Saç Uzatma Yöntemleri Janna'nın Saç uzatma günlüğü :)

Janna saçların gerçekten çok güzel gözüküyor. MaşAllah :) ben sinameki kürünü 4 hafta boyunca uyguladım. Uzaması konusunda pek bir şey söyleyemem ama cevremdekiler kokudan çok şikayetçiydi. Diplere uyguladigim için koku bana gelmiyordu hiç. Kürü uygulamayı bıraktıktan sonra bile saçımda kokusu kaldı. Elma sirkesine gelince, ben de arada durulama suyu olarak kullanıyorum ve saç kremimi kullanmama gerek kalmıyor bile saçı yumuşacık ve tertemiz yapiyor. Biotin hapını kullanmayı çok istedim fakat yan etkileri falan diyenlere kulak astım sanırım biraz . Çam terebentine gelince onu da sampuanima badem yağıyla beraber ekledim. Ayrıca her hafta zeytinyağı maskemi yaparım arada başka yağlar ekleyerek. Yumurtayla denemistim zeytinyağını oda güzel sonuçlar vermişti bende. :KK25:

Janna saçların gerçekten çok güzel gözüküyor. MaşAllah :) ben sinameki kürünü 4 hafta boyunca uyguladım. Uzaması konusunda pek bir şey söyleyemem ama cevremdekiler kokudan çok şikayetçiydi. Diplere uyguladigim için koku bana gelmiyordu hiç. Kürü uygulamayı bıraktıktan sonra bile saçımda kokusu kaldı. Elma sirkesine gelince, ben de arada durulama suyu olarak kullanıyorum ve saç kremimi kullanmama gerek kalmıyor bile saçı yumuşacık ve tertemiz yapiyor. Biotin hapını kullanmayı çok istedim fakat yan etkileri falan diyenlere kulak astım sanırım biraz . Çam terebentine gelince onu da sampuanima badem yağıyla beraber ekledim. Ayrıca her hafta zeytinyağı maskemi yaparım arada başka yağlar ekleyerek. Yumurtayla denemistim zeytinyağını oda güzel sonuçlar vermişti bende. :KK25:
Canım benım cok teşekkür ederim gercekten ...

Biotin malesef ki bende sivilceye sebep oldu. :KK43: bende devam edemeyeceğim.

Sinemakinin kokusundan sevgilimde cok şikayetçi. Her yaptığımda yine mi sinemaki diye söyleniyor...

Ne yapayım bir tek o böyle hızlı uzatıyor:)
Vallahi ne varsa sinemakide varmış galiba yapmayı bıraktığımdan beri, saçlarım öyle
hızlı uzamıyor sanki.

Zeytinyağı&yumurta& bal denemiştim bende güzel sonuclar aldım ama yumurtanın kokusuna dayanamıyorum...

Sinemaki yine daha dayanılabilir bir koku bence :KK70:

En kısa zamanda tekrar düzenli sinemaki ve
uclara zeytinyağı&badem yağı maskeme baslayacagım.

Ben cok memnun kaldım bu ikisinden:)
Sac diplerim yağlı aslında ama zrytinyağı ile bakım
yapmazsam hemen egzama oluşuyor.

O yüzden zeytinyağı vazgecilmezim gibi bir şey..

Yaa biotinin o etkisinden ben de korkuyorum aslında. Bilmiyorum sivilce yapmaz gibi iddalı yorumlar da okuyorum ama böyle denenmiş ve sonuç hüsran olmuş durumlara pek yorumsuz kalıyorum açıkçası. Sadece bünye ile alakalı diyebiliyorum. Kararsızım hala kullanıp kullanmamakta.

Yaa biotinin o etkisinden ben de korkuyorum aslında. Bilmiyorum sivilce yapmaz gibi iddalı yorumlar da okuyorum ama böyle denenmiş ve sonuç hüsran olmuş durumlara pek yorumsuz kalıyorum açıkçası. Sadece bünye ile alakalı diyebiliyorum. Kararsızım hala kullanıp kullanmamakta.
Canım ben adet dönemi dısında yüzünde 1 tane sivilce olmayan tiplerdenim.

Ve bende ciddi anlamda sivilce yaptı çok şaşırdım.

Bıraktım ben kullanmayı.

Sinemakiye devam edeceğimm..en iyisi o.

Çarşamba günü dermatologuma gidicem. Gitmişken biotini falan da sorayım ben bi. Bu sivilce ve killanma durumunu

Dermatologum biotinin sivilce yapma gibi yan etkilerinin olduğunu soyledi. Nadiren de killanma yapabiliyormuş.

Maalesef canım ben de kullanmayı düşünüyordum ama bir doktora sormadan başlamak istemedim. Şimdi de aldığım cevaptan pek memnun kalmadığım için kullanmayı düşünmüyorum. Çok umutluydum oysa ki biotinden :KK61:

Maalesef canım ben de kullanmayı düşünüyordum ama bir doktora sormadan başlamak istemedim. Şimdi de aldığım cevaptan pek memnun kalmadığım için kullanmayı düşünmüyorum. Çok umutluydum oysa ki biotinden :KK61:

Bende kesin emin olmak istiyordum.
Oldum :KK43:
Neyse artık.
Turplu su falan deneriz.
Benimde az biey kaldı istediğim uzunluğa ama uzamıyor sanki birde cansız uçları çözemedim.
Dün yıkadığımda iyiydi ama sonrasıda önemli

bişi sorcam şimdi ben karışımlar yapıyorum
yaglardan sonrada içine bemix eigen bepanten ampul kırıyorum
bunu her defasında tekrar tekrar hazırlıyorum
bi sişeye böle bi karısım hazırlasam içine ampüllerde kırsam acaba ampıllerin etkisi kayıp mı olur beklediği için

- Janna - - Janna - saçların suan ne durumda merak ediyorum ? : )

Canım şuan saçlarımı çekebilecek biri yok ama 26 Ekim'de ekleyeceğim saçlarımın şuan ki halini:)

Bu arada bu aralar yaptığım tek bakım Hindistan cevizi yağını haftada 2 kere duştan önce saçlarıma sürüp bekletmek.
Birde duşta saç maskesi ve duş sonrası saç serumu veya argan yağı kullanmak.

Saçlarımın uzamasında herhangi bir değişiklik, azalma vs olmadı. Yine her ay olduğu gibi 1 parmak kalınlığında uzuyor.

bişi sorcam şimdi ben karışımlar yapıyorum
yaglardan sonrada içine bemix eigen bepanten ampul kırıyorum
bunu her defasında tekrar tekrar hazırlıyorum
bi sişeye böle bi karısım hazırlasam içine ampüllerde kırsam acaba ampıllerin etkisi kayıp mı olur beklediği için
Evet her zaman taze hazırlaman gerekıyor

Canım şuan saçlarımı çekebilecek biri yok ama 26 Ekim'de ekleyeceğim saçlarımın şuan ki halini:)

Bu arada bu aralar yaptığım tek bakım Hindistan cevizi yağını haftada 2 kere duştan önce saçlarıma sürüp bekletmek.
Birde duşta saç maskesi ve duş sonrası saç serumu veya argan yağı kullanmak.

Saçlarımın uzamasında herhangi bir değişiklik, azalma vs olmadı. Yine her ay olduğu gibi 1 parmak kalınlığında uzuyor.

Merakla bekliyorum canm :)

Saç bakımı konusunda bu kadar aktifken benım de bir saç uzatma günlüğü açmam gerekir diye düşünerekten açmış bulundum. En son saçlarımı Nisan sonunda kestirmiştim. Ve yüklediğim resimdeki kısa olan halimden 1 cm falan daha kısaydı. Daha sonra bende bir pişmanlık başladı ve saç uzatma operasyonlarına başlamış bulundum:)
Eki Görüntüle 1606380
Soldaki resim Mayıs ayında çekildi, sağdaki ise 23 Temmuzda . Saçlarımda herhangi bir düzleştirici vs yok. Kendiliğinden düz yapısı olan bir saçım var. Uyguladığım bakımları tek tek yazacağım, hatta zamanım olursa yarın saçımın şuanki halinide çekip yollayacağım bakalım 23 Temmuzdan bu yana uzayabilmiş mi:) benım tahminime göre o halinden 1 cm daha uzun suan. Saç uzatmak için çoğu kişinin ilk başvurduğu yöntem olan sinemaki kürüne bende başvurdum. Hazirandan beri uyguluyorum yalnız. Yanı nisan ve mayısta sacıma herhangi bir bakım yapmadım.
Kullandığım bakımlar;
- sinemaki kürü
-dax supergro(1 kutu bitirdim suan kullanmıyorum)
- zeytinyağı ve bal maskesi.
- elma sirkeli durulama suyu
-gliss saç maskesi
-nashi argan yağı(duştan sonra nemli saçlara sürüyorum)
-şampuanımın içinede 15-20 damla çam terebentin koyuyorum ama sadece restorex şampuanıma koydum, şuan yves rocherin 3ü 1 arada ıhlamur özlü şampuanını kullanıyorum ona koymadım çünkü güzel kokusunu bozmak istemedim :KK70:
-gliss sıvı saç kremi

Şuan aklıma gelenler bunlar tabiki sıvı saç kremi ve saç maskesi markam ara ara değişebilir. Glisslerim bittikten sonra Nelly elmalı saç maskesini denemeyi düşünüyorum mesela. Birde daima kullandığım tek saç kremim olan " Hask Monoi coconut oil saç kremi" vazgecilmezimdir. Diğer çeşitlerinden keratin proteinlisinide denedim lakin hindistan cevizi yağlı olan çeşidi saç kırıklarına daha iyi geliyor daha güzel gizliyor haberiniz olsun..
Janna süper görünüyor,bayıldım:nazar: Bu yazdıklarından zeytinyağı bal maskesini nasıl yapıyorsun? Bir de ne sıklıkta? Bana bir tarif yazabilir misin, organik bal ve zeytinyağı geldi memleketten:) Bari saçlar da faydalansın:KK48:

Janna süper görünüyor,bayıldım:nazar: Bu yazdıklarından zeytinyağı bal maskesini nasıl yapıyorsun? Bir de ne sıklıkta? Bana bir tarif yazabilir misin, organik bal ve zeytinyağı geldi memleketten:) Bari saçlar da faydalansın:KK48:
Canım sacının uzunluguna göre 1-2 kaşık balı yine 2-3 kaşık zeytinyağı ile karıştırıp kuru saçlarına sürebilirsin .
Ama ıslak saca sürüldüğünde bence daha etkili oluyorlar. Islak taranmış saca sürüp 1-2 saat bekledikten sonra güzelce şampuanla yıkıyoruz:)
Haftada 1 veya 2 iyidir.
İçine ekstra olarak badem yağı da karıştırabilirsin. :) veya hindistan cevizi yağı.
Bu arada teşekkür ederim yorumun icin:))
Pazartesi veya Salı günü saçlarımın şuanli halini de ekleyeceğim inşallah.:nazar:

Canım sacının uzunluguna göre 1-2 kaşık balı yine 2-3 kaşık zeytinyağı ile karıştırıp kuru saçlarına sürebilirsin .
Ama ıslak saca sürüldüğünde bence daha etkili oluyorlar. Islak taranmış saca sürüp 1-2 saat bekledikten sonra güzelce şampuanla yıkıyoruz:)
Haftada 1 veya 2 iyidir.
İçine ekstra olarak badem yağı da karıştırabilirsin. :) veya hindistan cevizi yağı.
Bu arada teşekkür ederim yorumun icin:))
Pazartesi veya Salı günü saçlarımın şuanli halini de ekleyeceğim inşallah.:nazar:
Bu akşam yapacağım,çok heyecanlı:KK48: Bak böyle bir site denk geldi,yumurta da koymayı düşünüyorum. Baya bilgiler var;
http://www.sacport.com/bal-sac-uzatir-mi/

X