başka bir çaresi yok yok yok. baksanız şurda bile bir şey soruyoruz yardım istiyoruz bıkaç bılgı ıstıyoruz ama duyan eden yok. biz bile birbimize yardım etmezken doktorlar nıye yardım etsın başkası nıye etsınki. şurda bişeyler sordum ama hiç kımsenın umurunda dedilll vallla helall olsun. okuyup susun sadece. ya sizden para pul ısteyen yok bumaramızı atıyoruz sadece bıkac şey sormak ıçın ama onu bıle cevaplamıyor yardımcı olmuyorsunuz .....pessss diyorum
Merhaba; bu forumda bana yardımcı olan arkadaşlardan edindiğim ve sağdan soldan okuduğum bilgileri bir toparlayayım.
Jilet izi içi birkaç yöntem biliniyor
1)Kalıcı malyaj
2) Fraksiyonel lazer
3) Scar revizyonu
4) Ameliyat (cengiz Bey vs.)
5) Zımpara, dermaroller, TCA vs kullanımı ile yarayı tekrar açıp, düzenli olarak kremlerle yağlarla bakımını yaparak hücre yenilenmesini sağlamak.
6) Dövme yaptırmak
Bu seçeneklerden 1 ve 2' yi kimse önermiyor. 4. Seçenek yani ameliyat seçeneği hem çok pahalı hem de ilerleyen yıllarda üzeri yama gibi gözüküyor.
Kendi adıma söyleyeyim, bana 3. Seçenek yani scar revizyonu şimdilik mantıklı geliyor, ancak henüz bir
estetik cerrahi ile görüşmüş değilim. Fiyatları nasıl ve etkisi ne olur onu bilemiyorum. İşlerimi toparlayayıp bir estetik cerrahi ile görüştüğüm takdirde edindiğim bilgileri buraya yazacagım.
5. seçeneği burada deneyen arkadaşlar var. Zımpara deneyen arkadaş güzel sonuçlar alıyor. Dermaroller edinen arkadaş denemeye devam ediyor. Sonuçları bekliyoruz bakalım
6. Seçenek yani dövme seçeneği de sizin kendi kararınıza kalmış. Burada dövme yaptıran ya da kendi kendine makyaj malzemeleriyle çizen arkadaşların dövmeleri epey şık ve güzel gözüküyor, izleri hiç belli olmuyor :)
Umarım bilgi yanlışı yapmadan edindiğim bilgileri özetleyebilmişimdir de sizin de kafanızda bir fikir edinmesine yardımcı olur.
Herkese kolaylıklar ve acil şifalar diliyorum