İlköğretim Yorum ve Soruları İzmir'deki en iyi özel okullar,kolejler

Evet haklısınız yüz yüze görüşmeden, okulu gezip görmeden olmuyor bu işler. Martı dan bir yöneticiyle telefon görüşmesi yaptık aklımızda olumlu izlenim bıraktı ama gidip görmeden tam olarak bir şey diyemiyorum peki siz neden düşünmüyorsunuz merak ettim şimdi..

Oğlum önümüzdeki sene anaokuluna başlıyacak,gideceği ilkokulun anasınıfına vermeyi düşünüyorum.Piri Reis ve Tevfik Fikret arasında kararsız kaldım.Bu okullar hakkında bilgisi olan varmı?Ne olur yardım edin,kafayı yicem artık :111:

Biz çok araştırdık sonunda Özel Kent Koleji'ne kaydolduk. En çok orası sindi içimize. Hepsi için hayırlısı olsun :)

merhaba yorumlarınızı okumaya calıstım malum kucuk bir kızım var beımde.. benım ev yakınlıgından ve aile fertlerimden dolayıda tev yada ıtk yı dusunuyorum. peki bu yılkı fıyatlarını biliyormusunuz.

Uzun zamandır yapılan yorumları takip ediyorum.Kızım 4.sınıfta ve Marmaris te okuyor ama bu sene mezun olacak ve burada istediğim ölçüde kolej olmadığı için en yakın izmir düşünüyoruz.Cuma+cumartesi izmirdeydik.2 saat önce geldik ve ben hala konu üstünde çalışıyorum:)
Karşıyaka Çakabey okulu ile görüştük.Konuşmalar ve görüntü tabiki cezbetti bizi ama yaşayanlardan yada farklı gözlerden yorumları almak daha önemli benim için...Aynı zamanda güzelbahçe Mev koleji dediler.Bugün oraya da gittik.Yaşam alanı olarak da orası beni cezbetti çünkü Marmaris yerleşimine benziyor.Anlayacağınız bende yılbaşı sonrasına kadar karar vermek zorundayım ve şu an kafam jöle gibi...Bana okullar hakkında bildiklerinizi bildirirseniz sevinirim.Ne de olsa yakında sizden biri olacağım...

Çakabey'i tavsiye etmem. Mev hakkında bir bilgim yok ama benim tavsiyem kesinlikle Bahçeşehir Koleji. Bornova'da , Forum civarında, yeni ve çok güzel bir okul. Oğlum orada okuyor, 6. sınıf. Çok mutlu ve okulunu, öğretmenlerini çok seviyor. İddialı bir okul, eğitim sistemleri ile ilgili bilgiyi web sitelerinden bir incele. Muhakkak okulu gez ve görüş. İdareciler, öğretmenler, çalışanlar hep pozitif ve işlerinin ehli insanlar. Ama benim için en önemlisi öğrencilerine gösterdikleri saygı ve aşıladıkları özgüven. İsmi lazım değil eski okulumuzda bırakın öğrencileri, velilerin bile söz hakkı yoktu. Şimdi çok huzurluyuz çok şükür...

Chemy, bahsettiğiniz okul kesin Çakabey, bence en kisa sürede burunlarinin surtmesi gerek. Ayricalik istemiyorum ama okulu 8 ve 10'ar şube yapip haftada 1 gün park gunu yapan, her söylediğine biz ögrenci seçiyoruz ayağınızı denk alın havasında yaklaşıp sonra da başka okuldan 2 kelimeyi biraraya getiremeyen çocuklari toplayan bir okulun en kısa sürede dersini almasi gerek.

bende ozel turkte okudum disiplini cok yuksek bir okul tabi ilk yastan baslatmazlar bunu ama egitim ve disiplin icin itk ya gonderebilirsin cok arkadasim vardi o zaman baska okula gittiler sonra yapanayip geri donduler yinede sen bilirsin camlaraltida guzeldir

Bugun oglumu Kent Kolejinin 1. sınıfına kaydını yaptırıyoruz, gunısıgı cocukevinden mezun olduktan sonra kent kolejinde devam edecek. Okulda sunulan imkanlar ve anlatılan egitim kalitesi etkileyiciydi. Umarım beklentilerimizi karsılar. Onemli olan cocuklarımızın ''mutlu'' olması.Sevgiler..

Bende bir eğitimci olarak oğlumu seneye acaba özel okulamı versem dedim,sonra okulların sitelerine girdim öğretmen profillerine baktım o öğretmenlerin hepsi emin olun devlet okulunda olsalar yaşlıysa eğer fosil olmuş hala çalışıyor derler,genç olsa yeni mezun tecrübesiz derler.hiç bir fark yok üstüne verdiğim para dışında.ben devlet okulundayım izmirin en iyi devlet okuluna gideyim dedim şu hakimiyeti milliyeye (mısakı milli orta kısım olmuş tüm kadro alt okula geçmiş) nedir,gezeyim ortamı dedim bir.girdim zil çalalı 15 dk olmuş 1 sınıflar ayakta geziniyor,koridordaki sınıfların tümünde öğretmen yok,ama her sınıfın kapısında cumartesi türkçe matematik etüt saatleri asılıydı.bahçede 3-5 çocuk pet şişeyle top oyunuyor,dersiniz ne çocuklar dedim,bedenmiş :) öğretmen gene yok ortalıkta.sonra kendime kızdım dünyanın yolunu yürü ara bul,sen zaten 10 senedir bu işi yapıyorsun gitsene evine dinlen dedim.bu okullarda veli çalıştırılır dedi geçen bir öğretmen arkadaş '' biz hergün eve 2 fotokopi ödev veririz onlar 5 sayfa verirler,veliyede bunları yaptır'' derler.yani demek istediğm 1-4 arası devlet okulunda iyi bir öğretmen bulmaktır.yaşı geçkin yani hizmet süresi yüksek öğretmenın puanıda yüksek olur,o öğretmende kalkıp kadifekalde çalışmaz merkezi lüks semtlerdeki okullarda çalışır,o yüzden yaş ortalaması hep yüksektir merkezi yerdeki devlet okullarının.okula başlatırsam bildiğim iyi bir öğretmene vereceğim.derse zamanında giren,öğrencisine psikolojik taciz uygulamayan insancıl çalışkan objektif herşeyden önce benim sınıfım istediğimi yaparım demeyen KONUŞABİLECEĞİM bir öğretmen seçeceğim.Özel okul tecrübelerimi duyumlardan kaynaklanan aktarıyım.sadece yabancı dil bilen ders çalışmayaı sevmeyen ders yaptırılamayan öğrenciler gözlemledim.birde devlet okulunda okuyup dersanelerden takip edilen ve 8 sınıfın başında hoop burslu olarak alınıp derece çıkartacak öğrenciyle reklam yapan özel okullar var,kendi okulumdan bir öğrenciyi istanbuldaki bir doğa koleji aynen bu şekil burslu yapmıştır.ben dışardan kaynak kitaplarla ek derslerle gerekirse eğer takviye yapmayı düşünüyorum.hepimizn çocukları inşallah öğrenmeyi seven,başarıdan mutluluk duyan öğrenciler olsunlarki başarılı olsunlar.birde disiplinli bir şekilde masa başında ders çalışmayı,planlı olmayı öğrenmeliler yoksada öğretmeliyiz,onalara bırakırsak oooo :)

Son düzenleme:
öğretmen tabiki öğretmen çok önemli, 4+4+4 sistmine göre daha erken 1.sınıfa başlayan çocuklarımız zaten daha oyun çocuğu, öğrenmeleri açısından çok disiplinli ama çocuklara kendini sevdiren, sabırlı, anlayışlı, güleryüzlü, bilinçli, bu yaş çocuklara nasıl davranması gerektiğini bilen, velileri sıkılmadan bilgilendiren özverili, çocuklarımıza okulu sevdiren, bilginin ne kadar önemli olduğunu aşılayan öğretmenler istiyoruz, hepimizin kafası çok karışıkk

bir özel okulda çalışan tanıdığım var eğitim kadrosunda. kendisi özelllikle ilkokul için özel okul gerekli değil dedi, üstelik aileler para veriyorlar diye herşeye karışmaya hakları olduklarını düşünüyorlar dedi.
benm çocuğum yok birşey diyemem ama özel okula giden çocukları da gördüm. çok fark yok sanki?

Kızlar yamanlar kolejınn fıyatları yıllık nekadar bılıyormusunuzz?

oğlum 2. sınıfa gidecek iyi bir devlet okulu var mı acaba önerebileceğiniz ayrıca izmir de okullar ikili eğitim öğretim mi veriyor sabahçı-öğlenci diye

Arkadaşlar Biz geçen sene Kent Koleji'ne kaydolduk. yüzme buz pateni yok yok. Herşeyinden çok memnunuz. Öğretmenler deseniz zaten çok iyi. İlk sene olduğu için sene başında bazı aksaklıklar oldu ama hepsi akabinde çözüldü. Biz çok memnunuz, çocuğum da çok mutlu. Rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Merhabalar acaba bu kolejin yeri ve ücreti ne kadar ayrıca öğretiminden memnun musunuz çocuğunuz kaçıncı sınıf acaba teşekkürler

oğlum 2. sınıfa gidecek iyi bir devlet okulu var mı acaba önerebileceğiniz ayrıca izmir de okullar ikili eğitim öğretim mi veriyor sabahçı-öğlenci diye

tekli öğretim pek kalmadı,genelde ikili diye biliyorum.oturduğunuz semte göre değişir iyi okul.

Merhaba Arkadaşlar
Özel okullara erken kayıt dönemi başladı.
Ben Bornovada Geçen sene açılan YÖNDER KOLEJİ ni düşünüyorum.
Aranızda bu okul hakkında bilgisi olan var mı?
Cevaplarsa sevinirim.

Merhabalar acaba bu kolejin yeri ve ücreti ne kadar ayrıca öğretiminden memnun musunuz çocuğunuz kaçıncı sınıf acaba teşekkürler

merhaba :) K. kolejinin yeri Güzelbahçe'de. Eski Piri Reis'in yerinde. Ücreti 2013 yılında 13.560+servis+yemek'ti. Biz hiç memnun kalmadık. Okulla ilgili çok büyük sıkıntılar yaşadık. Ve okul değişikliği yaptık. İyi araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Özel okullar artık çok ticarileşti ve çoğu çocuklarımızı düşünmüyor. Size vaat edilen eğitimin ne kadarının gerçekleştirildiğini, öğretmen kadrosunu iyice araştırın. Reklamlara kanmayın. Basit bir örnek vereyim size sınıflar 18 kişi olacak dediler 23 kişi aldılar minicik sınıflara.( bu bizim yaşadığımız en basit sıkıntı ). Şimdi başka bir özel okula gidiyor oğlum. Çok mutlu ve başarılı. Eskiden okula gitmek istemiyordu. Şimdi hafta sonu tatili bile uzun geliyor ona. Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…