Merhaba arkadaşlar, öncelikle müsterih olun ve bu durum için moraliniz hiç bozulmasın. Geçmeyecek bir şey değil. Bende ilk başta sizin gibi çaresizdim, deneme yanılma ve internetteki okumalar ile tca yı denedim. Ve diğer hiçbiri değil, sadece tca çözüm oldu. TCA da önemli olan oranını iyi ayarlaman, eğer vücudunuz hassas ise %liği düşürün. Sert bir deriniz varsa benim gibi %50 ye kadar çıkabilirsiniz. Ama bence %50 yi asla aşmayın. Sanırım genel olarak kadınlar için %30 ya da %40 iş görecektir. Önceki mesajlarda TCA deriyi kaldırmıyor demişler ama mümkün değil, bildiğiniz asit, üst deriyi yakıp alttan yenisinin oluşmasını sağlıyor. Scar tabakası kaç milim derinlikte ise o bölümün yukarı çıkması için sürekli 2-3 ayda bir yakmanız lazım. En sonunda altta scar, yani ölü deri bölgesi kalmayıncaya kadar bu işlemi tekrar etmelisiniz. TCA ile yaktıktan sonra hemen madecassol ve de dermovate sürüyorsunuz her gün. Dermovate beyazlatmak için, madecassol ise deriyi onarmak için. Sonra deri kuruyunca üst bölümü de atmak için expigment %4 sürüyorsunuz 2 gün boyunca sonra o da düşüyor. Sonra tekrar madecassol... Döngü hep bu şekilde.. Önce yakıp, arkasından tamir ediyoruz. Boşuna doktorlara paranızı kaptırmayın. Üstelik tam olarak da yine düzelmiyor. Bacaktan aldıkları derinin yeri sonradan çok çirkin gözüküyor. Ameliyatı kesinlikte hiç kimseye tavsiye etmiyorum. Benim kolumun bugünkü fotosunu aşağıda fikir vermesi için gönderiyorum. Hiç moralinizi bozmayın, düzeltilemeyecek birşey değil. Geçmiş olsun.. :)