• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekolojik Muayene

bende cok korkuyordum.hamile olduğumu öğrenince gitmek zorunda kaldım.ve doktor vajinal ultrasonla bakacağını söyledi.itiraz edemedim ama inanın değmezmiş.hiç acımıyor.bosuna korkmusum

doktorlara güvenmek lazım, çocukluktan gelen korkular bizleri olumsuz etkiliyor sanırım.Tabii ne muayenesi olursanız olun diş muayenesi, boğaz muayenesi bile stresli olabilir. İlk kez muayene olunacaksa jinekolojik muayene ürkütücü gelebilir.
Kesinlikle tecrübeli bir doktorun bu konuda hastasına yardımcı olacağını düşünüyorum.benim doktorum (Büyükçekmecede) gayet insancıl ve sabırlı bir doktordur.tecrübeli de tabii. Cüneyt bey gibi dr ların hastalarının muayeneye giderken zorlanmadıklarını sanıyorum

wallahi bu konuda herhalde benden muzdaribi yoktur. ilk jinekolojik muayenemi cerrarhapa tıp fakülsedinde geçen sene oldum. gayet normal randowumu aldım we gittim. e tabi öğrencilerin olabileceği hiç aklıma gelmedi, ki doktorda erkekti. muayene odasına girdiğimde 3 erkek bana bakıyordu 2 siz öğrenci 1 i doktor. Kaldım resmen şaşırdım neyapıcamı ne dicemi bilemedim, uzandım muayene etti doktor, tabi 2 öğrencide bizi izliyordu, ben utancımdan kıpkırmızı kesildim.yani ilk muayenemi 3 erkek eşliğinde geçirmiş oldum :D şimdi aklıma gelince neden öğrencilerin dışarı çıkmasını istemediğimi anlamıyorum. herhalde mecburi gibi düşündüm, e birde şaşkınlık olunca bşy yapamadım. kadın doktor herzaman makbuldür :D

merhaba kızlar balıkesirde gidebileceğim önerdiğiniz bir kadın doğum uzmanı var mı?ve ücretleri ne kadar bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

wallahi bu konuda herhalde benden muzdaribi yoktur. ilk jinekolojik muayenemi cerrarhapa tıp fakülsedinde geçen sene oldum. gayet normal randowumu aldım we gittim. e tabi öğrencilerin olabileceği hiç aklıma gelmedi, ki doktorda erkekti. muayene odasına girdiğimde 3 erkek bana bakıyordu 2 siz öğrenci 1 i doktor. Kaldım resmen şaşırdım neyapıcamı ne dicemi bilemedim, uzandım muayene etti doktor, tabi 2 öğrencide bizi izliyordu, ben utancımdan kıpkırmızı kesildim.yani ilk muayenemi 3 erkek eşliğinde geçirmiş oldum :D şimdi aklıma gelince neden öğrencilerin dışarı çıkmasını istemediğimi anlamıyorum. herhalde mecburi gibi düşündüm, e birde şaşkınlık olunca bşy yapamadım. kadın doktor herzaman makbuldür :D

canim sanirim universite hastanesi oldugu icin ogrencilerde ordaymis onlarda ogreniolar ama insan tedirgin olur herkes bakarken

oznuur kötü olmuş öyle yaa
ben de öğrenciyim ,biz de girdik muayenelere ama doktor erkek olunca yanına bir bayan öğrenci alıyordu,veya bir bayan bir erkek alıyordu,yani 3 erkek insan tedirgin olur,tamam biz de öğrenicez ama ben de tedirgin olurdum ne yalan sölym

arkadaslar ben 3 yıllık vajınısmus sorunu olan bırıydım ve 2 ay once allahıma cok sukur bu sıte sayesınde cok sey ogrenerek korkularımı yendım ve bu kabustan kurtuldum darısı dıger arkadsşarın basına. neyse tabı benden doğal olarak jınekolıjık muayene korkusuda vardı o hala gecmemıstı. gecen haftaya yıne korkularımdan kurtulmak ıcın randevu aldım. yıne bu bolumdekı arkasların destegı ıle. bı hızla gıttım.hızmet has sait halil'e gıttım. vajınadan ultrasonlada baktı smearde yaptı kendıme ınanamadım orda tabı ılk bı panıkledım ama hıcbısey yokmus.lutfen rahat olun.

arkadaşlar ben de bugün kadın hastalıkları bölümüne muayene için gittim ve doktor küçük bir yara oldugunu ama önemli birşey olmadıgını ve iltahap kaptıgımı söyledi. muayene sırasında ne sürdü bilmiyorum ama su an vajina içi çok kötü yanıyor oturamıyorum bile bu sürülen neydi ki bu kadar yanma yaptı küçük dudaklar bile yanmadan şişti tehlike oluşturuyor mu acaba hiç böle bişey başına gelen oldu mu.

herkese merhaba oncelıkle,karoon gecmıs olsun sanada,yasadıgın sey normal bı durum degıl bence bende ıkı kere muayene oldum boyle bısı olmadı,doktoruna gorunmelısın bence yada telle fılan bılgı al..allerji yapmış olabilir surdugu sey..ve dıger arkadaslara soyleyecegım bı kac sey var..muayeneyle ılgılı..kesınlıkle doktorun elıyle ılgılı bışey..ben ılk muayeneme gece uykusuz gıttım cok korkuyodum ama sonrasında ınanamadım sımır dahıl almıs doktor ama hıç bısey hıssetmedım..ısteyene adını verebılırım doktorumun bayandı ve beylıkduzunde ozel bı hastanedeydı..fakat anadolu yakasına tasındıgım ıcın burda ozel başka bı hastaneye gıttım ıkı gun once ılkınden cok farklıydı herseyı hıssettım ve cok da olmazsa da canım yandı parmakla muayene sırasında ve sımır alınırken..yanı tamamen doktorla ılgılı bır durum..ama yınede cok asırı korkan arkadaslara onerım (kı bende onlardan bırıydım cok korkuyodum hep ertelıyodum)o kadar abartılacak bişey yok yanı saglıgımız ve annelik duygusunu tadabılmemız için kesınlıkle doktora gıtmelıyız korkulacak hiç bişey yok ..sizde goruceksınız zaten..hastaneden cıktıgınızda bunun ıcınmı bu kadar kormusum dıyeceksınız..ben oyle dedım ve esım de bana hafıfıten kızdı,cunku onunda basının etını yedım gunlerce nasıl gıdıcem dıye:)hoşcaklaın gorusuruz..

arkadaşlar merhaba,anadolu yakasında pendik civarında ya da oraya yakın bir yerde iyi bir özel hastane ve jinekolog tavsiyesi olan varmı..yenı evli sayılırm daha önce gittigim yerlerden pek memnun kalmadım..ilki evime cok uzak oldugu için vazgectim,ikincisinin de biraz eli agır geldi,canımı yaktı..bilgilendirirseniz sevinirim..hoşçakalın..

Arkadaşlar yorumları okuyorumda bu herkese göre değişen bişey olduğuna karar verdim.Bende gittim üstelik hastane süperdi hani şu doktorlar dizisinin çekildiği hastane varya oraya gittim inanılmaz ilgi alaka doktorum bayandı bayan olmasıda rahatlatmıştı beni başta ama muaynem çok fecii yani beni canı tatlı birisi sanmayın iki sezeryan yaptım doktorlarım bana hayran kaldı inanın.Ama muaynede öldüm öldüm dirildim birdaha kimse beni o koltuğa otutturamaz.Tabiki sizi korkutmak değil amacım herkesin deneyimi farklı bunu yaşamadan bilemezsiniz:olmaz:

nenep merhaba,senin gittigin hastaneye bende gittim sanırım doktorumuzda aynı ismi ebru füsun ışık mıydı?inan benimde canım cok yandı ..daha önce ilk muayenem olmasına karsın gittigim doktorun eli inanlımaz hafifti hiç bişey hissetmemiştim..ama ıkıncısı zor oldu..

off bende gidicem yrn jinekolojik muayeneye raat mı olmam gerekiyo gerçekten bilmiyorum rutin olarak gittiğim doktora gidicem ama ilk kez alttan muayene olucam :( spekulumdan ve vajinal ultrasondan da çok korkuyorum arkadaşlarımın hepsi çok canım acıdı dedikleri için belki de :((

off bende gidicem yrn jinekolojik muayeneye raat mı olmam gerekiyo gerçekten bilmiyorum rutin olarak gittiğim doktora gidicem ama ilk kez alttan muayene olucam :( spekulumdan ve vajinal ultrasondan da çok korkuyorum arkadaşlarımın hepsi çok canım acıdı dedikleri için belki de :((

ben daha bugun yara yaktırdım ve 3. muayenemdi. ilkinde istanbulda bi doktora yaptırdım muayeneyi bayandı o kdr çok canım yandı ki anlatamm ağlayarak çıktım hastaneden. (bende bide kısmi vajinismus vvar:bbo:düşünn nasıl korktuumu)sonra doktor deiştirdim şu anki doktorum erkek ama bu son 2 seferki gayet iiydi bnm için. ilk an biraz acıdı ben kendimi kastıım için (zaten vajinam da daha geniş deil). sonra bişi hissetmedim. spektrum takılınca bişi olmuo herşey o ana kdr. bnm doktorum da baya rahatlattı beni bu konuda. ayrıca en küçük spektrum kullanıldı... emin ol doktorun iyi ise bi sorun olmuo.
çok geçmiş olsun:teselli:

Teşekkür ederim buket uyuyamiorum resmen bir an önce sbh olsunda kurtulayım artık doktorumun iyi oldgunu biliorum en azından icimi rahatlattin yazarım yrn nasil gectigini :)

kızlar sizler bekarsınız ama artık dr alttan muayene etmiyor ultrason çrkiyor ve kan testleri istiyor.bende gidiyorum benim dr alttan bakmıyor bekarlara.hatta orada muayene gelen bekar kızlara sordum onlara bana baktığı gibi bakıyormuş.

bugün ilk jinekolojik muaynemi yaşadım adeta kabus gibiydi aylarca ertetedim spekulum çok canımı acıttı jel sürdürmek istedim dr özelliğini yitiri diye sürmedi yittikçe çırpındım masada dr birdaha ki sefere dedi bıraktı metal buz gibi iğrenç bi aletti mantar teşhisi koydu tekrar gitmicem :(

Back