Selamlar ,
Ben de zımparaya başladım. 5 gün önce yaptım birine. Diğerine de 2 gün önce. Ancak anestezisiz yaptım. Acıya dayanabildiğim yere kadar yüzeysel denecek şekilde yaptım. Bu hali ile Yüzde 50 lik bir iyileşme gözlemliyorum.
Bu platformda herkese bir konuda illa yardımım olacağını düşündüğüm için hikayemin üzerinden özetle son bir kez geçmek istiyorum. Sizler için kendi izlerimle ilgili resimler ve numaralar hazırladım. bunu önceden yazdığım halde tekrar yazıyorum. aşağıdaki zımpara detaylarını ilk kez yazıyorum. bu kadar uzun yazmamın sebebi ise çok fazla mesaj ile soru soruluyor olması . cevap vermeyince de üzülüyorum. her zaman giremiyorum bu siteye . girdiğimde de çok detaylı cevap verecek zamanım olmuyor. iyisimi bana soru soracaklar bu yazıyı okusun :)
Sol koluma 6-7 tane derin kesiği yaptığım tarih 2004 idi. bir kaç gün sonra fark eden ailem özel bir klinikte izlere dikiş attırdı. bu şekilde 6 sene kadar bu izleri umursamadan önce lise sonra üniversiteyi bitirdim. bu halini de yanına not düerek resimde paylaşıyorum . resim çok uzaktandı net belli olmuyor ama anlayan anlar o hali gerçekte aşırı kötü idi. okullar bitip iş görüşmeleri başlayınca aldığım tepkiler sorulan sorular değişik bakışlardan rahatsız olaraktan gizlemeye karar verdim. bilirsiniz işte yazları dahil uzun kollu giyme. yani benim izler bileğe kadar çok inmediği için yarım kol giymek te beni kurtardı. bazen bu açıdan en azından, şanslı hissediyorum :)
çalışmaya başladıktan 1 yıl sonra ilk yıllık iznimdde yani 2012 de
estetik ameliyat yaptırdım. ordaki bir kaç skarı kese kese bunları derimi gerdirerek birleştirip dike dike 3 tane ameliyat izi haline getirdi doktorum. fiyat olarak baya makul bir ücret ödedim . toplam 1500 ü bulmadı bana.
1 sene güneşe çıkmadım. sonra böyle kabullenmeye karar verdim. ama yine de koluna ne oldu diyenler çok oldu :) bu yüzden de uzun kollu giymeye devam ettim. bu sırada çok türlü yol denedim. lazere giriştim. tca nın eşiğinden dödüm. iz kapatıcı pahalı fondötenler aldım. hiç biri fayda etmedi. bu sene ilk defa çok nefret ettiğim halde dövme yaptırmaya karar verdim. ama dövme özellikle üst kolda hiç hoşuma gitmiyor. sanki üst kola dövme yaptırmış herkes jilet izi kamufle için yapmış gibi geliyor bana . ayrıca da kurumsal firmalarda çalıştığım için dövme çok hoş bir seçenek değil bana. son bir gayret
tekrar bakıp doktorsuz lazersiz bir çare aramaya başladım. dermoroller aldım. kök hücre serumu aldım. çok faydalı değil. 2 hafta kullandım. hiç bir etkisi olmadı. sonra zeynepin tavsiyesi ile zımparaya başladım ( 5 gün önce)
öncelikle doktorum yan yana izleri kesip almayacağı için bıraktığı 2 iz ile başladım. biri ince uzun. diğeri kalın kısa. direk jilet izi olanlar yani. bunları sizlerle resim 1 ve resim 2 olarak paylaşıyorum yine. zımparadan önce zımparadan sonra resimler olarak. resim 2 deki geniş ve kısa olan izde zımpara baya bir olumlu sonuç verdi. iz daraldı. kabuk bağladı. resim 1 deki ince uzun direk jilet izi olduğu belli olan iz ise baya kısaldı. oldukça uzundu. uçları 3 er 4 er santim ince çizik gitti. ortasındaki kalın yer de kabuk bağladı. sadece ortası kaldı yani. bu arada kullandığım merhem dermatix silikon yara izi merhemidir. çok küçük boyutu ve baya pahalı boyutuna göre ( 15 gram jel ve fiyatı 90 TL )
Hher gün 3 kez masaj yaparak sürüuorum. gelişme kaydediyorum. anestezi işini henüz çözemediğim için aneztezisiz zımparaya giriştim . üstten zımparaladım. acısına dayanamadığım yerde bıraktım. gelişmeyi gözlemledim bence mantıklı. Şimdi kabuk bağlamış yaraların geçmesini bekliyorum. çok üstten olduğu için 1 hafta içinde geçecektir.
Sonrasında hemşire bir arkadaşım aracılığı ileaynı 2 ize lokal aneztezi iğnesi temin edip iğneyi ona yaptırıp zeynep gibi baya derinden zımpara yapıp sonrasında 5-6 ay bakımını yaparak geçeceğini düşünüyorum. Eğer başarılı olursam seneye kışa da ameliyatlı olan diğer 3 ize zımpara yapıp ameliyat izi ve dikişlerden kurtulmayı planlıyorum.
derinden zımparalamaya geçtiğimde sarı kantaron yağı alıp masaj yapacağım. çinko oksit ve b vitaminini alacağım.
uygun bir merhem ile karıştırıp 5-6 ay yaralara süreceğim.
benim yaptıklarım ve bildiklerim bu kadar . Gelişme oldukça sizleri bilgilendireceğim.