• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekolojik Muayene

ya o kadar korkuyorum ki bir türlü gidemedim muayeneye.aslında bebek planlıyoruz önümüzdeki ay ama 2 aydır diyorum bir türlü gidemedim doktora.bi niyetleniyorum,sonra amaan annem bize doktor kontrolünde mi hamile kaldı deyip vazgeçiyorum.inşallah bi sıkıntı olmaz.

ya o kadar korkuyorum ki bir türlü gidemedim muayeneye.aslında bebek planlıyoruz önümüzdeki ay ama 2 aydır diyorum bir türlü gidemedim doktora.bi niyetleniyorum,sonra amaan annem bize doktor kontrolünde mi hamile kaldı deyip vazgeçiyorum.inşallah bi sıkıntı olmaz.

esra hanım hiç ihmal etmeyin şimdiye dek korkupta gitmeyenler,muayeneden sonra bu mu yani bu kadarcık mı diyorlar (bende dahil).elbetteki annelerimiz bize hamileyken gitmediler gidemediler ama o zaman imkanlar yoktu yada kısıtlıydı teknoloji bu kadar gelişmemişti imkanları olsaydı o zaman da giderledi.şimdi her şey daha kolay bence biz daha şanslıyız ve bunu bir nimet olarak görüyorum ben doktorlarda işlerini çok iyi yapıyorlar.imkanınız varsa hiç ertelemeyin.
sağlıcakla kalınzemuszemus

çok teşekkür ederim lale..eminim haklısındır ama işte her şeyin ilki ürkütücü oluyor.daha önce gitmediğim için tedirgin oluyorum.inşallah cesaretimi toplayacağım.

mrb. bende bugun muayneye gidicem ama önce size bi kaç sorum olucak yardım ederseniz sewinirim...
öncelikle ilk kez gidiorum bekarm fakat bakire deilim bunu solediğimde adam garip bi tepki verir ne biliyim suratını büzüştürür falan rencide olurum die korkuyorum...
ayrıca adetim biteli 2 hafta olmasına rağmen pembe renkli kanlı bi akıntı war o akındı mewcutken jinekoloğa gitmek doğrumudur yani o halde de muayne eder mi onu merak ediorum tecrubesi olan varsa paylaşsın lütfen:(

Öncelikle geçmiş olsun.Hiç kimse suratını ekşitmez merak etme :) Sonuçta herkesin kendi özel hayatı kimseyi ilgilendirmez. Rahat ol.

muayeneden çok korkuyodum ama korkulacak kadarda değilmiş.oldum muayenemi.yumurtalıklarım normal olduğu söyledi dr. iltihap warmış kan aldılar hsg ve kan şekerine bakacaklar.yarın sonucu belli olacak.bu testte hormonlar belli olurmu erkeklik hormonu falan.adetlerim düzensiz olduğu için gitmiştim doktora merak ediyorum sonucu

arkadaşlar bi bakın lütfen çok zor durumdayım şu anda
geçenlerde vaginit oldum ve yanlış tedavi sonucu aşırı derecede tahriş oldu genital bölgem. jinekoloğa gittim alttan muayene hakkında zaten tedirgindim, tahrişe bağlı cinsel ilişkide acı durumu da vardı. çok gerildim ve sonuç olarak muayene esnasında inanılmaz derecede canım yandı. tedavi için fitil verdi onları kullanırken bile aşırı geriliyorum ve on gün sonra kontrole gitmem gerek ama galiba korkudan gidemeyeceğim... kendimi nasıl sakinleştirebilirim bu konuda ya da muayene sırasında rahatlamamı sağlayacak bir öneriniz var mı cidden çok zor durumdayım

canım öncelikle sakin ol ve ilaçlarını kesinlikle kullan onlar bir kaç gün içinde seni rahatlatır o fitillerden bende kullandım biraz can sıkıcı olyor ama tedavi için şart.muayene olurken dr sorular sorun sizinle konuşsun ben muayene olurken konuşuyorum valla aklıma geleni soruyorum dr ben böyle rahatlıyorum.
kendinizi rahat bırakmaya çalışın ordaki demirleri sıkın kasınca insanın canı daha çok acıyor
nasılki iğne olurken kendimizi kasmamamız gerekiyor bu da aynı canım çok geçmiş olsun
hijyene çok dikkat edinn ıslak kalmasın ve bence bir müddet ilişkiye girmeyin derim zaten fitille olmazda
umarım yardımcı olabilmişimdir sevgiler.

sonunda muayene oldum vajinamda enfeksiyon warmış:s iki tane fitil bi tane de antibiyotik verdi... fitili kullanırken cok iğreniorum kendimden:( sanki fitili yerine koyduktan sonra geri çıkmış gibi bi his oluyo daha once kullanan varsa cewap werebilir mi? herkestemi ole oluo yoksa ben mi beceremedim yapmayı 1 saat once ilk kez yaptım. eğer yanlış yapıorsam o kadar uğraşıpta faydalı bi sonuç alamamakktan korkuyorum yardım edin:(

sonunda muayene oldum vajinamda enfeksiyon warmış:s iki tane fitil bi tane de antibiyotik verdi... fitili kullanırken cok iğreniorum kendimden:( sanki fitili yerine koyduktan sonra geri çıkmış gibi bi his oluyo daha once kullanan varsa cewap werebilir mi? herkestemi ole oluo yoksa ben mi beceremedim yapmayı 1 saat once ilk kez yaptım. eğer yanlış yapıorsam o kadar uğraşıpta faydalı bi sonuç alamamakktan korkuyorum yardım edin:(

fitili ilk kullanirken bende zorlandim sonra cok rahat sekilde yapiyorsun..fitili koy iyice it,sonra da kalkma,ben aksamlari koyuyordum yatarken..sabahta biraz camasirimda oluyordu..

jellybeans aynı his bende de oluyor ben de iki gün önce ilk defa kullandım bu fitilleri ama iyice içeri ittirirsen çıkmıyor merak etme. gece yatmadan önce yapmak en mantıklısı ben bi de yaptıktan sonra bacaklarımı duvara doğru kaldırıp bi beş on dk bekledim her ihtimale karşı. yine de sabah iç çamaşırımda biraz fitil kalıntısı vardı. ama bu normal sanırım. aynı dertlerden muzdaribiz :)

canım öncelikle sakin ol ve ilaçlarını kesinlikle kullan onlar bir kaç gün içinde seni rahatlatır o fitillerden bende kullandım biraz can sıkıcı olyor ama tedavi için şart.muayene olurken dr sorular sorun sizinle konuşsun ben muayene olurken konuşuyorum valla aklıma geleni soruyorum dr ben böyle rahatlıyorum.
kendinizi rahat bırakmaya çalışın ordaki demirleri sıkın kasınca insanın canı daha çok acıyor
nasılki iğne olurken kendimizi kasmamamız gerekiyor bu da aynı canım çok geçmiş olsun
hijyene çok dikkat edinn ıslak kalmasın ve bence bir müddet ilişkiye girmeyin derim zaten fitille olmazda
umarım yardımcı olabilmişimdir sevgiler.

yardımın için çok teşekkür ederim ya deneyeceğim bu dr a muayene esnasında bişiler sorma olayını :) ya ilişkiye zaten girmiyorum korktum ya bi kere insan her şeyden soğuyor zaten bi süreliğine de olsa :)

kendimi tecavüze uğramış gibi hissettim:):) ama cıktıktan sonta içimde bi rahatlama oldu. hastalığın sebebini öğrenmek ve günlük pedlerden kurtulacağımı bilmek baya ii geldi.. en azından kafam rahat=):teytey:

arkadaşlar ben de muayene konusunda çok tedirgindim korkuyordum ve gitmek istemiyordum fakat gittiğim için öyle şükrediyorum ki... çünkü şikayetrimin dışındaki problemlerimin de olduğunu öğrendim. erken tanı ne kadar önemli biliyorsunuzdur. 7,5 cm lik kistimin dışında bir tane de tam oluşumunu tamamlamamış bir yaram varmış.. pataloji sonuçları gelince tedavisi hakkında da görüşeceğim doktorumla. inşallah ilaçla tedavi edilebilir birşey çıkar :(

geçmiş olsun üzülmeyin bakın aslında bir bakıma şanslısınız ki erken teşhis olmuşsunuz allah korusun ya bir de farkında olmadan sorununuz ilerleseydi o zaman daha çok üzülürdünüz acil şifalara.sa.s.

Back