Makyaj ile kapanabilir durumda mı şuanda ? Benim izlerim de şuan dediğiniz gibi kabarık ve beyaz. Sizin izleriniz benim şuanki halimden çok daha iyi görünüyor. Doktor bana daha kötü olur dediğinde kendimi tutamamış ağlamştım. Çok umut bağlamıştım. Yüzde yüz sonuç elbette beklemiyrdm ama en azından sizinki gibi olur diye ümit ediyordm. Şuan o umudum tekrar doğdu. Teşekkürler paylaşım için. En kısa zamanda tekrar başka bir doktor ile görüşeceğim.İşte son hali. Bir sürü kalın geniş çıkıntılı beyaz izi tek tek narkoz verip oradan skarı alıp atarak tekrar dikerek yaptı. Bu operasyona çok pişman değilim. Ama bu kadar basit bir iş bile beni manevi olarak çok yordu. Aylarca dikkat ettim. Acı çektim. Güneşe çıkmadım. 2 yıl denize girmedim. Yaptıranlara geçmiş olsun. Umarım güzel sonuç alırsınız. Ama yaptırmayanlar gözü karartıp deri ekleyerek ameliyat olmasın. Hayatın merkezi vücudun bir yerindeki kesik izi değil.
Dövme bu çizgiler üzerine ince dallar olabilir. Dövme hiç tarzım değil. Ama bir gün gözü karartıp yaptırabilirim. En azından acısı daha az. Ve daha ucuz.
Çaresiz bir kolu kesik genç topluma kazanılmak için dışlanmamak için ya da iş bulabilmek için skar tedavisi görmek istiyor. Zaten sonrasında hiç kesilmemiş gibi bir görüntü çıkmadığı gibi 10 bin tl ile 25 bin tl arası para istiyoe Bahsi geçen doktor. Bu fırsatçılık değil de nedir ? Lütfen bu gibi çok okuduk hak ediyoruz diyen fırsatçılara o paraları vermeyin. O para ile büyük avrupa turuna çıkın. O para ile Türkiyede aylarca tatil yapın. Takıntılar geçecek, yeni insanlar tanıdıkça hayat daha güzel olacaktır.. oturup insanların kolunu kesmesini yadırgayıp akıl veren tuhaf insanları dikkate alarak bu kadar acı çekmeye borca girmeye değer mi? Bunları geçirmeye odaklanmayın. Co2 ve franks. Lazer yapan doktor arkadaşımla da çok samimi bir görüşme yaptım. Kesinlikle geçmez. Deri yenileme diye bir şey yüzeysel olarak yapılıyor dedi. epidermisin altından dermise ulaşıp buradan yüzeye çıkıp tamir etmek imkansız dedi.
C Cerenozturk1989
Ameliyattan önceki izleriniz buna benzer izler miydi ? Ben de sizinki gibi sonuç alabilir miyim diye soruyorum.
Makyaj ile kapanabilir durumda mı şuanda ? Benim izlerim de şuan dediğiniz gibi kabarık ve beyaz. Sizin izleriniz benim şuanki halimden çok daha iyi görünüyor. Doktor bana daha kötü olur dediğinde kendimi tutamamış ağlamştım. Çok umut bağlamıştım. Yüzde yüz sonuç elbette beklemiyrdm ama en azından sizinki gibi olur diye ümit ediyordm. Şuan o umudum tekrar doğdu. Teşekkürler paylaşım için. En kısa zamanda tekrar başka bir doktor ile görüşeceğim.
Bu da yakın hali en baştaki en büyük olanın. Bak şimdi hiç belli olmuyor gibi. Sorun ardarda4-5 tane ameliyat izi olması :)C Cerenozturk1989
Ameliyattan önceki izleriniz buna benzer izler miydi ? Ben de sizinki gibi sonuç alabilir miyim diye soruyorum.
Ben sizinki gibi bi görüntüye razıyım. Şuan aynı dediğiniz durumdayım çok parlıyor. Ben de 27 yaşındà bi anneyim. Anne olunca toplum sizi başka bir çok kalıba daha sokuyor tabi. "Bi anne bunu nasıl yapar" gibi bi önyargı oluşuyor. Bekarken hiç takmazdm ama geçen yıl çocuğum bi çocukla arkadaş olduğunda, annesi koluma bakıp çocuğunu omuzundan tuttuğu gibi geri çekince takmaya başladım :)Şuanki gibi değildi. Derin geniş beyaz. Heryerden parlayan. Dikkat çeken. Güneş yakınca kolum bronzlaşır oralar pembe olurdu. Seninkinden daha genişti. Şuan benim hiç dikkat çekmiyor. Fotoğraflarda parlardı o hali. Şuan hiç görğnmüyor resimlere çıkmıyor. Normal deri gibi. Sadece yakından çekince resimde belli oldu baya. Bir de o revizyon görmeyen yer ince olsa da baya belli oluyor.
Ne güzel ne sıcak bir anlatım olmuş yazınız eminimki okuyan herkes kendinden birşeyler bulacak...zamanında yapılmış ve neredeyse ömürlerimize mal olmuş bu izle geçmiyor malesef bende uğraştım lazelerlerle fln bi dünya da para döktüm yokk sonuç eskiye dönüş malesef o kadar umutta boşa gidiyor...en sonunda karmaşık bir dövme yaptırdım 2 yıldır kısa kollu giyebiliyorum şimdi de "aa dövmene bakiim "dediklerinde otomatik geriliyorum :) keşke izler sadece kollarımızda kalsaydı bu kadar beyinlerimize yer etmeseydi yani şöyle ki giyim tarzımızı bile o izlere göre şekillendirdik çoğu zaman...bende dediğim gibi dövmeyle çözdüğümü düşünüyorum ama arada yinede bi bakiim belki bir gelişme vardır diye de ihmal etmiyorum buraları yani aklımın bir köşesinde hala varlarsevgiler
Ben sizinki gibi bi görüntüye razıyım. Şuan aynı dediğiniz durumdayım çok parlıyor. Ben de 27 yaşındà bi anneyim. Anne olunca toplum sizi başka bir çok kalıba daha sokuyor tabi. "Bi anne bunu nasıl yapar" gibi bi önyargı oluşuyor. Bekarken hiç takmazdm ama geçen yıl çocuğum bi çocukla arkadaş olduğunda, annesi koluma bakıp çocuğunu omuzundan tuttuğu gibi geri çekince takmaya başladım :)
Ne tesadüf ki ben de dün bu pembe çiçekli dövmenin mavi çiçeklisini çıktı olarak aldım. Ama verdiğiniz bilgilere bakılırsa şuanki kabarık halleriyle dövme yaptırmamam daha sağlıklı olacak. Önce skar revizyonu yaptırıp daha sonra o çiçekleri sarmaşık gibi izlerin üstüne denk gelecek şekilde sardıracağım koluma.
Ben özelde bi doktorla görüştüğümde bana 800tl demişti. Devletteki ise bu olumsuz konuşmayı yapan oldu. Şimdi tatilden döner dönmez özeldeki o cerrah ile iletişime geçeceğim. Sonrası Allah kerim :) Sağolun :)
En azından kasıtlı yapılmış gibi durmuyor. Bence benimkilerden çok çok daha iyi duruyor. 2 gün sonra kardeşimin düğünü var ve ben 3 aydır stresini yaşıyorum :) En azından özel günlerde fondöten ile kapanabilir sizin izleriniz. Gerekirse ömür boyu fondöten kullanmaya bile razıyım. Yeterki daha az görünsün.Bu da yakın hali en baştaki en büyük olanın. Bak şimdi hiç belli olmuyor gibi. Sorun ardarda4-5 tane ameliyat izi olması :)
Zeynep sen ne ile kazıyorsun ?Bu gün sabahki halı,ben bile zor farkediyorum etrafındaki kızarıklık olmasa neredeyse bitmek üzere,yüksekliği tamamen geçti skarin beyaz dokusu neredeyse bitti diyebilirim kazidigim çok geniş kazıdım,el ile kazidigim için ister istemez kayıyor,diğerlerini daha profesyonel yapacağım sadece izin olduğu bölümü ve çok az etrafina tasacagim etrafına 2mm kadar katacağım,moralim yüksek çok şükür bitiyor bir aksilik çıkmazsa sonrasında 6,7ay kremler ve bakım var tabiki bunun için özel bir bakım kremi oluşturdum,contratubexs le devam ediyorum,tca,dermabozyon,buz terapisi,cengiz Açıkel,dövme,v,b hepsi hikaye tek gerçek şu an uyguladığımız yöntem bundan artık eminim,etrafındaki ailem ve arkadaşlarım kolundaki izi soruyorum aldığım cevap jilet izi dememiz imkansız yanık gibi kızarıklıklar dan dolayı diyorlar oda geçtikten sonra normal doku,hadi eyvallah herkese kolay gelsin
Gözüm gibi bakarım, yeterki daha az görünsün.. Ben de kantaron yağını çok duyuyorum. Tavsiyelerinizin hepsini not ettim, teşekkürler :) Umarım en yakın zamanda tıp alanında bizim için de bi mucize buluş gerçekleşir de hepimiz kurtuluruz.Yaşım küçük bilinçsizdim ameliyattan sonra iyi bakamadım. Şimdiki aklım olsa neler kullanırdım. Dikişlendikten 2-3 gün sonra E vitamini yağı sürmeye başlayan ve 3 ay boyunca e vitamini süren birinin ameliyat izi tamamen gidiyor. Benim aklım sonradan geldi başıma ama iş işten geçti. Bir daha ameliyat olamam. Ayrıca kesikler yeni iken domuz yağı sürmek de geçiriyor. Bir tanıdığımın yüzü kesildi. Dikiş alındıktan sonra domuz yağı sürerek geçirdi.
Medikal dövme hakkında çok bilgim yok maalesef kazıma işlemini zımparalar yapıyorum,evet açıyor ama buna değer,lokal anestezi yapıyorum kendim, bakın ben size yapın demiyorum ama ben yapiyorum herkes kendinden sorumludur,ve daha yapacağım irili ufaklı 50 tane izin var 1 sene bir işim var biliyorum çok zor olacak ama istediğim sonucu alıyorum galiba buna değecek insanlar seneye kısa kollu yumurta,inanıyorum,bu işin bir kaç püf noktasi beyaz akar 25 günde bu hale geldi normalde 20 senelik yara bu izler contratubexs eski yaralarda 7 ay düzenli kullanmak lazım,direkte kazimadanda kullanabilirsiniz,etkisi böyle olmuyor neden olmuyor,bu kazımak ilk önce yüksekliği alıyoruz,o baktığında direk göze çarpan kötü yükseklik gittiğinde işin zaten yarısını halletmiş oluyoruz,krem direk kullanımda yüksekliği ne derece alır onu test etmedim,iki gündür 5 tane ise direk uyguluyorum bakalım sonuç ne olacak yükseklik azalacaktır,şunu söyleyeyim ortalama 20 gün sonra diğer izleri kaziyacagim bunu için bir törpü makinası aldım,ama daha kullanmadım el ile kazidigim da geniş kaziyorum salıyor resimdeki gibi oldu ama makinayla tam skrin üstüne vuracagim,işte böyle makinayı merak ediyorsanız onuda Ali exsprsten aldım kalem taşlama makinası yazdım çıkıyor,Türkiye'de buldum ama fiyatı yüksekti,bu işin asıl sırrı kazidigim sonraki bakımıdır,neler süreceğini kaç sefer süreceğin falan yine yazacağım sorusu olanla sorsunlar arada bakıp yazacagimMedikal dövmeden neden pişmansınız ? Nasıl bi sonucu oldu ?
Emin olun buradaki bi çok üyenin izleri 10-15 yıllık falandır :) şuan biz de bunun ne kadar yanlış olduğunu anlayacak yaşta ve bilinçteyiz. Ama yaparken çoğumuz çocuktuk, cahildik, özentiydik, dikkat çekmek istedik yahut bunalımdaydık. Herkesin farklı sebepleri var işte.. Ama şuan hiç kimse bizim için, bizim kadar "keşke" demiyordur emin olun. Yine de duyarlılığınz için teşekkürler. Keşke, keşke yapmasaydık.Neler yapıyorsunuz kendinize böyle yahu :/ sebep ne ? Genelde madde kullanıcıları kendini bu hale getirir .ihtiyacı olana uzman önerebilirim. Lütfen kendinize zarar vermeyin .hayatlarınız/bedenleriniz değerli ..
Üzüldüm ama o fotoğrafları görünce ..umarım tedavileriniz ise yarar da kollarınız düzelir ..Emin olun buradaki bi çok üyenin izleri 10-15 yıllık falandır :) şuan biz de bunun ne kadar yanlış olduğunu anlayacak yaşta ve bilinçteyiz. Ama yaparken çoğumuz çocuktuk, cahildik, özentiydik, dikkat çekmek istedik yahut bunalımdaydık. Herkesin farklı sebepleri var işte.. Ama şuan hiç kimse bizim için, bizim kadar "keşke" demiyordur emin olun. Yine de duyarlılığınz için teşekkürler. Keşke, keşke yapmasaydık.