Popüler Konu Jilet izi giderme

Bu uslupla kolumu kıpırdattığıma değmezsiniz. Mutsuz geçirdiğiniz günlerin devamını diliyorum
Bak kardeşim burası tartışma yeri değil. Benim yorumumun altına ilk sen nasıl bir uslupla cevap verdiğine bir bak. İlk yorumunda insanlara bu şekilde yardımcı olamadığımızdan bahsetmişsin.sen burda hakem misin de buna karar veriyorsun. Daha önce hem özelden hemde sayfada birçok arkadaş ile fotoğraf paylaştık biz burda. 2 günde gelip burda maholuk yapmana gerek yok. Ayrıca beddualarınla zihniyetinde ortada senin. Sen önce kalbine bir yama yaptır. Koluna yaptırıp izi kalmasada kalbindekiler çıkmaz senin. İnşallah ameliyatından çok iyi sonuç alırsın. Allah emeklerini boş çıkarmasın. Bir daha da lütfen mesajlarıma cevap yazma. Sen yazarsanda ben yazmam. Allaha emanet ol

Ayrıca bu ameliyatı yapan başka doktor yok mu ki sürekli aynı doktorun ismi geçiyor? Deri yaması yapılan yer normal deri gibi olmuyor parlıyor. Güneşin altında kolundaki herhangi bir yerden daha çok ısınıyor çünkü terlemiyor. Ayrıca daha çok kararıyor. Hele hele alttan izler gözüküyorsa veya yamayı çok ince tuttuysa yandınız. Kararmış bir derinin yanında beyaz izler.
Bunun dışında kıl kökü çıkartma durumunda yamaya zarar veriyor. Ameliyatı oldunuz yama altında kalan kökler çıkarılırken yama zarar görüyor oralarda güneşte kararmıyor. Beyaz toplu iğne kadar izler oluyor. Hele hele dikiş unutulduysa onu çıkarırken yamadan parça koparıyor ve orası çukur oluyor.
Bunları bilin de öyle ameliyat olun.
Evet bu sıkıntıları yaşayan maalesef çok

Kardeşlerim benim izlerde iyileşme var yani yeniden bir umudum oldu. Öncelikle skar dokusunu (kesik izinin derinizinin dışında duran beyaz kısmı, yani dokundugunuz zaman façanızı hissettiginiz o beyaz çıkıntı diyim) TCA ile belki 50. Seansta anca geçer tabi geçecegi de kesin değil ancak zımpara yöntemi ile 3. denemem de büyük bir ilerleme kaydettim. Denedigim izler orta derinlikte (yıllar evvel cam ile yapmıstım). Bunlarda ilerleme kaydettigim icin 3 tane cok derin izim var onlara da uygulamaya baslicam. Önemli olan o kesik üzerinde bir yara oluşturmak. Siz orada yara oluşturdugunuz zaman vücuda orada iyilestirilmesi gereken acık yara var diye msj yolluyorsunuz. Vücut da iyilestirme işlemine başlıyor. Zımpara kullanmanın bir artı yönü de şu ki; skar dokusunu adı üstünde zımparalıyorsunuz, o bölgeyi dümdüz yapiyorsunuz yani. Kullandiktan sonra bunu izlerinize dokunarak da anlayabiliyorsunuz zaten. Önceden karanlik bir odada dahi parmaklarinizla(skar dokusundan dolayı) kolayca hissedip buldugunuz izleri bulmanız artık daha da zorlasıyor. Deneyin arkadaslar. Detaylı bilgi isteyen msj da atabilir, yardimci olurum cünkü kendime "bir gün bu izlere bir çare bulursam, bu dertten muzdarip kardeslerle paylasicam" gibisinden söz vermistim. Selametle.

Merhaba! Cengiz hocada ameliyat olanlardanım bugün yaklaşık 1 ay oldu.Öncelikle şunu belirtmek isterim ameliyatımdan memnunum😊parası iyiydi 10000 tl nakit verdim.Size tavsiyem varsa böyle bir şikayetiniz gidin Cengiz hoca ya elinden geleni yapıyor.👍🏻

Arkadaşlar zımpara güzel bir yöntem bir nevi dermabrazyon yapıyoruz.Bende kolumda olan 2 senelik bir yara için yapıyorum genişçe bir yara izim var kızartmaya yakın çok da kanatmıyorum ardından madecassol ve kenacort a pomad karıştırıp arada da kantoran yağı masaj yaparak yediyorum.Aslında bunu yazmayacaktım tedavim bitmeden ama yine de yazıyım bu kremler emdikten 3 saat sonra filan yıkayıp silikon tabaka yapıştırıyorum.Daha önce yaram ilk oluştuğunda bir sürü silikon krem kullandım fayda etmedi.20 şubattan beri silikon tabaka kullanmaktayım fayda görüyor gibiyim.

Arkadaşlar zımpara güzel bir yöntem bir nevi dermabrazyon yapıyoruz.Bende kolumda olan 2 senelik bir yara için yapıyorum genişçe bir yara izim var kızartmaya yakın çok da kanatmıyorum ardından madecassol ve kenacort a pomad karıştırıp arada da kantoran yağı masaj yaparak yediyorum.Aslında bunu yazmayacaktım tedavim bitmeden ama yine de yazıyım bu kremler emdikten 3 saat sonra filan yıkayıp silikon tabaka yapıştırıyorum.Daha önce yaram ilk oluştuğunda bir sürü silikon krem kullandım fayda etmedi.20 şubattan beri silikon tabaka kullanmaktayım fayda görüyor gibiyim.

Merhaba. İzleriniz ne durumda?

Merhabalar şuan için net bir şey söyleyemiyorum genişçe bir yaram olduğu ama sanki daha belirsiz gibi üstündeki tümsek de azaldı dediğiniz gibi.Etrafı biraz kızarıklık olduğu için malum etrafına da taşıyor zımparalarken o sebeple de şuan hala orada bir iz olduğunu görüyor ve biliyorum.Ama şunu söyleyebilirim yara izim aşağı doğru ufalıyor ve ben o kısmı pek zımpara yapamadım üst kısmı daha çok aşındırdım hatta bir ara baya zımparaladım gaza gelip şişti kolum ateş enfeksiyon gibi oldu fucudin kullandım filan neyse o kısım daha iyi iyileşiyor sanki ha şunu demiyorum kanatın orayı iyice kazıyın ama bir yerde bir uzmana debramazyon yaptırdıktan sonra iyi bakım silikon tabaka ile daha iyi sonuçlar alınacağını söylüyorum.Şimdiler de o kadar kanatmıyorum hafif üstünü süpürüyorum uyarmak için.

Merhabalar şuan için net bir şey söyleyemiyorum genişçe bir yaram olduğu ama sanki daha belirsiz gibi üstündeki tümsek de azaldı dediğiniz gibi.Etrafı biraz kızarıklık olduğu için malum etrafına da taşıyor zımparalarken o sebeple de şuan hala orada bir iz olduğunu görüyor ve biliyorum.Ama şunu söyleyebilirim yara izim aşağı doğru ufalıyor ve ben o kısmı pek zımpara yapamadım üst kısmı daha çok aşındırdım hatta bir ara baya zımparaladım gaza gelip şişti kolum ateş enfeksiyon gibi oldu fucudin kullandım filan neyse o kısım daha iyi iyileşiyor sanki ha şunu demiyorum kanatın orayı iyice kazıyın ama bir yerde bir uzmana debramazyon yaptırdıktan sonra iyi bakım silikon tabaka ile daha iyi sonuçlar alınacağını söylüyorum.Şimdiler de o kadar kanatmıyorum hafif üstünü süpürüyorum uyarmak için.
Peki hangi zımparayı kullaniyorsunuz? Taşlama makinası şeklinde olanı mı yoksa kücük bir zımparayla kendiniz mi zımparalıyorsunuz? Anestezi yapıyor musunuz? Benim anestezi yaptirma ihtimalim olmadıgı icin cok yüzeysel yapıyorum. Böyle gidersem çok derin izlerimin iyileşmesi yıllarımı alacak. Acaba uyuşturan kremler işe yarar mı?

Peki hangi zımparayı kullaniyorsunuz? Taşlama makinası şeklinde olanı mı yoksa kücük bir zımparayla kendiniz mi zımparalıyorsunuz? Anestezi yapıyor musunuz? Benim anestezi yaptirma ihtimalim olmadıgı icin cok yüzeysel yapıyorum. Böyle gidersem çok derin izlerimin iyileşmesi yıllarımı alacak. Acaba uyuşturan kremler işe yarar mı?

Bir normal zımpara kağıdım var evde buldum birde şu ayak topuk pürüz giderici pilli aletler var ya onunla yapıyorum.Yok anestezi yapmadım yapma imkanım da yok iğneden korkarım.İşte bir keresinde dayanabildiğim kadar yaptım kanattım iltihap aktı bir hafta filan onu tedavi etmek durumunda kaldım.Şimdilerde o kadar yapmıyorum yüzeysel yapıyorum biraz kızarıyor bazen tek tük kan oluyor.Bende net bir şey söyleyemiyorum normalde iyileşir gibi olur tedavi bırakınca geri döner mi emin değilim bir sene sürecek tedavim. Bir yerde zımpara yaptırma ihtimaliniz yok mu sonra tedaviye kendiniz devam edersiniz.

Bir normal zımpara kağıdım var evde buldum birde şu ayak topuk pürüz giderici pilli aletler var ya onunla yapıyorum.Yok anestezi yapmadım yapma imkanım da yok iğneden korkarım.İşte bir keresinde dayanabildiğim kadar yaptım kanattım iltihap aktı bir hafta filan onu tedavi etmek durumunda kaldım.Şimdilerde o kadar yapmıyorum yüzeysel yapıyorum biraz kızarıyor bazen tek tük kan oluyor.Bende net bir şey söyleyemiyorum normalde iyileşir gibi olur tedavi bırakınca geri döner mi emin değilim bir sene sürecek tedavim. Bir yerde zımpara yaptırma ihtimaliniz yok mu sonra tedaviye kendiniz devam edersiniz.
Yok malesef. Ben de internetten zımpara makinesini almayi dusunuyorum. Artik acıya dayanabildigim kadar zimpara yapicam. Allah yardimcimiz olsun. Siz bayan misiniz ve evli misiniz? İnsallah gecerler ama eger bu izler gecmezse napariz bilmiyorum gercekten şu incecik cizgiler mahvetti hayatimizi

Yok malesef. Ben de internetten zımpara makinesini almayi dusunuyorum. Artik acıya dayanabildigim kadar zimpara yapicam. Allah yardimcimiz olsun. Siz bayan misiniz ve evli misiniz? İnsallah gecerler ama eger bu izler gecmezse napariz bilmiyorum gercekten şu incecik cizgiler mahvetti hayatimizi
Evet bekarım.Benimki kaza sonucu olmuş bir iz bozuk bir lira büyüklüğünde kesik izi bile değil ama onun görüntüsü bile beni rahatsız ediyor sizi anlıyorum.Çok mu fazla iziniz var? Birde size tavsiyem madem zımpara yapıp bir sürü uğraşa gireceksiniz silikon krem yerine silikon tabaka araştırın onu alın daha etkili şimdi birde siz eski izi yeniden yapacaksınız etkili olur benim fikrimce.Ben yaram ilk olduğunda bir sürü krem kullandım güneşten korudum ama hiç bir etkileri olmadı kremlerin.

Evet bekarım.Benimki kaza sonucu olmuş bir iz bozuk bir lira büyüklüğünde kesik izi bile değil ama onun görüntüsü bile beni rahatsız ediyor sizi anlıyorum.Çok mu fazla iziniz var? Birde size tavsiyem madem zımpara yapıp bir sürü uğraşa gireceksiniz silikon krem yerine silikon tabaka araştırın onu alın daha etkili şimdi birde siz eski izi yeniden yapacaksınız etkili olur benim fikrimce.Ben yaram ilk olduğunda bir sürü krem kullandım güneşten korudum ama hiç bir etkileri olmadı kremlerin.
Evet kremlerin etkisi olmuyor. İnşallah siz yara izinizi bizler de bu kesik izlerimizi geciririz. Benim 2si derin 2 si orta derinlikte digerleri hafif olmak üzere toplam 9 tane. 3 tanesi bilegime yakın yerde ve birilerinin yanında iş yaparken bile kolumu sıvayamıyorum. Gercekktten cok zor

Evet kremlerin etkisi olmuyor. İnşallah siz yara izinizi bizler de bu kesik izlerimizi geciririz. Benim 2si derin 2 si orta derinlikte digerleri hafif olmak üzere toplam 9 tane. 3 tanesi bilegime yakın yerde ve birilerinin yanında iş yaparken bile kolumu sıvayamıyorum. Gercekktten cok zor
Anladım çok fazla olduğundan ve yerlerinden rahatsızsınız umarım şifa buluruz benim de daha çok yolum var en az 6 ay bir yıl sürecek tedavim ve hala güneşten koruyorum.Birde ben internetten skar revizyonunu okumuştum bu sebeple estetik cerraha gittim skar revziyonu yapamayız çok geniş dediler daha küçük izler için yapılıyor sanırım bir de onu araştırın derim oradaki beyaz kesiyi alıp tekrar dikiyorlar ve bakımı düzgün yapılırsa belli belirsiz bir iz kalıyormuş.

Anladım çok fazla olduğundan ve yerlerinden rahatsızsınız umarım şifa buluruz benim de daha çok yolum var en az 6 ay bir yıl sürecek tedavim ve hala güneşten koruyorum.Birde ben internetten skar revizyonunu okumuştum bu sebeple estetik cerraha gittim skar revziyonu yapamayız çok geniş dediler daha küçük izler için yapılıyor sanırım bir de onu araştırın derim oradaki beyaz kesiyi alıp tekrar dikiyorlar ve bakımı düzgün yapılırsa belli belirsiz bir iz kalıyormuş.
Araştırmalarim ve simdiye kadar okudugum binlerce yorum ışığında ben hastanelerde yapilan bu tedavilerin tamamen para tuzagi olduguna inaniyorum. Zaten umut da vermiyorlar. Tedavi sonrasinda ya izler eskisinden kötü durumda oluyor ya da az bsey iyilesme oluyor. Ben elimden gelen her seyi yaptiktan sonra hala gecmezse bu yollara başvurmayı düsünüyorum. Hem skar revizyonu icin bunlari yazmislar:
"Bazı vücut bölgelerindeki izler ameliyat edilse bile bir süre geçtikten sonra eski haline yakın bir görünüm alır. Örneğin keloid dediğimiz skar ( iz ) türünde ameliyat sonrası tekrarlama oranı çok yüksektir. Cerrahiden sonra da bölgesel olarak değişmekle birlikte çok yüksek oranda nüks gelişebilmektedir. Cerrahi yapıldıktan sonra uygulanan tedavilerle bu oran azaltılsa bile bu hasta grubu da ameliyat olmadan önce ciddi şekilde düşünmelidirler."

Merhaba arkadaslar. Ben de sizler gibi bir gençlik hatası yapmıştım malum hem aile içi çatısmalar hem de çevre vs. Zaten bizim dönem isyankar rapcilerin, tripkoligin flan en zirvede oldugu dönemdi o yüzden bizlerde ister istemez , geçecegini düsünerek yaptik bu hatayi. Burada yaptıgıma haklılık payı çıkardıgıma bakmayın günün her saati kendime kızıyorum. Ben bile kendime kızarken baskalarinin beni anlamaması gercekten normal geliyor. Sadece bir arkadasim biliyor kolumdakileri ailem bile bilmiyor bunlara sebep olanlar dahi bizi anlamazlar. Lise 1. Sınıfta yapmistim ben lise bitene kadar bu izler umrumda olmadı. Sanki gececekmiş gibi kaygısızca yaşadım. Liseden sonra taktım bu izlere ne yaptiysam da gecmedi öyle ki o dönem gercekten delirebilirdim. Kendi kendime düşüne düşüne bir yol aradım gercekten o izleri yapan ben miydim? Ne kadar da psikopatlaşmışım. Neyse daha sonra namaza başladım kapandım flan derken kendime daha dindar sınıftan arkadaslar buldum cevrem degisti ve yine kimseye anlatmadim cünkü anlamazlar biliyorum tam tersi uzaklaşırlar, manyak damgası yersiniz. Kulaktan kulaga yayılır toplumdan ötekilestirilirsiniz bunlara hic gerek yok. Yarin izler geçse bile aa onun bir zamanlar facalari vardı derler kulaginiza küpe olsun anlatmayın. Neyse namazla flan cok sükür ayakta durdum bu zamana kadar iç huzuru yakaladım cok sükür yoksa üzüntüden gercekten delirebilirdim. İlk cözüm arayısımda yara kremleri(Contractubex) almistim eczaneden ve sarı kantaron almistim.(hiç bir ise yaramiyorlar, yeni izler icin cözüm olabilir eski izlere faydasi olmaz) TCA kullanan var mi yazmissiniz. Bu konuda benden uzmanını bulamazsınız. İlk once %40 olanindan aldim eczaneden de cinko oksitli pisik kremi aldım bir de E vitamini alıp ikisini karıstırdım. İlk kullandigimda cok umutluydum o soyulmalari flan gorunce ahaa dedim geciyor. Tabi sonra hüsran. Biraz soluklasiyor ama gecmiyor neyse bir süre daha devam ettim kullanmaya etkisi varsa bile o kadar az ki, en ince olan izimi bile 2 yil sonunda anca gecirir gibi oldu. Gibi diyorum cunku dikkatli bakinca hala belli oluyor. TCA'dan sakın korkmayin ben bir ara cok bunalmistim ne olursa olsun diye 10 dk flan kolumda beklettim(2 dakikadan fazla bekletmeyin diyorlar) ama bir sey olmadı kahverengimsi izler var ama zamanla yara kremi sürdükce geciyorlar. Neyse efendim bir ara yine ne olacaksa olsun diye %70 lik aldim normalde kollara kullanilmaz ama ben kullandim tabiki. Dedigim gibi faydasi varsa bile izlerinize bakip uzun uzun inceliyorsunuz fark var mi diye. Yani belli belirsiz. En kötüsü de umut ediyoruz ya hani sonra bir fayda göremiyoruz. Hah işte o an gercekten cok kötü. Dünyayı önünüze serseler itersiniz eski temiz kollari istersiniz. Kanuni'nin dedigi gibi "olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi" Neyse kardesler daha sonra burada bir arkadasin zımpara kullandigini ögrendim tabi anestezi yaparak kullaniyormus benim oyle bir imkanim olmadigi icin hic yeltenmedim ama yine bir gece umutsuzluga kapildim boş boş oturmak bile zaman kaybı bir seyler yapmaliydim malum bütün arkadaslarimda evlendi evde kalcaz bu gidişle. Babamin ecza cantasinda zımpara aradım ve buldum da. Dezenfekte ettim ve acıya dayanabilecegim kadar kullanacaktim oyle 1 2 ize denedikten sonra krem sürüp(Contractubex) sargi bezi yapistirdim. Her gün acıp krem suruyorum cabuk iyilesiyor tabi günesten flan da korumak lazim. Biraz gecti arkadaslar. İnsallah bu seferde sonu hüsran olmaz. Birbirimize dua edelim. Ben sizleri haberdar etcem haa bir de Dr.Falkenham Faça izi Kremi cıkmış deneyen var mı? Gittigidiyorda flan satiliyor
Canim yasadigin duygulari o kadar güzel ifade etmissinki aynı durumdan muzdarip oldugum için olsa gerekki seni cok iyi anladım. Bende üstün e dövme yaptirdim yine izler belliydi yetmedi lazerle sildirdim dövme çıkmadı deri yandi yetmedi tca 50 fk kullandim derim iyi ce kabardı simdi Dermacol orjinal aldım oda kapatiyor ama yandigi içiiçin deri şiş duruyor belli oluyr biktim sürekli kapatmaktan:-(

Kardeşlerim benim izlerde iyileşme var yani yeniden bir umudum oldu. Öncelikle skar dokusunu (kesik izinin derinizinin dışında duran beyaz kısmı, yani dokundugunuz zaman façanızı hissettiginiz o beyaz çıkıntı diyim) TCA ile belki 50. Seansta anca geçer tabi geçecegi de kesin değil ancak zımpara yöntemi ile 3. denemem de büyük bir ilerleme kaydettim. Denedigim izler orta derinlikte (yıllar evvel cam ile yapmıstım). Bunlarda ilerleme kaydettigim icin 3 tane cok derin izim var onlara da uygulamaya baslicam. Önemli olan o kesik üzerinde bir yara oluşturmak. Siz orada yara oluşturdugunuz zaman vücuda orada iyilestirilmesi gereken acık yara var diye msj yolluyorsunuz. Vücut da iyilestirme işlemine başlıyor. Zımpara kullanmanın bir artı yönü de şu ki; skar dokusunu adı üstünde zımparalıyorsunuz, o bölgeyi dümdüz yapiyorsunuz yani. Kullandiktan sonra bunu izlerinize dokunarak da anlayabiliyorsunuz zaten. Önceden karanlik bir odada dahi parmaklarinizla(skar dokusundan dolayı) kolayca hissedip buldugunuz izleri bulmanız artık daha da zorlasıyor. Deneyin arkadaslar. Detaylı bilgi isteyen msj da atabilir, yardimci olurum cünkü kendime "bir gün bu izlere bir çare bulursam, bu dertten muzdarip kardeslerle paylasicam" gibisinden söz vermistim. Selametle.
Canım zimpara nasıl birşey banada yardimci olursaniz sevinirim

Merhabalar Allah sizden razı olsun kızlar. Zimpara bildigimiz zimparami peki ahşap zimparaladigimiz seymi
Evet normal zimpara ama boyutlari var, enkücük boyutu alsan işine yarar diye düsünüyorum ama yinede en iyisi taşlama makinası almak. Bayramdan sonra alip başlamayı düsünüyorum. Gecmis yorumlara bakarsaniz zeynep isimli bir arkadas bu makineyi nasil kullandigini ve sonuclarini ayrintili bir sekilde anlatmisti ve kolunun fotograflarini da atmisti. Bu makine birkac sitede 55 60 tl'ye satiliyor. Siz gecmis yorumlara bakin isterseniz

X