CanıUOTE="lakin, post: 30517662, member: 478775"]Bende bir eğitimci olarak oğlumu seneye acaba özel okulamı versem dedim,sonra okulların sitelerine girdim öğretmen profillerine baktım o öğretmenlerin hepsi emin olun devlet okulunda olsalar yaşlıysa eğer fosil olmuş hala çalışıyor derler,genç olsa yeni mezun tecrübesiz derler.hiç bir fark yok üstüne verdiğim para dışında.ben devlet okulundayım izmirin en iyi devlet okuluna gideyim dedim şu hakimiyeti milliyeye (mısakı milli orta kısım olmuş tüm kadro alt okula geçmiş) nedir,gezeyim ortamı dedim bir.girdim zil çalalı 15 dk olmuş 1 sınıflar ayakta geziniyor,koridordaki sınıfların tümünde öğretmen yok,ama her sınıfın kapısında cumartesi türkçe matematik etüt saatleri asılıydı.bahçede 3-5 çocuk pet şişeyle top oyunuyor,dersiniz ne çocuklar dedim,bedenmiş :) öğretmen gene yok ortalıkta.sonra kendime kızdım dünyanın yolunu yürü ara bul,sen zaten 10 senedir bu işi yapıyorsun gitsene evine dinlen dedim.bu okullarda veli çalıştırılır dedi geçen bir öğretmen arkadaş '' biz hergün eve 2 fotokopi ödev veririz onlar 5 sayfa verirler,veliyede bunları yaptır'' derler.yani demek istediğm 1-4 arası devlet okulunda iyi bir öğretmen bulmaktır.yaşı geçkin yani hizmet süresi yüksek öğretmenın puanıda yüksek olur,o öğretmende kalkıp kadifekalde çalışmaz merkezi lüks semtlerdeki okullarda çalışır,o yüzden yaş ortalaması hep yüksektir merkezi yerdeki devlet okullarının.okula başlatırsam bildiğim iyi bir öğretmene vereceğim.derse zamanında giren,öğrencisine psikolojik taciz uygulamayan insancıl çalışkan objektif herşeyden önce benim sınıfım istediğimi yaparım demeyen KONUŞABİLECEĞİM bir öğretmen seçeceğim.Özel okul tecrübelerimi duyumlardan kaynaklanan aktarıyım.sadece yabancı dil bilen ders çalışmayaı sevmeyen ders yaptırılamayan öğrenciler gözlemledim.birde devlet okulunda okuyup dersanelerden takip edilen ve 8 sınıfın başında hoop burslu olarak alınıp derece çıkartacak öğrenciyle reklam yapan özel okullar var,kendi okulumdan bir öğrenciyi istanbuldaki bir doğa koleji aynen bu şekil burslu yapmıştır.ben dışardan kaynak kitaplarla ek derslerle gerekirse eğer takviye yapmayı düşünüyorum.hepimizn çocukları inşallah öğrenmeyi seven,başarıdan mutluluk duyan öğrenciler olsunlarki başarılı olsunlar.birde disiplinli bir şekilde masa başında ders çalışmayı,planlı olmayı öğrenmeliler yoksada öğretmeliyiz,onalara bırakırsak oooo :)[/QUOTE]
Canım merhaba.umarım msjımı görürsün.yazdıkların ilgimi çekti.