Ben Izmir den bir ozel okul mezunuyum ve yaklasik her ozel okuldan tanidigim arkadaslarim oldu. Oncelikle maddi kaynaklarinizi zorlayarak da olsa ozel okul tercih etmenizi tebrik ederim. Su an universitede kimin ozel okul mezunu olup kimin olmadigini cok rahat anlayabiliyorum. Ortlamasi yuksek olan arkadaslarimin yuzde 90i ozel okul mezunu cunku ingilizce egitim veren universitelerde one gecmeniz icin gercekten cok saglam bir ingilizce temeli gerekiyor.
Benim size tavsiyem ilk okulda cok akademik basari odakli olmayin,cocuklarinizi sevecek, cok guzel arkadasliklar kazandiracak, ozguvenini yukseltmesini saglayacak kuluplere yonlendiren bir okul secin. Iki tane bina bir kucuk bahcesi olan okullarintercih etmeyin. O akademik basarisi cok iyi olan okullar ozellike Cakabeyin cocuklara ne yaptigini gorseniz iki dakika dusunmezsiniz. Ucuncu siniftan dorduncu sinifa gecmekte olan arkadasimi akademik basarisi okulumuza uygun bicimde seyretmiyor diyerek okuldan atmis(ucuncu sinif cocogunun nasil bir akademik basarisi olabilirse artik) baska bir arkadasimi ki kendisi okul birincisi, bu "disardan toplanilanlardan" biri. Lise 3te not ortalamasin98 den 95 e dustu diye bursunu keseriz diye tehdit edip arkadasimi saatlerce aglatmis bir okul. Cocugunuza bu kotulugu yapmayin illa cakabey degil bu cocugunuzu not hanesindeki bir rakam olarak gorecek okullara yollamayin.
Benim tavsiye edebilcecegim kendi mezun oldugum okul disinda(isterseniz ozel mesajla sorabilirsiniz) SEV , Saint Joseph, ITK ve Isikkent