• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

k.validem çok güzel ağırlıyor beni sağolsun

Kızlar valla yazdıklarınızı okuyunca kendi kayınvalideme müteşekkir kaldım. Benim k.validem çok yaşlı maddi durumuda hiç yok. o kadar yanımıza gel kal deriz gelmez. Allah yaptım dedirtmesin ama ben genelde eşimle akşam yemeklerini gönderirim, çamaşırlarını getirir yıkarım. evinede gittiğim zaman genelde pek birşey yiyip içmem, yediğim zamanda eşime aldırırım. Ama kadıncağız kırk kere sorar, teklif eder, çay demle iç, dolapta şu var hazırla ye. Geçen hafta oraya gittik. Görümcelerle oturuyoruz birbaktık k.validem elinde bir poşet, getirememiş görümceme sesleniyor gel al diye baktık ki tavuk vs. mangallık almış. ben anne ne gerek vardı oğlun alırdı dediğmde verdiği cevap, sen hergün bana yemek gönderiyorsun. Bu defada benden olsun demez mi. Samimi söylüyorum çok duygulandım. Yani benim k.validem yaşlı ve bakıma muhtaç. Sizin k.validelerle karşılaştırdımda. Allah sabır versin size gerçekten çok zor gidildiği zaman ilgi görememek.

k.validemin iyi yönleri de çok Allah için ondan sebep susuyorum bu tip kusurlarını görmemeye çalışıyorum.bizi ayırmaya çalışmaz,oğlu benden ayrılacak diye ödü kopar.tabi bundan oğlum başıma kalacak diye düşünmesinin etkisi büyüktür:1:ağır bir kadındır kusur aramaz.tabi arkamdan nasıl onu bilemem.eşim arkamdan hep beni savunduğunu söylüyor.inşalah öyledir.

ama bu ikram ve misafir ağırlama meselesinde annemim bir arkadaşı da öyleydi.hiç unutmam annem ben,bir teyze ve onun kızı o kadına oturmaya gitmiştik.ben 9 yaşında falandım.o da bize sadece bayat bir çay ikram etmişti.ben ve arkadaşım açız diye ağlamıştık da bir şey vermemişti.var böyle tipler huy yani.durumu da çok iyiydi.yoksa biz olsak kapımıza düşmanımız gelse muntazam ağırlarız.annem hep der o kadının çocuğu olmuyordu mesela ne var misafire hürmet etseydi belki birinin duası kabul olurdu da Allah da ona çocuk verirdi.

daha önce de yazmıştım k.valideniz demek ki görgüsüz bir kadın. siz tek gidince size böyle yapsa tamam alının, beni istemiyor vs deyin. ama yanınızda oğlu da var, torunu da. demek ki kadın sizlere özel bir ilgi göstermesi gerektiğinin bilincinde değil.gücenecek olan biri varsa o da oğlu. ha eşinizden de anneme çok kırıldım demesini beklemeyin. nihayetinde annedir kusurunu abartılı hareketlerle örtmeye çalışacaktır. siz üstüne giderseniz sizi de suçlayacaktır. değmez arkadaşım değmez. onu öyle kabul edin sallayın gitsin. düşünüp düşünüp kendinizi üzmeyin bence. zaten anladığım kadarıyla seyrek gidiyorsunuz. gündeminizi bununla hiç meşgul etmeyin. :61:

ben kayınvalidenin cimri ve görgüsüz olduğunu düşünüyorum.demek ki oğluna torununa bile yedirip içirmek istemiyor:50:
sende fazla üstünde durma canım madem diğer yönleri iyi bunuda görmezden gel.yanına az git evine gelince fazla ikramda bulunma saygısızlık yapma yeter.eşin için idare et sonuçta anne atılmıyor satılmıyor ki:31:

öncelikle sadece ilk mesajını okudum diğer mesajları okumadan cevap vereceğim yanlış bir şey yazarsam şimdiden özür dilerim.
belki kayınvalidenizin doğal hali budur. diğer misafirlerine nasıl davranıyor o önemli. yani belki sadece sana karşı olan bir şey değildir bu. mesela benim babannemde aynı anlattığın gibi biri, ancak herkese karşı o yüzden bizim aileden hiç kimse bu duruma üzülmez o böyledir der geçeriz. 3 saatlik yola gideriz ev orada işte girin oturun mutfak orada isterseniz yiyin der. 27 yaşındayım 27 yıldır bir farklı hareket görmedim.

Kızlar valla yazdıklarınızı okuyunca kendi kayınvalideme müteşekkir kaldım. Benim k.validem çok yaşlı maddi durumuda hiç yok. o kadar yanımıza gel kal deriz gelmez. Allah yaptım dedirtmesin ama ben genelde eşimle akşam yemeklerini gönderirim, çamaşırlarını getirir yıkarım. evinede gittiğim zaman genelde pek birşey yiyip içmem, yediğim zamanda eşime aldırırım. Ama kadıncağız kırk kere sorar, teklif eder, çay demle iç, dolapta şu var hazırla ye. Geçen hafta oraya gittik. Görümcelerle oturuyoruz birbaktık k.validem elinde bir poşet, getirememiş görümceme sesleniyor gel al diye baktık ki tavuk vs. mangallık almış. ben anne ne gerek vardı oğlun alırdı dediğmde verdiği cevap, sen hergün bana yemek gönderiyorsun. Bu defada benden olsun demez mi. Samimi söylüyorum çok duygulandım. Yani benim k.validem yaşlı ve bakıma muhtaç. Sizin k.validelerle karşılaştırdımda. Allah sabır versin size gerçekten çok zor gidildiği zaman ilgi görememek.
Böyle kayınvaldelerde varmışş görünce şaşırıyorum..
Bizim ki istenmediğini bildiği halde habure gelir haftalarca kalırdı istenmediğini bile bile..
şans..
Mutluluklar:71:

ay böylesinide ilk defa duydum, yüzsüz ve umursamaz olmak lazım böylelerine, benimkide yemeğin en az ve kötü kısmını bana koyar, bence bunu bilinçsiz otomatik yapıyo, valla sarmayı çok severim hiç umrumda olmadı sormadım bile, tabağım bitince aldım tüm tencerde kalan sarmaları tabağıma, afiyetle yedim:1::1:
kızlar görmiceniz, duymıcanız, umursamıcanız, pişkinliğe vurcanız bazı şeyleri, bildiğinizide hiç açıklama yapmadan okucanız, yoksa düşün düşün hasta olur insan:31:

töbe töbeee gülsemmi üzülsemmi bilemedim canım ay Allah sabır versin.. nedemek lokmalrı felan saymak şaştım kaldım valla :53:

görgüsüz insana yapılacak bişey yok malesef, boşwerin sıkmayın canınızı. bizde adettir misafire ikramda bulunulur, mağarada yaşayan biri bile bilir bunu. ama kayınvalidenizde kötü niyet var.

Valla böyle ben ilk başta kondurmak istemedim çünkü benim annem biz birşey yediğimiz zaman sevinir. Kilolu bir insan değilim ama onlara göre daha fazla yiyorum, acaba çok mu yiyorum diye düşünüyorum.
Onlar geldiği zaman ben ikramda kusur etmem, giderlerken fazla ne varsa koyarım, onlara giderken de elim boş gitmezdim nişanlıyken, evlenince eşimin aklına gelmez ben derim tatlı, pasta falan alalım diye. Ama artık umrumda değil, hiçbirşey götürmüyorum sanki çok mu önem veriyorlar bana diye. Onlar iyi olsa ben çok daha fazlasını yaparım ama iyi olmazlarsa da umrumda olmaz. Oğulları benim kadar düşünceli değildir zaten.

Değerini bil kayınvalidenin, benim ki nemrut gibi Allah günah yazmasın sürekli ibadetle geçirir gününü ama yüzünde nur yok.

hepsi aynı bunların..
ben hediye alırım inanın kızı en son nezaman hediye aldıgı bile belli deil..ta yıllar önce aldıgı hediyeyi över.. bense salak giibi her özel günde alırım hiç kıymete geçmes..nankör bu kaynanalar..bidaha anneler günü haricinde hiç hediye almayı düşünmüyorum...onun bana aldıgıda yok zaten her seferinde sonra alcam diyor ama o sonra ne hikmetse gelmedi:)

birine ne kadar kıymet verirsen o kadar kıymetsiz olursun.
ben de etrafımdaki insanlara bu hatayı çok yaptım.
artık hiiç umursamıyorum, bencil davranıyorum, inanın daha çok itibar görüp daha el üstünde tutuluyorum. deneyin..

burada konu açıyorlar k.validem her akşam yemeğe çağırıyor diye tamam o da kötü ama bizim durumda kötü yani,üstelik bizimkisi incitici.ben eşimin ailesiyle de hoş muhabbet edeyim,torunlarını sevsinler torunları onlardan sevgi alsın istiyorum.ama nerdee.bu arada k.validemle mesafemiz arabayla 10 dakika.çok yakınız ama arayıp da çağırmaz mesela hiç, bana gelince evden çıkarken siz de bana gelin der,gidince de böyle yapar.:59:

evet arkadaşım dediğin gibi hergün çağıran da kötü biz kayınvalidemlere yarım saatlik mesafede oturuyoruz ama herhafta sonu bi şekilde napıyo ediyo kendimizi orda buluyoruz üstelik çalışıyorum inan hafta sonları bile evimi temizleyemiyorum.sürekli şunu yaptım bunu yaptım.çok lezzetli de yapıyo 43 kilo evlendim oldum 63 .sürekli ve ısrarla yedirmek derdinde sakatat yemiyorum zorla kan yapsın diye ağzıma tıkmak istiyo.bi akşamda 10 çeşit bitki çayı içiriyo.sürekli yediroyo ama sürekli öyle abartılı bi ısrar ki. o da öyle alışmış.tüm yemekleri benim tabağıma tıka basa doldurur ama kendi bi lokmacık yer. azıcık kilo alsa bi kaç yüz gram hemen yemeği keser.bizim önümüze ekmekleri yığar kendi salata galata denen çubuklardan yer.ekmek yemez. geçen dedim anne sen bunu bilerek mi yapıyon beni şişko yapıon kendin grama dikkat edion.fazlası da kötü
neticede arkadaşım sürekli orda olmaktansa senin gibi 1.5 ayda olmayı tercih ederim isterse ikramda bulunmasın 10 dakika oturur kalkarım

benimde böyle bir arkadaşım var .. yani evinde misafiri pek sevmez bana 10 kez gelir ben ona 1 kez giderim. gittiğimde de bir kahve içer dönerim.bense sık sık onu evimde ağırlarım. çünkü ben seviyorum misafiri de misafirime elimden geldiğince bir şeyler ikram etmeyi de . eşim kızar o bizi çağırmıyor diye . bende ona derim ki onun pasta börek yapmaması onu kötü insan yapmaz. beni sık sık davet etse türlü şeyler ikram etse ama benim hakkımda kötü düşünse ya da konuşsa daha iyi insan mı olacak ??

Bence görgü sorunu var kayınvalidenizin, önemsemeyin, zaten sık görüşmüyorsunuz sanırım, daha az görüşün giderken de hediye filan almazsınız olur biter.

ben çözemedim k.validemi cimri desem bana kışlık için bir sürü yiyecek yollar.bana gelirken de illaki elinde meyve olsun bir şeyle gelir.e cimriyse onları da yapmaz diyorum.
görgüsüz desem nerde ne denecek,nerden ne çıkarılır çok iyi bilir.öyle laf sokar ki mesela çok kurnazca iyi bir şey mi dedi kötü ilk etapta anlayamaz sonra çözersin.çok zeki biri,e diyorum bir bunu mu akıl edemiyor herşeyin hesabını yapan kadın.:44:

ben çözemedim k.validemi cimri desem bana kışlık için bir sürü yiyecek yollar.bana gelirken de illaki elinde meyve olsun bir şeyle gelir.e cimriyse onları da yapmaz diyorum.
görgüsüz desem nerde ne denecek,nerden ne çıkarılır çok iyi bilir.öyle laf sokar ki mesela çok kurnazca iyi bir şey mi dedi kötü ilk etapta anlayamaz sonra çözersin.çok zeki biri,e diyorum bir bunu mu akıl edemiyor herşeyin hesabını yapan kadın.:44:

Bu da görgüsüzlük değil midir? :)
Beklentiye fazla girmişsiniz bence bu insan böyleyse böyledir değiştiremezsiniz.

acaba tembellik mi diyorum ama hazır bir kek de alabilir.geriye aklıma tek bir seçenek geliyor kızlar.herhalde biz ona fazla gitmeyelim,ayağımız alışmasın onun da rahatı bozulmasın diye böyle yapıyor.rahatına aşırı düşkün çünkü.bütün gün yatıp,gezsin istiyor,kocasına bile 3-4 gün aynı yemeği yedirir.kocası sabahın körü işe gider gecenin bir yarısı döner.kebap hayata çok alışmış herhalde bozulsun istemiyor, bu olabilir mi?

hani ben doğum yapınca da iki ay kaldık ya onda çok mu korktu acaba ben de kalmaya da alıştı çok sık gelirse diye...anlamadım tam çözemedim.

bir de şu ara maddi kayıpları oldu bayağı yıktı bu k.validemi.acaba hafif tırlattı mı?tamam eskiden beri az buz var bu huyu ama iyice abarttı son aylarda.

konunun baslıgını okuyunca sasırdımmm :1:içeriği görüncede 180 derece baska yöne donup ayrı bi sasırdım:1:neysekı cok gormuosun boşver

kayınvalidenin evinde sen kendini misafir gibimi hissedersin, mesela yemeği çayı beraber yapalım içelim falan demezmisin ,mesela ben kalkıp yemeği hazırlarım sofrayı kurarım onun söylemesini beklemeden kendi evim gibi o rahatlığı kayınvalidenin sana vermeside önemli bişey, tabi telefon konusunda haklısın

Son düzenleme:
oyle gorgusuz ya da sonradan gorme kaynana dolu ortalik maalesef hep bir imtihan ama zor bir imtihan yine de çekmek zorunda degilsin kirmadan bazi seyleri yapabilirsin

Sinirli olmakta haklısın bu kaynanaların değişik değişik garipsediğimiz huyları var ve asla değişmez yazayım sana şimdiden alışmaya bak kendi anan gibi olmaz bunu hep hissedeceksin zaten yapsalarda gelinlere değil kıymetli oğullarına yaparlar bak bu konuda bazıları az bazıları çok mağdur ve dertleri

peki birşey soracağım kız çocuğu olmayan k.valideler gelinlerini daha bir kızları gibi mi görürler bunu merak ediyorum.

Back