- 6 Mayıs 2020
- 2.836
- 14.714
- 158
- Konu Sahibi cikolatalipankek
-
Ne kadar sürede bir gideceğine niye yorum yapıyor ki
Şimdiden böyle diyen adam;
çocuk olunca da "çocuk yollarda hasta olur" gitme diyecek maalesef
Ayrıca o teyze sana kayınvalidenden önce kayınvalide olacak gibi... (bende 4 tane var bu teyze tipinden, 5 kayınvalidem var yani)
Ben şimdilik çalışmıyorum ama kısa sürede çalışacağım. Bulabilir tabiki benim olduğum yerdede iş imkanı çok fazla var, bunu onada söyledim ama bir türlü sevemedi benim olduğum şehri maalesefSehri güzel yapan içindekilerdir mutlu olamazsiniz başka türlü. Siz calisiyor musunuz ? Esinizin sizin olduğunuz yerde iş bulamaz mı ?
Ooo birileri hostes mi pilot mu nedirYıl 2020 olmuş. Deveyle yolculuk zamanlarını çoktan geçtik. 800 km dediğin nedir ki? O mesafenin iki katını günübirlik gidip geliyorum.
Dogdugun degil doydugun yer demisler.
Orasi avantajli ise orasi olmali.
Ama siz kendi sehrim daha avantajli diyorsunuz, neden o zaman izmir?
Ayrica nisanliniz 6 ayda bir gitmenizi uygun gormus ya, o neden? Maddi zorluk mu var? Ben yurtdisindayim, cocuklar olmasa ben o sikliklikla gider gelirim, simdi okul tatillerine gore ayarlama gerekiyor, zor oluyor da o yuzden gidemiyorum. Siz neden bu kadar az gorusesiniz ki?
Bende ingiltere ye evlendim. 3 ayda bir annemleri gorme planlari yaparken ise basladim izin yok, pandemi cikti hem pandemi hastanesindeyim izin olsa da gidemiyorum. Cok cok ozledim ailemi. Esim gitmeme gelmeme karismaz ama hayat sartlari icinde bulundugumuz durum belli. Burda esim dışında hic kimsem yok. Onun ailesi var ama olmasalar daha iyi cok zararlar maddi manevi. Evlenmeden once birseylerini gormemistim uzakta olduklari icin. Imkanin varsa ve gormediysen evlerini muhakkak ziyaret et hatta bir otel ayarla onlarda kalmasan bile uzaktan bir izle. Ve kendini dinle ben burda yasayabilir miyim diye bir sor kendine. Evlilik ciddi bir kurum bence oyle ha deyince birakamiyorsun. Sorumlulugu cok fazla. Ama nisanlilik zaten birini tanima evren.Ailemden 838 km uzaklıkla olucam. Nişanlımı çok seviyorum, kaynanamda şimdiye kadar bana karşı çok iyi, çok seviyor beni, benden 3 yaş küçük görümcem var o da iyi ama çok sinsi, küçük olduğu için pek aldırış etmiyorum ama. Ama yinede aile konusunda az da olsa içimde korku var, geçen bayramda daha nişanlılı değildik, nişanlımın teyzesini tek bir kere gördüm o da sadece merhabalaşmıştık sohbet falan etme fırsatımız olmamıştı. Nişanlıma demiş ki, neden kız benim bayramımı kutlamadı falan filan demiş. Bu durum çok tuhafıma gitti, ortada nişan yoktu söz yoktu, kadını tanımıyorum etmiyorum yani gayet normaldı bence teyzesiyle bayramlaşmamam.. Nişanlım demiş ki teyze kızda numaran yok bi şry yok nasıl bayramlaşsın seninle demiş. Buna benzer şeyler hep olursa diye korkuyorum.. 2 gelin var ailede, birisini dışlıyorlar bence, ama diğeri ile iyiler. Ya baş edemezsem ailesiyle diye içimde şüphe var.
İzmir'de kimseyi tanımıyorum etmiyorum, hiç çevrem yok, ailem yok, orada zorluk çekmekten çok korkuyorum, kendimi yalnız hissetmekten, ailemin hasretine dayanamamaktan.. sizler nasıl alıştınız neler yaptınız? Nişanlım hep diyor boşuna endişeleniyorsun, ben hep senin yanında olucam falan diyor ama yinede insanın içinde şüphe oluyor. Sonuçta
ben İzmir'de değilde benim olduğum yerde yaşamak istiyordum, her açıdan daha avantajlı olurdu, maddi manevi olsun, benim şehrimde hayat şartları falan daha uygun, +burada olursak ailem bize çok destek olacağını söyledi, ama orada olursak destek olmaları için sıkıntı olacağını. Nişanlım hiç bir şekilde burada yaşamak istemiyor, İzmir diyor başka bi şry istemiyor.
Tamam İzmir çok güzel ama ben mutsuz olmaktan, veya onun ailesine alışamamaktan, veya teyzesiyle olan olaylardan belki kim bilir daha neler olacak ona benzer şeyler diye düşünüyorum. Nişanlım bana şimdiden diyor ki 6 ayda bir annene gider edersin, ama 6 ay benim için çok fazla.. ailem bendem 838 km uzaklıkta olucak
Evet bende nişanlıma onu dedim, İzmir'de en standart ev kirasının parası, benim yaşadığım yerde aynı fiyata en güzel en lüks yerden ev tutarız dedim. Ama istemedi, bende üstelemedim, Bornova'ya geleceğim ama ev konusu için yer önemli değil bizim için illa Bornova olacak diye bir şey yok :)Eşini çok seviyorsan ailenin de ekmeğinde suyunda yoklugunu farketmiyorsun inan ki
İzmir'in neresine geliyorsun ev kiraları yada fiyatları yüksek.böyle bı sıkıntı var birtek☺
Hayırlı olsun mutlu ol inşallahEvet bende nişanlıma onu dedim, İzmir'de en standart ev kirasının parası, benim yaşadığım yerde aynı fiyata en güzel en lüks yerden ev tutarız dedim. Ama istemedi, bende üstelemedim, Bornova'ya geleceğim ama ev konusu için yer önemli değil bizim için illa Bornova olacak diye bir şey yok :)
Zaten ailemle onun yaşadığı şehre gittik 3 gün orada kaldık Otelde, evlerine gittik misafir falan olduk ve iyi insanlardı, aile iyiydi. Evet orada yaşarım çok güzel ve huzur dolu bir şehir ama işte dediğim gibi en çok Aile Özlemi çekmekten korkuyorum, annemle babam tek kalıcak, başlarında kimse olmayacak aklım onlarda olursa hep.. şimdilik gençler ama ilerisi içinBende ingiltere ye evlendim. 3 ayda bir annemleri gorme planlari yaparken ise basladim izin yok, pandemi cikti hem pandemi hastanesindeyim izin olsa da gidemiyorum. Cok cok ozledim ailemi. Esim gitmeme gelmeme karismaz ama hayat sartlari icinde bulundugumuz durum belli. Burda esim dışında hic kimsem yok. Onun ailesi var ama olmasalar daha iyi cok zararlar maddi manevi. Evlenmeden once birseylerini gormemistim uzakta olduklari icin. Imkanin varsa ve gormediysen evlerini muhakkak ziyaret et hatta bir otel ayarla onlarda kalmasan bile uzaktan bir izle. Ve kendini dinle ben burda yasayabilir miyim diye bir sor kendine. Evlilik ciddi bir kurum bence oyle ha deyince birakamiyorsun. Sorumlulugu cok fazla. Ama nisanlilik zaten birini tanima evren.
Ben şimdilik çalışmıyorum ama kısa sürede çalışacağım. Bulabilir tabiki benim olduğum yerdede iş imkanı çok fazla var, bunu onada söyledim ama bir türlü sevemedi benim olduğum şehri maalesef
annemle babam tek kalıcak, başlarında kimse olmayacak aklım onlarda olursa hep.. şimdilik gençler ama ilerisi için
herkes altı aya çok demiş de bence adam sık gidersin demek istemiş
ben yılda bir gidemiyorum ki benimkiler daha yakın
mesela sen anlatıyorsun haftasonu geliyorduk vs diye bizde böyle bir şey bu seneye kadar olmadı
yıllarca cumartesi de çalıştım
bu sene bir kere
cuma akşam uçağı ile gittik onda da çocuğu okuldan erken aldım
pazar da uçak öğlendi çıktık geldik
yani bu hayat şartlarında yılda iki gitmek bana az gelmedi
ben nişanlının iyi bir şey söylemeye çalıştığı kanaatindeyim
çok mu polaynnayım yoksa
Bende ayni sekilde ailemi geride bıraktım. Ustelikte düğünümde bile rızaları yoktu hala vazgeçmemi gozluyorlardi. Fakat hicbirimiz oldugumuz yerde saymiyoruz. Nerenin imkanlari daha iyise orasi tercih edilmeli. Erkek aileleri ogullarini baska yerenuzaga birakmak istemiyorlar, ya da erkekler ailelerinden ayrilmak istemiyorlar. Cinsiyetci biri degilim ama kadin calismazsa bu olay normaldir fakat erkek calismazsa bu cok anormaldir yadirgariz bu durumu. Izmir kotu bir yer degil is imkanlari da normal. Eger nisanliniz buna degiyorsa ki bunu cok cok sonradan anlayacaksiniz ama biraz irdeleyin size davranislarini, tepkilerini bunlari ölçün unutmamak için bunun icin bir defter bile tutun. Sevgiliyken onemsemedigimiz detaylar evlendikten sonra gozumuze gozumuze batıyor. Amaaan halledilir deyip rafa kaldirdiginiz cogu seyi halledemiyorsunuz. Değiştirmeye ya da halletmeye calisacagimiz insanlarla olmuyor tabi büyük olaylar dahilinde konusuyorum adamin ofke problemi vardir nasilsa gecer ben hallederim diye rafa aliyoruz gibi düşünün. Nasil bir sonuca vardiginizi gorun.Zaten ailemle onun yaşadığı şehre gittik 3 gün orada kaldık Otelde, evlerine gittik misafir falan olduk ve iyi insanlardı, aile iyiydi. Evet orada yaşarım çok güzel ve huzur dolu bir şehir ama işte dediğim gibi en çok Aile Özlemi çekmekten korkuyorum, annemle babam tek kalıcak, başlarında kimse olmayacak aklım onlarda olursa hep.. şimdilik gençler ama ilerisi için
Ama sen calisiyorsun, konu sahibi calismiyor diye anladim ben.
Bir de gencken o yol insana koymuyor ki, haftasonu icin bile gidiyorsun istersen.. Boyle ailemden ayrildim diye uzulsen sen de giderdin/gidersin, esine sormazsin degil mi. Ben o yuzden kiziyorum, hem kizi istememesine ragmen kendi sehrine tasi, hem de ailesine gidecegine de sen karar ver. Istedigin zaman gidersin demesi gerekmez mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?