• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları İzmir'deki en iyi özel okullar,kolejler

Eğitim -öğretimin özel okullardan çok devlet okullarında iyi olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.Özel okula giden çocuğun bir kere huyu suyu değişiyor.Para vererek orda olmanın ayrıcalık olduğunu düşünüyor.Davranışları ,tavırları değiştikçe öğrenci öğrenci olmaktan çıkıyor.O istatistikler keşke gerçeği yanıstsa.Ben koskoca okulda sadece 2 kişinin devlet üniversitesini kazandığını bilirim.Diğerleri hiçbir yere yerleşecek puana sahip değilken,özel üni.ler sayesinde ünili oluyorlar ve bu istatistiklere yüzde 80-90 başarı diye yansıyor.Düşünün 300 kişiden sadece 2 tanesi elle tutulur bir üniversiteyi kazanıyor.

evet size katılıyorumalkisalkisalkisalkisalkisalkis öğretmenleri tınlamıyorlar bile nasılsa sen benim paramla buradasın hesabına bide arkdaşım kolejdeydi notları şişirerek veriyorlar falan diyodu hiç zayıf alan olmuyo diyodu:bbo: artık devlet okullarıda bence o kadar berbat değil olan yok mu vardır ama o kadar aşırı derecede kötü olucağını sanmıyorum:1closedeyes: ama imkanınız varsa özel de iyi olur ama onların arasındanda çürük oluyo Allah yardımcınız okul konusu çok zor

biz 2006 doğumluyuz daha var ama yine de araştırıyorum yavaş yavaş..

Aklımda Çakabey ve Özel Ege var.

Göztepe de oturduğumuz için acaba bu taraflardan bir okul mu olsa diyorum ama karar veremedim.
Fatih ve İTK kesinlikle düşünmediğim 2 okul.

Apartmanların arasına sıkışmış ,kampüs adına hiç birşeyin olmadığı ,eğiitm ve öğretimde son dönemlerde başarı anlamında çok adını duymadığım 2 okul.

Hangisine karar verirsek ,artık ayarlayacağız muhitimizi

merhabalar benim oğlumda 2006 doğumlu bende hatay bahçelievlerde oturuyorum 2 haftadır okul araştırıyorum itk -fatih -çamlaraltını beğenmiştim şöyleki anaokulu sonrası da ilköğretim okuluna devam etsin Fakat bugün deniz kolejinin anaokuluna gittim çok etkilendim ve 2 yıl buraya gitsin ilkokuluda 2 yıl sonramı düşünsem dedim bilemiyorum çok kararsız kaldım bu okullara çocuğunu gönderenler lütfen yazıp bilgilerini bizimle paylaşsınlar .

segili kalira benimde 2006 doğumlu oğlum var bende aynı mantıkla hareket ediyorum anaokulu sonrası o okulda devam etsin şeklinde fakat deniz kolejinin anaokulunu çok beğendim bugün ordaydım özellikle arka bahçedeki kumlar çok hoşuma gitti 2 yıl oraya gönderip ilkokul seçimini sonrayamı bıraksam bile dedim siz nasıl bir karar verdiniz bende fatih-itk-ege-çamlaraltını düşünüyordum çamlaraltı hariç hepsini gittim gördüm aslında size özel mesaj yazacaktım okuduğunuzdan emin olun diye ama 50 mesaj engeline takıldım .Çocuklarımız hep allaha emanet olsunlar cevap verirseniz çok memnun olurum

arkadaşlar benim kızımda ilkokul 3.sınıfta.Özel Ege Lisesine devam ediyor.Biz gayet memnunuz.Okula vermeden önce hemen hemen bütün okulları gezdik diyebilirim.Ve Özel Ege`de karar kıldık.Doğru karar verdiğimizide düşünüyoruz.:lepi:

ARKADAŞLAR BENıM GÖRÜMCEM öğretmen
özel okul ve dersanelerde çalışıyor
bir dönem deniz kolejindede çalıştı.
onun anlattıklarına göre eğitim seviyesi en düşük,sadece diplomaya almaya çalışılan,diğer okullardan ne kadar atılan öğrenci varsa toplayan okuldur.
özellikle deniz kolejini düşünenler için tavsiyem iyice araştırmaları.

hadi ya bende deniz kolejinin ana okulunu çok beğenmiştim ve belki ordada devam eder diye düşünmüştüm bak şimdi aklımı karıştırdın okul olarak düşünmeyelim o zaman ama anaokulu çok güzele benziyor

canım anaokulu evet daha iyiymiş
ama benden tavsiye kesinilkle öğretmeniyle ön görüşme yapın kışın ısınma durumunu net bir şekild3e öğrenin derim

bende özel ege yi beğendim am ben üçyol bahçelievlerdeyim o bornovada çokkkk uzak bu ısıtma olayı da düşündürdü şimdi çocuğu veya bir tanıdığı deniz anaokuluna giden varsa lütfen izlenimlerini yazsın

merhabalar benım ıkızlerımde bu sene anasınıfına gdecekler bızde hatayda oturuyoruz bende denız kolejı ıle ılgılı olumsuz duyumlar aldım. ıyıce araştırın 5 yaş için gıdeceklerı okulun anasınıfına gıtmelerı gerekır dıye duşunuyorum.okulun çok kalıtelı olması kadar çocugun kapasıtesıde onemlı bence.ve okuldan zıyade öğretmen de önemlı.özel okulu yabancı dil artısından dolayı düşünüyorum. bız fatıh kolejıne göndermeyı duşunuyoruz .5 yaşındakı bır cocugu servıs yuku altına sokmak ıstemıyorum evımıze yakın ve gönderen arkadaşlarım memnunlar. goruşmeye gıttık ben çok begendım fızıkı kapasıte yetersız olsada bahce anlamında sınıfları buyuk ögretmenlerı cv ve deneyımlerı yeterlı ıngılızcede cok başarılı oldukları bır gercek.disiplinli bir okul sadece muhafazakar okul dıye soylemler vardı ama kesınlikle oyle olmadıgını gördum ve çok araştırdım çocuklarımın turk kulturu alarak buyumelerını ıstıyorum pirireis tevfık fıkret takev hepsı kendı ulkelerının kulturlerını aşılıyorlar cocuklara en ıyı okullar arasında özel ege cakabey var ama uzak ve fıyat olarakda yuksek fatıh kolejı benım ıcın evımıze yakınlıgı buyuk avantaj servıste fazladan harcayakları zamanı bızımle gecırebılırler.bakalım deneyıp görecegız ınş memnun kalırım

evet umarım memnun kalırsınız ben fatih kolejinin oyun alanını beğenmedim bodrum katında olması çok gereksiz geldi ve çocukların oturduğu sandalyeler çok paslı açık alan parkı hiç yok denecek kadar az bende deniz koleji hakkında evet olumsuz şeyler duydum bugün çamlaraltı kolejine gittim bir kaç veli ile konuştum galiba oraya vereceğim gibi umarım doğru karar odur bende sizin gibi düşünüyorum servisde çok vakit geçirmesin en azından bu iki yıl çamlaraltı bu anlamda da yakın bana netten araştırıyorum çok iyi diyende var berbat asla diyende ki bunlar nerdeyse tüm okullar için geçerli .

kesınlıkle haklısın benı fatıhte tedırgın eden fızıkı yetersızlıgı olmuştu bahce cok kucuk neysekı sınıflar buyuk bızım şuanda gıtıgımız anaokulu çok gösterişli butun malzemeler kıtaplar masalar sonderece kaliteli hersey fazlası ıle gösterışlı ama egıtım nasıl dıyecek olursan offf off derım fızıksel yeterlılıkte onemlı ama önemlı olan egıtım kalıtesı bence.artık egtıme para vermek ıstıyorum.fatıhın ıngılızce egıtımının cok ıyı olması benı etkıledı çamlaraltını bende duydum yerıde cok yakın bıze tavsıye edende oldu etmeyende gercekten karar vrmek çoook zor deneyıp görecegız ınş memnun kalırız yıne goruşelım bu arada camlaraltının ucretlerı nasıl fatıh anasınıfı 650 ilkokul bu sene 750 ıdi

canım çamlaraltı yıllık yemek dahil 8000 tl ben ordan vazgeçtim beyaz balonu ardındanda takevi düşünmüştüm fakat beyaz balondaki merdivenler çok dik geldi bana (güzelyalı) sahilevlerinde harikalar diyarı çok etkileyici ama oda çok uzak karşıyakadaki çakabey çok iyiymiş ama o dahada uzak gerçi fatih kolejide çok yakın değil bana. Bana en yakın olanı yamanlar koleji onuda hiç düşünmedim aslında sana özel mesaj atıp msn adresimi verip ordan görüşelim bu konuyu diyecektim ama 50 mesaj engeli burdada karşımızda nasıl kötü hissediyorum kendimi çok mu pirpirikliyim acaba dedim aslında mev kolejini araştırdım biraz sınıflar biraz kalabalıkmış ama eğitim düzeyi çok iyiymiş fiyatıda bir kolej için çok iyi yıllığı yaklaşık 6000 civarı ama çokkkkk uzak .

ben takevi hıc düşünmedim benım ıkız oldukları ıcın fıyatları çok uçuk.mev koleji içinde sınıfları çok kalabalık dıye bılıyoru ve bu senekı yonetımı el degıştırdıgı ıcın bıcok ögrenci ayrılmış ve çok uzak ben 5 yaşındaki çocugu uzak bır okula göndermek istemıyorm. çakabey ege kolejı çok ıyı okullar ama fıyat ve mesafe duşunduruyor.fatıh ve itk ıle görüşmeye yenıden gıtmeyı duşunuyorum ama fatıh olacak sanırım anasınıfı ıcın fıyat uygun ıngılızce ve yuzme var en azından deneyıp görecegım memnun kalırsam ılkokuluna devam ederım. off sureklı araştırıp düşnmektende yorldum bakalım hayırlısı neyse o olsun bu arada msn adresımı bende yollayamıyorum istersen faceden görüşelim ülfet çakmak mesaj atarsan eklerım senı görüşmek üzere

merhabalar
uzun zamandır bakmamıştım konumuz bayağı uzamış:)sevgili jasper benim oğlum Deniz Kolejine gidiyor.Bende ilköğretim kısmıyla ilgili olumsuzluklar duymuştum.Ama anaokulu biliyorsun Karataş'ta,ben çok memnunum.Daha önce başka bir anaokulundaydı.Orası sadece yuva havasındaydı.Deniz kolejine başladığından beri oğlum ingilizce almanca kelimeler konuşuyor.Yoga yapıyor.Satranç öğrendi.Oldukça seçkin aile çocuklarıyla beraber.Ben çok memnunum.Özellikle Müdiremiz Nigar Hanım çok şeker bir hanım.Sürekli iletişim halindeyiz.Kendiside anaokulu öğretmeni Onun sayesinde de okulu sevdik.Keşke ilköğretimde burada olsaydı kesinlikle oraya devam ettirirdim.Ama Yelki de olduğu için ve oğlum çok küçük olduğu için ilköğretimde İTK yada Fatih kolejini düşünüyorum.
İTK da arkadaşımın kızı var.Oda Deniz kolejinden oraya geçti,Onlarda memnunlar.Biz üçyol civarında olduğumuz için.Çamlaraltı da olabilir diye düşünüyorum.Ama Çamlaraltı 10 yıl önce nasılsa hala öyle.Yani okulun görünümünden eğitimine kadar çok gelişememiş bir okul gibi görüyorum.TAKEV VE AMERİKAN koleji çok gereksiz pahallı ve oğlumu amerikan alman kültürü ile yetiştirmek istemiyorum açıkçası..

Buarada Deniz kolejinin sahibesi Dr.Berna Brige hanım psikolog,kendisi sık sık velilere eğitim seminerleri veriyor.Etrafta çıkan Deniz koleji hakkında olumsuz haberler birazda karalamak için diye düşünüyorum....sonuçta kurtlar sofrası bu eğitim camiası,kendiniz gidip gözünüzle görmenizde fayda var diye düşünüyorum...

İTK nın kampüsü yok ama merkezde olması en büyük avantajı,kardeşim oradan mezun,ingilizcesi gayet iyi.Üniversiteyide kazandı.Yani kesinlikle çocuğun kapasitesiyle alakalı,bizler elimizdeki en iyi imkanları sunacağız,gerisi çocuklarımıza kalmış...opuyorumnanaktan

Ben izmir göztepede oturuyorum. Bence Çakabey Kolejine verim derim cok güzel ve eğitimide süper bir okul ama size uzak gelecekse eğer özel egeye veya itk'ya verin :)

sevgili kalira deniz kolejinin kışları çok soğuk olduğunu yani ısıtma sisteminde ciddi bir sorun yaşandığını duydum madem oğlunuz orada buna en iyi cevabı siz verebilirsiniz .Ben okul konusunda ilk araştırma yaparken deniz kolejinin anaokuluna gider ve sonra da ıTK ya geçer diye düşünmüştüm ama ???? Çünki ben üçyol bahçelievlerde oturuyorum oğlumun serviste çok vaktini geçirmesini açıkcası istemiyorum sizinle özellikle deniz koleji anaokulu hakkında çok ısrarlı şekilde görüşmeyi isterim mümkünse. Facebookta eda ferda bayram olarak kayıtlıyım

sevgili kalira ben bu yazıları düzeltmeye çalışırken iyice karıştı eda baysal bayram şeklinde kayıtlıyım deniz kolejine eşimle 2-3 hafta önce gittik görüşmeye nigar hn. tanışmıştık ben özellikle arka bahçedeki kumlardan çok etkilenmiş bu hafta fatihe kayıta götürecektim ama hiç içime sindirmeyerek bu ısınma problemini konuşmayı çok istiyorum sizin belirlediğiniz bir yerde yada deniz klj.anaokulunda görüşmeyi çok çok isterim tekrar yazıyorum eda baysal bayram face den de görüebiliriz.

Back