k.validem çok güzel ağırlıyor beni sağolsun

seni çok iyi anlıyorum canım.benim kayınvalidem de bir kuru çay bile vermez.Ha sadece kahve yapar.kendisi kahveyi çok seviyor da ondan.Bir de şehir dışında oturuyoruz.Memlekete gittiğimde kendi ailemde kalıyorum.yemeğe çağırmaz.Eşim kendisine dediğinde çağırmakla mı gelecek diyormuş.Bana da çarşıya çıktığında uğra der o kadar.ben ondan hiçbir şey istemiyorum artık.ama diğer oğlu ve gelinine bir yemekler yapar,döktürür güveçler falan..bir keresinde eşimle 1 gün önceden yarın akşam sana geleceğiz dedik telefonda.ha öylemi kıymalı pide yaptırayım o zaman dedi.yanına da hazır ayran almış.bir salata yapma zahmetinde bile bulunmamış.konu ikramlar değil verilen değer....
ama şimdi bana geleceklermiş.o da çıkmaz ayın son perşembesinde.. gelirlerse nasıl ev sahibi olunur benden öğrensin biraz...

o da garipmiş.size ayrı eltinize ayrı ilginç.ama eşim anlamıştır artık o kadar da körgözüm değil ya.hadi bayramdakini bayram telaşı halamlar da gelmiş yorgundu diye geçiştirmişti.kim misafiri bırakır da yarım saat tel sohbeti yapar ayıp ya.

bir de kendi görümcesiye (eşimin halasıyla)küstü diye eşime de "ona gitmeyeceksiniz" demiş.en azından o kadın insan gibi muamele yapıyordu,bize ne karışıyorsa...

ay inanamıyorum acaba aynı kayınvalidedenmi bahsediyoruz.bizimki de aynı. yıllarca kendisi kayınvalidesi ve eltileriyle küs ve oğullarını da görüştürmedi ama ben bu bayram eşimle gittim.ne kadar çok benzer yönler varmış.Aynı şeyleri yaşıyoruz. seni burada en çok ben anlayabilirm galiba

eşim de diyor ki halam mı önemli annem mi?
ya halası hep düğünümüzde falan koşturdu k.validemden çok çabaladı.ben onu daha çok seviyorum.k.validem sevmiyor diye ben niye görüşemiyorum.zaten kadın hiç evlenmemiş,bir tek yeğenlerine sığınmış.eşimde o kadar hakkı var ama şimdi hiçe saymamız bekleniyor.
böyle giderse ben görüşeceğim onunla isterse küssün bana o beni el üstünde tutuyor değer veriyor.ben niye sileyim ki herşeyi.

canım anne sabahki çay içilirmi dur ben taze yapayım de zıpla mutfağa
başka bi sorununuz yokmuş bence sizi misafirden saymıyo değer vermediğinden değil yani
sizde kendi evinizde gibi davranın buna bozulmazsa benim dediğim gibidir bence
torun konusuna gelince çok seviyodur bence ama kimisi çok sıcak kanlı olamaz çocuklara bu da bi huy
soğuk mizaclı demekki ama bu kötü bişey değil, bence bu sizi sevmediği anlamına gelmez, huyu o demekki napıcaksın
bence takma kafana böyle şeyleri
:13:

çok zor bir durum.onlara nisbet gibi gelir.ama eşinle de aranı iyi tutman lazım.benim eşim annesini iyice anladı artık.Bana hak veriyor.eşim 5 yıl görüşemedi babannesi ve dedesiyle.Ama ben zorla götürdüm sonunda.eskiden olsa kıyameti koparırdı kayınvalidem.Ama bize bişey diyemez artık.o hakkı elinden aldık.inşallah siz de orta yolu bulursunuz......

cheescim ultra iyi niyetlisin bugün :)
bence de bizi saymıyor ama misafirden değil insandan saymıyor.sık gitsem okey gitsin konuşsun yarım saat telde.ne yaparsa yapsın isterse dünkü çayı versin de 1-2 ayda bir gidiyorum yani.onlar geldiğinde ben onların bardağı boşalacak mı diye bekliyorum gözlerim bardakta.ben de kimseyi misafir saymayım rahat edeyim o zaman ya da kendi annem bana ve eşime o kadar ikram yapıyor beni misafir olarak mı görüyor yani.bu bence polyannayı da aşar.
yine de beni hafifletmek için yazdığını biliyorum teşekkür ederim.

ay öyleyim demi, bende şimdi baktımda herkese boşver derken buldum kendimi, beni anlamana sevindim bu arada

Son düzenleme:
benim kayınvlalidemde aynıdır.evi kirlenecek bişeyer yenecek iş çıkacak diye ödü patlar.
kayınbabam der onu getir bunu getir diye.kalabalık oluruz 12 kişi asla salondaki büyük masaya alamz.4 kişilik masada yedirir.

bana gelince ikram olunca iş çıkardın diye

arkadaşlar misafire yedirin içirin tasarruf yapamayım falan demeyin.misafir bereketine inanın.işte benim kayınvalidem bir taze çayı çok gördü ama Allah da onun elindeki mallarını azalttı.Allah hürmetli olana her zaman çok verir.elinizi açık tutun.yani harcamaya değil ama vermeye ikram etmeye açık olun.
bu da bu konunun mesajı olsun.

torununu bile doğru dürüst sevmiyor ya.kucağına bile ben deyince alıyor.bir de ilk ve tek torunu.

canım tek mi ben varım diye düşünüyodum seninki bayatta olsa çay ikram etmiş nişanlandık bayramda gittik eşimle bir su tut şeker tut hiç bir şey yok eşim hadi kalkalım amcamlara gidelim bari dedi neyse ordan yemeğe abisinin lokantası var oraya gider karnımızı doyurur döneriz dedi ilk defa gitmişim 1:30 ssatlik yoldan neyse üstünde durmadım ama bozuldum yemeye gideceğimizi duydularya hesapta onlar bizi gezdircek kaynım eşi 3 çocuğu görümcem eşi 2 çocuğu 2 de akraba neyse gittik yenilen söylenmez ama 2 kişi gittik 11 kişilik hesabı ödedik bide bizoldu hesap 13 kişi helal etmiyorum günah ya evlencek bunlar diyen yok sanki evden çıkmamışlar kaynım ve görümcemler yüzsüzlük ay çok doluyum

SEN YINE SAYGIDA KUSUR ETME ŞEKERİM SÜREKLİ GİTMEÇOK ÇOK NADIR KAPISINI ÇAL DERDİM ARADA BIR TELEFONLA GÖRÜŞSEN YETER SABAH KI ÇAYI VERMESINDEN BELLI SİZİ pek sevmediği olsun şekerim ALLAH bilsin

çok ayıp etmişler bir de siz ev döşeyeceksiniz nasıl bir düşüncesizliktir bu.nişanlıyken k.validem daha hürmetkardı köprüyü geçene kadar herhalde
yalnız nişanlıyken hiç unutmam herkese yemek servis ediyor.önce yemeğin suyunu koydu sonra da bütün çocuklarına eşim de dahil birer et parçası verdi bana vermedi.nasıl garip oldum sanki kötü üvey anne gibi.baktım eşimin gözüne farketti mi diye nerdee başka alemde farketse de "o anda annemin eline bir ağrı girmiştir ondan sana koyamamıştır" falan derdi herhalde illa savunacak ya.
görümcem farketti,suratı değişti o an "anne elektraya da et koysana"dedi de öyle koydu...

Başlığı okuyunca burası derdim var forumu ne alaka dedim okuyunca anladım. Valla ayıp etmiş kaynanan, keşke ben bayat çay içemem yeniden demliyelim deseydin. Bu arada uzakta mısınız ayda bir gidiyorsunuz?
Bu arada ben de yazmadan edemicem, bizimkiler de gidersin hiç özel birşey olmaz. Tamam mükemmel şeyler istemiyorum ama insan başkası gelince biraz özenir. Bu karşındaki kişiye verdiğin değerdir.
Biraz da görgü tabi bunlar. Melesa bir pazar günü kalktık, aradılar napıyorsunuz diye eşim de kahvaltı yapıcaz dedi, onlar da buraya gelin kahvaltıya dediler. Yani insan biri seni kahvaltıya çağırırsa birşeyler beklersin. Gittik onlar yapmış kahvaltılarını, çay soğumuş, bardakları çatalları, zeytin çekirdekleri duruyor. Yemin ederim kahvaltıyı çok severim normalde bütün iştahım kaçtı.
Bazen ararlar yemeğe çağırırlar, doğru dürüst birşey yok önceki günün yemekleri. Ki ben 13 aylık evliyim, şimdiye kadar 4-5 kez yemeğe, 2 kez de kahvaltıya çağırdım herşeyi özenerek yaptım, dört dörtlük sofra hazırladım. Kahvaltıya söylemesi ayıp, peyniri zeytini yeni çıkardım, yanına bir sürü şey yaptım, bana kahvaltıya gelenler bu kahvaltı değil branch der. Biraz da onlar görsünler diye abartıyorum. Çünkü inan aylarca indirip kaldırdıkları zeytini peyniri yiyemiyorum. Bir kez çok güzel şeyler var diye çağırdılar, bamya yemeği, pilav ve bir ottan adını bilmiyorum pide yaptırmışlar. Ya hergün evdeler insan bir börek yapar, ben çalışıyorum ona rağmen bu kış eşim seviyor diye en az on kez ıspanaklı börek yaptım. Çok mu zor.
Ama ben onların görgü eksikliğinden yapmadıklarını sanmıyorum, ben ilk geldim benim için hiçbir şey yapmadılar, benden sonra kardeşi askerden geldi öyle bir hazırlandılar ki. Annesi oğlunun sevdiği bir yemek varmış bir kazan yaptı, içli köfteler, çeşit çeşit yemekler. Demek ki önemsemedikleri ve sevmedikleri için bana yapmıyorlar.

5 senelik evliyim ilk defa kayın validede yemek ikramı aldım oda kaynımın sünnet cemiyetinden dolayı dedimya bayramda gittik diye kurbanbayramında da eşim beni yine nişanlığız götürmek istemedi kaynata olmaz getir gelinimizi görsünler demiş neyse gittik daha yola çıkar çıkmaz telefon açtı biz geliyoruz diye neyse vardık kurbanlar kesilmiş bi tarafta kıyma yapıyolar bi tarafta et pişiriyolar sanki hiç haber verilmemiş herkes bişeyler yapıyo eşim biz geldik dedi lütfeten ay içeri geçin yemek hazırlayalım felan oha yani bayram misafirin gelecek bide görümcem orada eltim le kaynaa zaten birlikte oturuyolar eşim kapıdan ellerini öptürdü biz gidiyoruz dedi oda garibim acıkmış hadi aşkım anneme anne der annem ne güzel yemekler yapmıştır sabah keşke yiyipte çıksaydık dedi aynı arabayla geri döndük ha hakkını yemeyeyim ben kurban kokusuna dayanamam kanda tutar kaynata cebinden bi hap çıkardı bi bardakta su içtim yani 5 senede ikramım su ve hap

Anlamadım eşinin abisinin lokantasında hesap mı ödediniz?

ayy canım trajıkomik derler ya aynı öyle.seninkiler de benimkiyle yarışır hatta sollamaya meyilliler.bir de güzel yemek var deyip ot emeği koymaları pes yani.ya bir de benim ailemde damada,geline çok değer veriliyor.aşırı derecesinde neredeyse 60 yaşında babam gelinine hizmet edip ye kızım ye kızım der.onları da görünce ister istemez beklentim artıyor.

canım kötüsüne düştüklerinde anlarlar ama ozamanda iş işten geçer yinede kötü kıymete biner

Ne biçim insanlar ya, evine ilk kez biri geliyor müstakbel gelinin böyle mi davranılır. Bu insanlara en iyi ders onlar gibi yapmak bence kötümüyüm kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…