• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir'de tavsiye edebileceğiniz iyi bir psikolog arıyorum!

emre kapkın içib izmir'in en iyi psikiyatristi demislerdi ancak doktor bey terapi suresince hic sondurmeden yaklasik 1 paket sigara icti ve genelde disariya bakti, sahsimla ilgili hicbir not almadi, tanismadi bile, sandaleyeye oturur oturmaz "anlat bakalim" dedi. hic verimli bir gorusme olmadigi gibi, yonlendirmedi, empatik de davranmadi. gorusmenin sonunda olumlu ya da olumsuz hicbir geri bildirim vermedi. "anlat bakalim"la baslayip, "haftaya devam ederiz 250 lira" ile biten bir görüşme oldu. çok yaşlı oldugundan olabilir ya da mesleki doyuma ulasmis artik. kesinlikle tavsiye etmiyorum. zaman ve para kaybi.

Arkadaşlar benim bir arkadaşım İzmir'de psikolog aradı. Baktı bakındı hep kadınlardan yana şansımı denedi. Bir sefer Karşıyaka'da bu sitede de adı geçen psikoloğa gitti. Bu kadın psikolog ona ilaç yazdı, şaşırdık bir de ukala ukala ben de kullanıyorum ne var demiş. Karşıyakadaki bu psikoloğu şikayet edicek. Psikologlar ilaç yazamazlar. Hatta bu kadın onu yaşından büyük bir erkekle tanıştırmayı teklif bile etti. Sonra bir arkadaşım daha Alsancak'ta ben vajinismus uzmanıyım diyen bir başka kadın psikoloğa gitti. Anlamadık ama çok küfürlü konuşuyormuş. Ona hakaret bile etmiş. Şimdi kimse alınmasın ama kendine erkek bir psikolog buldu. Gayet efendi ve deneyimli bir insan, burası kadın forumu ama bu kadın psikologların hepsi mi böyle. Benim güvenim çok sarsıldı. Kadın doğumcuların en sevilenleri erkek, demek ki pek çok psikologların da durumu böyle.

Arkadaşlar sayfada acaba bana tavsiyede bulunabilecek bir entry var mı diye düşünürken iyiden iyiye karamsarlığa düştüm. Genel itibari ile memnuniyetsizliklerden bahsedilmiş. İnternetten neredeyse 10 kadar psikoloğu didik didik inceledim fakat yine de kararsız kaldım. Sizin önerebileceğiniz bir isim var mı onu da ayrıca araştırmak isterim. Çocuğumu emanet edeceğim ve terapilerin sağlıklı, doğru yapılmasını istiyorum ayrıca az para da vermeyeceğiz sonuçta.

Arkadaşlar sayfada acaba bana tavsiyede bulunabilecek bir entry var mı diye düşünürken iyiden iyiye karamsarlığa düştüm. Genel itibari ile memnuniyetsizliklerden bahsedilmiş. İnternetten neredeyse 10 kadar psikoloğu didik didik inceledim fakat yine de kararsız kaldım. Sizin önerebileceğiniz bir isim var mı onu da ayrıca araştırmak isterim. Çocuğumu emanet edeceğim ve terapilerin sağlıklı, doğru yapılmasını istiyorum ayrıca az para da vermeyeceğiz sonuçta.
Çağla kardeşim selamlar;
Karamsarlığa düşecek bir şey yok... Sen bakma forumlarda yazılanlara, son dönemde psikolog olmayan (sosyal medyada da görmüşsündür) sahte psikologlar ve koç moç bir sürü şey türedi. Bunların çoğu da kendilerine engel gördükleri popüler psikologları kötülüyorlar. Üstüne de mesleklerinde ün yapmak isteyen yeni mezun bazı psikologların ablalarına ve abilerine attıkları çamurlar eklenince böyle bir durum ortaya çıkıyor. Sen boşver ne yazıldığını bu insanların hepsi mi yetersiz? Mümkün değil... Bu yüzden bizzat kendilerine telefonla ulaş ya da mesaj at dönen ilgilenen olursa konuş, sorular sor, ikna olursan git... Sen bakma kötülemelere ktöüleyenlerin kim oldukları ve niyetleri belli, kendilerine kazanç kapısı arayan uyanıklar ve bunlar psikolog bile değiller. İçini ferah tut, emin ol adı geçenlerin hepsi de diplomalı gerçek psikologlar. Sen bak neler yapmışlar, nerden mezun olmuşlar, kaç yıldır bu işi yapıyorlar, kitapları var mı, çocukları var mı? Tipleri, tazrları nasıl, aç konuş konuşma şekilleri ne? uyduruk bir forumda yazılanlara inanma... ve sen sen ol yukarıdakiler gibi açık ya da kapalı olarak kimseyi kötüleyecek şeyler yazma... yolun açık olsun, için sevgiyle dolsun...

Bornova'da Uzman Psikolog Vedat Akdemir'i tavsiye ederim.Ben kendisinden terapı aldım çok memnun kaldım. alanında ıyı anlayışlı kıbar bi psikolog. tavsiye ederim.

Bakın arkadaşlar izmirde iyi bir psikolog arıyorsanız, ya da en uygun psikolog nasıl bulunur diyorsanız. Bu işin formülü var. İyi bir psikolog bulmanın formülü şudur. Eğitim Süresi+Mesleki Tecrübe/Ücret yani çıkan katsayı ne kadar büyükse o kadar iyi ve kesenize uygun bir psikolog olur. Örneğin bir psikolog düşünelim ki lisans düzeyinde yani 4 yıl okumuş olsun, tecrübesi de 10 yıl olsun, ücreti de 170 lira olsun. 4+10/170=0,08 puan alır. Diğer bir örnek ise diyelim ki doktora düzeyinde olsun yani toplam 12 yıl eğitim almış olsun, üstüne de 20 yıl eğitimi olsun ve 190 lira alsın 12+20/190=0,16 yani iki kat puan alır. Bu da demek oluyor ki bunca sene eğitim görmüş ve tecrübeli birine 20 lira daha fazla vermek bence akıllıcadır. Daha ucuz diye tecrübesize gitmek akıllıca değildir. Hele 4 yıllık eğitimli iken 200 ve üstü istiyorsa o zaman katsayı iyice düşer. Örneğin 4+10/200=0,06 ya düşer ki bu da hiç akıllıca değildir. Yani eğitim süresi ve tecrübesi yüksek ücreti makul psikolog en iyi psikologtur. Yani hepiniz kafası çalışan insanlarsınız Ahmet bey, Ayşe hanım çok iyi vb. vs. gaza gelerek olmaz elinizin altında internet var. Bakın eğitim yılına, tecrübesine aldığı rakama bölün toplamı çıksın ortaya sonuç. Psikologların Eğitim düzeylerine göre ünvan ve süreleri ise şöyledir. Psikolog=4 yıl (hazırlık buna eklenmez) Uzman Psikolog= 6 Yıl, Psikolog Dr. ya da Dr. Psikolog=12 Yıl Hepinize mutlu günler dilerim.

Son düzenleme:
Çağla kardeşim selamlar;
Karamsarlığa düşecek bir şey yok... Sen bakma forumlarda yazılanlara, son dönemde psikolog olmayan (sosyal medyada da görmüşsündür) sahte psikologlar ve koç moç bir sürü şey türedi. Bunların çoğu da kendilerine engel gördükleri popüler psikologları kötülüyorlar. Üstüne de mesleklerinde ün yapmak isteyen yeni mezun bazı psikologların ablalarına ve abilerine attıkları çamurlar eklenince böyle bir durum ortaya çıkıyor. Sen boşver ne yazıldığını bu insanların hepsi mi yetersiz? Mümkün değil... Bu yüzden bizzat kendilerine telefonla ulaş ya da mesaj at dönen ilgilenen olursa konuş, sorular sor, ikna olursan git... Sen bakma kötülemelere ktöüleyenlerin kim oldukları ve niyetleri belli, kendilerine kazanç kapısı arayan uyanıklar ve bunlar psikolog bile değiller. İçini ferah tut, emin ol adı geçenlerin hepsi de diplomalı gerçek psikologlar. Sen bak neler yapmışlar, nerden mezun olmuşlar, kaç yıldır bu işi yapıyorlar, kitapları var mı, çocukları var mı? Tipleri, tazrları nasıl, aç konuş konuşma şekilleri ne? uyduruk bir forumda yazılanlara inanma... ve sen sen ol yukarıdakiler gibi açık ya da kapalı olarak kimseyi kötüleyecek şeyler yazma... yolun açık olsun, için sevgiyle dolsun...
İlgi ve alakanız için teşekkürler. Terapi sürecimiz psikoloğumuzun önerisi ve tavsiyesiyle olumlu şekilde tamamladık. Yeterli olduğunu söyledi ve kendisi bitirdi. Biz de hayli memnun kaldık ve sıkıntımız kalmamıştı ama hayat kalitesinin artması nedeniyle devam etmek istedik fakat bunun gerekli olmadığını ve ısrarcı olunca bizim terapiye gitmemizi tavsiye etti :) Biz de haliyle olay yerinden uzaklaştık. Velhasıl arayınca bulunuyor ama o günlerde haliyle sıkılmış ve bunalmıştım. Güvenilir psikolog bulmak zordu. Umarım herkes gittiği psikologtan memnun kalır. Hoşçakalın.

İlgi ve alakanız için teşekkürler. Terapi sürecimiz psikoloğumuzun önerisi ve tavsiyesiyle olumlu şekilde tamamladık. Yeterli olduğunu söyledi ve kendisi bitirdi. Biz de hayli memnun kaldık ve sıkıntımız kalmamıştı ama hayat kalitesinin artması nedeniyle devam etmek istedik fakat bunun gerekli olmadığını ve ısrarcı olunca bizim terapiye gitmemizi tavsiye etti :) Biz de haliyle olay yerinden uzaklaştık. Velhasıl arayınca bulunuyor ama o günlerde haliyle sıkılmış ve bunalmıştım. Güvenilir psikolog bulmak zordu. Umarım herkes gittiği psikologtan memnun kalır. Hoşçakalın.

Ne kadar sürdü acaba tedavi süreci ve kime gittiginizi ogrenebilir miyim

Murat Sarısoy ismini bende bu şekilde arayarak buldum,okadar tavsiye eden var ki en iyisini bulduğuma inandım.Eşimle son şensım bu terapilerdeki kendisi sağolsun en yapılmayack şekilde eşime yaklaştı ve eşim birdaha kendisine gitmeyi kabul etmedi, kaldı ki bukadar uzman olan birinin danışanına nasıl yaklaşacağını biliyor olması gerekir.Her gelene kişilik testi yaptırıp güzel para kaznıyor,asla terapisi 1 saat sürmüyor ve herzxaman sizden önce çıkıyor.uzak durun derim

Benim dah önce gittiğim ve gerçekten çok memnun kaldığım bir terapist var. İstanbul' da ofisi var fakat ara ara İzmir' e gittiğini de biliyorum, adresi ve numarası aşağıdaki linkte yazılı.

Son düzenleyen: Moderatör:
buraya 2016 şubat ayinda kime gidilmesi degil kime gidilmemesi gerektigini yazdim. bir onceki sayfada var. uzun yillardir iyi bir psikolog/psikiyatrist ariyordum sonunda buldum. yeşim aydın'ı arkadasim önerdi. terapiye baslamadan once muthis mutsuzdum, surekli bir depresyon halindeydim, 3 aydir yesim hanimla terapiy devam ediyorum, her sey tabii ki toz pembe degil ancak hayata bakisim degisti. cozebildigim seyleri cozuyorum, kafami bulandiran, icinden cikilmaz "eski" seylerin uzerinde cok fazla durmuyorum. bu 3 aylik donemde butcemin yetmedigi ve terapiyi ertelemek istedigim oldu ancak kendisi yine de randevuyu ertelemedi. zaman zaman ucretsiz gorusmeleri yapti. instagram hesabindan da gorusup randevu alabilirsiniz. psikolog yeşim aydin yazinca cikiyor

ya dikkatimi çeken bir şey var bir arkadaş dikkatimi çekiyor ismi lazım değil hemen üstümde yazmış, bu forumda bu arkadaş özellikle bir psikoloğu düşman bellemiş verip veriştiriyor hatta o kadar ileri gitmiş ki sanki bu psikologla yılları birlikte geçmiş. hani neredeyse bu psikoloğun eski sevgilisi falan diyecek okuyanlar. ''kime gidip gidilmeyeceğini yazmış'' mış arkadaş biz nereden bilelim senin tavsiye ettiğin psikoloğun kendisi ya da eskiden hasmın olan biri olmadığını. ''ücretsiz görüşmeler yapan psikolog varmış'' da tabii canım bu insanlar hep bedava çalışıyor zaten. valla çalışıyorlar ve de tıkır tıkır paralarını alıyorlar. bırakın bu beleş psikolog arayışlarını. ortalığı bulandırmayın kimsenin kariyerine de gölge düşürmeyin. isteyen istediğine gitsin sen memnun kalmadıysan memnun kalmadım de yaz geç, başkasını kötüleyemezsin. hele hele ''gidilmeyecek'' diyemezsin. kötülediğin kişiler pizzacı değil kardeşim. ha eski sevgilinse başka tabii...

bana kalırsa kardeşim siz siz olun herkesin kolaylıkla üye olduğu isteyene istediğini göklere çıkardığı, isteyenin istediği hakkında her türlü asıllı asılsız şeyi yazdığı forumlara güvenmeyin. tavsiye sitelerinin ise güvenlik taahhütlerini okuyun bakın ne güzel güvenilir tavsiye siteleri var yılladır çalışıyorlar. tc kimlik nosu ile ya da tavsiye yazdırmak isteyene telefonla ulaşarak tavsiye yazıyorlar. mesela doktortakvimi.com mesela tavsiyeediyorum.com unutmayın buranın kadın forumu olması herşeyin doğru anlatıldığı anlamına gelmiyor ve unutmayın ki; psikolog ya da psikiyatrist arayışında olanların ya da eşlerinin zaten ruh sağlığı bozuk olma olasılığı zaten yüksek. bence iyi ya da kötü bu forumda yazılan hiçbir şeye itimat etmeyin. bu tuzaklara düşmeyin. telefon diye bir şey var arayın uzmanla yüz yüze görüşün.

ferhan bıçakçılar iyidir.yerel kanallarda programları oluyordu.kendisini tavsiye ederim

yazmis oldugum mesajda gecirmis oldugum 1 saatlik seanstan bahsettim, yillarimi gecirdigimi, eski sevgilisi falan oldugumu bu yazinin neresinden cikardiniz? psikiyatrist zaten 70 yasinda falandi, hatta basariya, mesleki doyuma ulastigindan boyle kotu bir gorusme gerceklesmis olabilecegini yazdim. usbulunuza dikkat ediniz efendim

ya dikkatimi çeken bir şey var bir arkadaş dikkatimi çekiyor ismi lazım değil hemen üstümde yazmış, bu forumda bu arkadaş özellikle bir psikoloğu düşman bellemiş verip veriştiriyor hatta o kadar ileri gitmiş ki sanki bu psikologla yılları birlikte geçmiş. hani neredeyse bu psikoloğun eski sevgilisi falan diyecek okuyanlar. ''kime gidip gidilmeyeceğini yazmış'' mış arkadaş biz nereden bilelim senin tavsiye ettiğin psikoloğun kendisi ya da eskiden hasmın olan biri olmadığını. ''ücretsiz görüşmeler yapan psikolog varmış'' da tabii canım bu insanlar hep bedava çalışıyor zaten. valla çalışıyorlar ve de tıkır tıkır paralarını alıyorlar. bırakın bu beleş psikolog arayışlarını. ortalığı bulandırmayın kimsenin kariyerine de gölge düşürmeyin. isteyen istediğine gitsin sen memnun kalmadıysan memnun kalmadım de yaz geç, başkasını kötüleyemezsin. hele hele ''gidilmeyecek'' diyemezsin. kötülediğin kişiler pizzacı değil kardeşim. ha eski sevgilinse başka tabii...

emre kapkın içib izmir'in en iyi psikiyatristi demislerdi ancak doktor bey terapi suresince hic sondurmeden yaklasik 1 paket sigara icti ve genelde disariya bakti, sahsimla ilgili hicbir not almadi, tanismadi bile, sandaleyeye oturur oturmaz "anlat bakalim" dedi. hic verimli bir gorusme olmadigi gibi, yonlendirmedi, empatik de davranmadi. gorusmenin sonunda olumlu ya da olumsuz hicbir geri bildirim vermedi. "anlat bakalim"la baslayip, "haftaya devam ederiz 250 lira" ile biten bir görüşme oldu. çok yaşlı oldugundan olabilir ya da mesleki doyuma ulasmis artik. kesinlikle tavsiye etmiyorum. zaman ve para kaybi.

eğer yazmamda moderasyon bakımından bir sakınca olmayacaksa tavsiyeediyorum.com'dan tavsiye edilen psikolog-psikiyatristlere bakabilirsiniz.

içinize sinen biriyle irtibata geçebilirsiniz.

selam kızlar benimde çok memnun kaldığım bir psikolog var izmir balçovada psikolog elif izgi kendimi ifade etmemde çok yardımcı oldu his kasmadım. gitmeden önce çok kaygılıydım .ses tonu bile güven vermeye yetiyor

Ben 5 yıl kadar öne çocuğum için destek almıştım. Görüşlerimi burada paylaşmıştım eski tarihli mesajlarda görebilirsiniz. Geçtiğimiz 2 yılda evliliğimle ilgili oldukça sancılı dönemlerden geçtim. Boşanmayı düşünürken eşim aile terapistine gitmeyi teklif etti. Çocuğumuz için aldığımız hizmetten memnun kalmıştık diye aynı kurumdan aile terapisi almayı düşündük ama başka isimleri de araştırdık. Buradaki forumlarda yazanları da okudum tabii... Kararımız ilk etapta olduğu gibi ilk gittiğimiz kurumda görev yapan Nur Erdil den yana oldu. Bizim için faydalı bir aile terapisti oldu. Terapiler devam ederken her geçen hafta daha iyiye gittiğimizi hissettik ve son birkaç aydır pekçok şeyin yolunda gittiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Eşimin neredeyse tüm beklentilerime cevap verdiğini, veremediklerini ise daha rahat kabullenebildiğimi söyleyebilirim. Eşim beni psikolojik sorunlarım olduğu konusunda suçlardı ama meğer sorun benim psikolojimde değil, evliliğimde biriken sorunlarla doğru başedemeyip, kendimi doğru anlatamayıp biriktirdiğim öfkemdeymiş:) Ben de eşimin beni sevmediğine herşeyi benim önümde tutabildiğine inanıyordum. Eşim benimle iletişime geçmekte, beni dinleyip anlamakta öylesine bir yol katetti ki, Ona tekrar aşık oldum diyebilirim:) Öfkemden eser kalmadı. Yeri geldiğinde kontrollü bir şekilde öğrendiklerimi uygulayarak kızdığım şeyleri söyleyip öfkem büyümeden diyalog kurabildiğime hala inanamıyorum. Umarım burada yazan yazmayan herkes kendisi için iyi bir danışmanlık alabilir ve umudunun bittiğini sandığı anda tekrar hayatlarına mutlu bir şekilde devam edebilirler.

Back