• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

k.validem çok güzel ağırlıyor beni sağolsun

ben bir de doğumdan sonra k.validemin yanına gittim 2 ay kaldım.benim ev çok sıcaktı bebeğim aşırı terliyordu büyümüyordu resmen,eşimle dedik böyle olmayacak çocuk eriyor gittik k.validemin yanına.huyunu suyunu orada iyice öğrendim.neyse kızı tel açtı (başka şehirde) yanıma gel dedi.beni sezeryanlı halimle bir de bebek üzerime kocasını ve kaynımı atıp gitti 2 hafta kaldı.bozuldum tabi ben zor durumdayım ona gelmişim o bunaldı kızına kaçıyor.kaç kişiye bakmak zorunda kaldım.bir de
-anne gitmesen olmaz mı dedim
cavap
-buzdolabını sırtımda götürmüyorum ya kızım ne olacak?

beni soktuğu pozisyona bakın ya.aç muamelesi yapıyor resmen.ayıp ya bu şekillerde çok utandırdı beni.

ama eşime anlatamıyorum toz kondurmayacak çünkü biliyorum.

kızlar ne kadar çokmuşuz meğer.benim çevremde hiç bizimki gibisi yoktu.burada böyle k.validelerin olduğunu görünce üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim.şaka bir yana peki bundan sonra napıcaz? biz ayrı şehirdeyiz.gidince hiç ilgi göstermemesi üzüyor beni.Gerçi alıştım ama yine de içimden geçiriyorum...artık ben de mesafeliyim

iyi ki bu konuyu açmışım bu durumdan muzdarip olanların paylaşım alanı oldu.ibretlik bir topik oldu.
"ne yapacağız" sorunsalını bu saatteki beyinle çözemeyeceğim ona da yarın kafa patlatırım:16:.çok öptüm kızlar teşekkürler herkese.rahatladım valla.

elekstraya insana insan lazımo durumda yemek değil ama kaçıcak kendini üste çıkaracak sende hasta olduğunda at önüne poşetle yemekliği yanımda götürmüyorumya yap ye de utanmaz sanki kendi doğurmamış

Ben de beni sevsin diye çok çaba sarfettim zaten sakin uysal bir insanım baskıcı bir ailede de büyüdüğüm için örf adet bunlara çok dikkat ederim bir saygısızlığım yoktur yani yanında bacak bacak üstüne bile atmam güler yüzlü olduğumu söylerler kendiside söyler geleni ne gidenine hizmet ederim mutfaktan çıkmam (kendimi de çok mu övdüm nedir :17:) amaaa malesef dişli mi dişli eltimi görümce mi el üstünde tutar bana yokmuşum gibi davranır napsak bilmiyorum :18:

:51:elektreya kayın valideciklerimizden ikimiz dertliğmişiz amanın :52:bizede formülünüz ne anlatında bizde el üstünde tutulan gelin olalım yapmacıkta olsa :47:aman istemem yapmacık hareketlerede uyuz olurum benden uzak allaha yakın olsunlar

Ben de beni sevsin diye çok çaba sarfettim zaten sakin uysal bir insanım baskıcı bir ailede de büyüdüğüm için örf adet bunlara çok dikkat ederim bir saygısızlığım yoktur yani yanında bacak bacak üstüne bile atmam güler yüzlü olduğumu söylerler kendiside söyler geleni ne gidenine hizmet ederim mutfaktan çıkmam (kendimi de çok mu övdüm nedir :17:) amaaa malesef dişli mi dişli eltimi görümce mi el üstünde tutar bana yokmuşum gibi davranır napsak bilmiyorum :18:

:69:kız şu dişli değince çocukların vampir oyuncak dişleri varya onlardanmı alıp gitsek bizde öyle dişlerimizi çıkarmış oluruz :47:

:69:kız şu dişli değince çocukların vampir oyuncak dişleri varya onlardanmı alıp gitsek bizde öyle dişlerimizi çıkarmış oluruz :47:

Fena fikir değil olabilir bence haaaahahaaaa düşünemiyorum kendimi annnneeee ben geldim diye kapıyı açtırırım sonra bayılırmı fenalık mı geçirir bilemem yanlız ben hayatta şunu öğrendim
deveye diken misali

benim kayınvlalidemde aynıdır.evi kirlenecek bişeyer yenecek iş çıkacak diye ödü patlar.
kayınbabam der onu getir bunu getir diye.kalabalık oluruz 12 kişi asla salondaki büyük masaya alamz.4 kişilik masada yedirir.

bana gelince ikram olunca iş çıkardın diye

zaten o salon ve salon takımı niye var bilmiyorum, tablodan vazodan dekor olur, koskoca salondan dekor olur mu, kimisinin evinde ancak kapıdan bakabilirsin salona:27::27:
sanırım benzer kadınlar çocuktan korkuyo, pisletir, döker, saçar vs... diye... çocuklarda hayatın gerçeği dimi ama yani
:27::27::1::1::1:

Son düzenleme:
esinizle bu konuda konusursaniz kimin tarafini tutar acaba? gorucu usuluyla evlendim dediniz annesinin esiniz uzerinde etkisi buyuk mu? eger oyleyse annesinin tarafini tutarsa sasirmayin bence. en iyisi esiniz bulunmadigi ortamlarda kayinvalidenize hakettigi gibi davranmak :53:

Normal şartlarda erkeklerin bu tarz durumlarda eşlerini yeri geldiğinde korumalarından yanayım ama bu olayda eşinizin müdahele etmesi gereken pek birşey göremedim ben.
Kayınvalidenizin tavrı ilk defa böyle değilmiş ki, kayınvalideniz bu demek ki, fazla birşey beklememek lazım.
Evine gittiğinde sizi insan yerine koymuyorsa da, sizin de bu kadar hediye alıp üstüne düşmenize gerek yok. Arada bir uğramanız yeterli olacaktır kendisine heralde.

o zamanda eşim beni suçlar işte.annesinin kabahatini örtmek için bin takla attı bugün.ama benimkini kapatır mı yoksa bin defa başıma mı kakar acaba?
annem de arsız ol milletin gelini k.validesinden çıkmıyor sende git sık sık diyor.sürekli gitsem kapı açmayacak herhalde.

annemin gelini ve abim herhafta sonu başka şehirden geliyorlar ya.ne kadar rahat ediyor ki her hafta geliyor.bunu k.valideme söylediğim de dediği laf: "yiyeceklerini kendilerimi alıyorlar yoksa sizinkilerden mi geçiniyorlar?":53: ne diyeceğimi bilemedim olaya hiç bu açıdan bakmamıştım.

Canım boşver canını sıkmamaya çalış.
En azından aranızda mesafe var, çok içli dışlı değilsin.
Emin ol daha iyidir bu çok sıkı fıkı olmaktan.
Yengen ve abinden bahsetmişsin her haftasonu annemlere gidiyorlar diye.
Acaba yengen çok mu mutlu bu durumdan?
Belki abin ısrar ediyordur.
Emin ol hiç kimse her haftasonunu kayınvalidesiyle birlikte geçirmek istemez.
Kayınvalidesinde ne kadar rahat ederse etsin insan haftasonunu kocasıyla başbaşa geçirmek ister.
Valla yengenin durumuna bak haline şükret.
Bana sorsan benim yerimde mi olmak isterdin yoksa yengemin yerinde mi diye kesinlikle senin yerinde olmayı tercih ederdim.
Sen de kafana çok fazla takıp eşinle aranı bozma.

Son düzenleme:
çok fazla takmanıza gerek yok bu durumu.
nasıl olsa 1,5 ayda bir gidiyormuşsunuz.
eşinizde ne yapsın oda annesinin huyunu bılyor.
gidin gelin arada bir fakat bişey beklemeyin.böyle gelmiş böyle gider.
boşverin..

en azından fazla sıkı fıkı degılsınız.
emin olunki öyle olsaydı daha çok başınız ağrırdı.
herkesin evi yeri ayrı
boşşvverriiinn...:68:

Elektraya kayınvaliden sadece sana yapsa seni istemiyor dicem ama oğluna da aynısını yapıyor. Bak bizim bir komşumuz vardı öyle gıcıktı ki, önemli bir misafirimiz gelsin görür hemen gelirdi yanında 3 tane de çocuğu, annem bir sürü yemek hazırlamış olurdu, masaya zor sığardık. Yani bir düşün dimi niye rahatsızlık veriyorsun, başka zaman git. Zaten nerdeyse hergün bizdeydi ya neyse. Annem sinir olurdu, hem masaya sığılmıyor hem misafirinle iyi ilgilenemiyorsun rahat rahat konuşamıyorsun. Ama yine de onlar yemesin diye yemek hazırlamamazlık yapmazdı. Çünkü sen asıl sevdiğin misafir için yapıyorsun. O yüzden bu kadın oğlunu bile düşünmüyorsa yazık ona.
Ben şöyle bir kanıya vardım, benim kaynanın gözüne benim yediklerim batıyor. Onlar çok az yiyorlar, ben de normal yerim sevdiğim birşey varsa yerim yoksa yemem. Hani bizim kültürde vardır ya sofrada biri yemese yemeği önüne yaklaştırırsın yesene dersin, benim kaynana hiç yemesem umrunda değil. Bir kez kahvaltıda oturdum yiyebileceğim hiçbirşey yok, eşim de hem onlara hem bize bal getirmişti, bir iki kez ondan alıp yedim yani dilim bile değil lokma, kadın napti ne etti birşeylerin yerini değiştirdi balı benden uzaklaştırdı. Ben de ondan sonra çayımı içip kalktım. Kadın istemiyor yediğimi.

kızlar bugün k.validemlere gittik 2 saat öncesinde haber verdik.torununu da alıp düştük yola ben yolda eşime "anneme bir bluz alalım"diye tutturdum.eşimde "dünyada senin gibi gelin var mıdır ya,böyle k.validesini düşünen" dedi.neyse gittik.

k.validemle nasılsın tarzı muhabbetten sonra sabahtan çay kalmıştı ısıtıyım da için dedi.neyse iyi dedik.sabahki çayı içtik.hediyesini verdim teşekkür etti sonra diğer oğlunun aldığı hediyeyi övdü.neyse yanımızda 10 dakika kaldıktan sonra odaya girdi telefonla konuşmaya başladı ve tam yarım saat çıkmadı.çok bozuldum ya.insan gelinine böyle mi davranır onu geçtim herhangi bir insan kadar değer vermedi ki en son 1.5 ay önce gitmiştik o zamanda annemle gitmiştik bir şey ikram etmez diye korkumdan tavuğu,kolayı,ekmeği alıp gitmiştik.

bayramda da bayramlaşmaya gittiğimizde 10 dakika içinde postaladı bizi,bir şeker bile ikram etmedi.sadece masadaki vişne suyunu gösterip "içerseniz için" dedi.

ya benim ailem böyle mi davranıyor eşime geldiğinde çeşit çeşit yemek sonra tatlısı,çayı,meyvesi,kuruyemişi...yaşlı babam sırayla getirri damadının önüne,gelinlerine de aynı şekil ama bir de benim uğradığım muameleye bak.

normalde k.validemler aramız iyi hiç bozuşmuzluğumuz yok.ben saygı da hiç kusur etmedim.ne zaman gitsem bulaşığını falan yıkarım,mevlüt olur 2 çeşit kek yap gel der giderim hizmetini görürüm.bana geldiğinde ne varsa önüne sererim.

ama ben ona gidince böyle yapıyor ya çok üzülüyorum.eşime belli etmedim bugün ama o da bozuldu.artık annesinin odasına girip "anne biz gidiyoruz sen telefona devam et" dedi.sonra da olay büyümesin diye benim aklımı dağıtmak için şakalar yapıp durdu.yani onun suçu günahı yok ki ama benim ailem ona öyle yapsa yerin dibine girer ailemle de kavga ederdim.

sanki istenmeyen gelinim ya..halbuki ben görücü usulü evlendim.eşimi beğendim sevdim evlenmeden önce ama beni oğluna o buldu.ama sanki aile beni istememişte ben gelmiş üstlerine oturmuşum gibi muamele görüyorum.

ne yapayım şimdi ben?nasıl bir tavır takınayım?

herkes kendine kalitesini gösterir canım benim madem kadir kıymet bilmiyo sende yapma yapmayınca sende üzülmesin bırak diğer oğlu alsın ne alıcaksaa:51:

Elektraya kayınvaliden sadece sana yapsa seni istemiyor dicem ama oğluna da aynısını yapıyor. Bak bizim bir komşumuz vardı öyle gıcıktı ki, önemli bir misafirimiz gelsin görür hemen gelirdi yanında 3 tane de çocuğu, annem bir sürü yemek hazırlamış olurdu, masaya zor sığardık. Yani bir düşün dimi niye rahatsızlık veriyorsun, başka zaman git. Zaten nerdeyse hergün bizdeydi ya neyse. Annem sinir olurdu, hem masaya sığılmıyor hem misafirinle iyi ilgilenemiyorsun rahat rahat konuşamıyorsun. Ama yine de onlar yemesin diye yemek hazırlamamazlık yapmazdı. Çünkü sen asıl sevdiğin misafir için yapıyorsun. O yüzden bu kadın oğlunu bile düşünmüyorsa yazık ona.
Ben şöyle bir kanıya vardım, benim kaynanın gözüne benim yediklerim batıyor. Onlar çok az yiyorlar, ben de normal yerim sevdiğim birşey varsa yerim yoksa yemem. Hani bizim kültürde vardır ya sofrada biri yemese yemeği önüne yaklaştırırsın yesene dersin, benim kaynana hiç yemesem umrunda değil. Bir kez kahvaltıda oturdum yiyebileceğim hiçbirşey yok, eşim de hem onlara hem bize bal getirmişti, bir iki kez ondan alıp yedim yani dilim bile değil lokma, kadın napti ne etti birşeylerin yerini değiştirdi balı benden uzaklaştırdı. Ben de ondan sonra çayımı içip kalktım. Kadın istemiyor yediğimi.

töbe töbeee gülsemmi üzülsemmi bilemedim canım ay Allah sabır versin.. nedemek lokmalrı felan saymak şaştım kaldım valla :53:

ay böylesinide ilk defa duydum, yüzsüz ve umursamaz olmak lazım böylelerine, benimkide yemeğin en az ve kötü kısmını bana koyar, bence bunu bilinçsiz otomatik yapıyo, valla sarmayı çok severim hiç umrumda olmadı sormadım bile, tabağım bitince aldım tüm tencerde kalan sarmaları tabağıma, afiyetle yedim:1::1:
kızlar görmiceniz, duymıcanız, umursamıcanız, pişkinliğe vurcanız bazı şeyleri, bildiğinizide hiç açıklama yapmadan okucanız, yoksa düşün düşün hasta olur insan:31:

Son düzenleme:
görgüsüz insana yapılacak bişey yok malesef, boşwerin sıkmayın canınızı. bizde adettir misafire ikramda bulunulur, mağarada yaşayan biri bile bilir bunu. ama kayınvalidenizde kötü niyet var.

Back