• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları İzmir'deki en iyi özel okullar,kolejler

Facebook tan sizi ekledim.İstediğinizi sorabilirsiniz:) Buarada ismim Ebru:) Deniz Kolejinin ısıtma problemi şöyle olabilir.Biliyorsunuz bina tarihi bir binanın rstore edilmiş hali,tabi yüksek tavanlar büyük odalar ısıtmak çok kolay değil.Ama çocuklar hareket halinde olduğu için çok fazla sıcak olması çokta sağlıklı değil.Yani kolayca terliyorlar o yüzden belli bir ısıda muhafaza ediyorlar.Oğlum okula başladıktan sonra bir kez hasta oldu.O da okula bu sene başladığı için normal görüyoruz.Birde terlerse çamaşırını öğretmenleri değiştiriyor.Üşürlerse ceketleri var.Yani biz bu konuda sorun yaşmadık:)a.s

Merhaba ben 12 yıl boyunca izmir saint joseph fransız okulunda okudum.ılkokulu piri reiste okudum.Size sunu söylıyebılırım kı.Hem lise hem de ilkokul olarak ikiside mukemmel bir okul.Hem cok duzgun bir arkadas cevresı edındım hemde öğretmenlerimle hala görusuyorum.En ufak sıkıntımda ailemden sonra onlar yanımda oluyorlar.Ayrıca özel okullar için başarıları dusun denmiş.Ben anadolu lisesi kazanmama ragmen ailem Saint Joseph'i tercih etti.Şimdide liseyi yeni bitirdim sayılır ve Dokuz Eylül üniversitesinde ıktisat okuyorum.Sizlere tavsıyem iyi bir Fransızca ve iyi bir ıngilizce öğrenmelerini istiyorsanız bence Saint Joseph secilmeli.Biraz reklam gibi oldu kusura bakmayın ama bunlar benım gercek dusuncelerim.Ben ağlıyarak ayrılmıştım ve halada söylerim keske Saint Joseph Üniversitesi açılsa diye:) şimdiden kolay gelsin okul seçimi için sizlere:)

selamlar yenıden okul arayışlarına başladık kızlarım bu sene ılkokula başlayacak ve araştırmalara başladım özel okulmu devlet okulumu kararsızım aslında ilkokulda okuldan zıyade öğretmen secın dıyorlar.kolejlerınde sosyal ımkanları çok ıyı ama ıkız olunca malıyet çok artıyor sizlerde durum nedır koleje veya devlet okulana gıdıpte memnun olan veya olmayan varmı tavsıyelere acığım sevgıler

Merhaba
oğlum seneye anasınıfına başlayacak.Bende ilköğretimine devam etmesini istediğim okula vermek istiyorum.Tavsiyeleriniz ve önerileriniz neler?biz hatay civarında oturuyoruz.Bu yüzden İTK Çamlaraltı ve Fatih en uygun gibi görünüyor.Ama başarılı olarak yeni okullar var Çakabey,Takev,Özel Ege,Sev ilköğretim...bilemiyorum bir türlü karar veremedik???:sm_confused:

Merhaba.Forumda yeniyim.Her zaman okuyordum ancak üye olmaya fırsatım olmuyordu.Kısmet bugüneymiş.Ben kesinlikle önyargılı olarak bakmak istemiyorum ama şimdiye kadar çalıştırdığım öğrencileri sınıflandırarak bazı önerilerde bulunabilirim.Öncelikle çocuğunuzu vereceğiniz anaokuluna ,ilerde devam etmek isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekiyor.Sadece anaokulu olarak mı kolej düşünüyorsunuz?Yoksa temelden başlayop devam ettireceğiniz bir kolej mi arıyorsunuz bunu iyi belirleyin.İTK ve Fatih ve Çamlaraltı kolejinden öğrencilerle yıllardır çalışıyorum.Gözlemlerime göre İTK VE Fatih ,Çamlaraltı'na göre daha iyiler.Sistemleri daha oturmuş bence.

selamlar önkayıtlar başladı okullarda çocuklarınız hngi okullara gıdıyor memnunmusunuz bız hala aynı anasınıfındayız, bu sene ılkokul aman ne zormuş yahu karar vermek şimdilik mev koleji aklımda tek düşündüren uzak olması onun dışında kaygım yok bırde bunu aşabilsemmm

Ben izmir göztepede oturuyorum. Bence Çakabey Kolejine verim derim cok güzel ve eğitimide süper bir okul ama size uzak gelecekse eğer özel egeye veya itk'ya verin :)
çakabey çiğli de değil mi acaba?bende siteden begendim ama çok uzak gibi sanki

Sıralamalarda zaten hep en üste..bize uzak olması dezavantaj..zira biz hatayda Özel Ege Bornovada... Çok üzgünüm çoook
Duyduğuma göre çok hırslılarmış..Ortalamayı düşüren çocukların velilerine çocuğunuzu okuldan alın bile diyorlarmış:dilcikar:

böyle bir okula gönderip çocuğunuza yazık etmeyin derim ben..ve yine ben olsam özel okul yerine iyi bir devlet okulu bulurdum.....

benim fikrim tabi

güzelbahçede efes koleji var anaokulunda da yabancı dil eğitimi veriyor,yiğenim gidiyor çokta memnunlar. 6.sınıfta ispanyolca ve ingilizce iki dil eğitim var,okul ayrıca keman,gitar,piyano gibi ücretsiz müzik kurslarıda veriyor.

merhaba, ben karşıyakada oturuyorum, bu taraflardaki kolejlerden tavsiyeleriniz var mı?

Biz uzun araştırmalarımız sonucunda evimize yakınlığı ve oturmuş bir eğitim yapısı itibariyle Özel Türk Kolejine karar verdik ve oğlumuz 1. sınıfa başladı..Şimdilik gayet memnunuz,İtk 'yı seçmemizin bir başka nedeni ise yoğun ingilizce vermeleri (haftada 10 saat ) ve 1.sınıftan itibaren 2. dil verilmesiydi.Biz ispanyolcayı seçtik.Soruları olan arkadadaşlara yardımcı olabilirim..sevgiler...:3:

bende ata kolejini çok merak ediyorum aslında...bizde kışa anaokulna başlıcaz ve gitceği okuln anaokuluna gitsin istiyorum..karşıyakada oturuyoruz hatta babanenin evi ata kolejinin yanı o yüzden o okul bizim için süper olur ama eğitimi hakkında hiçbişey bilmiyorum bilen varsa bilgilendirise çok sevinirinm arkadaşlar..

Gözlemlerimden ve tecrübelerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim: İzmir'deki en iyi özel okul Sev yani Amerikan Kolejidir.

Bu arada mesajım yanlış anlaşılmasın..ne ortaokulu ne de liseyi İzmir'de okudum.Kolejde de çalışmıyorum.Sadece öğrenciler üzerindeki gözlemlerimden yola çıkarak bu yorumu yapıyorum

benim kızım ata kolejinde okuyor ,yakın zamanda matematik dünya ikincisi oldular.Çok mutlu oldum.okulumuzun başarısı bizlere onur ve gurur veriyor.inş.başarıları daim olur...

Çocuklarım için Güzelbahçe çevresinde özel okul araştırıyorum. Önerebileceğiniz bir okul var mı??? Birçok okulun erken kayıtları başlamış... :S

Çocuklarım için Güzelbahçe çevresinde özel okul araştırıyorum. Önerebileceğiniz bir okul var mı??? Birçok okulun erken kayıtları başlamış... :S

Bende araştırıyorum, bu yıl eğitime geçecek olan Kent Koleji ve Martı Koleji arasında düşünüyorum, Martı kolejinin 2 yabancı dili birden vermesi güzel, Kent kolejinin ise etüt olayının olması iyi diye düşünüyorum.

Hımm.. ben Martı'yı pek düşünmüyorum. Çok da seçenek yok aslında.
Kent'i ben de duydum baktım sitesine. 2 zorunlu 5 seçmeli yabancı dil varmış. Sitesinde veli öğrenci el kitabı diye birşey var. herşey yazıyo içinde detaylı. Okuyunca çok beğendim de işte yine de yüzyüze görüşmek lazım. Ön kayıtlar başladı dediler, haftasonu için randevu aldım ben de. Gideceğiz bakalım. Buradan size de haber veririm...

Back