• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar namaz kılma konusunda fikri olan herkesi bekliyorum....

goldberry

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
1.151
850
123
selam kızlar, ben 20 yaşında üniversiteye hazırlanan bir kızım :) dün akşam namaza başladım. bugün ilk sabah namazı kılmaya kalktım ve inanılmaz bir şekilde namazdan sonra uykum dağıldı (6 saatlik uyku uyumuştum.). Ve kendimi çok huzurlu hissediyorum. Hayatıma yeni bir enerji geldi desem yeridir. :16:

allah kabul etsin canım
evet namaz insana işte böle bir huzur veriyor
devamını getirirsen rabbel alemin in mucizelerini yaşarsın

Allah kabul etsin cnmm...Tabiki o manevi rahatlık hiçbişeye benzemiyor.Henüz sürekli kılamıyorum ama allah bian önce nasip eder inşlll banada...

evet sabır çok önemli ve devamlılığı sağlamak :61:
hayat her gün geçip gidiyor ben ileriyi düşünerek neler yapıyorum diye düşündüm. günlük yaşadığımı farkettim. şükrediyorum ki bu yaşımda farkettim...:71:

ALLAHım daim etsın bende ılk kıldıgımda namaz sonrası dua yaparken aglamıstım nerde kalmısım ben dıye o huzur bı baska insallah hıc bırakmazsn :71:

Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağırılacaktır. Yüzünün nûrunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın "Kim güzelce abdest alırsa, o kimsenin günahları tırnaklarının altına varıncaya kadar bütün vücudundan çıkar."

İnsanlar ezan okumanın ve namazda birinci safta bulunmanın ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardı kur'a çekerlerdi. Şayet camide cemaate erken yetişmenin ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, birbirleriyle yarışa girerlerdi. Eğer yatsı namazı ile sabah namazındaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve sürünerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi."

namazla ilgili birkaç hadis paylaşmak istedim:61:

Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağırılacaktır. Yüzünün nûrunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın "Kim güzelce abdest alırsa, o kimsenin günahları tırnaklarının altına varıncaya kadar bütün vücudundan çıkar."

İnsanlar ezan okumanın ve namazda birinci safta bulunmanın ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardı kur'a çekerlerdi. Şayet camide cemaate erken yetişmenin ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, birbirleriyle yarışa girerlerdi. Eğer yatsı namazı ile sabah namazındaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve sürünerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi."

hadisler için teşekkür ederim :34: . Ancak insan içindeki boşlukları farketmede çoğu zaman duyarsız oluyor. Kendi kendime çoğu zaman düşünmemin sonucu olarak içimde bir his şekilde oluştu. Bir şeyler yapmadan önce şunu yapayım deriz ya içimizden. Öyle bir şey olmadı bende. Direkt şekilde elim seccadeye ve başörtüme gitti. Sonrasında ise bambaşka hissediyorum artık...

Canım dini içerik diye konuyu kapatabilirler,pek o konulara girmeyin derim,haberiniz olsun yasak ya ondan yani...:40:

namaz bize verilmiş en büyük hediyedir....böyle düşünüyorum
Allah kabul etsin inş hiç bırakmazsın,, için hep huzurla dolar!

Canım dini içerik diye konuyu kapatabilirler,pek o konulara girmeyin derim,haberiniz olsun yasak ya ondan yani...:40:

Evet yasak, ama tartismaya yonelik olmazsa sorun olmaz sanirim.. gerci ileriki dakikarlda belli olur, belki kapatmazlar.
Biz yinede soylerimize dikkat edelim ve buranin bir forum oldugunu unutmayalim.. ztn suphem yoktur ki tartismaya cagiracagimizi ama neyse..

Allah namazlarimizi kabul etsin canim, namazin manevi degerini, ruhu rahatlatmasi cok guzel birsey. Ama unutma ki sen namaza yeni basladigin icin seytanin ilk hedefisin, ve seni yolunda sapman icin elinden geleni yapacaktir. Mesela sabah kalkma, ammaan oglen namazi girdi ise nolmus nasil olsa ikindiye kdr vaktin var az daha otur.. gibi soylentilerde bulanacak.. veya tv'nin karsisinda oturunca ve namaz girdiginde nedense birden bir rahatlik gelir, koltugundan kalkamazsin, buda seytanin isi. Ama o an ztn vicdanin rahat olmayacak ve icindeki ses Haydi kal diyecektir..

sadece ramazan'da teravih'e gittim 1-2 kez onun dışında hiç namaz kılmadım
ama dualarımı eksik etmem
mutlaka her gece düzenli olarak dua okur öyle uyurum
içim rahatlar..
fırsat bulduğumda zorda kaldığımda hemen "ayet-el kürsi,nas,felak"okurum en büyük rahatlatıcım diyebilirim...

içim rahatlar..
fırsat bulduğumda zorda kaldığımda hemen "ayet-el kürsi,nas,felak"okurum en büyük rahatlatıcım diyebilirim...

Hepimizin çabasını Allah kabul etsin :34: . Ben de aynen senin gibiydim. Son günlerde bir değişim oldu işte :16:

içim rahatlar..

Ellerimizi acipta Allah'a yonelmek, Dua etmek, Ondan istemek.. Allah dua edenleri karsiliksiz birakmaz. Ondan isteikce ona yaklasiriz. Cunku Ondan baska kapimiz yok ve Ondan baska hic kimse isteklerimizi yani dualarimizi duyan ve kabul eden yoktur

Şeytan Hz Adem e secde etmediği gibi Ademoğullarınında Allah a secde etmelerinden rahatsız olur.Peygamber efendimzi bunu şöyle haber verir:

"Ademoğlu secde ayetini okuyup secde edince şeytan ağlar ve " vay benim halime..Ademoğlu secde etmekle emrolundu ve hemen secde etti: ona cennet var.Ben de secde etmekle emrolundum ama secde etmekten kaçındım..bana da cehennem var diyerek " oradan kaçar..(Müslim)

inşallah hiç bırakmazsın..:31:
imanını kuvvetlendirmek ve daha fazla bilgi için doğru hocaların vaazlarını dinle...

Benim bildigim dini konular yasakdi.
Neden böyle bir konu acildi simdi?
Namazini kiliyorsa bu bir tek seni baglar arkadasim, burda inceden inceden dini konulara girmeye gerek yok degilmi?
Buranin bir kurali var ve lütfen hepimiz bu kurallara uyalim.:20:

Benim bildigim dini konular yasakdi.
Neden böyle bir konu acildi simdi?
Namazini kiliyorsa bu bir tek seni baglar arkadasim, burda inceden inceden dini konulara girmeye gerek yok degilmi?
Buranin bir kurali var ve lütfen hepimiz bu kurallara uyalim.:20:

arkadas sadece yasantisini anlatti, bizde deneyimlerimizi aktariyoruz. Yorumlarimizi okuduysan, NAMAZ KILMAk ZORUNDASIN demiyoruz!
namaz kilmayanlari da kinamiyoruz. Bunun ne mahsuru olabilir? isteyen okur isteyen okumaz..

Son düzenleme:
Back