- 29 Eylül 2014
- 9.467
- 18.818
- 498
- Konu Sahibi klavyemkavalyem
-
Yüze uygularken zeytinyağı sabunu iyi gelir diye düşünüyorum. Yumuşatır tahrişi azaltır.Yanlış mı yazıyorum?
Evet yüze de çok iyi geliyormuş, tabi ki yüze bastırmamak gerek. Rica ederim..
Yanlış mı yazıyorum?
Evet yüze de çok iyi geliyormuş, tabi ki yüze bastırmamak gerek. Rica ederim..
aktar..
takılıyorum böyle şeylere kusura bakmayın..
Benimde bıyık bölgesibde asiri batık var kararti gibi duruyor asiri rahatsiz ediyor beni doktor banada lazer dedi ama imkanim yok acaba bıyık bolgesindede ise yarar mi yoksa yara falan mi yapae
Estağfurullah ne kusuru.. Yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkür ediyorum. Cahilliğime verin.. Fakat nerede görsem bulunduğum şehirde dükkanların tabelasında kocaman attar yazıyor, bende ona istinaden sürekli attar diyorum..Aktar dediğimde de çalıştığım yerdeki arkadaşlarım sürekli uyarıyor. :) sorduğumda da Arapçada attar baharatçı demektir diyorlar.
Kabak lifi mucizedir ve ağaçtan aynı böyle büyür. Bitkidir yani bitkinin ne reklamı olur ilahi çok güldüm :)) Eki Görüntüle 2013789 Ben de kullanırım gerçekten Harika. Ayrıca attar değil aktarağacın fotosunu da koyayım.
Bunu soyunca içinden o lif çıkar.
o zaman yaşadığınız yerin lehçesiyle ilgili sanırım..
Estağfurullah ne kusuru.. Yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkür ediyorum. Cahilliğime verin.. Fakat nerede görsem bulunduğum şehirde dükkanların tabelasında kocaman attar yazıyor, bende ona istinaden sürekli attar diyorum..Aktar dediğimde de çalıştığım yerdeki arkadaşlarım sürekli uyarıyor. :) sorduğumda da Arapçada attar baharatçı demektir diyorlar.
İkisi de kullanılır " Attar" daha çok koku satanlar için kullanılırken "Aktar" bu şekilde sabun baharat vs satanlar için kullanıyor. Ama aslında ikisi de aynı şey ses değişmesi olmuş. Itr kelimesinden türeyen Attar doğrusu aslında.o zaman yaşadığınız yerin lehçesiyle ilgili sanırım..
Doğrusu attar aslında. Itırdan geliyor sanıyorum ki. Galat-ı meşhur bir kelime yani. Ama Tdk'de bile aktar olarak geçiyor.
İkisi de kullanılır " Attar" daha çok koku satanlar için kullanılırken "Aktar" bu şekilde sabun baharat vs satanlar için kullanıyor. Ama aslında ikisi de aynı şey ses değişmesi olmuş. Itr kelimesinden türeyen Attar doğrusu aslında.
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için
İkisi de kullanılır " Attar" daha çok koku satanlar için kullanılırken "Aktar" bu şekilde sabun baharat vs satanlar için kullanıyor. Ama aslında ikisi de aynı şey ses değişmesi olmuş. Itr kelimesinden türeyen Attar doğrusu aslında.
Cok teşekkür ederim ise yararsa xok duaciniz olurum :)Bu lifin çok çok minikleri de satılıyor. Komple yüz için.. Yüzde kullanıldığı için bıyık bölgesine zarar verip yara yapacağını düşünmüyorum. Hafif hafif bastırmadan yaparsanız bence işe yarayacaktır. Tabi ki kuru bir şekilde olmayacak. :)
Gerçekten 3 kuruş her yerde satılan şeyin reklamını niye yapsın kız :) davranışınız çok hoşuma gitti yarar gördüğünüz bir şeyi kendinize saklayıp gitmediniz gelip burda paylaştınız. ben bunu söylemek için geldim gidiyorum :)
Yo eskiden baharat koku satanlara Attar denilirmiş çokça da kullanılan bir kelime fakat galat-ı meshur Aktar'a evrilmiş. İki sessiz yan yana gelince biri değişmiş. Tdk ikisini de kabul ediyor sitesine bakabilirsiniz.türkçede aktar yalnız..
attar olarak arapçadan geldiyse bile dilimizde attar diye birşey yok..
tdk ya bakabilirsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?