Popüler Konu Jilet izi giderme

F2458A5B-B87D-4136-B2FC-D10CACFF2FDC.jpeg Eki Görüntüle 2200441 Benim izlerimin durumu böyle bileğime yakın olanlar hafif ortadaki dikişli siz kasım da kesin ameliyat olacak mısınız izleriniz nasıl benimkine benzer izler mi?Eki Görüntüle 2200441
valla amelıyat yada yama dusunuyorsanız cengız beyle gıdın yuzyuze gorusun cunkı adam 15 yıldır bu ıs ustune ugrasıyor ve onun kadar jılet ızı konusunda daha tecrubelı bır doktor oldugunu dusunmuyorm . tek ız yada amelıyta yapan doktor cok var ama sonrası onemlı eger genısleme olursa ne anlamı kalırkıı . ben devlet hastanesıne gıttım plastık cerahh bana tek ız yapıcam kesıp cıkartıp ınce dıkıcem dedı bın tl ıstedı. başka bır devlet hastanesıne gıttım ordakı doktorda kolunu deneme tahtasına cevırme dedı oyle olmaz dedı lazerle beraber tek ızın aynı anda olması lagzım dedı amam ben yapmıyorum dedı ugrasmadı . kafam karıstı. ama cengız bey acık ve net bır yontem sunuyor ve bınlerce tecrube var alsında ben gozumu karartıp onda olucam. hıc olmazsa jılet ızı yerıne yanık ızı gıbı yama olssun saklamak zorunda kalmam hıc olmazsa

Son düzenleme:
Skar revizyonu yaptır önce. Kalınlar incelsin. Yan yana izler tek ize dönüşsün. Sonra da güzel bak ameliyat sonrası çok dikkatli ol. Krem vs sür. Dikişler kaynayana kadar iyice kolunu fazla hareket ettirme. Dikişler alındıktan sonra domuz yağı sür. Dikiş izi kalır belki hafif. Belki çok sonra dövme yaptırırsın üzerine . Cengiz beyde ameliyat olanların resimlerine baktım. Alttan jilet izleri görünüyo. Canını o kadar acıtmana gerek yok. Çok da pahalı.
Ben de scar revizyonu düşünüyorum ama dr.bulamadım bir bulsam hemen yaptıracam bu kış kurtulmak istiyorum artık hayırlısı bakalım...

Ben de scar revizyonu düşünüyorum ama dr.bulamadım bir bulsam hemen yaptıracam bu kış kurtulmak istiyorum artık hayırlısı bakalım...
Herhangi bir özel hastanenin plastik cerrahisine git. Doktorla konuş. Oralara iğne ile narkoz verip hissetmeyince oradaki beyaz skarları kesip atacaklar. Sonra dikecekler. Ameliyat izi gibi olacak. Sana 1500-2000 e mal olur. Doktor ve seçtiğin hastaneye bağlı olarak. .

Bu fiyat artabilir. Uygun fiyatlı bir özel hastaneye git. Acıbadem falan yok yüksek çıkar.
Yanlış hatırlamıyorsam siz yaptırmıştınız dimi?birkaç özel hastaneye gittim ama yapmadılar şimdi başka bir hastanede deniycem şansımı en azından üsttekileri yaptırırım bileğe yakın olan hafif izlere dermaroller yapıcam geçen sene almıştım birkaç kez yaptım ama derin izlere etkisinin olmadığını anlayınca bıraktım

Yanlış hatırlamıyorsam siz yaptırmıştınız dimi?birkaç özel hastaneye gittim ama yapmadılar şimdi başka bir hastanede deniycem şansımı en azından üsttekileri yaptırırım bileğe yakın olan hafif izlere dermaroller yapıcam geçen sene almıştım birkaç kez yaptım ama derin izlere etkisinin olmadığını anlayınca bıraktım
doktor tecrubelı degılse ve daha önce jılet faca benzer ız amelıyatı yapmısmı ıncelttemye garantı verıyosa yaptır. gercı cogu ugrasmıyor ben yapamam dıyor bende bıkac yere gosterdım adamlar yerındne kakıp bakmadı bıle

Ben de Cengiz beyle mail yoluyla görüştüm yama işlemi uygun olduğumu söyledi fiyat olarak 7.500tl istedi ama ben cesaret edemiyorum çünkü izlerim dağınık operasyon sonrası nasıl bir iz kalacağını kestirmek çok zor renk farkı,yükseklik farkı,bir de benim ortada olan izim derin olduğu için dikiş atılmıştı o da alttan görünebilir diye vazgeçtim şimdilik ...alanım daha küçük olsaydı daha sıcak bakabilirdim belki bu yüzden tek ize yöneldim ama dr lar uğraşmak mı istemiyor anlamıyorum doku genişletme ile ameliyata yanaşmıyorlar aslında o zaman izin açılma ihtimali ortadan kalkıyor tek uzun bir iz olacak sadece zaten bizim için de anlamının değişmesi önemli olan doktor aramaya devam edicem inşallahhh bulurum:)
valla sıze 7.500 cok ıyı fıyat vermıs bana 12 fıyat verdı cengız bey

Güncel:55 günlük bir süreçten sonra tek izde aldiğim sonuç,bu izin 5 ay daha bakimi devam edecektir,diğer 45 ize bakim devam ediyor,herkese kolay gelsin

Eklentiler

• Screenshot_2018-10-25-12-50-56.jpg
    Screenshot_2018-10-25-12-50-56.jpg
    21,7 KB · Görüntüleme: 588
  • CollageMaker Plus_20181025124859477.png
    CollageMaker Plus_20181025124859477.png
    454,5 KB · Görüntüleme: 471
Ben beş altı sene önce şuan kapatılmış ( malum siyasi olaylardan kapatılmış ) bir özel hastanede iyi bir doktora gittim. Oraya gitmemin sebebi operatör doktor olarak en ucuz fiyat aldığım hastane olmasıydı. 2012 de 1500 ile 10.000 arası fiyatlar aldım. Ben 1500 olana gittim işte.

O doktor şu an nerde görev yapıyor adı ne hiç bir bilgim yok. Ama dediğim gibi. En ucuz özelde bile yaptırsa in işlem aynı işlem. Apandist ameliyatı gibi. Her doktor aynı şeyi yapıyor. Skar başına fiyat hesaplıyor. Mesela 3 tane ise tanesi 250 den 750 , 500 de ameliyathane ücreti diyecek. Tek tek iğne yapıp narkoz verip oradaki beyaz skarı alıp tekrar dikip incecik ameliyat kesiği yapacak. Eğer sonrasında çok iyi bakarsan faydalı olur. Ben çok dikkat etmedim. İlaçları çok düzenli kullanmadım. Çok daha iyi sonuç alabilirmişim şu anki aklım olsa.

Güncel:55 günlük bir süreçten sonra tek izde aldiğim sonuç,bu izin 5 ay daha bakimi devam edecektir,diğer 45 ize bakim devam ediyor,herkese kolay gelsin

Çok başarılı bir sonuç edinmişsin. Darısı diğerizlerin başına. Bir cesaret zımpara aldım ben ve zımparaya başladım. Ufak bir izi iki gün arayla hafif aşındırıp üzerine merhem sürdüm. Çok acıyor dediğin gibi anestezisiz olmayacak. Anestezi malzemesi temiz edemedim .
Bu yüzden de derin kazıyamadım malesef.
Bu biraz iyileşsin. O sırada anestezi ürünü temin edip derin kazıyacağım. Tek izi.
Sana başarılar. Senden ricamız bu ilk kazıdığın izin bir sonraki ay da resmini atar mısın? Daha da ilerlemiş olacaktır tedavi.

Çok başarılı bir sonuç edinmişsin. Darısı diğerizlerin başına. Bir cesaret zımpara aldım ben ve zımparaya başladım. Ufak bir izi iki gün arayla hafif aşındırıp üzerine merhem sürdüm. Çok acıyor dediğin gibi anestezisiz olmayacak. Anestezi malzemesi temiz edemedim .
Bu yüzden de derin kazıyamadım malesef.
Bu biraz iyileşsin. O sırada anestezi ürünü temin edip derin kazıyacağım. Tek izi.
Sana başarılar. Senden ricamız bu ilk kazıdığın izin bir sonraki ay da resmini atar mısın? Daha da ilerlemiş olacaktır tedavi.
Ben franksiyonel lazer tedavisi olurken emla isimli uyuşturucu bir krem sürüyorlardı. Sürülen bölge uyuşuyor çok acı hissetmiyprsunuz. Anestezi olayı bilmeyenler için riskli olabilir ama uyuşturucu krem ile daha az acılı olabilir paylaşmak istedim sizle araştırın isterseniz

Merhaba öncelikle sürecinizi herkesle paylaşıp bıkmadan her soruyu cevapladığınız için çok çok teşekkürler bizi bizden başka anlayan olmadığı için bu zor süreçlerde herkes yaşadığını bildiğini anlattıkça geçeceğine dair umudumuz da artıyor. Gerçi benm izlerim derin pek iyi sonuçlar alabilir miyim emin değilim ama bakalım artık . Ben son attığınız fotolara bakarak birşey sormak istiyorum. Skar dokusunun kaybolduğunu söyleyebilir misiniz son ilk kazığıdınız izde? Yoksa belirginliğini mi azaltmış oluyoruz bu işlemle? Yani demek istediğim kazıyıp bakımını yaptıktan snra skarlar ortadan mı kayboluyor yoksa elimize gelen sert beyaz skar dokusu yerine daha yumuşak daha az belirgin bir hal mi alıyor? Teşekkür ederim şimdiden

Merhaba öncelikle sürecinizi herkesle paylaşıp bıkmadan her soruyu cevapladığınız için çok çok teşekkürler bizi bizden başka anlayan olmadığı için bu zor süreçlerde herkes yaşadığını bildiğini anlattıkça geçeceğine dair umudumuz da artıyor. Gerçi benm izlerim derin pek iyi sonuçlar alabilir miyim emin değilim ama bakalım artık . Ben son attığınız fotolara bakarak birşey sormak istiyorum. Skar dokusunun kaybolduğunu söyleyebilir misiniz son ilk kazığıdınız izde? Yoksa belirginliğini mi azaltmış oluyoruz bu işlemle? Yani demek istediğim kazıyıp bakımını yaptıktan snra skarlar ortadan mı kayboluyor yoksa elimize gelen sert beyaz skar dokusu yerine daha yumuşak daha az belirgin bir hal mi alıyor? Teşekkür ederim şimdiden

Canan hnm Rica ederim,Bunlarin nedemek oldugunu bildiğim için isteğim şu sadece insanlar mutlu olsun bu izler yuzunden çok şeyler kaybettik,üzulduk,sakladik acaba gordulermi benim hakkimda ne duşunduler gibi kaygilari artik yaşamamak gelelim izlere ilk kazidiğim izdeki skar dokusu tamamen geçti beyaz doku sifir,orasi yumuşak normal doku oldu,skarin derin olmasi iyileşme sürecini geciktiriyor,bakin yüzde 90 iyilesmeye kadar çikabilirsiniz sadece kendiniz izinize yandan eğilip bakarsaniz izin yeri belli oluyor buda geride kakan yuzde 10'nu bu aşamada belkide oda geçecek 2 ay oldu eski izdeki süreç,daha 5 ay var bu deri daha kirişacak ,güneş yakacak şu an sonradan kazidiğim izleri kazidiğimdan bu güne 24 gun oldu 24 gundur bakima devam sonuçlari etrafimdaki herkes fark etti 24 gunde,Bu süreç uzun bir süreç 6;7 ay civari kimse kisavadede bişey beklemesin,ha şu oluyor bakimin 15 inci gününden sonra bariz skar dokusunun daraldiğini göruyorsun Bende şunu öğrendim bu süreçte..oyunu kurallarina göre oynarsan zaman ve sabirin seni ödüllendirecetir,

Gerçekten çok sevindim tamamen geçti demenize Allah sizin de hepimizin de yarıdmcısı olsun. Bakım derken peki son olarak bunu sormak istiyorum vontractubexle sarıp yatıyoruz onun dışında bir şey yapmamız gerekşyor mu ilk kazımada veya sonrasında kullandığınız başka bir şey oldu mu

Gerçekten çok sevindim tamamen geçti demenize Allah sizin de hepimizin de yarıdmcısı olsun. Bakım derken peki son olarak bunu sormak istiyorum vontractubexle sarıp yatıyoruz onun dışında bir şey yapmamız gerekşyor mu ilk kazımada veya sonrasında kullandığınız başka bir şey oldu mu
Contratubexsi gunde 3 defa masaj yaparak suruyosun her bir ize en az 3,4 dakika gecede izlerin uzerine biraz bol şekilde surup strecle sarip yatiyosun kremi surekli ayni saatlerde surmeye özen gostermen iyi olacaktir,yaptiğin masaj çok onemli masajla skarin yapişkanligi azaliyor ve arasi açiliyor contratubexste açilan araya kitleniyor ve çalişmaya başliyor kremin çalişmasi eski skarlarda 2 ay buluyor,sonrasinda günden güne değisim hissediliyor,ayriyeten daha önceden hazirladiğim kendi yaptigim günde 1 defaya mahsus kantoran yagi,bvitamini,b5 vitanemi,çinko oksit kariştirip 1 sefer suruyorum,tüm bilgilerimi aktardim gerisi sizin sabriniZ ve azminize bağlidir,1 sefer bile masaji ve kremi surmemezlik yapmamalisniz,psikoloji çok önemlidir yara surecinde karamsarliğa kapilmayacaksiniz,kolay gelsin

Selamlar ,
Ben de zımparaya başladım. 5 gün önce yaptım birine. Diğerine de 2 gün önce. Ancak anestezisiz yaptım. Acıya dayanabildiğim yere kadar yüzeysel denecek şekilde yaptım. Bu hali ile Yüzde 50 lik bir iyileşme gözlemliyorum.
Bu platformda herkese bir konuda illa yardımım olacağını düşündüğüm için hikayemin üzerinden özetle son bir kez geçmek istiyorum. Sizler için kendi izlerimle ilgili resimler ve numaralar hazırladım. bunu önceden yazdığım halde tekrar yazıyorum. aşağıdaki zımpara detaylarını ilk kez yazıyorum. bu kadar uzun yazmamın sebebi ise çok fazla mesaj ile soru soruluyor olması . cevap vermeyince de üzülüyorum. her zaman giremiyorum bu siteye . girdiğimde de çok detaylı cevap verecek zamanım olmuyor. iyisimi bana soru soracaklar bu yazıyı okusun :)
Sol koluma 6-7 tane derin kesiği yaptığım tarih 2004 idi. bir kaç gün sonra fark eden ailem özel bir klinikte izlere dikiş attırdı. bu şekilde 6 sene kadar bu izleri umursamadan önce lise sonra üniversiteyi bitirdim. bu halini de yanına not düerek resimde paylaşıyorum . resim çok uzaktandı net belli olmuyor ama anlayan anlar o hali gerçekte aşırı kötü idi. okullar bitip iş görüşmeleri başlayınca aldığım tepkiler sorulan sorular değişik bakışlardan rahatsız olaraktan gizlemeye karar verdim. bilirsiniz işte yazları dahil uzun kollu giyme. yani benim izler bileğe kadar çok inmediği için yarım kol giymek te beni kurtardı. bazen bu açıdan en azından, şanslı hissediyorum :)
çalışmaya başladıktan 1 yıl sonra ilk yıllık iznimdde yani 2012 de estetik ameliyat yaptırdım. ordaki bir kaç skarı kese kese bunları derimi gerdirerek birleştirip dike dike 3 tane ameliyat izi haline getirdi doktorum. fiyat olarak baya makul bir ücret ödedim . toplam 1500 ü bulmadı bana.
1 sene güneşe çıkmadım. sonra böyle kabullenmeye karar verdim. ama yine de koluna ne oldu diyenler çok oldu :) bu yüzden de uzun kollu giymeye devam ettim. bu sırada çok türlü yol denedim. lazere giriştim. tca nın eşiğinden dödüm. iz kapatıcı pahalı fondötenler aldım. hiç biri fayda etmedi. bu sene ilk defa çok nefret ettiğim halde dövme yaptırmaya karar verdim. ama dövme özellikle üst kolda hiç hoşuma gitmiyor. sanki üst kola dövme yaptırmış herkes jilet izi kamufle için yapmış gibi geliyor bana . ayrıca da kurumsal firmalarda çalıştığım için dövme çok hoş bir seçenek değil bana. son bir gayret
tekrar bakıp doktorsuz lazersiz bir çare aramaya başladım. dermoroller aldım. kök hücre serumu aldım. çok faydalı değil. 2 hafta kullandım. hiç bir etkisi olmadı. sonra zeynepin tavsiyesi ile zımparaya başladım ( 5 gün önce)
öncelikle doktorum yan yana izleri kesip almayacağı için bıraktığı 2 iz ile başladım. biri ince uzun. diğeri kalın kısa. direk jilet izi olanlar yani. bunları sizlerle resim 1 ve resim 2 olarak paylaşıyorum yine. zımparadan önce zımparadan sonra resimler olarak. resim 2 deki geniş ve kısa olan izde zımpara baya bir olumlu sonuç verdi. iz daraldı. kabuk bağladı. resim 1 deki ince uzun direk jilet izi olduğu belli olan iz ise baya kısaldı. oldukça uzundu. uçları 3 er 4 er santim ince çizik gitti. ortasındaki kalın yer de kabuk bağladı. sadece ortası kaldı yani. bu arada kullandığım merhem dermatix silikon yara izi merhemidir. çok küçük boyutu ve baya pahalı boyutuna göre ( 15 gram jel ve fiyatı 90 TL )
Hher gün 3 kez masaj yaparak sürüuorum. gelişme kaydediyorum. anestezi işini henüz çözemediğim için aneztezisiz zımparaya giriştim . üstten zımparaladım. acısına dayanamadığım yerde bıraktım. gelişmeyi gözlemledim bence mantıklı. Şimdi kabuk bağlamış yaraların geçmesini bekliyorum. çok üstten olduğu için 1 hafta içinde geçecektir.
Sonrasında hemşire bir arkadaşım aracılığı ileaynı 2 ize lokal aneztezi iğnesi temin edip iğneyi ona yaptırıp zeynep gibi baya derinden zımpara yapıp sonrasında 5-6 ay bakımını yaparak geçeceğini düşünüyorum. Eğer başarılı olursam seneye kışa da ameliyatlı olan diğer 3 ize zımpara yapıp ameliyat izi ve dikişlerden kurtulmayı planlıyorum.
derinden zımparalamaya geçtiğimde sarı kantaron yağı alıp masaj yapacağım. çinko oksit ve b vitaminini alacağım.
uygun bir merhem ile karıştırıp 5-6 ay yaralara süreceğim.
benim yaptıklarım ve bildiklerim bu kadar . Gelişme oldukça sizleri bilgilendireceğim.

Eklentiler

• 2010.png
    2010.png
    146,3 KB · Görüntüleme: 1.013
  • IMG_9037.JPG
    IMG_9037.JPG
    87,6 KB · Görüntüleme: 1.332
  • IMG_9042.JPG
    IMG_9042.JPG
    96,8 KB · Görüntüleme: 1.285
  • IMG_9045.PNG
    IMG_9045.PNG