Jillian Michaels - 30 Day Shred egzersiz programi

Kızlar benim belim tutuldu :KK1:
Arada sırada oluyor boyle, soguk aldım yine.
Yururken, oturduğum yerden kalkarken kilitlenip kalıyorum öylece. Kas gevşetici aldım. Bana misin demedi. Dun 30 day shred yapamadim. Bugün, muhtemelen yarin da yapamicam. Sizi takipteyim. Su belin iyi olsun kaldığım yerden devam..

tüh ya çok üzüldüm geçmiş olsun ins en yakın zamanda geçer kaldığın yerden devam edersin :KK51:

kızlarrrr selamlar, beni de aranıza alın :)
ömrü boyunca sürekli "yediklerine dikkat eden" biri olaraktan artık sıkıldım ve yine diyetistenime başvurudum, şimdi onun verdiği listelere uymaya çalışıyorum. Bu aralar regl sebebiyle epey bi kaçamak yaptım ve birden bi internet sitesinde şöyle bir yazı gördüm "eşim 101 kilo, 10 yaşında bir çocuğumuz var, artık onunla birlikte olmak istemiyorum, sizce boşanmalı mıyım ne yapayım" yazının özünde şundan bahsediyor, adam ince yapılı bir insancıkmış kadınsa annesinin hastalığı dogum sonrası kilolar vs kilo almış, adam eşini diyetisyene falan götürmüş ama beyin hücreleri bence yeteri kadar çalışmadığı için hiçbir zaman eşini alıp da beraber bir psikoloğa gitmeyi düşünmemişler, acaba eşim psikolojik bir sebebpten mi yiyor kısmına erişememişler.
Neyse Allah onların yardımcısı olsun dedikten sonra, peki gewezebidik arkadaşınızın bu habere tepkisi ne oldu dersiniz "Aman tanrım beni boşayacak bir kocam bile yok demek ki beni toptan almayacaklar" :) :) şaka bi yana dedim geweze bu bir işaret bir haftadır yaptığın kaçamaklar ve geçirdiğin sporsuz günler artık bitsin. Kalktım hemen önceki hafta level 1 ini yaptığım jillian ablamızın 30 day shredinin 2. seviyesine başladım az öncede bitirdim. Tamam zorlandım ohh çok kolaymış demedim ama zaten yaya yaya aldığımız kiloların yaya yaya verilmediğini görecek kadar çok kilo aldık verdik :)

Yazım biraz uzun oldu ama hepinize genel bir tavsiye bunu sık sık kendime de hatırlatıyorum, tartıdaki rakama değil aynadaki görüntüye bakın. Eski pantalonlarınızın, eteklerinizin üzerinizde nasıl göründüğüne bakın. Gerçekten önemli olan bu.
Ben daha öncede diyetisyene gittim ama itiraf edeyim o dönemde diyetisyenimin bana yalvarmasına ragmen kalkıp günde 30 dk bile yürümedim. Her şeyi bana yazdığı reçeteden (diyet listesi) bekledim. Evet ağırlık olarak o dönemde 62 den 55 kiloya düştüm, ama size bir sır vereyim mi, şuan 59 kiloyum bu sefer 63 kilo ile başladım ve şuan 55 kiloyken daralttırdığım pantolonlarıma girebiliyorum. Yani sözün özü, 59 kilo olup 55 gözükebilirsiniz. Ya da kaç kilo görünmek istiyorsanız. Ama tartıdaki sayıya bakıp demotive olmayın bu birincisi.

İkincisi bu bir serüven hemen sonuç beklemeyin çok güzel bir söz var, günler her nasılsa geçecek neden bugün başlamıyorsun, en azından o zaman bir sonuca ulaşırız :KK66: ama sonucları etrafınızdan ufaktna duymaya başladıkça daha çok motive olup devam etme motivasyonunuz artacaktır. Mesela iş yerinde bir arkadaş daha var kız 5 kilo verdi ama 1 kilo vermiş gibi duruyor, yani kilonun nereden gittiği çok önemli, benimkinin hepsi yağdan gitti (tartım yağı kası ayrı ölçüyor) bu zaten görüntünüze de yansıyor, o yüzden her gün bir arkadaşım gelip aa sen ne kadar çok zayıfladın diyor ve bu da beni motive ediyor.

Size ufak bir sır daha vereyim benim metabolizma hızım normal insanların yarısı kadar, yani normal bir insanın bazal metabolizma hızı (hiç bir şey yapmazken dinlenir vaziyetteki metabolizma hızı) yaklaşık 1200-1400 kalori iken benimki 800 kalori. O yüzden normal insanların 2 katı efor sarfetmem gerekiyor bu serüvende. Tartı ara sıra beni de üzüyor, neden hiç azalma yok diye insanlar benim yaptıgım diyetlerle 2-3 kilo verirken ben neden 500 gr verebildim sadece diye canım sıkılıyor evet, ama sonra napıyorum eve geldiğimde hemen dolabımı açıp o uzun zamandır giyemediğim pantlolonlardan birini cıkartıp giyorum ve aynaya bakıp kendime diyorum ki "geweze, önemli olan aynadaki görüntü, bu görüntü zamanla daha güzel olacak, zamanla tartıda da farkı görmeye başlayacaksın" şuan görüntümdeki bu farkı hareket etmeme borçluyum. Hareket-bereket :)

Geldik üçüncüsüne (gece gece ne çenem düştü resmen ismimim hakını verdim yine :)) sporla yaparken ne kadar kalori yakacağınızı düşünmeyin, eğer kendinize yarım saat yürüsem hepi topu 200-300 kalori yakıcam onu da yakmasam olur derseniz çok büyük bir yanlışa düşmüş olursunuz. Spor sandığımızın aksine o an yaktığınız kaloriden ziyade sonrasında yaktığınız kaloriyi etkiler. Yani siz belki günde sadece yarım saat yürüyerek sadece 200 kalori yaktıgınızı düşünebilirsiniz, ama aslında o çalışma kaslarınızın diğer zamanlardaki aktifliğini artırır ve örneğin (bu kısmı bilimsel olarak soylemiyorum farazi olarak mantığını anlatmak için söylüyorum) tüm kaslarınızın saat başı günlük 5 kalori daha fazla yakmasını sağlıyor ve siz her gün farkında olmadan 120 kalori daha yakıyorsunuz. Sporun fiziksel ve psikolojik etkisi spordan sonrada devam ettiği için aslında sayılamayacak kadar çok güzel şeyi tetikliyor. Bugün yeni işinden ayrılmış ve stresten dolayı belinde sinir sıkışması olan bir arkadaşım şunu söyledi, geweze inanır mısın plates beni depresyonun eşiğinden döndürdü. Hep belim sırtım düzeldi hem de depresyona girmek üzereydim ama artık daha iyi hissediyorum dedi. Bu arkadaşım daha önce uzun süre ilaçla depresyon tedavisi görmüş bir insan. O yüzden önceliğimiz sağlık olsun, tartıdan ziyade aynaya güvenelim :) sporumuzu olabildiğince aksatmadan, ama abartıp kendimizi hırpalayıp hemen pes etmeden devam edelim.

Bir şey daha kaçamaklarımız için kendimizi suçlamayalım, onun yerine etrafımızda kaçamak yapmamıza olanak sağlayacak şeyleri raflarımızdan dolaplarımızdan kaldıralım :KK66: bu önerim de sevgili _lucy_' e gelsin :)

Çok geçmiş olsun, eskiden benim de belim çok sık tutulurdu, biraz sinir stres-biraz da bel ve sırt kaslarım zayıf olduğu için. Geçtiğinde Jillian seni zorlarsa tavsiyem pilates yapman. Bana zamanında sırt kaslarımı güçlendirmem için çok faydası olmuştu. Hatta geçen gün bir arkadaşım bahsetti o da boyun ve belinin güçlenmesi için ebru şallının 21 günde 2 beden incel dvd sini yapıyormuş incelmek için yapmadım ama inanılmaz inceldim, sinir stres anlamında da çok rahatladım dedi. Aklında bulunsun :KK66:
hoşgeldin geveze :KK74:

çok samimi bi giriş yaptın. yazdıkların da çok doğru şeyler.
1,5 sene evvel doğum sonrası ağzı burnu yamulan, sarkan vücudumu forma sokmak için spora yazılmıştım.
haftanın 4 günü aktif gidiyordum. diyet yapmadığım halde 3 ayda 5 kilo verdim. daha da güzeli;
söylediğin gibi 64 kiloydum ama 60tan daha az gösteriyordum. her yanım sıkılaşmıştı.
her gören ne kadar kilo verdin diyordu. oysaki her zamanki kilomdan 3 kilo eksiktim sadece.
bu gerçekten çok büyük avantaj. benim de kilo takıntım yok. ama işte aynadaki görüntümden memnun değilim.
göbek ve biraz da kalça basen problemim var. jillian bu konuda inş bize çare olacaktır.
ama bi yandan da sıkılaşmanın sağlaması olarak şöyle 4-5 kilo versem tam süpper olacak.
:KK48:

ikinci levelin daha zorlayıcı olduğunu okudum yorumlarda, 3ten de zor diyenler var
sen nasıl hissediyorsun? bir de her gün aralıksız yaptın mı yoksa es verdin mi?

diğer konuya gelecek olursak; açıkçası psikolojik anlamda beni geren bazı etkenler de var şuan hayatımda
ama ben birkaç ayda bir bu sorunu yaşıyorum, belki de kas zayıflığındandır. :KK64:
jillian la zorlanmadım. ilk günlerde biraz hamlık olduğu için kas ağrısı olmuştu ama o da normal.
bi tek şınav hareketi beni zorladı. 3-5 kez yaptım kesildim devam edemedim.
koca vücudumu kaldırmadı kollarım ama şimdi sürenin sonuna kadar çok da zorlanmadan çekiyorum

hoşgeldin geveze :KK74:

çok samimi bi giriş yaptın. yazdıkların da çok doğru şeyler.
1,5 sene evvel doğum sonrası ağzı burnu yamulan, sarkan vücudumu forma sokmak için spora yazılmıştım.
haftanın 4 günü aktif gidiyordum. diyet yapmadığım halde 3 ayda 5 kilo verdim. daha da güzeli;
söylediğin gibi 64 kiloydum ama 60tan daha az gösteriyordum. her yanım sıkılaşmıştı.
her gören ne kadar kilo verdin diyordu. oysaki her zamanki kilomdan 3 kilo eksiktim sadece.
bu gerçekten çok büyük avantaj. benim de kilo takıntım yok. ama işte aynadaki görüntümden memnun değilim.
göbek ve biraz da kalça basen problemim var. jillian bu konuda inş bize çare olacaktır.
ama bi yandan da sıkılaşmanın sağlaması olarak şöyle 4-5 kilo versem tam süpper olacak.
:KK48:

ikinci levelin daha zorlayıcı olduğunu okudum yorumlarda, 3ten de zor diyenler var
sen nasıl hissediyorsun? bir de her gün aralıksız yaptın mı yoksa es verdin mi?

diğer konuya gelecek olursak; açıkçası psikolojik anlamda beni geren bazı etkenler de var şuan hayatımda
ama ben birkaç ayda bir bu sorunu yaşıyorum, belki de kas zayıflığındandır. :KK64:
jillian la zorlanmadım. ilk günlerde biraz hamlık olduğu için kas ağrısı olmuştu ama o da normal.
bi tek şınav hareketi beni zorladı. 3-5 kez yaptım kesildim devam edemedim.
koca vücudumu kaldırmadı kollarım ama şimdi sürenin sonuna kadar çok da zorlanmadan çekiyorum

Ben daha önce bir kaç kez level 1 e başladım. İlk basladıgımda level 2'yi bir kez yapmıstım ve ufak bir kaza sonucu ayak bileğimi incittiğim için bir kaç ay spor yapamamıştım. Bu dönemde de level 1 e başladım ama her gün yapmadım mesela 3 gün enerjim oldu üstü üste yaptım ama sonraki 3 gün yürüyüş yaptım mesela, sonraki 1 hafta regl oldum enerjim olmadı hiç yapmadım ama toplamda bu son dönemde ilk seviyeyi 6-7 gün yapmışımdır. Son 1 ayda vücudumu yürüyüş-koşu ve jillian benzeri videolarla açtım biraz. Son bir haftadır da yürüyüş dahi yapamadım. Ama level 1'i farklı zamanlarda o kadar çok yaptım ki artık sıkıldım dedim yeter level 2'ye başlayacağım :)
Level 2 evde yapması benim için birazcık zorladı itiraf edeyim. Sıkıntı buradaki hareketlerin bazılarını ayaklarınız kaymasın diye spor ayakkabısıyla yapmak lazım ama ben alt komşumu rahatsız etmemek adına evde halının üzerinde yapmaya çalışıyorum hareketleri, halı da kaydığı için ayakkabıda olmadığından ayağımda biraz zorlanıyorum :)

Ama işin özü şu vücudumu bir aydır buna hazırladığım için şuan hiç ağrım sızım yok, tabiki hafif olarak sırtımda ve karnımda dünki hareketlerin etkisini hissediyorum ama onu zaten hissetmek lazım :) onun dışında ilk seviyeyi zaten bitirdiğinde tüm hareketleri yapabiliyorsan zaten ikinciye vücudun hazırlanmış olur rahat yaparsın. Tabiki zorlanıyorsun biraz ama ilk seviyenin ilk 3 günü gibi olmuyor hiçbir zaman :)

Tekrar çok geçmiş olsun, ben üniversitedeyken bel ve sırt kaslarım o kadar zayıftı ki defter dahi taşıyamazdım, hemen belim tutulurdu. defter yerine yıllarca sekreter dosyası gibi bir dosyada A4 kağıdı taşıdım onlara yazıp yurda gelince her dersin notunu kendi klasörüne koyardım :) şuan çok rahat 10-15 kiloluk market poşetlerimi taşıyabiliyorum :) o kasları güçlendirici hareketler yap tutulman geçince, güçlendirdikten sonra göreceksin bir daha tutulmayacaklar :KK66:

Ben daha önce bir kaç kez level 1 e başladım. İlk basladıgımda level 2'yi bir kez yapmıstım ve ufak bir kaza sonucu ayak bileğimi incittiğim için bir kaç ay spor yapamamıştım. Bu dönemde de level 1 e başladım ama her gün yapmadım mesela 3 gün enerjim oldu üstü üste yaptım ama sonraki 3 gün yürüyüş yaptım mesela, sonraki 1 hafta regl oldum enerjim olmadı hiç yapmadım ama toplamda bu son dönemde ilk seviyeyi 6-7 gün yapmışımdır. Son 1 ayda vücudumu yürüyüş-koşu ve jillian benzeri videolarla açtım biraz. Son bir haftadır da yürüyüş dahi yapamadım. Ama level 1'i farklı zamanlarda o kadar çok yaptım ki artık sıkıldım dedim yeter level 2'ye başlayacağım :)
Level 2 evde yapması benim için birazcık zorladı itiraf edeyim. Sıkıntı buradaki hareketlerin bazılarını ayaklarınız kaymasın diye spor ayakkabısıyla yapmak lazım ama ben alt komşumu rahatsız etmemek adına evde halının üzerinde yapmaya çalışıyorum hareketleri, halı da kaydığı için ayakkabıda olmadığından ayağımda biraz zorlanıyorum :)

Ama işin özü şu vücudumu bir aydır buna hazırladığım için şuan hiç ağrım sızım yok, tabiki hafif olarak sırtımda ve karnımda dünki hareketlerin etkisini hissediyorum ama onu zaten hissetmek lazım :) onun dışında ilk seviyeyi zaten bitirdiğinde tüm hareketleri yapabiliyorsan zaten ikinciye vücudun hazırlanmış olur rahat yaparsın. Tabiki zorlanıyorsun biraz ama ilk seviyenin ilk 3 günü gibi olmuyor hiçbir zaman :)

Tekrar çok geçmiş olsun, ben üniversitedeyken bel ve sırt kaslarım o kadar zayıftı ki defter dahi taşıyamazdım, hemen belim tutulurdu. defter yerine yıllarca sekreter dosyası gibi bir dosyada A4 kağıdı taşıdım onlara yazıp yurda gelince her dersin notunu kendi klasörüne koyardım :) şuan çok rahat 10-15 kiloluk market poşetlerimi taşıyabiliyorum :) o kasları güçlendirici hareketler yap tutulman geçince, güçlendirdikten sonra göreceksin bir daha tutulmayacaklar :KK66:

uslubuna, tutumuna bayıldım.. çok samimi ve içtensin. benim gibi düşünüyorsun :):):) Ufaktan da meslektaş sayılabiliriz :) Hoşgeldin.

Kızlar merhaba :)
Jillian ile 2. günümü tamamladım bugün. Zorlayıcı bir program ama ben bir de yanında zumbayı eklesem mi diyorum. Sizce nasıl olur emin olamadım :/ Haftada bir kaç gün de zumba yapsam çok mu yorucu olur?

Meraba arkadaşlar ben level 2 nin 2. Günümdeyim . Gerçekten çok zorluyor level 2 baya da terlettiriyor. Ilk başlarda inceldim gibi ama şimdi sanki yeniden kilo almış gibi hissediyorum gobegim de çıktı gibi ve özellikle diyetisyen eşliğinde diyet uyguluyorum hiç bozmadan. Akşamları da ayriyetten leslie 3 mil yapıyorum ne olucak bakalim

Kızlar merhaba :)
Jillian ile 2. günümü tamamladım bugün. Zorlayıcı bir program ama ben bir de yanında zumbayı eklesem mi diyorum. Sizce nasıl olur emin olamadım :/ Haftada bir kaç gün de zumba yapsam çok mu yorucu olur?
hoşgeldin navicula..
eğer yeni başladıysan yani level 1in 2. 3. günündeysen birkaç gün jillianla çalış vücudun alışsın derim
çünkü 2-3 ve 4. günler epey kas ağrısı oluyor. sonraki günler mesela ilk haftanı tamamlayınca zumbayı da eklersin tabi.
zumba kardiyo tipi bi egzersiz olduğundan kilo vermende daha çok etkili olacaktır. ayrıntıları bize de yaz :KK66:

Meraba arkadaşlar ben level 2 nin 2. Günümdeyim . Gerçekten çok zorluyor level 2 baya da terlettiriyor. Ilk başlarda inceldim gibi ama şimdi sanki yeniden kilo almış gibi hissediyorum gobegim de çıktı gibi ve özellikle diyetisyen eşliğinde diyet uyguluyorum hiç bozmadan. Akşamları da ayriyetten leslie 3 mil yapıyorum ne olucak bakalim
gerçekten saçların kızıl mı, kızıl saçlı kız? :KK48:
hoşgeldin sen de.. diyet listeni buraya da yazar mısın?
ben de 1 ay önce diyete başladım kendimce, 2-3 kilo verdim, sonra saldım kendimi.. :110::KK67:
diyetsiz istediğim şeyi gerçekleştiremicem muhtemelen..

diyetine uyup leslie ile haftada 3-4 gün çalışıyorsan süpper, anbean etkisini görürsün tartıda ve aynada :KK51:

günaydın kızlar!..
ben sahalara döndüm.
6/30 ve 100 mekik tamam! :KK6:

henüz çok erken ama dayanamayıp belimi göbeğimi ölçtüm 5-6 günde bile farketmiş..
seninleyim jillian, devam! :KK49:

Ya üzüldügum şey tekrar kilo almış gibi durmam motivasyonum biticek diye korkuyorum
hoşgeldin navicula..
eğer yeni başladıysan yani level 1in 2. 3. günündeysen birkaç gün jillianla çalış vücudun alışsın derim
çünkü 2-3 ve 4. günler epey kas ağrısı oluyor. sonraki günler mesela ilk haftanı tamamlayınca zumbayı da eklersin tabi.
zumba kardiyo tipi bi egzersiz olduğundan kilo vermende daha çok etkili olacaktır. ayrıntıları bize de yaz :KK66:

gerçekten saçların kızıl mı, kızıl saçlı kız? :KK48:
hoşgeldin sen de.. diyet listeni buraya da yazar mısın?
ben de 1 ay önce diyete başladım kendimce, 2-3 kilo verdim, sonra saldım kendimi.. :110::KK67:
diyetsiz istediğim şeyi gerçekleştiremicem muhtemelen..

diyetine uyup leslie ile haftada 3-4 gün çalışıyorsan süpper, anbean etkisini görürsün tartıda ve aynada :KK51:

Kızlarrr selamlar,

Ben de bu sabah jillian 2 level 2. gününü yaptım. Dün yapamadığım için bugün aslıdna telefi gibi oldu, akşama tekrar yapmayı planlıyorm günlerimi uzatmamak için

K kizilsaclikiz bu aralar regl dönemin falan olabilir mi? ya da belki bilmediğin sağlıklı olan bir gıdaya duyarlılığın vardır benim gibi, onları yiyincede şişkinlik olur. Ben mesela yoğurt- peynir yiyemiyorum artık, mayaya duyarlılığım olduğu için.
Ama ömürlük değil 6 ay yememem gerekiyor 2,5 ayı bitti :) eğer regl dönemin değilse biraz yediklerini takip et onların arasında ne seni şişiriyor olaiblir diye :KK66: Bazen sağlıklı da olsa bize iyi gelmeyebiliyor bazı gıdalar.
İnsanlarda en çok gözlenen duyarlılıklar
Maya (ekmek,yoğurt,peynir,alkol,sirke nar ekşisi vb her şeyde var nerdeyse)
Gluten (ekmeki buğdaylı herşey makarna vb, buskivi)
Süt ürünleri

20 kilo fazlan varsa bana kalırsa spor olarak kardiyo ağırlıklı bi şey seçmen gerekir.
en basitinden yürüyüş, tempolu yürüyüş, bisiklet, eliptik bisiklet, yüzme, ip atlama gibi..
günde yarım saat düzenli bunlardan birini yaparsan diyetle

birlikte kısa zamanda sonuç alırsın.

kendim için konuşayım, şuan 5-5,5 kilo fazlam var, diyet yapıyorum. bi yandan da 30 day shred
ama benim için dahi yeterli olduğunu söyleyemem. çünkü bu egzersiz programı kilo verdirmiyor
daha çok sıkılaşma ve incelme sağlıyor. anlatmak istediğim bu.

Size katılıyorum bende zamanında cok kilo verdim konularım vardı ama 1.5 sene içerisinde nerden baksanız 20 kiloya yakın kilo aldım.Hem sporu bıraktım hemde yemekte abarrttıkca abarttım.Üniversiteye gidince oldu tabi bunlar.Şimdi toparlamaya çalışıyorum ama yıllardır spor yapıp bırakınca dahada kötü kilolu gözüktüm.Jillian 30 day shredi 2012 yılından beri biliyorum ve belirli zaman aralıklarıyla yaptım.Hepsini de diyet yapmadan yaptım ramazanda yaptığım zmanlarda oldu o zaman kilo verdim sebebi 2 öğün yememdi.Onun dışında tuttuğum zamanlar tartıda hep + cıkarak 30 günü tamamladım.Kilo almaya başlamadan önce yani 2013 eylülde 52 kilo falandım. bu sekilde bitirmiştim. 51 kiloyla başlamıştım yani.Daha sonra okula başladım ve yurtta spor yapma olanağım olmadığı için 20 dakkalık mekikler sacma sapan jillianın yerini tutmayan hareketlerle günleri kurtarmaya calıstım.İşin kötüsü böyle hızlı hareketli program sonucu başka bi programa gecince hafif kalıyor.Neyse 2013 aralık ayında yine bi 30 day yaptım ocak sonuna kadar 53-54 olmusumdur hic bi zaman yediklerime dikkat etmedim çünkü.Sonra bir saldım ki sormayın nisan ayında bir tartıldım 57 kilo olmusum....Haziranda tatile eve döndüm ramazan başladı ben yine jilliana başladım 1 kilo verebildim inceldim tekrar okuduğum ile döndüğümde 56 kilomu korudum.Sonuca gelelim şuan 67 kiloyum 6 ayda 10 kilo daha aldım spor yap bırak yap bırak böyle oluyo kimse benim yaptıgım hatayı yapmasın.Benim başlıca hatam böyle ağırlıklı bi spora baslamıs olmaktı bırakmamak gerekiyo ben böyle olduysam jillian bıraksa kim bilir neler olur.Ben bu forumda 48 kiloya düştüğümü ve bu formumu korudugumu hep koruyacağımı söylemis biriyim şuanki halime her gün üzülüyorum.

Size katılıyorum bende zamanında cok kilo verdim konularım vardı ama 1.5 sene içerisinde nerden baksanız 20 kiloya yakın kilo aldım.Hem sporu bıraktım hemde yemekte abarrttıkca abarttım.Üniversiteye gidince oldu tabi bunlar.Şimdi toparlamaya çalışıyorum ama yıllardır spor yapıp bırakınca dahada kötü kilolu gözüktüm.Jillian 30 day shredi 2012 yılından beri biliyorum ve belirli zaman aralıklarıyla yaptım.Hepsini de diyet yapmadan yaptım ramazanda yaptığım zmanlarda oldu o zaman kilo verdim sebebi 2 öğün yememdi.Onun dışında tuttuğum zamanlar tartıda hep + cıkarak 30 günü tamamladım.Kilo almaya başlamadan önce yani 2013 eylülde 52 kilo falandım. bu sekilde bitirmiştim. 51 kiloyla başlamıştım yani.Daha sonra okula başladım ve yurtta spor yapma olanağım olmadığı için 20 dakkalık mekikler sacma sapan jillianın yerini tutmayan hareketlerle günleri kurtarmaya calıstım.İşin kötüsü böyle hızlı hareketli program sonucu başka bi programa gecince hafif kalıyor.Neyse 2013 aralık ayında yine bi 30 day yaptım ocak sonuna kadar 53-54 olmusumdur hic bi zaman yediklerime dikkat etmedim çünkü.Sonra bir saldım ki sormayın nisan ayında bir tartıldım 57 kilo olmusum....Haziranda tatile eve döndüm ramazan başladı ben yine jilliana başladım 1 kilo verebildim inceldim tekrar okuduğum ile döndüğümde 56 kilomu korudum.Sonuca gelelim şuan 67 kiloyum 6 ayda 10 kilo daha aldım spor yap bırak yap bırak böyle oluyo kimse benim yaptıgım hatayı yapmasın.Benim başlıca hatam böyle ağırlıklı bi spora baslamıs olmaktı bırakmamak gerekiyo ben böyle olduysam jillian bıraksa kim bilir neler olur.Ben bu forumda 48 kiloya düştüğümü ve bu formumu korudugumu hep koruyacağımı söylemis biriyim şuanki halime her gün üzülüyorum.

günaydın,

şimdi üzülme zamanı değil. üzülünce kısır bir döngüye giriyorsun. Umutla bak. ki daha önce başarmışsın. bir anda alınmadı kilolar bi anda gitmez. jilliandan sonra size shaun t nin t 25 focus unu öneririm. jillianda hep aynı videolaar bir süre sıkıyor ama shaun t de haftanın 5 günü strechle beraber 6 günü farklı videolar yapıyorsun. Jillian da yaptım o da güzel jillianda mesela kalbimin zorlandığı yerler cardıo yerleriydi bu t 25te kalbimin carpmadığı an yok. bir tek abs te biraz daha rahatım, diğerleri çok tempolu ve acayip terletiyor. modifier olarak yapan kişide var. tanya bu kişi instanity de machiene olarak lanse edilmişti. acayip iyidi. hamile kaldı ve hamilelik kilolarını bunla verdi, karı koca spor yapıyorlar arka arkaya :) Ben kalbim için yapıyorum sporu, karaciğerim yağlarından arınsın diye. bir de 25 dk canım. üşensen bile bir başladığında göz açıp kapatııncaya kadar geçiyor. boyun kaç bilmiyorum, ama seni bu forumda yine 50lerde göreceğimi biliyorum :)

günaydın,

şimdi üzülme zamanı değil. üzülünce kısır bir döngüye giriyorsun. Umutla bak. ki daha önce başarmışsın. bir anda alınmadı kilolar bi anda gitmez. jilliandan sonra size shaun t nin t 25 focus unu öneririm. jillianda hep aynı videolaar bir süre sıkıyor ama shaun t de haftanın 5 günü strechle beraber 6 günü farklı videolar yapıyorsun. Jillian da yaptım o da güzel jillianda mesela kalbimin zorlandığı yerler cardıo yerleriydi bu t 25te kalbimin carpmadığı an yok. bir tek abs te biraz daha rahatım, diğerleri çok tempolu ve acayip terletiyor. modifier olarak yapan kişide var. tanya bu kişi instanity de machiene olarak lanse edilmişti. acayip iyidi. hamile kaldı ve hamilelik kilolarını bunla verdi, karı koca spor yapıyorlar arka arkaya :) Ben kalbim için yapıyorum sporu, karaciğerim yağlarından arınsın diye. bir de 25 dk canım. üşensen bile bir başladığında göz açıp kapatııncaya kadar geçiyor. boyun kaç bilmiyorum, ama seni bu forumda yine 50lerde göreceğimi biliyorum :)
bu konuda epey bilgilisin belli ki..
sana bi şey sormak istiyorum. şuan benim 5-6 kilo fazlam var.
diyete başladım ama ilk birkaç haftadan sonra iradem biraz kırıldı.
birkaç gündür kaçamaklardayım. :eek: vücudum biraz toparlansın diye jillian a başladım.
bununla kilo verilmeyeceğini biliyorum. o yüzden kardiyoya yöneldim.
yine jillian ın bi cardiyo videosuyla çalışmaya başladım. yaklaşık 25 dk falan sürüyor.
epey ter atıyorum, interval bi çalışma zaten, bazı bölümlerde nabzım epey hızlanıyor.
netice-i kelam; cardiyoyu her gün mü çalışmak gerek yoksa haftada kaç gün?
25 dk kilo vermek için yeterli olur mu?
ve etkisini ne zaman görmeye başlarım?..

biz istikrarlı davranamıyoruz. bi diyet yapmaya başlıyoruz, zorlukla 10 kilo veriyoruz.
sonra oh ya, 10 kilo gitti diyip rehavete kapılıyoruz. hooop, al sana artı 15 kilo.
spor desen keza öyle.. 3 hafta yükleniyoruz, sonra bırakıyoruz..
kısa vadede aldığımız sonuçlar bizi yanıltıyor galiba. işin kötüsü, onca emekten sonra

eksiye düşecek şekilde salıyoruz kendimizi.
en güzel dönemimizde vücudumuz tam tersi bi görüntüde. :110:

nacizane tavsiyem; rakamlara çok takılma. boyun kaç bilmiyorum amam 55-60 kilo arası olup
harika göründüğün iyi bi vücuda sahip olabilirsin. kilo almaya meyilli bi yapın var belli ki, benim gibi
belki öğrenci olduğun için her zaman ideal yiyeceklere ulaşamıyorsun ama spor yapma imkanın var.
anlattığın tecrübelerle vücudun ve metabolizman hakkında epeyce bilgi sahibi oldun.
artık ne yapman veya yapmaman gerektiğini iyi biliyorsun..

Kızlar boyum 1.58 :/ Zaten yine S M giyebiliyorum çok aşırı yayılmış yağlar yok vücutta sıkıyım.
günaydın,

bu bahsettiğin videoyu nereden indirebilirim?

ayrıca ben jillian sixpack ve killer buns videosunu yapıyorum 12 gündür :)

X