• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmirli olan varmı ?

Bunu şundan dolayı sordum.Ben ankaraliyim ufak çaplı belki eşimle tanışmadan önce 27 yaşıma kadar ki oda 17 yaştan sonra 4 5 kez tatile gitmisimdir Ankara da Egeli Karadenizli insan çok nadirdir.Kuzenim ailesiyle 10 seneyi askindir Denizli de oturuyor.Ben nisanlandiktan sonra egelilerin adetlerinden bahsettiler.Felaket şekilde şaşırdım.Kultur farkı vuruyor zaten eşimin annesiyle aramızdaki uçurumları.

Her şehrin alışkanlıkları, adetleri farklıdır ege de.
Denizli’nin insanları mesela İzmir, Aydınlılar gibi değildir daha çok Afyon tarafına benzerler.

Sizin öğrenmek istediğiniz adet ne?
Eski konunuzla alakalıysa onun adetle değil, karakterle alakası var. Ayrıca eşiniz izmirin yerlisi mi?

Her şehrin alışkanlıkları, adetleri farklıdır ege de.
Denizli’nin insanları mesela İzmir, Aydınlılar gibi değildir daha çok Afyon tarafına benzerler.

Sizin öğrenmek istediğiniz adet ne?
Eski konunuzla alakalıysa onun adetle değil, karakterle alakası var. Ayrıca eşiniz izmirin yerlisi mi?
İzmir in yerlisi sayılır.Baba Afyonlu ama İzmir doğumlu annesi Denizli'li küçük yaşta.izmir e gelmis

İzmir in yerlisi sayılır.Baba Afyonlu ama İzmir doğumlu annesi Denizli'li küçük yaşta.izmir e gelmis

Afyonlular daha çok iç Anadolu kültürüne sahiplerdir. Kısmen denizlililer de öyle.

sen boşan bence, izmire gel git heder olursun. Ölmüş annene laf eden kadının bayramlarda elini mi öpeceksin gelin olarak

Konuştuk bana canını yakmak için öyle dedim dedi

ay yok artık. Ee öyle dedi diye sineye mi çektin?
Yani üzmek istemem ama annenin kemikleri sızlar mezarda lütfen. Yarın bir gün namusuna da laf edip “ama seni kızdırmak için söylemiştim” dese ne yapacaksın?
Çok yanlış yolda yürüyorsun kahve, çok canın yanacak.

Pembe,hoşgeldin.Nerelerdesin sen yav merak ettim, dogadostupanda dogadostupanda şahidim seni konuşup durdum bugün.Eşinin dayısının evine gittin mi? Çeyizlerini paketlerinden çıkartıp tek tek kaynananın yüzüne fırlattın mı?Önümüzdeki maçlara mı bakıyoruz son durum güncellemesi yap canım.Kahve suyu koymaya gidiyorum:kahve:

Afyon, Denizli, Manisa birbirine benzer kültürler. Uşak ve Kütahya Ankara’ya benzer. Muğla ve Aydın ege kültürünün daha yoğun olduğu yerler. İzmir tamamen küçük istanbul gibi, yerlisini bulmak zor. Siz ne öğrenmek istiyorsunuz

Pembe,hoşgeldin.Nerelerdesin sen yav merak ettim, dogadostupanda dogadostupanda şahidim seni konuşup durdum bugün.Eşinin dayısının evine gittin mi? Çeyizlerini paketlerinden çıkartıp tek tek kaynananın yüzüne fırlattın mı?Önümüzdeki maçlara mı bakıyoruz son durum güncellemesi yap canım.Kahve suyu koymaya gidiyorum:kahve:

Ah bide yazilarinda konu bütünlüğü olsa tadindan yenmeyecek. Hersey boluk porcuk, bizim hayal gucumuze kalmis 😅

Back