İzmir'de 'Müstehcen' Bulunan ve Bir Süredir Protesto Edilen 'Müzisyen' Heykeli Parçalandı

Wynonna

Eskiden mazikeen di:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
9.397
15.713
İzmir’de metro istasyonunda yer alan, geçtiğimiz günlerde de AKP'li gençlerce müstehcen bulunarak protesto edilen heykel saldırıya uğradı. Eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı.

İzmir Metro AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, “İzmir Metro’nun İzmirspor istasyonunda dört yıldır yer alan ve bir süredir bir siyasi partinin Karabağlar İlçe Teşkilatı'na mensup kişilerin provakatif eylemlerine maruz kalan ‘Müzisyen’ adlı mitolojik ahşap heykel, saldırıya uğradı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya göre S.K. Perşembe günü saat 16.50 sıralarında İzmirspor istasyonuna yolcu gibi giriş yapıp, heykelin yanına yanaştı ve kaideyi devirdikten sonra heykeli parçaladı. Güvenlik görevlileri ve istasyon yetkilileri tarafından yakalanan S.K. polis ekiplerine teslim edildi. Saldırgan hakkında şikâyette bulunuldu.

Hasar gören eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı. İzmirMetro AŞ, sosyal medya hesaplarından heykele saldırı anlarını ve heykelin saldırıdan sonraki hâlinin fotoğraflarını yayınladı.

http ://o nedio.com/haber/izmir-de-mustehcen-bulunan-ve-bir-suredir-protesto-edilen-muzisyen-heykeli-parcalandi-712946

Valla eline sağlık yapanın...inşallah ceza almaz...
Sanatmış ne sanatı be ucube bu resmen...
Millet kafayı yemiş..herşeyi uçlarda yaşamak moda olmuş..ortası yok...
Heykel var heykel var...bu ne? Yaratık gibi saçma sapan bişey...kim buna bakıpta "vay be sanatçı burda ne anlatmak istemiş"diye metroya bakar gibi dakikalarca bakar???
Herhalde ahmaklar!

Ben severim farkli resimleri heykelleri bu heykeli gorsem dikkatimi cekerdi ama bel asagsi degil:) digerleri gibi:) heykel dikkatimi cekerdi asil sorun herseyde cinsellik aramak degilmi heykellerin ciplakligiyla ugrasmak fazlaca bos

Ben severim farkli resimleri heykelleri bu heykeli gorsem dikkatimi cekerdi ama bel asagsi degil:) digerleri gibi:) heykel dikkatimi cekerdi asil sorun herseyde cinsellik aramak degilmi heykellerin ciplakligiyla ugrasmak fazlaca bos
Ben çıplak olduğu için ucube demedim ki
Güzele bakmak sevaptır misali hoş bi heykel koysalarmış bari...hadi pipisini ört,yine de ucube...içi daralır insanın...
Aslında bu tür heykelleri yapan kişi de ne olduğunu çözemiyor...yapmayı beceremeyen sanat eserim deyip çıkıyor işin içinden...

Sanat gurusu apranxx konuştu...

Ya Allah aşkına sep o kadar hukukumuz var,bi de hele ne gördün şu ucubede sanatsal?
Açıklasana :) belki sanat görüşüm genişler sevaba girersin

Sanatın hiç bir türüne ucube olarak bakmıyorum ben. Sanatçının emeği var hiç bişey olmasa, ona saygı duymak lazım en başta. Ve sanat beğenilmek için yapılmaz.

Etnik bir müzik aleti çalan yaşlı bir adamdan başka bişey görmüyorum ben. Sen ne görüyorsun da ucube olarak nitelendiriyorsun merak ve hayret içindeyim.

Ahahaha dimi kiz ama goz var nizam var ama bence yasal olarak rahatsizliklarini belirtip imza falan toplayip kaldirilsaydi.Izmire giderim yillardir cokta severim ama bu basinda yansitilan izmir o degil

Niye bu müziksever amca çıplak mesela?sanatçı ne anlatmak istemiş mesela? Ayrıca buruş kırış oturmuş,yiğidin malı misali :)
Tek kolu kesik...valla saçma sapan bi heykel...
Şimdi kinetik kumlarla ben de yapıyorum nacizane bişeyler...çoğu ucube oluyor beceremiyorum daha :) şimdi sana göndersem kapının önüne koyar mısın sanatçıya saygı diye? Sanatçı olmak için nereye başvurmam gerek onu da bilmiyorum ama...sanatçı odası gibi bişeyleri var mı?
Şimdi diyeceksin ki kapımın önü ne alaka? Mecbur muyum? Tabi ki de değilsin...ben de değilim hergün geçtiğim yerde bu saçmalığı görmeye...

Yapan kisi yabanci ve eserlerine goz gezdirdim hicde beceriksiz degil:) siz begenmediniz ben begendim herkes her eseri begencek diye birsey yok ama sirf ona hitap etmiyor veya anlamiyor diye kirip dokme hakkida yok bu tamamen cahillik

Yo getirip koyabilirsin, sen sanat için yapıyorsan sanatçısındır ve ben senin sanatına saygı duyarım her türlü.
Geçen sene mini mini çocuklarla sitenin otoparkına ağaç dallarından heykel yaptık, korkuluk gibi oldu ama kimse dokunmadı ona. Kışın rüzgar yağmur bozuldu gitti. Sözleştik havalar düzelince tekrar yapacağız. O da sanattı benim için. Kapımın önünde olmasa da camımı her açtığımda, arabama her bindiğimde görüyordum. Ucube değildi. Bu da değil, hiç bir heykel ucube değil. Ucube olarak nitelendirmek senin problemin.

yazık ya, en nihayetinde bir emek var orada, yapanın, oraya getirenin, yerleştirenin, temizleyenin, ne demek kırıp dökmek...
hani toplumun rahatsız olduğu bir eserse cidden şikayet edilir, eser taşınır, ama bu şekilde gerçekten üzücü.
kişi kendi emeği işin içinde olunca tırnağına zarar gelsin istemez, ama başkasının emeği ile dalga geçer.
hoş mu bu şimdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…