- 27 Kasım 2014
- 3.653
- 3.854
- 333
Benjm bir tane dondurumus embriyon var . Ücreti ne kadar oluyor bilginiz varmı ?teşekkür ederım darısı basınıza..
eğer hazırda dondurulmuş embrıyonuz var ıse onun transfer ücreti daha dusuk oluyor. sıfırdan yenı deneme yapılacaksa genelde aynı ucretı alıyorlar
merhabaKahraman kolday hakkında ne düşünüyorsunuz? Tüp bebek için önerir misiniz?
Cnm mrb bende umit hanmla yeni basladim..asilama yaptik olmadi ikinci tercihi bize birakti ben tup bebek yapalim dedm..pzt yumurta kontrolum var..henuz basindayiz..ben ayni dr.a gitmen sebebiyle sendn bilgi almak istiyrm sonraki aasamalari ck merk ediyrm ck arastirmakta istwmiyrm ayni dr oldugunu gorunce sana yazmak istedim..iki adet igne verdi bana gonLf ve me... bisidi ikiside yunurta buyutucu..sen ek birsey kullandinmi ignelerin yannda..Arkadaşlar ben çok uzun uğraşlar yaşadım, çok tedaviler gördüm, çok doktor dolaştım. En sonunda irenbe de ümit hanımı buldum ve çok şükür onun vesilesi ile hamile kaldım. En azından bir ön görüşme yapmanızı şiddetle tavsiye ederim, zaten ön görüşmede insan ne kadar iyi bir doktor olduğunu anlıyor. Bu tedavilerde sadece akedemik bilgi yeterli değil doktorun moral veren, motive eden, tüm güncel gelişmeleri takip eden,istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz, rahatça randevu alabileceğiniz birisi olması da çok önemli..
Başta o ilaçlar kullanılıyor daha sonra farklı bir iğne daha verecek muhtemelen cedrotide tarzı. Sık sık kontroller yapılacak, yumurtalar yeterli büyüklüğe gelince anestezi altında toplanacak. Kişiye göre farklı tedavi planı yaptığı için süreçlerimiz farklı olabilir. Ben daha önce hep taze transfer denediğim için bende dondurulmuş transfer denedik, ilki negatif oldu 2. transferde hamile kaldım. Bir de bende çikolata kistleri olduğu için 4 ay geçici menapoz tedavisi gördüm ilk transferde, ikinci transferde 2 ay geçici menapoz tedavisi oldum. Daha önce olumsuz denemelerim olduğu için transferden 3 gün önce intralipid serum yapıldı, bağışıklık baskılayıp vücudun embriyoyu atmasını engelliyormuş. İlk transferden önce histeroskopi yapıldı, rahme çizik atıldı. Ben tüm süreçten çok memnun kaldım, tedbiren her türlü gerekli şey yapıldı. Siz merak ettiğiniz ne olursa sorabilirsiniz.Cnm mrb bende umit hanmla yeni basladim..asilama yaptik olmadi ikinci tercihi bize birakti ben tup bebek yapalim dedm..pzt yumurta kontrolum var..henuz basindayiz..ben ayni dr.a gitmen sebebiyle sendn bilgi almak istiyrm sonraki aasamalari ck merk ediyrm ck arastirmakta istwmiyrm ayni dr oldugunu gorunce sana yazmak istedim..iki adet igne verdi bana gonLf ve me... bisidi ikiside yunurta buyutucu..sen ek birsey kullandinmi ignelerin yannda..
Anlattiklarina biraz yabanci kaldim :) asamalar hakkinda bilgim yk sorup dr.un anlatmak istediklerini engellemek istemedim nasilsa gorucez diye :) bende cikolata kisti var bi tane..ona takildi dr.um..yarin randevum var bes gundur igne kullaniyrm..yarin bi kan testi isticem dedi o degere bakarak tazemi dondurulmus mu yapacagina karar vericekmis..dondurup cikolata kistini baskilamak isteyebilirim dedi..benm hic gebelik olusmadi bakalim ne yol cizicek merak icindeym..ayni dr olunca size sormak istedim..rahime cizik atilma isi banada yapilcakmi..sende kac yumurta toplandiBaşta o ilaçlar kullanılıyor daha sonra farklı bir iğne daha verecek muhtemelen cedrotide tarzı. Sık sık kontroller yapılacak, yumurtalar yeterli büyüklüğe gelince anestezi altında toplanacak. Kişiye göre farklı tedavi planı yaptığı için süreçlerimiz farklı olabilir. Ben daha önce hep taze transfer denediğim için bende dondurulmuş transfer denedik, ilki negatif oldu 2. transferde hamile kaldım. Bir de bende çikolata kistleri olduğu için 4 ay geçici menapoz tedavisi gördüm ilk transferde, ikinci transferde 2 ay geçici menapoz tedavisi oldum. Daha önce olumsuz denemelerim olduğu için transferden 3 gün önce intralipid serum yapıldı, bağışıklık baskılayıp vücudun embriyoyu atmasını engelliyormuş. İlk transferden önce histeroskopi yapıldı, rahme çizik atıldı. Ben tüm süreçten çok memnun kaldım, tedbiren her türlü gerekli şey yapıldı. Siz merak ettiğiniz ne olursa sorabilirsiniz.
Muhtemelen ca 125 değerine bakacaktır o yüksek çıkarsa dondurulmuş transfer yapar, bekleme sürecinde geçici menapoz ile kisti baskılar. Geçici menapoz dediğim ayda 1 sefer bir iğne yaparak adet olmanı engelliyor, adet olmadığın için kist baskılanıyor, bunu kaç ay yapacağına kistin durumuna göre karar veriyor. Benim 21 yumurta toplandı 16sı döllendi 6 tanesi 3.güne kaliteli olarak gelip donduruldu. İlk defa bu kadar çok yumurtam çıktı burda ve ilk defa dondurulmuş fazladan embriyolarım oldu. Ama tabi yumurta sayısı kişiden kişiye değişir. Yaş, yumurtalık rezervinin durumu yumurta sayısını etkiler. Yumurtanın ve spermin kalitesi de oluşacak embriyo sayısını, kalitesini etkiler. Çok araştırmayıp herşeyi doktora bırakarak iyi yapmışsın çünkü Ümit hanım zaten çok bilgili, tüm güncel gelişmeleri takip eden bir doktor. Ben öncesinde çok bilgili olmayan doktorlara denk geldiğim için kendim çok araştırma yapmak zorunda kalmıştım. Ama ümit hanıma çok güvendim o ne derse onu yaptım, hiç karışmadım.Anlattiklarina biraz yabanci kaldim :) asamalar hakkinda bilgim yk sorup dr.un anlatmak istediklerini engellemek istemedim nasilsa gorucez diye :) bende cikolata kisti var bi tane..ona takildi dr.um..yarin randevum var bes gundur igne kullaniyrm..yarin bi kan testi isticem dedi o degere bakarak tazemi dondurulmus mu yapacagina karar vericekmis..dondurup cikolata kistini baskilamak isteyebilirim dedi..benm hic gebelik olusmadi bakalim ne yol cizicek merak icindeym..ayni dr olunca size sormak istedim..rahime cizik atilma isi banada yapilcakmi..sende kac yumurta toplandi
Cnm Allah razi olsn saglikla al bebisini kucagina sayende aydinlandim biraz ck guzl anlatmissin..ayni dr olmasi ve sonucunun olumlu olmasi bana ck iyi geldi..bnm arkadasimda umit hanimla aldi bebisini kucagina 7 yilin ardina..bakalim insallah bende sizler gibi olumlu sonuc alirim tedavimden Rabbim buyukMuhtemelen ca 125 değerine bakacaktır o yüksek çıkarsa dondurulmuş transfer yapar, bekleme sürecinde geçici menapoz ile kisti baskılar. Geçici menapoz dediğim ayda 1 sefer bir iğne yaparak adet olmanı engelliyor, adet olmadığın için kist baskılanıyor, bunu kaç ay yapacağına kistin durumuna göre karar veriyor. Benim 21 yumurta toplandı 16sı döllendi 6 tanesi 3.güne kaliteli olarak gelip donduruldu. İlk defa bu kadar çok yumurtam çıktı burda ve ilk defa dondurulmuş fazladan embriyolarım oldu. Ama tabi yumurta sayısı kişiden kişiye değişir. Yaş, yumurtalık rezervinin durumu yumurta sayısını etkiler. Yumurtanın ve spermin kalitesi de oluşacak embriyo sayısını, kalitesini etkiler. Çok araştırmayıp herşeyi doktora bırakarak iyi yapmışsın çünkü Ümit hanım zaten çok bilgili, tüm güncel gelişmeleri takip eden bir doktor. Ben öncesinde çok bilgili olmayan doktorlara denk geldiğim için kendim çok araştırma yapmak zorunda kalmıştım. Ama ümit hanıma çok güvendim o ne derse onu yaptım, hiç karışmadım.
İnşallah güzel neticeler alırsın canım. Ben de 5 sene sonra hamile kalabildim çok şükür. İnşallah sen o kadar uğraşmak zorunda kalmazsın. Ben ümit hanımı çok sevdiğim, çok güvendiğim için doğum için de oraya devam ediyorum.Cnm Allah razi olsn saglikla al bebisini kucagina sayende aydinlandim biraz ck guzl anlatmissin..ayni dr olmasi ve sonucunun olumlu olmasi bana ck iyi geldi..bnm arkadasimda umit hanimla aldi bebisini kucagina 7 yilin ardina..bakalim insallah bende sizler gibi olumlu sonuc alirim tedavimden Rabbim buyuk
Onuda sorucaktm aslinda sonrasinda devam etmek sartmi diye..ya bende ck sevdm ck tatli dilli herseydn once ruhundanda anliyr bazen psikologami geldim diyrm :) ck tatli sicak samimi..umarm bnde guzel sonuclar alirim cnm ck tskr edermm..Rabbim isteyen herkese nasip etsn insallahİnşallah güzel neticeler alırsın canım. Ben de 5 sene sonra hamile kalabildim çok şükür. İnşallah sen o kadar uğraşmak zorunda kalmazsın. Ben ümit hanımı çok sevdiğim, çok güvendiğim için doğum için de oraya devam ediyorum.
Bu tedaviler de moral de çok önemli o yüzden doktorun güler yüzlü, motive eden biri olması bence kesinlikle başarı şansını arttırıyor. Hamile kaldıktan sonra 8.haftaya kadar 2 kere kontrole gidiyorsun, yavaş yavaş transfer zamanı başladığın ilaçlar kesiliyor ondan sonra istediğin doktora devam edebilirsin. Benim evime yakın hastanelerde iyi, kafama yatan bir doktor yok o yüzden ümit hanım da devam edicem. Biraz maliyetli olucak ama değer. Geçen devlet hastanesine gittim 10 saniye baktı bebeğe yolladı. Ama tahlillerimi devlet hastanesinde ücretsiz yaptırıyorum. Devletin karşıladığı ilaçlar oluyor onları da aile hekimine yazdırıp alıyorum. Transfer zamanı estrafem, progestan, ecoprin, devit damla, clexane gibi ilaçlar vericekler onları devlet karşılıyor aile hekimine yazdırıp alabilirsin aklında olsun.Onuda sorucaktm aslinda sonrasinda devam etmek sartmi diye..ya bende ck sevdm ck tatli dilli herseydn once ruhundanda anliyr bazen psikologami geldim diyrm :) ck tatli sicak samimi..umarm bnde guzel sonuclar alirim cnm ck tskr edermm..Rabbim isteyen herkese nasip etsn insallah
Merhaba clexanı devlet karşılıyor mu? Baya pahalı almıştımBu tedaviler de moral de çok önemli o yüzden doktorun güler yüzlü, motive eden biri olması bence kesinlikle başarı şansını arttırıyor. Hamile kaldıktan sonra 8.haftaya kadar 2 kere kontrole gidiyorsun, yavaş yavaş transfer zamanı başladığın ilaçlar kesiliyor ondan sonra istediğin doktora devam edebilirsin. Benim evime yakın hastanelerde iyi, kafama yatan bir doktor yok o yüzden ümit hanım da devam edicem. Biraz maliyetli olucak ama değer. Geçen devlet hastanesine gittim 10 saniye baktı bebeğe yolladı. Ama tahlillerimi devlet hastanesinde ücretsiz yaptırıyorum. Devletin karşıladığı ilaçlar oluyor onları da aile hekimine yazdırıp alıyorum. Transfer zamanı estrafem, progestan, ecoprin, devit damla, clexane gibi ilaçlar vericekler onları devlet karşılıyor aile hekimine yazdırıp alabilirsin aklında olsun.
Evet karşılıyor, aile hekimi yazınca 20-30 TL civarı bişeye alıyorsun diğer türlü 100 TL civarı sanırımMerhaba clexanı devlet karşılıyor mu? Baya pahalı almıştım
Allah razi olsn bunlri duymaya ihtiyacm vardi gercektn ictn ck tesekkur ediyrmm..bu bilgilere ihtiyacim vardi..ara ara danisabilirim demi cok iyi geldiniz banaa..Rabbim saglikla kucagina almani nasip etsin insallahh dualarimdasinnBu tedaviler de moral de çok önemli o yüzden doktorun güler yüzlü, motive eden biri olması bence kesinlikle başarı şansını arttırıyor. Hamile kaldıktan sonra 8.haftaya kadar 2 kere kontrole gidiyorsun, yavaş yavaş transfer zamanı başladığın ilaçlar kesiliyor ondan sonra istediğin doktora devam edebilirsin. Benim evime yakın hastanelerde iyi, kafama yatan bir doktor yok o yüzden ümit hanım da devam edicem. Biraz maliyetli olucak ama değer. Geçen devlet hastanesine gittim 10 saniye baktı bebeğe yolladı. Ama tahlillerimi devlet hastanesinde ücretsiz yaptırıyorum. Devletin karşıladığı ilaçlar oluyor onları da aile hekimine yazdırıp alıyorum. Transfer zamanı estrafem, progestan, ecoprin, devit damla, clexane gibi ilaçlar vericekler onları devlet karşılıyor aile hekimine yazdırıp alabilirsin aklında olsun.
Rica ederim tabiki her zaman istediğini sorabilirsin. Ben de aynı yollardan geçtim ne kadar zor olduğunu bilirim ama hamile kalınca inan hepsini unutacaksın mutluluktanAllah razi olsn bunlri duymaya ihtiyacm vardi gercektn ictn ck tesekkur ediyrmm..bu bilgilere ihtiyacim vardi..ara ara danisabilirim demi cok iyi geldiniz banaa..Rabbim saglikla kucagina almani nasip etsin insallahh dualarimdasinn
Ck tslr edermm..iyiki buldum seni :) kontrolden ciktm ca 125 degeriymis sen demistin ya..saglk ocaginda yaptirabilirsem yaptircam insallah yksa orda 100 tlmis..ctesi toplama dedi muhtemelen ck tirsiyrm :) persembe tekrar kontrol var.15 fln saydi yumurta iyimiki bilemedimRica ederim tabiki her zaman istediğini sorabilirsin. Ben de aynı yollardan geçtim ne kadar zor olduğunu bilirim ama hamile kalınca inan hepsini unutacaksın mutluluktan
Sağlık ocağında çoğu testi yapıyorlar o da vardır belki. Ben devlet hastanesinde yaptırdım. Ben bütün tahlilleri devlette yaptırdım irenbeye hiç tahlil parası vermedimCk tslr edermm..iyiki buldum seni :) kontrolden ciktm ca 125 degeriymis sen demistin ya..saglk ocaginda yaptirabilirsem yaptircam insallah yksa orda 100 tlmis..ctesi toplama dedi muhtemelen ck tirsiyrm :) persembe tekrar kontrol var.15 fln saydi yumurta iyimiki bilemedim
En ideal yumurta sayısı 10-11 deniyor zaten. 15 tane saydıysa ne güzel inşallah hepsi olgundur, hepsi döllenir. İşlemden hiç korkma uyuyacaksın uyanacaksın hooop bitmiş herşey odadasınCk tslr edermm..iyiki buldum seni :) kontrolden ciktm ca 125 degeriymis sen demistin ya..saglk ocaginda yaptirabilirsem yaptircam insallah yksa orda 100 tlmis..ctesi toplama dedi muhtemelen ck tirsiyrm :) persembe tekrar kontrol var.15 fln saydi yumurta iyimiki bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?