• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekolojik Muayene

canım ben hiç sormadım gerçi profilinde bekar yazıyo ama evlenip boşanan arkadaşlarda bekar yazıyor ya sende öyle mi yazdın?sakın yanlış anlama olumsuz bir şey söylemiyorum eğer hiç evlendediysen korkmana gerek yok çünkü hiç evlenmemiş olannlara alttan bakılmıyor canım.
sadece karından ultrasonla bakılıyor bir de kan tahlili yapılır muhtemelen hormonlara bakmak için.

canım korkmana gerek yok bekarsın alttan bakmıyorlar.ultrason karından çekiliyor ve kan tahlilleri istiyorlar. ama dr bekar olduğunu söyle.bende bekarım dr gidiyorum bunları yapıyorlar.

yarın gideceğim doktora bakalım ne olacak çok gerginim yarın saat 11:45te randevum

hadi hayırlısı canım inşallah önemli bişey çıkmaz.hiç kendini boşuna germe muayene de korkulacak bişey yok zaten dr bekar olduğunu muhakkak söylle iyi haberlerini bekliyoruz cnm burdan paylaşırsın bizimle.opuyorumnanaktan

gemiolsunfz7.gif

teşekkürler dün kanama durmuştu demiştim zaten yine olcak diye artık kızlık mızlık dinlemeyip tampon koycam ameliyatta bu ne ya off gerçi böle dediğime bakmayın ben artık olmasını istemediğim için sinirliyim bakalım ne diyecek doktor inş. bişi çıkar tedavisi olur biter ve gider bişi yok derse deliririm

gittim doktora rahim duvarı inceymiş ondanmı oluyor bilmem ilaç verdi 10günde bitecek sonra adetin 3. günü gel hormon testi yapılacak dedi

öncelikle dr gittiğine çok sevindim canım.
bence hormonların normal çalışmıyor tabi bunu dr bilir
benimki sadece tahmin
birde ameliyat felan demişsin ne ameliyatı?

bademcik ameliyatı olacağım çarşamba pirimo
lut n verdi doktor detin kesilsin hem ameliyatına rahat girersin hemde adetin olur 3. gün gelirsin hormon testi yaparız dedi bilmiyorum ya işte neyse en azından kist falan yok ama rahim duvarı çok inceymiş diğer bölüme yazmıştım doktor östrojen hormonuyla ilgili olduğunu ve rahim duvar inceliğinin uzun süre kanama yaptığını ve östrejen içeren ilaçlarla çözümünün olduğunu söyledi hiç korktuğum kadar yokmuş doktor çok iyiydi

Son düzenleme:
bak ne güzel sence şimdiye kadar korkup ertelediğine değdimi?
geçmiş olsun umarım bir an önce iyileşirsin cnm.

teşekkürler cnm umarım iyi olur artık hep düzensizlik vardı zaten 13-15 gün sürüyordu adetim hiç bir doktor güzel bakmamıştı bu doktor iyi ilgilendi hemde erkekti artık korkmuyorumda çekinmiyorumda adet olmadığım bir gün gidip hem kontrol hem zar muayenesi olmak istiyorum

çok şükür ilk doğru dürüst muaynemi dün oldum korkularım gerekszmiş kısa süren bir acı oldu ama sabrettim mutluyum çok şükür gayet sağlıklıymşım

çok sevindim senin adına bugün adetimin 3. günü olduğu için doktora gittim hani çağırmıştı ya kan verdim sonuçlar yarın saat 11de çıkacakmış doktor yerinde deilse pazartesi göstercem

kazakistanda yaşıyorum ve eşimle beraber çocuk yapmaya karar verdik.Ama bu tarz bir muayene gerekli mi bilmiyorum. Ve muayenede yaşlı doktor mugerekir, eşimizi yanımıza alabiliyor muyuz bilmek istedim. Yurt dışındaolduğum için kendimi yanlız hissetmiyorum doktorun yanında. Ve benim dilimde yok, burda herkes rusça konuşuyor eşimin de dili yok. Doktorla nasılanlaşcaz eğer gerekliyse diye soracaktım! Ve bu tür muayeneler hamileliköncesi gerekli mi? Hamileyken de gitmem gerek mi diye soracaktım! Muayeneesnasında çok fazla konuşma oluyor mu ? Ya da bebek için neler gerekiyordanışmak istiyordum ? Ama nasip olmadı. Mayıs ayında bebek yapmayabaşlayacağız ama başımızda bir büyüğümüz olmadığı için pek de bri şeybilmiyoruz açıkcası. Sizlere danışmak istedim, lütfen yardım edin.

kazakistanda yaşıyorum ve eşimle beraber çocuk yapmaya karar verdik.Ama bu tarz bir muayene gerekli mi bilmiyorum. Ve muayenede yaşlı doktor mugerekir, eşimizi yanımıza alabiliyor muyuz bilmek istedim. Yurt dışındaolduğum için kendimi yanlız hissetmiyorum doktorun yanında. Ve benim dilimde yok, burda herkes rusça konuşuyor eşimin de dili yok. Doktorla nasılanlaşcaz eğer gerekliyse diye soracaktım! Ve bu tür muayeneler hamileliköncesi gerekli mi? Hamileyken de gitmem gerek mi diye soracaktım! Muayeneesnasında çok fazla konuşma oluyor mu ? Ya da bebek için neler gerekiyordanışmak istiyordum ? Ama nasip olmadı. Mayıs ayında bebek yapmayabaşlayacağız ama başımızda bir büyüğümüz olmadığı için pek de bri şeybilmiyoruz açıkcası. Sizlere danışmak istedim, lütfen yardım edin.

öncelikle allah gönlüne göre versin,şimdi orda hastane sistemi nasıl onu bilmiyorum ama muhakkak muayene ve bir takım tahliller yaptırmalısın.normalde planlı bir hamilelikse 3 ay önceden bu işlemleri gerçekleştirmelisin (doğru olan bu) dr kontrolünde vitamin folik asit almalısın.özel hastanelerde eşinde yanına gelebilir heralde burda böyle orası nasıl bilemem,dr muhakkak sorular sorar,size tercümanlık yapacak güvenilir bir arkadaşınız yokmu sizinle gelse yardımcı olsa.şimdilik aklıma gelen bunlar eğer aklına takılan bişey olursa bildiğim kadarıyla yardım ederim.
hakkında hayırlısı olsun.:1hug:

sayın lale hanım
dusuncenızı paylastıgınız ıcın ve yardım etmek ıstedıgınız ıcın oncelıkle cok tesekkur ederım.
Burada hastanelerde sıstem nasıl bır fıkrım yok.5 aydır burada yasıyorum rusca bılen yardımcı olacak bır abımız var.hastane ıcın sadece bana soylenen burada dogum yapmıs bır Turk hanımdan, dogumdan oncekı 15 gun hastaneye yatırılıyormussun dogumun gerceklesıyormus ardından 15 gun gun daha bırakmıyorlarmıs.Cok onem verıldıgını soyledı Turkıye kadar gelısmıs olmamalarına ragmen.Anne ayaga kalkıp kendı ıslerını yapabıldıgı duruma gelınce bebegınde kontrollerını asılarını yapıp eve taburcu yapılıyormus.Yanı turkıyedekı gıbı 2-3 gunde taburcu edılıp 1 hafta yada 10 gun sonra bebek hastaneye getırtılmıyormus kontrol ya da asısı ıcın.Kansızlık problemım vardı 6 aydır hap tedavısı goruyorum 15 gun sonra kan sayımı yaptıracagım degerlerımın gelısımını ogrenıcegım.Dedıgım gıbı en buyuk problem dıl.Ingılızce bılenın yok denecek kadar az olması da ısımızı zorlastırıyor.cunku esım ve ben derdımızı anlatacak kadar ıngılızce anlıyor ve anlatabılıyoruz Rusca sart.
Allah ısteyen herkesın gonlune gore versın.
Sevgılerle..

merhaba arkadaşım ne demek eğer yardımcı olabildiysem çok mutlu olurum.
türkiyede bir sorun yoksa 2-3 gün içinde taburcu etmelerinin sebebi bence yoğunluk
çok sayıda hasta var benim doğumum biraz sorunluydu o yüzden ben 1 hafta yattım,
bu süre içinde o kdar çok doğum yapan olduki sayısını bilemiyorum.
hastane büyüktü ve günde 40 tan fazla doğum oluyormuş düşünün artık:)
zaten çoğu kişi hastanede kalmaktansa evine gitmek istiyor daha rahat edebilmek için.
ben hamile kalınca 5 ayrı kan tahlili, pelvik muayene,pap smeer testi yapılmıştı.
inşallah sorunsuz ve gönlünce bir hamilelik geçirirsin mutluluklar.

Back