• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve kuzeni

Oynasın demiyorum zaten, anlamadınız sanırım
Kızımın yanında kardeşine kızımdan için gidince oynarız demesine kızdım, kimse kızımla oynamak zorunda değil tabi ki.
Ama en azında kızımın yanında konuşmalarına dikkat etmesini istiyorum
13 yaş kuzenin yaptığı ilk değilmiş zaten neden bu şekilde davranıyor annesiyle konuşmadınız mı hiç bu durumu yada çocuğun kendisiyle gayet aklı başında olur bu yaştaki bir çocuk çünkü. Birde kızım anneannesini istiyorsa bundan sonra oraya gönderirim. Torun ayrımı yapan büyüklerden nefret ediyorum ayrıca

Fazla büyütmüşsünüz olayı.
Çocuk bunlar.
Zaten kızınız hep anneannesindeymiş. Diğer kuzenlere de muhtemelen babaanne bakmıştır.
Tabi ki korumaya gelince daha uzun süre kendinde olanı koruyor olabilir.
13 yaşındaki ergen çocuk tabiki sizin kızınızla vakit geçirmek istemez.

Bence abartmayın. Ama içim rahat değil diyorsanız anneannesine bırakın.

Torunlar arasında ayrım sizin için normal mi yani? Ortada 8 yaşındaki kız çocuğunun bir suçu yokken üstelik..
Diğeriyle daha uzun süre vakit geçirmek dışlamak için mazeret öyle mi?

Bir taraftaki çocuk ağlarken dedenin mutlu edecek bir iki cümle etmemesi normal mi?

Oysaki çocuk sevindirmek ne kadar sevap..

Oynasın demiyorum zaten, anlamadınız sanırım
Kızımın yanında kardeşine kızımdan için gidince oynarız demesine kızdım, kimse kızımla oynamak zorunda değil tabi ki.
Ama en azında kızımın yanında konuşmalarına dikkat etmesini istiyorum
oda çocuk yengesi bilirsin çocuklar acımasız olur

13 yasinda ergenlige yavas yavas gecis yapan bir cocugun yaninda kuzende olsalar 8 yasinda bir kiz cocugu olmamali.evde durum nasil oluyor bilmiyorum ama yalniz birakma baska odada oynama durumu bile asla olmamali.eger anneannesi bakabiliyorsa zaten oraya gonderin
Doğru cümleleri bulup yazamadım hislerime tercüman oldunuz

Çocuğunuz konusunda hassas olmanızı anlıyorum, hepimiz hassasız. Ama 13 yaşındaki bir çocuğa şunu söylesin, bunu yapmasın şeklinde direktif verilmesini istemek sizin haddiniz olmamalı. Ha diyebilirsiniz ki, kızım gelmek istemiyor, çocuklarla anlaşamıyor, ne yapmalıyız filan diye... Dede ve babaanne olarak var mı bir çözümleri bakarsınız. Kafanıza yatmazsa da, kaynaşsınlar diye çocuğunuzu zoraki bir şekilde oraya göndermezsiniz. Nerede mutluysa orada vakit geçirsin yavru. Birlikte vakit geçirmek illa ki kaynaşmayla sonuçlanmıyor nitekim. Bazen tam tersi etki de yapabilir.

Anlayamıyorum sanırım
Kızımla vakit geçirsin istemiyorum, sadece kardeşiyle oynamasını kızımın yanında söylemesin, kızım üzülüyor ve ağlıyor
Yoksa tabiki de kızımla oynamak zorunda değil

Aslında büyütmeyin diyenler 13 yaşındaki erkek çocuğu kızınızla oynamaz diyor. Ama asıl mesele bu çocuğun dede tarafından korunması.

Ki bir üye dede hep ona bakıldığı için daha çok koruyordur diye basite indirgedi bile..

Yani 13 yaşındakinin de hatasının yüzüne karşı söylenmesi şart. Yaptığı şeyin bedelini razı olmalı. Neye sebebiyet verdiğini öğrenmeli.

Eşinizin ailesi bu konuda çok umarsız. O yüzden bırakmayın orada kızınızı..

Torunlar arasında ayrım sizin için normal mi yani? Ortada 8 yaşındaki kız çocuğunun bir suçu yokken üstelik..
Diğeriyle daha uzun süre vakit geçirmek dışlamak için mazeret öyle mi?

Bir taraftaki çocuk ağlarken dedenin mutlu edecek bir iki cümle etmemesi normal mi?

Oysaki çocuk sevindirmek ne kadar sevap..

Ayrım nerede

Biz mi anlayamadık

Baba almaya gitmiş kuzen de kardeşine X gidince biz de bahçede oynarız demiş muhtemelen o en küçüğü avutmak için demiş X gidiyor diye ağlamasın şeklinde

O üzülür duymasın gidince söyleyeyim mi diyecek

Çocuklar öyle dan diye söyler hesap yapmaz ki söylediği cümlede konu sahibinin kızı Hakkında olumsuz bir şey yok

Ben gidince onlar bahçeye çıkacak ben varken neden çıkmadılar diye ağlayan konu sahibinin kızı

Dede bu olayda ne yapsın

Farkındaysanız o da çocuk, bu kadar büyütmeye telefonla aramaya falan gerek yok. Bazen çocuklar arasında böyle şeyler olur, belki kızınız oyunbozanlık etti, o yüzden öyle söyledi. Ki gerçekten önemi yok, hem arada yaş farkı var hem belki şimdiye kadar çok sık görüşmedikleri için birbirlerine alışamadılar. Bu kadar büyütecek mesele değil. Kızınızın her sorununu siz çözerseniz ilerde problem çözmeyi öğrenemez.
Belki haklı olabilirsiniz ama akşam evde ağlayarak anlatması beni çok üzdü, bu ilkte değil geçende de benim yanımda kızımı tersledi, sürekli ters ters konuşuyor kızımla, kalbini de kırmak istemiyorum ama artık sinir olmaya başladım

ben de bu yoruma katılıyorum..

13 yasinda ergenlige yavas yavas gecis yapan bir cocugun yaninda kuzende olsalar 8 yasinda bir kiz cocugu olmamali.evde durum nasil oluyor bilmiyorum ama yalniz birakma baska odada oynama durumu bile asla olmamali.eger anneannesi bakabiliyorsa zaten oraya gonderin
Bu şekilde hiç düşünmemiştim, hiç aklıma gelmedi, kuzeni olduğu için

Belki haklı olabilirsiniz ama akşam evde ağlayarak anlatması beni çok üzdü, bu ilkte değil geçende de benim yanımda kızımı tersledi, sürekli ters ters konuşuyor kızımla, kalbini de kırmak istemiyorum ama artık sinir olmaya başladım
Kırma kalbini inan kızın 13 yaşına gelince anlayacaksın ne kadar ters agresif olacaklar kim bilir.

bir tuhaf geldiniz bana. 13 yasindaki çocuktan çocuk psikolojisinden anlayıp ona gore davranmasını bekliyorsunuz.
Ergenliğin tam zamanı.
Ne desin dedesi?
Kuzeninin yanında sorna bahçeye çıkacağız deme mi? Komik degil mi?
Nesi komik
Kızımın akşamları evde ağlayarak anlatması üzücü değil mi o zaman
Çocuk psikolojisinden anlamasını beklemiyoruz da konuştuklarına dikkat edicek yaşta olduğu için dikkat etmesini bekliyoruz
Ayrıca kuzeni bunu kızıma değil de, kendi 6 yaşındaki kardeşine yapsaydı eğer çoktan azarı yemişti dedesinden

Zorladığımızı düşüyoruz ama bir yandan da çocuk unutur kaynaşır diyoruz, geçende de yine ağladı ben babaanneme gitmicem diye, kızım oda babanne seni seviyor destekte anlamıyor, zaten yüzüne de söylemiş annem ve babam beni buraya zorla getiriyor diye
Keşke çalışmasam da kızımı oraya mı görürsek buraya mı götürsek diye düşünmesem
Hayır tabiki unutmaz dahası soğutucaksınız çocuğu. Bu türlü olaylar aklında yer edicek ve içinde de biriktiricek. Gitmek istemiyorum diye ağlayan bi çocuğa, ayrım yaşadığını hisseden bi çocuğa bunu diretmeniz iyilik falan değil. Resmen iki tarafta çocuğun elini kolunu bağlayıp çaresiz bırakıyor. Siz gitmek istemediğiniz bir yere hergün zorla götürülseniz nasıl hissedersiniz?

Fazla hassas geldiniz
8 yasındaki kızınızda fazla nazlı
Ananeye gitsin bi süre derim
Evet hassas olabilirim kabul ediyorum ama inanın başka çocuk olsa da aynı şekilde üzülürdüm. Eğer benim kızım 13 yaşlarında olsa ve kuzenine bu şekilde yapsa kızımı güzellikle uyarırdım
Çocukların üzülmesine dayanamıyorum

Bunda bir şey yok ki

Muhtemelen küçük kuzen ve kızınız oynuyordu

O nedenle gidince biz bahçede oynarız demiş

Oh gidiyor kurtulduk demiş gibi olayı dramatize etmeyin

Cidden kp aranıp şikayet edilecek bir şey yok muhtemelen kp de sorunun ne olduğunu bile anlayamamıştır

Yalnız hep annem baktı biraz da onlar baksın vs küçük hesaplar

Bir iki yıl daha göz kulak olunacak mesafe çok değilse gitsin anneanneye
En kötü öyle yapıcaz artık
Büyütülmüş gibi görünse de ben aslında eşimin babasının tavırlarına kızıyorum
Eğer orda kızım için değil de, çocuğun 6 yaşındaki kardeşi için konuşulsaydı erkek olan torununa kendi kardeşini ağlattığın için çok kızardı
Diğer 6 yaşındaki çocuk ağlayınca, dede kızın abisine kızıyor, babaanneme kızıyor yani kızı kim ağlatıyorsa ona kızıyor
Ama benim kızım birşeye üzüldüğünde ağladığında ne ver bunda, büyütülecek birşey yok diye geçiştiriyor
Ben en çok buna kızdım aslında

Back
X