Jinekolojik Muayene

merhaba arkadaşlar bugün doktora gittim çok şükür sonucum temiz çıktı.
ben ilaç yazar diye düşünmüştüm doktor ona bile gerek görmedi
hiç bişey kullanma 3 ay sonra kontrol için simir testi için gel dedi.
hastaneden çıkarken allah'ıma nasıl şükrettim sağlıklıyım diye.:Saruboceq:
sağlıklı olmak bence bizlere verilmiş bir nimet.
rabbim herkese sevdikleriyle birlikte geçirecekleri sağlıklı ömürler versin:Saruboceq:

gerçekten ihmale gelmez şu utanç ve korku olmasa bende gitcem çok adet görme şikayetiyle bugün günümüz vardı bizde toplandılar çok güzeldei birisi 3 ay olmamış sonra 15 gün sürmüş doktora gitmiş menepozdur zannetmiş ama kist varmış miyom varmış bişeyler daha söyledi ameliyat demiş doktor anlamadım valla vu kadarmı ya çok korkuyorum ben ben bide 90 kiloyum ya ya bişey derse off uykularım kaçıyor artık 4martta adanaya gidiyorum 9martta döncem artık ondan sonra birgün koşuya gidior der çıkarım evden çünkü evdekilere de söylemekten çok utanıyorum

canım sakın utanma bunlar utanılacak şeyler değil
allah korusun önemli bişeyse erken teşhis olur tedavini olursun
bide ilerlerse seni korkutmak istemiyorum ama ozaman yaşayacakların daha kötü ollur birde bu açıdan bak hem ailenden neden utanıyorsun ki sağlık bu öğrenseler onlar sana
gitme mi diyecekler hiç zannetmem.
ayrıca doktorlardan hiç çekinmede onlar yıllarca bu işin eğitimini alıyorlar
bende korkuyordum ama doktora korktuğumu söyledim o beni rahatlatmak için benimle sohbet bile etti:)kızımı,eşimin işini,yaşımı,adımı sordu zaten bunlara cevap verirken
birde bakmışım herşey bitmiş:)önemli olan doktorun sana karşı olan tutumu
iyi bir doktor bul korkunu yen ve en kısa zamanda gidip muayene ol hiç ihmale gelmez
hiç bişe olmasa bile için rahatlar.kaydirigubbakcemile5:1hug:

canım korkmana gerek yok sadece karnından ultrasonla bakıcak sana en fazla kan tahlili ister o kadar :) adetin uzun sürmesi problem tabi ki en fazla 1 hafta sürmeli sende de küçük kistler ya da hormonlarında düzensizlik olabilir utanmana da hiç gerek yok vakit kaybetmeden gitmelisin bence

özelden msj yazamıorum ben ondan burdan yazdım

adetin uzun sürmesi problemmi peki

elbetteki problem,ne olduğuna doktor karar verir.
benim bildiğim bazı özel durumlar dışında 10. günden sonrası normal değil.
bende bu yüzden gitmiştim zaten bitmesini bekledim temizlenip gideyim
dedim ha bugün ha yarın derken 3 hafta sürdü.
bende kist varmış bu ilk kez doğum yapan kadınlarda
sık görülürmüş vücudun ürettiği bişeymiş.
sen bekarsın senin durumun farklıdır arkadaşın da dediği gibi
hormonlar veya kist olabilir belkide tiroitle ilgili olabilir oda
adet düzensizliği ve kilo yapabiliyor.
sonuçları burdan bizimle paylaşırsın canım sağlıklı günler.

elbette tatlım bize yakın bir özel tıp merkezi var
anneme de dedim git dedi 9undan sonrasına randevu alacağız
birde zar muayenesi olmak istiyorum ikisine bir anda bakar dimi
ben çok fena bir şekilde sivri bir taş üstüne popo üstüne düştüm
ama hala oturamıyorum üstüne sanki bana kanamam olmuştu gibi geliyor
onun için muayenede olmak istiyorum
tek gitmek istiyorum doktora bu yüzden

2 yıldır evliyim.geçen günlerde üniversite hastanesine gittim...çok korkacağım sandım ama beklediğim gibi olmadı ve korkmadım..sadece o masa ürkütüyor..ayrıca hastanedeki doktor da hemşireler de gayet iyidi.istediğim her şeyi sorabildim..

Kesinlikle ve kesinlikle rahat olun.
Ben ilk jinekolog a gittiğimde ellerim titriyodu, o kadar çok korkuyodum ve utanıyodum.
O sandalye ye oturup bacaklarımı açmam ve doktorun beni muayne etmek için ellemesi bunları düşündükçe utancımdan korkumdan ölüyodum.
Zamanla bütün bu korkularınız yeniyosunuz, sadece cesaret edin,ve kendinize güvenin.

Kızlar ben 1,5 yıllık evliyim.Bekarken jinekoloğa gitmiş ama sadece ultrasonla muayne olmuştum.Evlendikten sonra gitmem gerektiğini biliyordum ama hep korktum. Gitmeliydim çünkü 3 aydır adet görmüyordum, kasık ağrılarım vardı, tüğlenme başlamıştı, kilo artışı, az adet görme... gibi pekçok şikayetim vardı.1,5 sene erteledikten sonra nihayet karar verdim ama randevu almam bile bir hafta sürdü :) Sürekli stresten midem bulanıyor, herşeye sinirleniyor, diken üzerinde geziyordum.Sonunda randevuyu aldım eşimin yardımıyla.O gün gelip çattığında yerimde duramadım, öncejki gece eşime yüklendim niye bu problemleri hep kadınlar yaşıyor diye saçma sapan tartışma konuları açmaya çalıştım, olmadı.Neyse sonunda gittim ama dünyadan kopuk bir haldeydim.Odadan içeri girdim ve doktor anlat bakalım bir sorun mu var dedi ve ben başladım anlatmaya... Önce bir muayne edelim sonra konuşalım dedi, yardımcısı bayan içeri alıp beni o koltuğa yatırdı.Korkarım sanmıştım ama büyüttüğüm kadar kötü değilmiş.Çıplaklık hissine gelince de üzeirme bir örtü koydular ve kendimi çıplak görmedim ve hissetmedim.Ne olduğunu bile anlamadan muayne bitti ve vajinal ultrasona aldılar ve yine ne olduğunu bile anlamadan ekranda kistçiklerimi gördüm.ınternetten araştırmıştım polikistik over, görünce direk tanıdım zaten. Neyse sonuç olarak o kadar rahatladım ki hiç gerilmeye, korkmaya, kabus yaşamaya gerek yokmuş.Herşey o kapıdan girene kadarmış. Bundan sonra sık sık dr a gitmem gerekecek tedavim için ve hiç korkacağımı sanmıyorum. Ertelemeseymişim keşke, belki de şimdi tedavide ilerlemiş olurduk. Siz benim yaptığımı yapmayın cesaret edin, karar verin gerisi geliyor.Ertelemenin zarardan başka bişeyi yok.

bende hamileyken gidiyordum ve o aleti içime sokuyordu çıldırıyoprdum 2 gün acıdan ama sağlık içinse şart kimsenin aksatmamasını öneririm

bende bugün gittim doktor kadındı ama insan utanıyo
ultrasonla baktı terler boşaldı benden
ama sağlık
tıpta utanma yokmuşşşkaydirigubbakcemile3

valla hayretle okuyorum yazdıklarınızı ben gidemicem herhalde böle giderse hala kanamam var artık kanamam ne zaman olmazsa gideceğim neden olduğunu bilmiyorum ama adet şeklinden iyice çıktı uzun zamandır böle oluyor

canım sen hala gitmedinmiakannehir hala kanama devam ediyor ve sen daha duruyorsun farklı bi sorunun olabilir hiç erteleme boşuna kan ve zaman kaybediyorsun
ayın dokuzunda gideksin diye hatırlıyorum bugün ayın on ikisi bir an önce gityerimseniben

lalecim kanama varken gidilirmi doktora hiç gideniniz varmı çok sinirlerim bozuk maalesef

lalecim kanama varken gidilirmi doktora hiç gideniniz varmı çok sinirlerim bozuk maalesef

ben gittim kanamam varken ama ben düşük yapıyodum da gttim.. doktorda randevum vardı zaten o akşam kanamam olunca o şekilde gittim doktorada dedimki kanamam var başka gün geleyim, o da çok normal dedi bir an önce almalıyız..

ben gittim, daha doğrusu dr. adetinin 5.günü gel,kanaman azalmış olur dedi,kistim vardı, kanama varken alttan ultrasonla baktı..
ben de jinekolojik muayeneye gitmekten çok korkuyodum ve utanıyodum, ilk gidişimde titriyodum, yattım, 1 dk.bile sürmedi,hemen bitti,bu muymuş korktuğum dedim,hiçbişe hissetmedim.. ama ben kadın dr.seçtim hep.. o aleti falan hissetmiyosunuz bile. vajinal ultrason da zaten incecik bişey,onu hiç hissetmiyosunuz..
özetle korkulacak bişey değil. ama örtü olunca daha rahat hissediyo insan,çıplaklık hissi olmuyo.

canım kusura bakma mesjını yeni gördüm:kedi:
evet gidilir tabiki benim kanamam devam ettiği için gitmiştim
dr hemen muayene etmek istedi hiç acımadı da
kanayan yeri silip bakıyorlar hiç çekinmene gerek yok tatlımopuyorumnanaktan
lütfen bi an önce git ne gerekiyorsa yapılsın şimdiden geçmiş olsun cnm.:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…