Başlığı okuyunca burası derdim var forumu ne alaka dedim okuyunca anladım. Valla ayıp etmiş kaynanan, keşke ben bayat çay içemem yeniden demliyelim deseydin. Bu arada uzakta mısınız ayda bir gidiyorsunuz?
Bu arada ben de yazmadan edemicem, bizimkiler de gidersin hiç özel birşey olmaz. Tamam mükemmel şeyler istemiyorum ama insan başkası gelince biraz özenir. Bu karşındaki kişiye verdiğin değerdir.
Biraz da görgü tabi bunlar. Melesa bir pazar günü kalktık, aradılar napıyorsunuz diye eşim de kahvaltı yapıcaz dedi, onlar da buraya gelin kahvaltıya dediler. Yani insan biri seni kahvaltıya çağırırsa birşeyler beklersin. Gittik onlar yapmış kahvaltılarını, çay soğumuş, bardakları çatalları, zeytin çekirdekleri duruyor. Yemin ederim kahvaltıyı çok severim normalde bütün iştahım kaçtı.
Bazen ararlar yemeğe çağırırlar, doğru dürüst birşey yok önceki günün yemekleri. Ki ben 13 aylık evliyim, şimdiye kadar 4-5 kez yemeğe, 2 kez de kahvaltıya çağırdım herşeyi özenerek yaptım, dört dörtlük sofra hazırladım. Kahvaltıya söylemesi ayıp, peyniri zeytini yeni çıkardım, yanına bir sürü şey yaptım, bana kahvaltıya gelenler bu kahvaltı değil branch der. Biraz da onlar görsünler diye abartıyorum. Çünkü inan aylarca indirip kaldırdıkları zeytini peyniri yiyemiyorum. Bir kez çok güzel şeyler var diye çağırdılar, bamya yemeği, pilav ve bir ottan adını bilmiyorum pide yaptırmışlar. Ya hergün evdeler insan bir börek yapar, ben çalışıyorum ona rağmen bu kış eşim seviyor diye en az on kez ıspanaklı börek yaptım. Çok mu zor.
Ama ben onların görgü eksikliğinden yapmadıklarını sanmıyorum, ben ilk geldim benim için hiçbir şey yapmadılar, benden sonra kardeşi askerden geldi öyle bir hazırlandılar ki. Annesi oğlunun sevdiği bir yemek varmış bir kazan yaptı, içli köfteler, çeşit çeşit yemekler. Demek ki önemsemedikleri ve sevmedikleri için bana yapmıyorlar.