• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir'e gelin gideceğim. Ama gönlüm olduğum yerde kalmak istiyor. Nişanlım yaşadığım yerde kalmamızı istemiyor.

Çoğunluk gibi ben de 6 ayda bir aileni görürsün lafına takıldım. Açıkçası böyle katı bir şey olmaz evlilikte de hayatta da. Yeri gelir her ay aileni görmen gerekir yeri gelir yılda bir kez görürsün. Bu gibi şeylerde katı kurallar olmamalı. Müstakbel eşinle bu konuyu netleştirmelisin.

Esinin ailesi ile aynı şehirde yasamana gelecek olursam, bu avantajına da olabilir. Tanıdığın kimse olmadığı bir şehirde en azından ilk etapta onlar sana yardımcı olur. Ama çevreni onlarla kısıtlamamalısın. Kendi çevreni oluşturmaya çalış zor olsa da. İlerde çok faydasını görürsün.

Bir de mümkünse aynı muhitte oturma esinin ailesi ile. Siz artık bir aile oluyorsunuz. Esinin bunun bilincinde olabilmesi için biraz ailesini eteğinden uzaklaşması gerekebilir.

Bugün 6 aylığına görürsün der,yarın bebek var çocuk var diye hiç göndermez
Bence gitmeyin. Ne eşin ailesi,ne kendi ailen olsun, isterse başka ülkeye git kocanla, sıfırdan basla. Ama bir kişi ailesine yakın olacak diye diğerinin tüm düzenini bozması bence sağlıklı olan davranış değil
Kaldı ki siz de ailenize bağımlı gibi geldiniz, tek başınıza orada idare edemezsiniz sanki.
Yani sizin aileniz Trabzon'da, eş ailesi Afyon'da, siz İzmir'e gelin gitseniz 'izmir çok güzel bir şehir, imkanları çok güzel,gençler için hiç sıkılmazsin' falan derdim ama belli yani eş ailesi,eş teyzesiyle içiçe bir hayatin olacak. Göz hapsinde olacaksın... Ha İzmir'e gitmişsin ha bolvadinin köyüne. Fark yok.
Ailen de 'istersen Nisan at' diyorsa ayrıl bence

Arkadaşım daha evlenmeden çok ön yargılı olma çok düşünme..
Uzaklıga gelincede türkiyedesin sonuçta ne kadar uzakta olursa olsun birşey oldugunda hemen yanlarına gidebilir yada onlar gelebilir.birde yabancı ülkeye giden gelinleri düşün. Dil yok akraba yok
bence kendini ferah tut hiçbirşeyi yaşamadan bilemezsin. Sende artık bir aile olacaksın nekadar anneye babaya bagımlı kalacaksın. İlk önce kendi ailen olmalı(sen ve eşin) sonra senin ve eşinin ailesi artık onlar 2. Planda olmalı. Sen daha aile olmadan annem babam diyorsun kaç yaşındasın ki

Evet İzmir'de çalışıyor şu an ama daha 2 ay önce girdi

Daha gençsiniz o zaman. Tas çatlasa bence 21-22 yaslardasiniz. Ikinzide evlilik için yeterici kadar olgun degilsiniz. Mesela o teyze olayinda sorun aslinda o tezyede degil, nisanlinda. Hadi teyze yasli yada patavatsizlik yapti. Bu kadar bos bir sohbeti sana niye gelip anlatiyor? Yada senin aile ziyaretlerine niye karisiyor? Ne demek 6 ayda bir gidersin? Ki istedigin zamanda git diyeceginde?

Daha yeni 2 ay önce ise girmis, faturalar nedir bilmez, ev geçindrimeyi... Hiç o paranin keyfini çikarmadan bile birsürü sorumluluk, borçlar olacak. Olgun olmayan biri için fazla olur ve evlilige fazlasi ile yansir. Diger taraftanda sende aileni özlüyorsun, hemen ise girmezsen tüm gün onu evde beklemek ile geçecek ona saracaksin felan..

Bu evlilik bence olmaz. Ikinizinde büyümesi lazim, olgunlasmasi lazim.

Sanki her şeye nişanlınız karar vermiş de siz dışardan seyirci kalmış gibisiniz.Burda şimdi İzmir güzellemesi yapmaya hiç gerek yok.Takkeyi önünüze alıp düşünün, sizin de istediğiniz bu mu?? Değilse nişanlınızla esaslıca konuşun. Ayrıca nişanlınızın 6 ayda bir gidersin, yılda 1 gidersin demeye hakkı yok.Haddini bildirin.Kendisi anacığının eteğinin altında olacak ama size senede 2 kezi layık görmesi düşüncesizliğin nirvanası.Bu konuda yorum hakkı bile olmamalı.İzmir ya da başka bir yer,nolursa olsun ikinizin de içine sinmesi gereken bir karar olmalı.Bir tarafın istediği olurken diğer taraf üzgünse nasıl mutlu bir yuva kurulur ki.

izmir çok güzel ama devamlı kaynana eş ailesi dibinde olacaksın bu sorun bence. ailen uzakta olacak ama her gün onların fesat fesat işlerini çekeceksin. ben ortada bir şehirde yaşardım. 6 ayda benimkileri göreceksem senin aileni de 6 ayda bi görcem demek lazım.

Nasıl karışıyor senin 6 ayda bir ailene gitmene o kim oluyor
O zaman o da 6 gitmesin ailesine kolaysa şimdiden ezdirmeyin kendinizi Allah aşkına
İkna ederim ne demek açıkça söylesene

Simdi sen 6 ayda bir gitne konusunu ikna ederim onu evlenince diye dusunuyorsun da bunun altindakini su an gormuyorsun. Sanirim tum karsrlar ona ait olacak evlenince. Sen yok hükmünde olacaksin. Sadece temizlik, yemek, camasir isleri icin evleniyor gibi. Köle olarak gorecekse isin zor. Senin de fikrine onem vermeli. Anne ve babani istedigibde gorursun deseydi tamam da 6 ayda bir diye sure belirtmesi hosuma gitmedi.

Keske bunları konuşarak nisanlansaydiniz.
Biz eşimle sozlenmeden once acik acik konuştum. Onun çalıştığı yer, benim evime 100 metre falandi. Nerede oturmayi dusunursun dedim. O civarlarda otururuz dedi. Ben de aileme yakin olmamin sart olmadığını ama yasamak istediğim semtleri saydım, baska yerlere alisamam dedim. Kimisi icin bu simariklik olabilir bilemem. Benim tercihim buydu. Ki ayni sehrin icinden bahsediyoruz.
Esim de kabul etti. Sözümüzü yaptık. Nisana 1 hafta kala ailesi kiyamet kopardı, bize cok uzak oluyor, kizin ailesine yakin oluyor vs dediler. Ben de aptal kafam kabul ettim, iki aileye esit mesafede bir semtte ev alındı. Sirf oturmak zorunda kalalim diye ev aldilar apar topar tabi borcunu biz odedik. Yine de sag olsunlar vesile oldular. Esim de oturalim, ayni eve girince bize kimse karisamaz istersek tasiniriz dedi.
Ben hep cok mutsuz oldum o evde. Kabullenemedim. Esim de bana kıyamadı 1.5 sene oturup, benim aileme ve onun isine yakin olan o muhite taşındık. Evimizi kiraya verdik, kendimiz de kirada oturuyoruz. Belki baskalari icin dünyanın en sacma seyi olabilir. Ama benim icin kendimi bulundugum yere ait hissetmek önemli. Esimin isine ters olsaydi, israr etmezdim. Ama kaynanamin gonlu olsun diye sevmedigim,alisik olmadigim bir yerde oturamam. 5 yili geçti cok mutluyuz şükür.
Kaynanam da alismak zorunda kaldi

Biz ilk evlendigimizde ayda bir gidiyorduk. ailelerimize ailelerimiz ayni sehirdeydi, biz görev nedeniyle farklı sehirdeyiz. Sonra bu iki aya çıktı şimdi 6 ayda bir gidiyoruz. Zamanla sorumluluklar artıyor ve evliliğe alisiyorsun. Siz çalışacak misiniz. Bir de kayınvalideye ne kadar uzakta olacaksiniz

Evet bende nişanlıma onu dedim, İzmir'de en standart ev kirasının parası, benim yaşadığım yerde aynı fiyata en güzel en lüks yerden ev tutarız dedim. Ama istemedi, bende üstelemedim, Bornova'ya geleceğim ama ev konusu için yer önemli değil bizim için illa Bornova olacak diye bir şey yok :)
Sizin Antep mi?Orası geldi aklıma niyeyse:)

zamanla ikna ederim elbette her 6 ayda değilde kendi canım ne zaman isterse gideceğim süreyi. Ve Allahtan ki teyzesi İzmir'de yaşamıyor, uzakta o İstanbulda
Teyze dedin de ben evliligim boyunca hep 2 teyze bana uzaktan kaynanalık yapmıstı esime bile vatsaptan arar sıkayet ederdi beni kaynanam da teyze karısabılır ben öyle istiyorum esim de teyzem iyiligimizi istiyor dedi hep bence dikkat et o teyzelere İstanbul da oturuyor diye sevinme baktın ki karısıyor alttan alttan hemen belli et tavrını dügünü aceleye getirme ben olsam izmire gelin de gitmem istedikleri gibi onlara uymak zorundasın yoksa kavga ediceksiniz ailen de uzakta öyle bunaldınmı hemen de gidemezsin iyi düşün

Back