Ben de beni sevsin diye çok çaba sarfettim zaten sakin uysal bir insanım baskıcı bir ailede de büyüdüğüm için örf adet bunlara çok dikkat ederim bir saygısızlığım yoktur yani yanında bacak bacak üstüne bile atmam güler yüzlü olduğumu söylerler kendiside söyler geleni ne gidenine hizmet ederim mutfaktan çıkmam (kendimi de çok mu övdüm nedir) amaaa malesef dişli mi dişli eltimi görümce mi el üstünde tutar bana yokmuşum gibi davranır napsak bilmiyorum :18:
kız şu dişli değince çocukların vampir oyuncak dişleri varya onlardanmı alıp gitsek bizde öyle dişlerimizi çıkarmış oluruz
benim kayınvlalidemde aynıdır.evi kirlenecek bişeyer yenecek iş çıkacak diye ödü patlar.
kayınbabam der onu getir bunu getir diye.kalabalık oluruz 12 kişi asla salondaki büyük masaya alamz.4 kişilik masada yedirir.
bana gelince ikram olunca iş çıkardın diye
o zamanda eşim beni suçlar işte.annesinin kabahatini örtmek için bin takla attı bugün.ama benimkini kapatır mı yoksa bin defa başıma mı kakar acaba?
annem de arsız ol milletin gelini k.validesinden çıkmıyor sende git sık sık diyor.sürekli gitsem kapı açmayacak herhalde.
annemin gelini ve abim herhafta sonu başka şehirden geliyorlar ya.ne kadar rahat ediyor ki her hafta geliyor.bunu k.valideme söylediğim de dediği laf: "yiyeceklerini kendilerimi alıyorlar yoksa sizinkilerden mi geçiniyorlar?"ne diyeceğimi bilemedim olaya hiç bu açıdan bakmamıştım.
kızlar bugün k.validemlere gittik 2 saat öncesinde haber verdik.torununu da alıp düştük yola ben yolda eşime "anneme bir bluz alalım"diye tutturdum.eşimde "dünyada senin gibi gelin var mıdır ya,böyle k.validesini düşünen" dedi.neyse gittik.
k.validemle nasılsın tarzı muhabbetten sonra sabahtan çay kalmıştı ısıtıyım da için dedi.neyse iyi dedik.sabahki çayı içtik.hediyesini verdim teşekkür etti sonra diğer oğlunun aldığı hediyeyi övdü.neyse yanımızda 10 dakika kaldıktan sonra odaya girdi telefonla konuşmaya başladı ve tam yarım saat çıkmadı.çok bozuldum ya.insan gelinine böyle mi davranır onu geçtim herhangi bir insan kadar değer vermedi ki en son 1.5 ay önce gitmiştik o zamanda annemle gitmiştik bir şey ikram etmez diye korkumdan tavuğu,kolayı,ekmeği alıp gitmiştik.
bayramda da bayramlaşmaya gittiğimizde 10 dakika içinde postaladı bizi,bir şeker bile ikram etmedi.sadece masadaki vişne suyunu gösterip "içerseniz için" dedi.
ya benim ailem böyle mi davranıyor eşime geldiğinde çeşit çeşit yemek sonra tatlısı,çayı,meyvesi,kuruyemişi...yaşlı babam sırayla getirri damadının önüne,gelinlerine de aynı şekil ama bir de benim uğradığım muameleye bak.
normalde k.validemler aramız iyi hiç bozuşmuzluğumuz yok.ben saygı da hiç kusur etmedim.ne zaman gitsem bulaşığını falan yıkarım,mevlüt olur 2 çeşit kek yap gel der giderim hizmetini görürüm.bana geldiğinde ne varsa önüne sererim.
ama ben ona gidince böyle yapıyor ya çok üzülüyorum.eşime belli etmedim bugün ama o da bozuldu.artık annesinin odasına girip "anne biz gidiyoruz sen telefona devam et" dedi.sonra da olay büyümesin diye benim aklımı dağıtmak için şakalar yapıp durdu.yani onun suçu günahı yok ki ama benim ailem ona öyle yapsa yerin dibine girer ailemle de kavga ederdim.
sanki istenmeyen gelinim ya..halbuki ben görücü usulü evlendim.eşimi beğendim sevdim evlenmeden önce ama beni oğluna o buldu.ama sanki aile beni istememişte ben gelmiş üstlerine oturmuşum gibi muamele görüyorum.
ne yapayım şimdi ben?nasıl bir tavır takınayım?
Elektraya kayınvaliden sadece sana yapsa seni istemiyor dicem ama oğluna da aynısını yapıyor. Bak bizim bir komşumuz vardı öyle gıcıktı ki, önemli bir misafirimiz gelsin görür hemen gelirdi yanında 3 tane de çocuğu, annem bir sürü yemek hazırlamış olurdu, masaya zor sığardık. Yani bir düşün dimi niye rahatsızlık veriyorsun, başka zaman git. Zaten nerdeyse hergün bizdeydi ya neyse. Annem sinir olurdu, hem masaya sığılmıyor hem misafirinle iyi ilgilenemiyorsun rahat rahat konuşamıyorsun. Ama yine de onlar yemesin diye yemek hazırlamamazlık yapmazdı. Çünkü sen asıl sevdiğin misafir için yapıyorsun. O yüzden bu kadın oğlunu bile düşünmüyorsa yazık ona.
Ben şöyle bir kanıya vardım, benim kaynanın gözüne benim yediklerim batıyor. Onlar çok az yiyorlar, ben de normal yerim sevdiğim birşey varsa yerim yoksa yemem. Hani bizim kültürde vardır ya sofrada biri yemese yemeği önüne yaklaştırırsın yesene dersin, benim kaynana hiç yemesem umrunda değil. Bir kez kahvaltıda oturdum yiyebileceğim hiçbirşey yok, eşim de hem onlara hem bize bal getirmişti, bir iki kez ondan alıp yedim yani dilim bile değil lokma, kadın napti ne etti birşeylerin yerini değiştirdi balı benden uzaklaştırdı. Ben de ondan sonra çayımı içip kalktım. Kadın istemiyor yediğimi.
Elektraya kayınvaliden sadece sana yapsa seni istemiyor dicem ama oğluna da aynısını yapıyor. Bak bizim bir komşumuz vardı öyle gıcıktı ki, önemli bir misafirimiz gelsin görür hemen gelirdi yanında 3 tane de çocuğu, annem bir sürü yemek hazırlamış olurdu, masaya zor sığardık. Yani bir düşün dimi niye rahatsızlık veriyorsun, başka zaman git. Zaten nerdeyse hergün bizdeydi ya neyse. Annem sinir olurdu, hem masaya sığılmıyor hem misafirinle iyi ilgilenemiyorsun rahat rahat konuşamıyorsun. Ama yine de onlar yemesin diye yemek hazırlamamazlık yapmazdı. Çünkü sen asıl sevdiğin misafir için yapıyorsun. O yüzden bu kadın oğlunu bile düşünmüyorsa yazık ona.
Ben şöyle bir kanıya vardım, benim kaynanın gözüne benim yediklerim batıyor. Onlar çok az yiyorlar, ben de normal yerim sevdiğim birşey varsa yerim yoksa yemem. Hani bizim kültürde vardır ya sofrada biri yemese yemeği önüne yaklaştırırsın yesene dersin, benim kaynana hiç yemesem umrunda değil. Bir kez kahvaltıda oturdum yiyebileceğim hiçbirşey yok, eşim de hem onlara hem bize bal getirmişti, bir iki kez ondan alıp yedim yani dilim bile değil lokma, kadın napti ne etti birşeylerin yerini değiştirdi balı benden uzaklaştırdı. Ben de ondan sonra çayımı içip kalktım. Kadın istemiyor yediğimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?