Popüler Konu Jilet izi giderme

Kızlar deri yaması en iyi çözüm gibi duruyor, kurtuldunuz bu dertten darısı başımıza :)
Ben de deri yaması olayını düşünüyorum henüz karar verebilmiş değilim.
İzlerin ince ya da kalın olması pek farketmiyor orada olduğunu bilmek bunalmaya yetiyor.
Umarım ben de bir karar verebilirim.
Bu arada mispurp ben cevap yazamıyorum özel mesajlara.
İkimizin durumu çok benzer, sen karar verebildin mi napacağına?

evet ayşe ya,benzer izlerimiz var o yüzden benzer denediğimiz yöntemler var ve hatta benzer memnuniyetsizliklerimiz var.sen lazerden ben kryoterapiden yeterli sonuç alamadık,dediğin gibi ve gördüğümüz gibi yama tedavisi en kesin duran,durumu en mükemmel yapan olmasa da-sonuçta yanık gibi durma durumu olduğu için yazıyorum bunu-en rahatlatacak yöntem bu görünüyor. biri sadece noldu der sen de kaza der geçersin ama izlerle öyle olmuyor. seni önemseyen biri seninle üzülebiliyorken seni önemsemeyen biri bunu fırsat bilip kullanmaya kalkıyor alay edebiliyor falan ya, bundan nefret ediyorum. yani demem o ki,ben de yama operasyonuna karar vermek üzereyim ayşecim,sanırım sen de öyle

Arkadaşlar bugün kolumdaki izlerin resmini çekip cengiz beye gönderdim burdaki arkadaşlardan yama tedavisini duydum ve en azından bi muayene olmam gerektigine karar verdim.
benim gönderdigim mesaj;
merhaba cengiz bey. ben 20 yaşındayım kolumdaki izler yaklaşık 5 senelik izlere dikiş atılmadı. bir gençlik hatası böyle bir şey yaptım ama artık kurtulmak istiyorum. izleri degerlendirip nasıl bi tedavi izlemem konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz. yama tedavisi diye bir şey duydum bunu düşünürsem fiyat ne şekilde olur. beni aydınlatıp derdime derman olursanız size çok minnettar kalırım. şimdiden teşekkür ederim.
cengiz beyden gelen cevap;

Uygulamakta olduğum ameliyat yönteminden fayda göreceğinizi düşünüyorum.

Zımparalama ve ince deri yaması ameliyatının amacı izlerin jilet izi olduğunun anlaşılmayacak hale getirilmesidir. Tamamen normal bir görünüm kazandırmak yerine eski bir yanık izi gibi daha az dikkat çeken bir iz amaçlanmaktadır.

Bu ameliyat için daha önceden benimle temasa geçerek ameliyat rezervasyonu yaptırmalısınız. Ameliyat öncesi en az 10 gün öncesinden itibaren Aspirin, apranax vb kanı sulandıran ağrı kesicileri bırakmalısınız, başka bir hastalığınız olmamalı. Halen psikolojik tedavi görüyor olmamalısınız. Detaylarıxxxxxxxsimli sitemin ana sayfasının en alt sağ köşesinde yer alan ‘Ameliyat öncesi nelere dikkat etmeli’ bölümünden okuyunuz ve kendinizi buna göre hazırlayınız.

Planlanan ameliyat tarihinden en az bir gün önce Ataşehir Acıbadem Cerrahi Merkezine randevu alarak gelmelisiniz. Randevuyu 444 55 44 Acıbadem Çağrı Merkezinden alabilirsiniz. Geldiğinizde daha detaylı muayene olacaksınız, tüm sorularınız bir kez daha yanıtlanacak, sözlü ve yazılı olarak ameliyatla ilgili aydınlatılmış onam belgesi size açıklanacak, anestezi doktoru ile görüşeceksiniz, gerekli ameliyat öncesi tetkikleriniz yapılacaktır.

Ameliyat günü, ameliyat saatinden 8 saat öncesinden itibaren aç olarak geleceksiniz. Ameliyatınız izlerin büyüklüğüne göre lokal veya genel anestezi altında yapılacak ve yaklaşık 1-2 saat sürecektir. İzler, aralarındaki normal deri ile birlikte tek bir alan halinde zımparalanacak ve üzerine uyluk ön yüzünden alınan ince deri yaması yapıştırılacaktır.

Genellikle aynı anda sadece bir kol ameliyat edilmektedir. Diğer kolunuzu günlük işlerinizde kullanacaksınız.

Ameliyat edilen kol ve deri yaması alınan uyluğunuz geniş sargılarla sarılacaktır, kolunuzu oynatmamanız için atel uygulanacaktır. Bu nedenle geniş giysiler giymelisiniz.

Ameliyat sonrası 24 saat hastanede kalacaksınız. Ertesi gün taburcu edileceksiniz. Beş gün boyunca yatarak istirahat etmeniz, sadece tuvalet için ayağa kalkmanız önerilecek. Kol daima kalp seviyesinin üzerinde tutulacak. Bacakların altına da yastıklar konacak. Böylelikle deri alınan bacakta olası kanama ve ağrı azaltılacak, aynı şekilde deri yamasının altına bir kanamanın önüne geçilmiş olacak. Beş günlük istirahat sonrasında kontrole geleceksiniz. Dikişler alınacak, deri yaması kontrol edilecek ve tekrar sargıya alınacak. Bacak kontrol edilecek; kanama, aşırı kaşıntı vs yoksa sargı açılmayacak. Deri alınan bölge kendiliğinden iki hafta içerisinde iyileşecek.

İlk kontrol sonrası bir hafta süre ile evinize gideceksiniz. Bir hafta sonra tekrar kontrole geleceksiniz. Herhangi bir sorun yoksa, bandajlar çıkartılacak ve kola ve bacağınıza takmak üzere tubüler bandaj verilecek. Ek olarak bazı kremler ve silikon tabakalar önerilecek.

Bu iki hafta sonunda ameliyat süreci bitmiş ve bekleme süreci başlamış olacak. Bir –birbuçuk ay sonra kontrole geleceksiniz. Daha sonra belirli aralıklarla kontrolleriniz devam edecek.

Ameliyat sonrası deri yaması uygulanan alan çok belirgin ve biraz da kabarık görünecek. Deri renginin ten rengine dönmesi ve yumuşaması ortalama bir yılı bulacaktır.

Ameliyat ücreti; Tetkikler, ameliyat ve bir gece yatış dahil 5000 TL dir.

Özet olarak: Ameliyat sonrası iki hafta sargılarınız olacak, planlamanızı ona göre yapınız. Özellikle ameliyat sonrası ilk beş gün İstanbul dışına uzun mesafeli yolculuk önermiyorum. Herhangi bir yakınmanız olduğunda (yüksek ateş, kanama, ağrı vb) bana kolaylıkla ulaşacak mesafede olmalısınız.

Bir fikriniz olsun diye daha önce tedavi ettiğim bazı hasta fotoğraflarını gönderiyorum; inceledikten sonra lütfen siliniz, 3. şahıslarla paylaşmayınız.

xxxxxxxxxx

Saygılarımla,

Doç. Dr. Cengiz Açıkel

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Son düzenleyen: Moderatör:

merhaba canım..cengiz bey herşeyi detaylarıyla yazmış tebrik ediyorum wallahi:) ne eksik ne fazla aynen yazdığı gibi

Son düzenleyen: Moderatör:
evet canım dogru ekledim kopyalayıp yapıstırdım adresini kabul etmeni bekliyodum ama gelmedi bana talep dedin.

canım evet adresini kopyalayıp yapıstırdım hatta. anlamadım ama neyse resmi mail olarak attım tatlım bi bak istersen.

Keşke alan daha küçük olsaymış diyorum keşke.Karar vermesi zor bir durum.Kesik izinden kurtulucaz ama kendi adıma söyleyeyim eskisinden daha belirgin bir izi olacak.Aslında yeni zin üzerine de dövme yapılsa renk tonu sorunu da yok olur ama gel gör ki dövmeden nefret ederim.yama üzeri dövme mantıklı geliyor şu an.Ama kararsızım Bu arada ben erkek arkadaşım dışında kimseyle paylaşmadım.Sürekli uzun kollu giydiğim için kimse farketmedi.Kimsenin elien koz vermek istemem.

iz eskısınden daha belırgın olmuyor 1 sene falan sonra çok hafıf dıkkat cekmeyecek bır ız kalıyor. Ben ınanıyorum kı o ız yıllar gectıkce kaybolacak tamamen . Ben cengız beye bence bu iz tamamen gecer dedım .bencede gecer ama ben boyle bır garantı vermem sadece anlamının degısmesı yonunde garantı verırım demıstı. Gerçi ben adama gıttıgımde ısterse derın yanık gıbı dursun eskısınden daha kotu dursun ama bu ızler gıtsın demıstım ,gitti şükürler olsun

herkese merhaba bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum. bu jilet izi sıkıntısını bir bayan olarak çok çekiyorum beni en iyi sizler anlarsınız.bundan 20 yıl önce bir cahillik sonucu kollarıma 3-4 tane jiletle kesik attım ama o kar pişmanımki bunu kelimelerle anlatmam imkansız.yıllarca bunun tedavisini araştırdım her araştırmam hüsranla bitiyordu sonra bu siteyi farkettim benim gibi bir çok bayanın olduğunu gördüm şaşırdım.burda cengiz açıkelden söz ediliyor ona ameliyat olan arkadaşlar var ve olumlu sonuçlardan bahsediliyor çok ama çoook sevindim.1 aydır bu konu üzerinde düşünüp duruyorum ameliyatmı olsam koluma dövmemi yaptırsam kapatmak için çok kararsız kaldım aslında gönlüm ameliyattan yana ama biraz pahalı geldi bana.şu an o kadar param yok belki bu kışın sonun doğru olabilir.papatya cengiz açıkele mail atmışsın anladığım kadarıyla cengiz bey sana yapılan ameliyat resimlerini göndermiş bende görebilirmiyim o resimleri bu benim için çok önemli.çünkü önce kendimi sonrada ailemi ikna etmek için yapılan operasyonları görürsem çok sevinirim.her yaz uzun kollu giymekten bıktım artık.ayrıca 2 yaşında çocuğum var ilerde bu izlerle onu rahatsız etmek istemiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim fikirlerinize ihtiyacım var.

bu arada bir şey daha sormak istiyorum cengiz beyin ameliyat parası bana bayağı yüksek geldi (beşbin)benim kolumda 3 tane derin iz var sizce çok yüksek bir rakam tutarmı ameliyat olan arkadaşlar sizin kolunuzda kaç tane izi vardı ve ne kadar ödediniz cevaplarsanız bir sakıncası yoksa eğer tabi çok sevinirim.

canım bana solemıssın galıba resımlerı gonderebılırmısın dıye ama cengız bey resımlere baktıktan sonra sılmemı soylemıs maılınde. o maılıme cevap verıp nezaket gostermısken benım boyle davranmam yanlıs olur. ıstersen sende maıl at cengız beye derdını anlat. bu arada fıyat banada cok yuksek geldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…