İzmir'de 'Müstehcen' Bulunan ve Bir Süredir Protesto Edilen 'Müzisyen' Heykeli Parçalandı

Gereksiz yorumunu da al git...

Bu heykeli yaparkenki düşünceniz neydi?

2012'de "Akdeniz" teması ile İzmir Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldım. İzmir'i yeniliklere açık ve modern bir şehir olarak hatırlıyorum, İzmir'de çok mutlu hissetmiştim.
Projem "Müzik" ve müziğin kentleri birleştirme kapasitesi üzerineydi. Bana göre Akdeniz'deki tüm kentler ve şehirlerde yaşayanlar olarak bizlerin birçok ortak noktası var ve müzik de bunlardan biri. Heykel, Türk bir çalgı olan "zurna"yı temsil ediyor, sanırım ismi buydu, kimseye saygısızlık etmek istemem.

Heykelin müstehcen olarak algılanabileceği aklınıza gelmiş miydi?

Heykel çıplaklığı ile hiç kimseyi rahatsız edemez; çünkü kasıtlı bir cinsellik yok heykelde. Hiçbir zaman kimseyi gücendirecek yapıtlara imza atmadım. Bir kentin ahlakının, özgürlüğü ile oldukça alakalı olduğunu düşünüyorum. Bir kimse düşmanının sanat olduğunu düşünüyorsa bunun sebebi sanatın çatısının altında her zaman bireysel düşüncenin yatmasıdır. Sanat bizi zenginleştirir, düşünmeye iter ve bu da yöneticilerin, kendi kriterlerini dayatanların hoşuna gitmez. İşte bu yüzden sanat bu kimseler tarafından hoş karşılanmaz. Ne zaman bir sanat eseri saldırıya uğrasa o zaman insanlık, tüm dünya özgürlüğünden bir parça kaybeder.
Heykelin çıplaklığı temelsiz bir bahane. Heykele bir göz atmakla bile cinselliğin sadece üstü kapalı olarak verildiği görülebilir. Cinsel organ belirsiz bir şekilde betimlenmiştir, detay yoktur. Benim bu olaydan çıkardığım anlam, bunun yalnızca totaliter politikaların toplum üzerinde güç sahibi olmak için bizi alışmaya zorladıkları davranışlardan biri olduğu.
Şimdiye dek heykellerimden hiçbirine bu şekilde saldırı yapılmamıştı. İzmir'deki heykelin benzerleri Fransa'da, Danimarka'da, Meksika'da, Hırvatistan'da, Kanada'da, Rusya'da ve tabii ki İspanya'da mevcut. Ve benim kültürümde hiçbir zaman yanlış bir anlama çekilmedi.

http://www.haberekspres.com.tr/izmi...ti-olsun-diye-onarmak-istemiyorum-h90162.html

Sadece bu cümleler bile içinde bulunduğumuz durumu özetliyor.

Heykelle namus kurtulmasını gibi bir heykelin yıkılması ile kaybetmesine merak etme :)

Ucube resmen.
Namusu yada tacizi yada modernliği, muhafazakarlığı bir heykele bağlamak yanlış olur.

Ne demek istediğinizi anlamadım, benim anlatmak istediğimi de siz anlamadınız sanırım. Benim yanlış bulduğum şey heykelin yıkılması, saçma yani.. Yıkınca noldu?

Ne demek istediğinizi anlamadım, benim anlatmak istediğimi de siz anlamadınız sanırım. Benim yanlış bulduğum şey heykelin yıkılması, saçma yani.. Yıkınca noldu?
Haklısın aslinda ama....
Evet sacma olabilir ama nedense icimden iyi yapmis demek gecti.
Tabiki onu yikmakla hic birsey gecmedi ellerinede bu izmirinde yaptigi bitlrtane guzel birsey yokki be kardesim. Onun yerine guzel bir heykel yaptırabilirdi.
Her isi sacma. Ucube dikmekten baska birsey yapmiyorm

Sana sonuna kadar katılıyorum, ahlaksızlık bu heykeller, olmamalı asla ortalıkta bunlar. Allah Allah yaaaa, çocuklara tecavüz eden adamları protesto etmek, ortalığı yakıp yıkmak, delirmek, çıldırmak, o çocukları kendi evladımız yerine koymak, bu pisliklere, adilere dur demek yerine heykellerle uğraşmak bence de bir müslümanın yapması gereken en önemli şeydir.

Çünkü müslümanlığı, ahlakı bu heykeller bitirir, çocuk tecavüzcüsü, istismarcısı sadece o bölgede bir defaya mahsus 20 çocuğa tecavüz etmiştir ama bu heykeli gören binlerce masum vatandaşın o anda abdesti bozulur ki Alimallah bu ne demektir??? Çoluklu çocuklu çarpılacaz resmen, kaldırın şu ucubeleri kaldırrıııııınnn...

Bu çok dindar kesimi bu konularda şahlanmış görüp, imam tacizi, çocuk tecavüzünde susarken görünce ki Türkiye geneli bu şekil, taciz, tecavüze, 6 yaşında çocukla evlenilir demecine susunca, gözlerim dolu dolu oluyor. Evet diyorum evet, ahlakımızı düşünen milyonlar var çok şükür...

Bence de ucube, toplumumuz o kadar ahlaklı, tertemiz, ak pak, erkekleri kadınlara yan gözle bakmaz, kadınları iffetli falan ya ne bileyim böyle mükemmel bir toplum bu tür heykelleri hak etmiyor.

Zaten o kadar ahlaklıyız, pedofilili manyaklar yok, tacizcisi, tecavüzcüsü kol gezmiyor falan, arada bu tür ahlaksız heykeller görünce haklı olarak nevrimiz dönüyor. Yani ahlak zabıtaları piyasaya çıkıyor.

La bu adamlar mesela yolda bir kadın tecavüze uğrasa dönüp bakmaz ama konu heykel olunca namus sevdalısı oluyor ya ona şaşıyorum. Bak git o meydana, bu adamlar varken şurada bir adam beni taciz etti de, adamlar inanmaz hatta sana yollu muamelesi yapar. O derece duyarlıyız.

Bırakalım bu işleri Allah aşkına, kaçıncı yüzyılda nelerle bozmuşuz, beğenmediysen dönüp bakmazsın. Rezalet resmen ya, bir heykelden duyarlılık kasıp, taş parçasını tahrik unsuru görmek ve yıkmak. Gündemimizde o kadar ahlaksızlık varken bu heykeli yıkıp ahlaklı olduğunu sananlar cidden acınasıdır.. Aklıma Adana'da mı ne rakı festivalini ahlaksızlık diye basan adamın, elinde rakı şişesiyle face'de resminin yer alması geldi

Gerçek müslüman ya da normal bir vatandaş o heykeli yıkmayı bırak, dönüp bakıp da aklına kötü şey bile getirmez. Aklı orada olanların işi bu başka bir şey değil.....

Iyide ben namussuzluk vs. Demedimki ucube cirkin birsey dedim.

Ayrica neden her bir konu tecavuze baglaniyorki. O tecavuzculerin ALLAH belasini versin.
O baska olay bu baska olay.
Kim tasvip edebilirki o tecavuz olayini?
Cikipta bir kisi diyebilirmi ki basir birseydi bu diye.
Her birdeyi baska olaylara bagliyorsunuz.ozaman tecavuzculer aklandi mi sanki diyerek diksinler bu tarz heykelleri ulkenin her bir kosesine?

Birde illa herseyi neden o yere bagliyorsunuz ki? O heykele karsi cikanlar ben bundan tahrikmi oluyorum diyor? Yada beynim hemen seye mi gidiyot diyor?
Herseye bir kılıf. .. insanlar o heykele karsi diye aklillari beyinleri seyinde diye yargilanmasida, beyni orasinda olanlardan hic bir farki yok. Ozaman oyle dusunenleride beyinleri hep orada cunku nezaman boyle bir olay olsa bak erkeklerin alkli hemen orada diyir. Demekki bunu diyen insanlarinda akli orada ki heme aklina o ihtimal geliyor.
ALLAH askina gormekten hoslanacaginiz bir heykel mi bu?
Bir tane kadinda dedi gormek hos degil. Çocuğum soruyor ne cevap verecegimi sasiriyorum diye vs. Vs...
Birseyinngoze hos gelmemesi illa insanlarin o seyi düşündüğü anlamina gelmez.
Kimse bunu yiktim ben iyi muslumanim vs demedi.
Her firsatta islama muslumanliga yada muhafazarkliga saldiriya gecmeye haxir insanlar.

heykeli beğenmeyebilirsiniz bu normal birşeydir kimse kimseyi eleştiremez bu konuda lakin parçalamak kırmak dökmek şiddettir yapan ceza almalı bu şiddeti savunanlar eleştirilmeli bana kalırsa

O tecavüzler ve tacizler neden oluyor biliyor musun? İşte halkımız namusu bu tür şeyler sandığı için. Bu heykeli yıkmak= ahlaklılık, dindarlılık sanıldığı için. İşte bu heykeli yıkanlar çocuk istismarını normalleştirdiği için, ben ve bir çok kişi bunu ona bağlıyoruz. Konya'da çocuklar istismara uğrarken ve bakan açıklama yaparken buna alkış tutanlardır bu heykeli yıkanlar. Ucubeymiş falan geçelim, bunu yıkan adamlar zaten ucube diye yıktı. Hani siz inanırsınız buna bilemem ama ben inanmıyorum.

Ve biz müslüman ülkeler namusu farklı noktalar da aramaya çalıştıkça daha beter batacağız, daha çok tecavüzcü, tacizci olacak ülkede. Çünkü biz de taciz ve tecavüzcü değil, tecavüze uğrayan suçludur. Bu heykeli yapan adam bile Konya'da çocuğa tecavüz eden adamdan daha pis ve günahkardır benim yurdum insanının gözünde. İzmir belediye başkanı ve tüm İzmir zaten zinakar canııım. Ama İmam Hatip'te kızlara sarkıntılık eden dürzüye susar bu adamlar.

Sanattan tahrik olunabilir mesajı bence zavallılıktır yaa. Bunlarla uğraşmak, bunları duymak dahi istemiyorum artık. Böyle fason gündemler de heykeli yıkınca ahlaklı olduğunu sanan adamların bol olduğu bir ülkeden bi cacık olmaz. Bu kasıntı herifler bir kerede Allah rızası için bir mağdur için ayaklanırken görelim ya bir kere....

Allah aşkına adamlar müstehcen diye yıkmış. Adamlar bu heykel müstehcen kaldırın demişler. Nesine bağlayalım? Ben o heykele bakınca alt tarafını görmem bile umrummmm olmaz, kim oraya bakıp bu heykel müstehcen der? Demek kş adamların odaklandığı nokta orası ve bunu dert etmişler.

Ayrıca demek ki siz de o heykeli orada görünce çıkıp ya Alaaah diyip heykeli yıkacaksınız demek ki? Çünkü size göre bu heykeli yıkan adam normal, eee buyrun siz de hanım arkadaşlarınız toplayıp gidin bir müstehcen heykel yıkın. Şu ülkeden bir pis heykel daha yok olur sayenizde, çünkü gerçekten ahlakımız bozulacak yoksa...

İyi yapmış demek geçtiyse içinizden bu davranışı onaylıyorsunuz demektir. Yazık gerçekten, üzücü...

Izmir zinakar olsa izmirde yikilmazdi ozaman...
Neyse dusuncelerinize saygi duyuyorum ama katilmiyorum

eline sağlık yapanın. şu sanatsa artık nelere kaldık.. kaldı ki zaten dinimizde yasak heykeldir puttur vs. başka sanat mı kalmadı sanki

He ya izmirin bir tane güzel şeyi yok. Belediyesi de hiç çalışmıyor. Geçenlerde sırf ağaçlar kesilmesin diye tramvay yolunu bile değiştirdiler halkın isteği üzerine. Ne biçim belediye bu ben de anlamıyorum. Halkın isteği ile hareket edilir mi? Ağaç dediğin ordan oraya taşınır, ölürse ölsün ne olacak alt tarafı ağaç. Onları kesip avm yapmak lazım üstlerine.

İzmir böyle işte, belediyesi ahlaksız, halkı ahlaksız. Heykeller falan ne biçim işler hiç aklım almıyor. Zaten adı üstünde gavur izmir. Hazır arada sadece bir deniz varken yunanistana iteleyelim bence biz izmiri. Türkiyeye hele yeni türkiyeye hiç yakışmıyor.

:) neyse...
Kusura bakmayin tartismalara girmeyecegim.
Herkesin dusuncesi kendisine. Size saygi duyuyorum. Ayni dusuncede olmadigim icin tartismayacagim. Tartismaya gerek yok. Hayirli gunler.

Hadi ordan gavur İzmir'li. Siz gavur memleketisiniz, hiç güzel bişiyiniz yok, o heykeller yerine ağaçlar kesilip AVM yapılabilirdi, bu mesela daha önemli. O AVM'ler ucube mi değil, ormanı kesip AVM yapanların elleri dert görmesin. Ama bu heykeli yapan adamın yatacak yeri yok, pis gavur işte, taaa nerden gelmiş, ne biçim p.pili heykel yapmış müslüman ülke de. Amaç belliiii, müslüman vatandaşımı zıvanadan çıkarmak, abdestini bozmak. Keşke yıkılmasaydı da bi koşu İzmir'e gelip tükürseydim o heykele, ya da ne bileyim şeytan taşlar gibi taşlardım. Ya da olmadı don dikerdim sevabına. Ama yeniden dikilecekmiş, diksinler hele ne yapacağımı biliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…