- 1 Mayıs 2013
- 319
- 10
Umarim en kısa zamanda bunun bir çaresi bulunur. Kafayı yicem gerçekten bu teknoloji çağında nasıl bunun bir çözümü olmaz. Siz de %80 sonuç aldıysanız benim kendi görüşüm bundan sonra kremlerle tedaviye devam edin. Fito krem benim izlerime çok iyi geldi kullanan var mı bilmiyorum. Fiyatı 20 lira gibi bir şey. Öyle tonlarca para vermeye de gerek yok umarım çok daha iyi bir sonuç alırsınız en kısa zamandave son olarak fotoğraf yüklemiştim ben sizce tek iz ameliyatı mantıklı mı benim izlerim için? Çevrenizde yaptıran var mı iyi bir sonuç alır mıyım
Merhaba daha önce cildi soymak için birçok yöntem denedim. Cilt soyuluyor gibi oluyor kabuk bağlıyor yeni yara gibi ama o yara iyileşince o izler eskisi gibi duruyor orada ve sanki jilet izi yeni yapılmış gibi duruyor onun için onu kimseye tavsiye etmem. Memnun kalan arkadaşlar da kısa vadede kalmışlardır bence iyileşince eski haline dönüyor çünküMerhabalar sizin izleriniz çok küçük bence dermabrazyon yaptırabilirsiniz tek izde mantıklı ama dikişler açılma yaparsa daha büyük bir ize dönüşebilir yani iyi bir hekime yaptırmak gerekir benim sizin izinizi gibi böyle 3 büyük izim vardı kolumun üst tarafında lazerle kabarıklığı gitti 2 iz minicik çatlak gibi kaldı bir tanesi biraz daha belirgin durumda kaldı , bakalım 2 seans sonraki değişiklikler ne olacak
Benim dermabrazyondan kastım bir hastanede yapılmasıydı , ben lazer işlemi yaptırmadan önce orduda bir hakimle konuştum , o yapıyordu hatta kendi instasında fotoları mevcut yaptığı , onun yaptığıda deriyi soyup ameliyathane ortamında keloid skar oluşturmak orda bir nevi , burda isim vermek doğru olmayabilir , evde kendimiz yaparken derine inemiyoruz dermis tabakasında kalıyoruz bu yüzden oluyor , zaten yamada aynı mantık dermabrazyon yapılıyor deri yama ile kapatılıyor , lütfen iyi araştırın çünkü hem paramız gidiyor hemde vaktimiz , dediğim gibi benim için en iyi seçenek lazerdi çünkü alan büyüktü sizin izler küçük kolay bi şekilde halledilirMerhaba daha önce cildi soymak için birçok yöntem denedim. Cilt soyuluyor gibi oluyor kabuk bağlıyor yeni yara gibi ama o yara iyileşince o izler eskisi gibi duruyor orada ve sanki jilet izi yeni yapılmış gibi duruyor onun için onu kimseye tavsiye etmem. Memnun kalan arkadaşlar da kısa vadede kalmışlardır bence iyileşince eski haline dönüyor çünkülazer de sabır isteyen bir olay ve %100 sonuç vermiyor. Cengiz açıkelin ameliyatı başlarda çok mantıklı geliyordu ama insanların bu çaresizliğinden yararlanıp inanılmaz fazla fiyat istiyorlar artı olarak ameliyat sonrası görüntü benim hiç hoşuma gitmedi. Artık insanlar neyin ne olduğunu biliyorlar yanık izi deniyor fakat oraya bir yama dikildiği çok belli. Uzun vadede (2-3 sene gibi) iyi sonuçlar alınır belki ama benim o kadar bekleyecek zamanım yok izlerim çok derin ve geniş bir alanda olsaydı tek iz ameliyatını düşünmezdim çünkü derinin genişlemesi kaçınılmaz. Ama küçük bir alanda olduğu için genişlese dahi en fazla ne kadar genişleyebilir 3 cmlik bir alan. Bilmiyorum sanırım ameliyat olacağım çünkü yüzde seksen doksan bir sonuç değil yüzde yüz bir sonuç istiyorum. Çünkü izler silik de olsa derin de olsa bakılınca jilet izi olduğu belli olduktan sonra bir önemi kalmıyor. Hepimiz birbirimize dua edelim ve bir an önce bu durumdan kurtulalım arkadaşlar psikolojisi çok kötü iki sene sonra öğretmen olucam o küçük çocuklara nasıl öğretmenlik yapıcam böyle diye okulu bırakmayı bile düşündüm böyle şakasız ailesi destek çıkanlar da çok şanslı bu arada benim ailem çıkmıyor onlara göre abarttığım büyüttüğüm bir izmiş belli bile olmuyormuş bu izleri olmayan kimse bizi anlamıyor maalesef. Neyse çok konuştum bu tek iz ameliyatı olup memnun kalanlar yazdıklarımı görüp cevap verirse çok memnun olurum. Hepiniz sağlıcakla kalın.
Mümkünse kolunuzu fotosunu koyabilirmisinizBenim dermabrazyondan kastım bir hastanede yapılmasıydı , ben lazer işlemi yaptırmadan önce orduda bir hakimle konuştum , o yapıyordu hatta kendi instasında fotoları mevcut yaptığı , onun yaptığıda deriyi soyup ameliyathane ortamında keloid skar oluşturmak orda bir nevi , burda isim vermek doğru olmayabilir , evde kendimiz yaparken derine inemiyoruz dermis tabakasında kalıyoruz bu yüzden oluyor , zaten yamada aynı mantık dermabrazyon yapılıyor deri yama ile kapatılıyor , lütfen iyi araştırın çünkü hem paramız gidiyor hemde vaktimiz , dediğim gibi benim için en iyi seçenek lazerdi çünkü alan büyüktü sizin izler küçük kolay bi şekilde halledilir
Bu konuda hepimiz birer uzman olmuşuz resmenBenim dermabrazyondan kastım bir hastanede yapılmasıydı , ben lazer işlemi yaptırmadan önce orduda bir hakimle konuştum , o yapıyordu hatta kendi instasında fotoları mevcut yaptığı , onun yaptığıda deriyi soyup ameliyathane ortamında keloid skar oluşturmak orda bir nevi , burda isim vermek doğru olmayabilir , evde kendimiz yaparken derine inemiyoruz dermis tabakasında kalıyoruz bu yüzden oluyor , zaten yamada aynı mantık dermabrazyon yapılıyor deri yama ile kapatılıyor , lütfen iyi araştırın çünkü hem paramız gidiyor hemde vaktimiz , dediğim gibi benim için en iyi seçenek lazerdi çünkü alan büyüktü sizin izler küçük kolay bi şekilde halledilir
Merhaba sizin adınıza üzüldümSelamlar. Daha önce belirtmiştim, hala Cengiz Doktora ameliyat olmayı düşünenler var. Ben daha önce oldum pişmanım. Çünkü en küçük izler bile dikkatli bakınca yamanın altından belli oluyor. Birde üstüne kocaman deri yaması daha fazla dikkat çekiyor. Bir tane iz büyüktü o hiç kapanmadı zaten. Biraz şekli değişti o kadar. 2021 yılında 20000 liraya yakın masrafınız olur tahminim. Bence asla değmez. Bacağınızda da kocaman iz kalıyor. Birde aylarca ameliyatın kapanmasıyla uğraşıyorsunuz. Makyaj malzemeleriyle çok daha iyi izleri kamufle ediyordum. Bence şimdilik en iyi çözüm kozmetikçilerden en iyi makyaj malzemelerini araştırmaktır. Ayrıca yama olan yer tenimden daha beyaz kaldı. Oraya bronzlaştırıcı krem falan bakıyorum. Tavsiyeniz var mı? İyi günler.
Vichynin bronzlaştırıcı güneş koruyucu suyunu kullanıyordum ama yara izi için nasıl olur bilmiyorum bir araştırın istersenizSelamlar. Daha önce belirtmiştim, hala Cengiz Doktora ameliyat olmayı düşünenler var. Ben daha önce oldum pişmanım. Çünkü en küçük izler bile dikkatli bakınca yamanın altından belli oluyor. Birde üstüne kocaman deri yaması daha fazla dikkat çekiyor. Bir tane iz büyüktü o hiç kapanmadı zaten. Biraz şekli değişti o kadar. 2021 yılında 20000 liraya yakın masrafınız olur tahminim. Bence asla değmez. Bacağınızda da kocaman iz kalıyor. Birde aylarca ameliyatın kapanmasıyla uğraşıyorsunuz. Makyaj malzemeleriyle çok daha iyi izleri kamufle ediyordum. Bence şimdilik en iyi çözüm kozmetikçilerden en iyi makyaj malzemelerini araştırmaktır. Ayrıca yama olan yer tenimden daha beyaz kaldı. Oraya bronzlaştırıcı krem falan bakıyorum. Tavsiyeniz var mı? İyi günler.
Sprey pardonVichynin bronzlaştırıcı güneş koruyucu suyunu kullanıyordum ama yara izi için nasıl olur bilmiyorum bir araştırın isterseniz
Ankara'da ünlü bir plastik cerrahın muayenehanesine gittim. Tek iz ameliyatı daha kötü olur demişti yıllar önce.Merhaba sizin adınıza üzüldümbuna benzer yorumlar okuduğun için benim de içime sinmedi cengiz açıkelin ameliyatı. Ben tek iz ameliyatı olacağım karar verdim siz neden tek iz ameliyatını düşünmediniz?
Peki izleriniz nasıl? Benim izlerim çok küçük bir alandaAnkara'da ünlü bir plastik cerrahın muayenehanesine gittim. Tek iz ameliyatı daha kötü olur demişti yıllar önce.
Daha önce söylediğim gibi benimkiler de geniş bir alanda olsaydı tek iz ameliyatını düşünmezdim ama şu an benim izlerim için sanırım en mantıklısı buBiraz geniş bir alanda benimkiler. Deri yamasının tek iyi yanı direk izler göze çarpmıyor. Önce kocaman bir yama göze çarpıyor. Biraz bakınca alttan izler biraz silik görünüyor. Sonuçta değmez.
Umarım iyi bir sonuç alırsınız. İnsanın harcadığı paralar gerçekten gözüne gelmiyor ama elde koca bir hiçlik kalınca çok kötü oluyoruz. Peki size bir şey soracağım birçok yöntemi denemişsiniz muhtemelen bunun hakkında da bilginiz vardır. 1-2 sayfa öncesine kolumun fotoğrafını ekledim ve tek iz ameliyatı olmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı bu izler için? Uzunlamasına 2 yatay şekilde 3 cm yani iz alınırsa 2 cm 2 buçuk cm arası bir şey kesilecekDeğerli ablalarım kardeşlerim herkese merhaba, yıllardır bu konuyu takipteyim. Sizlerle tecrübelerimi biraz paylaşmak istiyorum. 24 yaşındayım, sadece bu bilgiyi sizinle paylaşıyorum, haricinde belki bu ortak sorunlarımıza yardımcı olabiliriz ümidiyle ban yememek için kimliğimi saklıyorum. 15 yaşımdaki cahilliğimden kalan izler beni de oldukça hırpaladı, 18 yaşımdan beri yıllardır hep önüme çıkıp beni utandırdı ve rencide etti. Önceleri sol kolumda sayıca fazla ve sağ kolumdaki iki izden (geçen yıllarda beyazladığı için ve kıllardan kamufle olduğu için özellikle bakmayınca belli olmuyordu) memurluk sınavlarında ön sağlık ve genel sağlıktan geçmek için kurtulmak istedim. Ten rengi medikal tattoo uygulaması yaptırdım. Sonuç tam bir rezalet, izler 100m öteden yine gözükecek kadar kötü, özellikle işaretlemiş gibi oldu. Boyayı tene uygulamadan izin üstüne az bişey damlattırmıştım güzel gözüküyordu umutlandım ama tene uygulayınca sarı-kahverengi arası bir renge döndü ve gecelerime kabus oldu... Fraksiyonel lazeri araştırdım (bi iki yere hiçbişey yapmadan, bi cihazla bile bakmadan sadece konuşarak muayene adı altında para bile ödedim) hem işlem uzun sürecekti hem de alttaki scarı iyileştirse bile boyayı kaldırmaz dediler (açık renk olduğundan dövme lazeri de çıkarmaz dediler). Sonra reklamları videoları görüp dedim hem boyayı hem alttaki kesik izlerini deriyi soya soya kaldırayım ve Tca uygulamasına giriştim 3 seansa kadar tahammül ettim, 4. seansa geçerken hem zaman geçiyor hem izler düzelmiyor daha kötü bir hal alıyordu. Asitin kendi yaptığı kabuk döküldü ama o kadar vitaminle madecassol karışımları falan düzenli titiz kullanmama rağmen izleri daha çok büyütüp belirgin yaptı yani o da olumsuz. Sonra Beşiktaş'ta bir medikal tatto yapan yer buldum(Tca da başarısız olduktan sonra forumlarda sitelerde vb. araştırmalar yaptım dedim heralde ilk yapan yer yapamamıştır belki burası başarır daha profesyonel e benziyordu reklamlar vs.) Bu sefer dedim tamamına yaptırmıyım sadece sağ kolumdaki iki küçük ize yaptırayım işe yararsa sol kolumdaki çok sayıdaki ize de uygulattırırım en azından bu da başarısız olursa sadece o iki iz kötü olur soldaki izleri de riske atmıyım daha kötüsü olmaması için. Bütün dediklerine uydum bepanthenden farklı olarak gri tüp içinde bir tattoo kremi de sattı bana dedi bu daha etkili yeni bir ürün (hergün de kollarımın resmini çekmiştim kafama takılanı oraya wp'den soruyordum) kolumda kabarcıklar oldu resim çekip atıyorum neden böyle oldu bu kremi bırakayım mı diye yok devam et dedi sonra izler bi büyüdü enfeksiyon oldu çukur kaldı hep iltihaplandıda sonra kafam iyice attı kremi bıraktım bepanthen sürdüm bi süre sonra iyileşti ama izleri kaldı yani sonuç orası da başarısız oldu ve tam bir rezalet, kollarımın hiçbirşey yapmadan ilk halinin resmine baktığımda çok üzülüyorum. Forumdaki bu başlığı da sürekli takipteyim. Hep aceleci davrandım en önemlisi iyi bir kariyere başlayabilmem için bir an önce düzelsin istedim. Birkaç yorum önce bir abla doktor merthan isminde birinden bahsetti araştırdım. İnstagramdan bağlantı kurdum. Nişantaşında dr. Emel Polat'ın kliniğinde çalışıyor ve beni doğrudan Emel hanıma ulaştırdı. Derdimi anlattım cihazla yakınlaştırıp izlere baktı. Bu yolda nice paralar harcadım ben o muayeneye de bir miktar ödedim ve dedim zaten başka yol kalmadı gibi birşey diğer yöntemlere de aşağı yukarı muayenelerle falan 2-3 arası para yedirdim en iyisi bu yolu da deniyeyim kaybedecek ne kaldı ki diye düşündüm(zaten bu halde Pa.,Tsk. Vb. girmem işe başlamam mümkün değil)Fraksiyonel lazere başladım geçen hafta ilk seansı oldum. Merthan beyi uygulamada ve sonraki (bu haftaki) kontrolde hiç görmedim ama Kliğin sahibi Dr. Emel hanım(ilk muayenede Merthan bey oradaydı ama muayene eden ve uygulamayı yapan doktor Emel hanım) uygulamayı ve kontrolü yaptı iki hafta sonra ikinci seansı olacağımı söyledi. Yaza kadar devam edeceğim. Sonuç olarak medikal tattoo ve tca başarısız oldu artık uzun da sürse sabredip fraksiyonel lazere başladım. Allah'ın izniyle, sonuç iyi olursa sizlerle de paylaşacağım. Merak etmeyin ben geçen senelerde yazıp cevapsız bırakan ablalar gibi olmamaya gayret edicem!. Elimden geldiğince tecrübe ettiğim deneyimlerimi paylaştım. Değerli ablalarım, kardeşlerim hepimiz bu kasıtlı izlerden pişmanız ve yaptığımız hatanın farkındayız bundan sonra üzülüp yıpranmak o izleri geçirmedi, geçirmez de. Moralinizi her daim yüksek tutunuz, sakın umudunuzu kaybedip karamsar olmayınız. Biz yeterki ne kadar sürerse sürsün sabırla mücadelemizi devam ettirelim Allah'ın izniyle bu sorunları da atlatacağız. Saygı ve sevgilerimle Allah'a emanet olunuz
Özür dilerim kardeşim yazınızı şimdi gördüm. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Tek iz ameliyatı için hiç başvuru yapmadım lakin C. Açıkelle hiç bir uygulama yapmadan irtibata geçmiştim 2018de iki kolum için 30k gibi devasa paralar istemişlerdi. Birdaha yazmadım onlara forumlardan araştırdım lakin neredeyse tamamına yakınının memnun kalmadığını okudum. İyi ki de gitmemişim dedim. O parayı temin için çok uzun vadelerde borç içine dalacaktım ve de onca vakit ve nakit harcamasından sonra iyi bir iyileşme olmazsa öyle kaba bir yama gözükse dikkatli bakınca da alttaki izler gözükse maddi ve manevi olarak şimdikinden daha ekside olurdum. Gerçekten o konuda pişman olanlara Allah yardım etsin. Ameliyat olmadım ama dediğim gibi tca ve medikal tattoo gibi uygulamaların hayal kırıklığı ve pişmanlık olduğunu tecrübe ettim. Senin de izlerine baktım kolunun resmine emin ol benden çok mükemmel durumdasın. Hepsi bitip seninki kadar dahi izim kalsa bu benim için bunca zaman ve uğraştan sonra müthiş bir başarı öyküsü olurdu. Bahsettiğin tek iz ameliyatı hakkında tecrübe ve de elle tutulur bilgim yok. Sadece basit bir düşüncemi söyleyeceğim, ameliyat olma bence. Tca ve medikal tattoo dan uzak dur. Bekle, daha fazla iz kalır veya daha kötü sonuçlanırsa telafi etmeye uğraşırken onca vakit ve para ayriyeten en kötüsü estetik olarak istemeyeceğin sonucu da olabilir, bilemiyorum yani. Ben fraksiyonel lazeri deniyorum, Mrtemo da altın iğne deniyormış. En azından derimiz kesilmiyor bi ameliyatlık mevzu değil bunlar. Ben zaten en son olumlu da olsa, olumsuz da olsa aynı şekilde anlatıp yazacağım. Bekle yaza doğru istersen. İyi veya kötü epey bir yol katetmiş olacağız. Dileğimiz İnşallah iyi olması... Senin de aklında fikirler netleşir ona göre yeniden incelersin. İnan bana kardeşim dünyanı karartacak sorun değil kolların, bütün dikkatini o minnacık izlere yoğunlaştırma lütfen, bu sürelerde tarih, bilim, kişisel gelişim vb. kitaplar okuman, varsa derslerinle ilgilenmen, hayvanlara yiyecek yem ve içecek su vermen, faydalı işlerle uğraşman seni psikolojik olarak çok rahatlatacaktır. Kendini üzüp yıpratma Allah'ın izniyle bir çözümü bulunacaktır elbetUmarım iyi bir sonuç alırsınız. İnsanın harcadığı paralar gerçekten gözüne gelmiyor ama elde koca bir hiçlik kalınca çok kötü oluyoruz. Peki size bir şey soracağım birçok yöntemi denemişsiniz muhtemelen bunun hakkında da bilginiz vardır. 1-2 sayfa öncesine kolumun fotoğrafını ekledim ve tek iz ameliyatı olmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı bu izler için? Uzunlamasına 2 yatay şekilde 3 cm yani iz alınırsa 2 cm 2 buçuk cm arası bir şey kesilecek
İnşallah siz de güzel sonuçlar alırsınız. Sizin başvurduğunuz altın iğne tedavisinde de tecrübenizi bilmek bana veya bir başka insana yardımcı olabilir. Lütfen olumlu da olsa olumsuz da olsa tecrübelerinizi paylaşın. Allah yardımcımız olsunEn iyisini yapmışsınız lazer işi sabır işi bende başladım altın iğne Radyofrekans uygulaması bu cumartesi 3. Seansım yapılacak inşallah bende size sonuçları yüzgüldürücü olursa klinik ve Dr ismi verebileceğim herkes kurtulsun en azından
Sizin adınıza gerçekten çok mutlu oldum kardeşimArkadaşlar merhaba biliyorsunuz ben fraksiyonel lazer tedavisi görüyorum benim izlerim büyüklü küçüklü çok ve yaygındı o yüzden tek iz ameliyatı yama vs asla benim için mantıklı değildi , 8 seans bitirdim 10a tamamlayacağım seansları ama daha fazlasını yaptıramam artık maddi açıdan gerçekten zorluyor bazen , öncelikle daha öncesinde yaptığım şeylerden bahsetmek istiyorum , kendi kendime evde dermabrazyon yaptım ve sonuç başarısızdı hem acı çektim hem leke bıraktım kolumda , plexr tedavisi yaptırdım %10dur aldığım sonuç , minik bi izime il33 isminde bir siğil ilacı aldım (asit bildiğiniz ilaç) oraya damlattım orda bir yanık izi oluşturdum alttan iz gözükmüyor ama yuvarlak bir yanık izi kaldı yerine , dermaroller yaptım faydasız , ve en son lazere gelelim 8 seans sonucu %80 diyebilirim iyileşmesine , izlerim silikleştiler küçüldüler, ama sonuç beni tatmin etti mi hayır çünkü ben %100 bir sonuç istiyorum , sizler deneyeceğiniz yöntemleri araştırırken izlerinize göre tedavi olun , 2 3 çizik için tek iz ameliyatı yama çok mantıklı yada alanı yakmak vs vs çünkü alan küçük ama büyük bir bölgede yama tek iz asla mantıklı değil , umarım hepimiz istediğimiz sonuçlara ulaşırız , toplu bir cevap vermiş oldum kalın sağlıcakla
Tşk ederim bugün 3.seansımı oldum bu seansa Dr biraz daha yoğun ve agresif bir uygulama yaptı cilt altına verdiği enerjiyi daha yüksek dozda uyguladı bugün biraz fazla acı hissettim ve şuan gerçekten kolum kıpkırmızı bir vaziyette bundan sonraki uygulamalarım yüksek dozda olacak gelişmelerden haberdar edeceğim sizleri biliyoruzki hepimiz bu izler asla geçmeyecek yani bunu yüzde yüz geçirecek bir teknoloji şuan için gerçekten yok benim için izlerin görünürlüğü hafiflesin çok göze çarpmasın yeterli Dr benden daha umutlu konuşuyor geçmez deme belki istediğin seviyeden daha fazlasına ulaşırız dedi çok güleryüzlü bir de var asla yargılamadı inşallah sonuçları güzel olursa herkese tavsiye edeceğim sonuç derken kimin neyi ne kadar şekilde istediğide önemli beni tatmin eden bir görüntü bir başka arkadaşa yeterli gelmeyebilir herşeye rağmen ben tedavim konusunda bilgileri paylaşacağım sağlıcakla kalın arkdşlar.İnşallah siz de güzel sonuçlar alırsınız. Sizin başvurduğunuz altın iğne tedavisinde de tecrübenizi bilmek bana veya bir başka insana yardımcı olabilir. Lütfen olumlu da olsa olumsuz da olsa tecrübelerinizi paylaşın. Allah yardımcımız olsun