamda bulunuyor olmak beni çok sıkıyor. Şükürsüz olmak istemiyorum, şimdi burda atanamayan onca öğretmen var muhabbeti yapılacak ama inanın benim aldığım eğitim devlet okulunda sadece köreliyor. Kendimi geliştiremiyor olmak, dahası kişisel gelişimimin kariyerime hiçbir faydası olmayacağını bilmek beni mutsuz ediyor.
Öte yandan kabin memurluğu üniversite son sınıftan beri inanılmaz ilgimi çeken bir meslek dalı. Forumlarda devamlı thy nin mülakat süreçleriyle ilgili bilgiler okurdum. Bir havacılık forumuna üyeydim ve orda aktiftim. Üni bittikten hemen sonrA Emirates havayolunun mülakatlarına girdim. Bilenler bilir, dünyadaki en iyi hava yollarından biridir ve mülakat süreçleri inanılmaz meşakkatlidir. Yüzlerce kişinin içinden son 20 ye kaldım ama heyecanım sebebiyle elendim. O süreçte thy alım yapmıyordu. Uzunca bir süre thy nin mülakatlarını bekledim, tam alımlar başladı, İngilizce sınavına davet aldıım gün yüksek lisansı kazandığımın haberi geldi ve o zaman eğitim daha ağır bastı benim için. Mülakatın olduğu gün ben başka şehre taşındım ve yksek lisans kaydımı yaptırdım.
Okul bitti-tabii tez uzadı-evlendim, tekrar memlekete taşındım ama kabin memurluğu hayalim hala geçmedi. Şimdi internet sitesinde kaibn memuru alım ilanını görünce eski anılarım depreşti. Sizce şansımı denemem çok mu abesle iştigal olur? Kamuda bir iş thy de çalışmak için bırakılır mı? İngilizce mezunu olduğum için nerdeyse arkadaşlarımın yarısı orda kabin memuru ve inanılmaz yüksek rakamlar alıyorlar. 5.yılını tamamlayan ve amirlik eğitimi alan bir arkadaşımın civarının 7bin tl den yüksek olduğunu biliyorum, ikramiyeler de cabası. Çok iyi ingilizcem var, insanlarla iletişimim kuvvetli ve öğretmenlikten hoşnut değilim şu anda. Sizce saçmalıyor muyum? Samimi fiikirlerinize ihtiyacım var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?