İzmir'de Göğüs Küçültme Ameliyatı-lütfen okuyun

mbural

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2010
13
0
36
İzmir
herkese merhaba,

ben, aranıza yeni katıldım hanımlar ve yaşadığım deneyimi ihtiyacı olan herkes ile paylaşmak için bu siteye üye oldum.
yaklaşık 9 gün önce göğüs küçültme ameliyatı oldum.inanmayacaksınız ama,çok başırılı ve çok keyifli bir süreçti.şimdi çok ama çok iyiyim.

Ameliyat öncesi internetten yaptığım araştırmanın da desteği ile Ege Üniversitesinde Prof .Dr.Cüneyt Özek'ten randevu alarak ilk görüşmemi gerçekleştirdim... ve bu görüşme sonucunda başka hiçbir doktora muayene olmadan
Cüneyt beyin doğru doktor olduğuna karar verdim ve ameliyat öncesi hazırlıklara ve işlemlere başladım.

Cüneyt bey, kişiliği ile hastasının çok rahat olmasını,tecrübesi sayesinde de ameliyat sonrasında çok az sıkıntı yaşamınızı sağlıyor.

Benim ameliyat sonrasında hiç ama hiç ağrım olmadı,9 gündür evde dinleniyorum, pazartesi günü işe başlayacağım ve günlük yaşantıma geri döneceğim

Bunu son 9 gündür her gün söylüyorum ve birkez daha burada da dile getirmek istiyorum...Prof.Dr.Cüneyt Özek, sihirli elleriniz, güler yüzünüz ve samimiyetiniz için sonsuz teşekkürler, yeni hayatıma bomba gibi başlayacağım (sayenizde) alkisalkisalkis

Bu konuda sormak istediğiniz herşeyi benimle paylaşabilirsiniz hanımlar, yaşadığım deneyim sayesinde size seve seve yardımcı olurum.Ben şuan çok rahat,çok mutluyum ve "keşke çok daha önce bu ameliyatı olsaydım" diye kendime kızıyorum.
Eğer ki sizin de bu konuda sıkıtılarınız var ise lütfen vakit kaybetmeden bir an önce ameliyat olun ve hayatınızı değiştirin.

Görüşmek üzere, Sevgilerimle hihoyyyt

bende ızmırde dusunuyorum artık..bu yazın ıcınde ayrıca eskkur ederım...amelıyat surecını anlatırsan vede fıyat nedır?benım en cok merak ettığım seylerden bırı sonda takılıyormu mesala?

bıde olcun neydı ne oldu?yanı ıstedımız kadar kucultme ımkanımız varmı?bunu drmu bızmı karar verıyoruz nasıl oluyor?

merhaba ilkem,
sırayla sorularına cevap vermeye çalışacağım.
ameliyat günü ve saati, bir süre birşey yemeden hastaneye gidiyorsunuz
kendiniz yürüyerek ameliyathane kadar giriyorsunuz :) ameliyat süresi sanırım ortalama 3-4 saat gibi ki
bu durum kişiye ve duruma göre değişkenlik gösteriyor.
genel anestezi uygulanmaktadır. siz uyandığınızda yeni bir kişi olmuş oluyorsunuz.
ameliyat sonrasında göğüsten sırtınıza da içine alarak sargılama yapıyorlar.
her iki göğüsün altına küçük direnler yerleştiriyorlar ama siz bunları hiç hissetmiyorsunuz
o sargı birkaç gün sonra yenileniyor, direnleriniz alınıyor ve ameliyat gününden sonra 1 hafta içerisinde sargılar açılıyor sporcu sütyeni giymeye başlıyorsunuz.
ben 40 gün boyunca bu çamaşırı sürekli giyeceğim hiç çıkarmadan.
fiyatı sanırım kişiye ve göğüs durumuna göre değişiyor, 4.500 - 5.000 civarında olduğunu biliyorum ama dediğim gibi bunu muayeneden sonra doktor ile konuşmak çok daha doğru.
benim durumum gerçekten sıkıntılı olduğu ve sağlığımı da olumsuz etkliledeği için heyet raporu çıkardım ve ssk'dan da destek aldım :)
benim göğüs ölçüm 85 - D idi. şimdi ise 85 - B... iki beden küçüldü göğüs cabım
göğüs bedenine benim doktorum kendi karar veriyor ve kişinin bedenine göre orantılı bir ölçü belirliyor.
ama tabii ki siz de fikrinizi beyan ederek daha ayrıntılı konuşabilirsiniz.
sanırım bütün sorularını yanıtladım. izmir de ve cüneyt beyde karar kılarsanız eğer size telefonunu da verebilirim.

umarım en kısa sürede herşey istediğin gibi olur:) sakın geciktirme, bir gün bile çok değerli bence :)
iyi şanslar, lütfen gelişme oldukça bana yaz olur mu ?

görüşmek üzere :)

canım ben kasım ayında dusunuyorum amelıyatı bebeğim 4 aylık emzırme ıslemım bıttı ama ustunden enaz 3 ay gecmesı gerekıyor.benım benım 95 c umarım 80 bedenlerde olurum..cunku hıc ıstemıyorum artık goğus okadar sıklıdım kı senınde bıldığın sorunlardan..netten adres ve telını buldum..aklıma takılan bısey olursa sana ulasırım canım..cok saoll..

Öncelikle gecmis olsun ve güle güle kullan

Benim de 75 e ve b olmasini istiyorum. Umarim olur, doktor henuz görmedi yazistik da genelde c olsun diyorlar, izler cok belli olurmus.
ben de kuculunce, tamamen kücülsün istiyorum.
siz sasil karar verdiniz buna?
bir de ayriyetten diklestirme islemi yapildi mi, dik mi su an göguslerin canim?

merhaba dilek,

teşekkür ederim iyi dileklerin için:)
kendimi bildim bileli göğüs bedenim büyüktü benim, hayatımı nasıl olumsuz etkilediğini ve kısıtladığını zaten anlatmama gerek yok, sizler de bunu çok iyi biliyorsunuz.
bu ameliyat yıllardır düşündüğüm ve istediğim bir ameliyattı, ama yaklaşık 1-2 ay önce birden karar verdim ve araştırmaya başladım, ve herşey iplik söküğü gibi geldi. çok da iyi etmişim, diyorum ya keşke önceden yaptırsaymışım.görüntü dışında sağlığıma da olumsuz etkileri vardı bunu hastaneye gidince çekilen filmlerden de daha iyi anladım. kamburlaşma başlamış, omurga kemiklerimde daralma olmuş yükten dolayı, ve boyun kemiğimde sivrileşme....sütyen askısından omuzlarımda da çukurlanma vardır.omuzum düz değil benim şuan askı yeri içeri çökmüş durumda...umarım zamanla düzelir.neyse,
bunları görünce tabi hiç durmadan hızlıca hareket ettim ve şimdi çok şükür allahıma gayet iyiyim ve daha da iyi olacağım:) allahım isteyen herkese nasip etsin.
bu arada ameliyat sırasında göğüslerimden tam 2 kilo aldılar... düşünsene 2 kilo
benim göğüslerim şuan dik duruyor bunun için ayrı işlem yapılmadı diye biliyorum, zaten fazlalığı alınca herşey normale dönüyor ve dikleşiyor.
senin şuan ki çamaşır bedenin nedir peki?
sen hangi şehirde yaşıyorsun ve hangi doktor ile görüşüyorsun?
kaç yaşındasın?
görüşmek üzere, iyi şanslar :)

mbural ne kadar cesaret verdin bana. Benimde gogus kucultturme ameliyatim temmuz 22. cok heyecanliyim.Aslinda en buyuk korkum ameliyattan 10 gun sonra ise donecek olmam. Sen zorlanmamissin ne guzel. Ya calisamazsam diye cok korkuyorum. Doktorumun dedigine gore her iki gogusten 1800 gr cikacak. Yazilarinda kendimi gordum benim de omuzlarim deforme olmus sekilde.

merhaba petal,
yazdıkların beni çok sevindirdi :) teşekkür ederim...
masa başında çalışıyorsan işe geri dönme konusunda tedirginlik yaşama, ancak dikkat etmen gereken şeyler, ağır kaldırma, yüksek bir yere uzanma, kolunu tam olarak yukarı kaldırma.... vs
doktorun muhakkak anlatacaktır.herşey ne kadar yolunda giderse gitsin hareketlerine dikkat etmen lazım.bazı insanların ameliyat sürecini duydum o kadar şaşırdım ki 1 ay 2 ay kollarını hiç kaldırmamışlar bir bardak almamışlar ellerine...
ben ameliyat öncesi hep kendimi pozitif yönde adapte ettim. bunda tabi doktorun da etkisi çok :) çok ağrım olmayacak, hemen ayaklanacağım, iyi olacağım gibi ki gerçekten öyle oldu. şimdi her hafta kontrole gidiyorum.biraz daha sabredersem herşey eskisinden çok daha güzel normale dönecektir.
bu arada fransada yaşıyorsun sanırım, orada havalar nasıl bilmiyorum ama burası sıcak... ve doktorumun söylediği şey dikişlerimin bir an önce iyileşmesi için terlememem gerektiği... o nedenle dikkat et lütfen sen de
sana iyi şasnlar diliyorum, olumlu düşün, nasıl güzel olacağını hayal et, bak herşey çok güzel olacak
sık sık yaz olur mu, özellikle de ameliyat sonrası.. çok merak ederim.

sevgilerimle, görüşmek üzere

sevgili mburalcigim

sagol cevabin icin

ölcüm 75 E
yasim 35 sence B yaparlar mi, ay cok heyecanliyim
eylül gibi düsünüyorum olmayi bakalim
ne kadar hafifledigini cok iyi tahmin edebiliyorum inan.
ben bide gögüslerim büyük oldugu icin emzirmede de cok sorun yasamistim, kabus gibiydi.
o zamanlar da ölcüm G faladi, nasil utaniyordum neyse bitti gitti, simdi spora gidiyorum, su göbegimi halletmek istiyorum ameliyata kadar, sonrasinda gögüselr kücülsün, ama B yaparlar mi, cok askinim :))

canim yine ne guzel anlatmissin ben ameliyat sonrasi icin cok endiseliyim cunku isyerindekilere bu ameliyattan bahsetmedim :1no2: ve saklamak istiyorum.
Ofiste bilgisayar basinda calisiyorum. Dilerim eline 2 ay bardak alamayanlar gibi olmam :bbo:
Bana doktorun sekreteri dedi ki ameliyattan sonra ki iki hafta iki gunde bir pansuman icin hemsire gelecekmis eve ve en son gun sudyen takilacakmis. Ilk 10 gun evdeyim ama sonrasinda ise nasil sudyensiz gidecegim bilmiyorum.... Dilerim hava sicak olmaz...

Yazilarin bana cesaret veriyor ve positif dusunuyorum bu agirliklardan kurtulacagim icin cok sevincliyim.

:dance:

peki simdi kendini nasil hissediyorsun ?

günaydın petal :)

iş yerinde en azından yakın arkadaşlarınla paylaşman sonrasında sana destek olmalarını sağlar. benim ameliyatımı herkes bilmedi tabi, iş yerinde bazı arkadaşlarım biliyor bazıları bilmiyordu. bilen arkadaşlarım hareket kısıtım olduğu için bana desetk oluyorlar.mesela laptoop'u taşımıyorum onlar yardım ediyor, ağır klasörü elime alamıyorum onlardan istiyorum vs bunun gibi şeyler... bunları yapamıyorum değil, yapıyorum ama ağrım oluyor ve dikişlerimi zorlamış oluyorum bu nedenle sakıncalı...
bence işyerinden 10 günden daha fazla izin almalısın veya başka bir konuda (özel bir ameliyat diyebilirsin) ameliyat olacağım 15 gün raporluyum falan olmaz mı?
bu arada benim ameliyat olduğumu bilmeyen arkadaşlarım beni yıllık izinde zanettiler ve döndüğümde ne kadar zayıflamışsın ne yaptın böle de zayıfladın dediler, bu oeprasyonu bilmeseler de sende kesinlikle bir değişiklik olduğunu farkedecekler....
ben 8 haziranda ameliyat oldum, komple sargı ile sırtımı da içine alarak sarmışlardı, bir gece hastn yattım ve eve o sargılar ile gittim.2 gün sonra sargımın değişmesi ve pansuman yapılması için bir daha gittim...3 gün sonra da sargıları çıkardılar sporcu sütyeni giydirdiler bana. yani özetle, ameliyattan bir hafta sonra çamaşır giydim... ve doktorum dedi ki bu çamaşırı iki ay boyunca hiç çıkarmadan giyeceksin, sanırım şekil alması için...
oradaki süreç farklı olabilir, ama sen sütyensiz işe gidemezsin, ya sargılı olursun ya sütyenli.. bu konuda doktorunla konuş muhakkak sıkıntı yaşama sonra.. iş durumunu da anlat ona ki sana ona göre çözümler bulsun.

evet şimdi ben kendimi nasıl hissediyorum zevkle yazıyorum....
*başka biriyim sanki
*daha önce giydiğim kıyafetlerimi şimdi giyiyorum ve üstümde yeni gibi duruyor.
*sürekli aynaya bakıyorum
*çocuklar gibiyim, kendimi özgür ve çok hafif hissediyorum
*omuzlarım ağrımıyor
*dikişlerim de iyileşsin bugüne kadar yapamadığım bir çok şeyi yapmayı planlıyorum...allah sağlık verirse
*giydiğim her kıyafet için resim çekiyorum.
*yolda yürürken gördüğüm büyük göğüslü insanları durdurmak hadi siz de gidin ameliyat olun demek istiyorum çünkü kendi içlerinde yaşadıkları sıkıntıyı biliyorum :kedi:
*şimdi midem çıktı ortaya daha önce hiç bu kadar büyük olduğunun farkında değildim
*yediklerimi dikkat ederek biraz da yürüyüş yaparsam çok daha güzel olacağım:)
*boyum uzamış gibi, yüzüm küçülmüş gibi, 18'lik kız gibi oldun diyorlar.
*yani anlayacağın önümüzde duran o ağırlık nasıl da farklı gösteriyormuş bizi (32 yaşındayım bu arada)
*yürüyüşüm bile değişti, kendime güvenli ve dik durarak yürüyorum, ve çekinmiyorum bir şeyden artık, çok rahat hareket ediyorum :)

evet daha ne öğrenmek istersin, tüm detayları yazdım neredeyse... ben buradayım unutma ve zevkle destek olurum sana... kendine iyi bak. bu halinin son günleri olduğunu düşün tadını çıkar....

görüşmek üzere, sevgilerimle kaydirigubbakcemile5

Gunaydin Mbural
Cok amaaaa cok tesekkurler yani butun sormak istedigim aklima gelen gelmeyen detaylari yazmissin opuyorumnanaktan
Ben bu ameliyati cok uzun zamandan beri erteliyordum asli bu ameliyat tarihimi cok iyi bir zamana getirmedim ama eger simdi olmazsa hic olmayacak diye dusunuyorum.
Benim bu yaz 3 hafta izinim var. Ilk 10 gununu Turkiye'de gecirecegim (iptal edemiyorum) Geri dondugumun ertesi gunu hastaneye yatip ameliyat olacagim. Simdi is yerinde 1 arkadasim biliyor sadece.
Bu ameliyat icin 3 haftalik izin veriyorlar ama bu izni almam mumkun degil cunku agustosta yapilan organizasyona gore is yerinde olmam sart. bilmiyorumkismile
Agustosta burasi cok sakin oluyor ama yine de endiseliyim. Yillardan beri kiyafet bulmakta zorluk cektim, yaz gelsin hic istemiyorum yani. Bu arada yaslarimiz ayni ) BIrde ben cok ince yapiliyim yani gogus cevrem 70 amaaaaaaaa Mark&Spencer olculerine gore G takiyorum yani vucuduma gore acayip buyuk goguslerim :çok üzgünüm: Artik yeter diyorum ve bir gun bile gecirmek istemiyorum bu sekilde artik....
3.5 yasinda bir kizim var birazda o yuzden endiseliniyorum ama belki ilk bir ay zor gececek sonra senin gibi "dilerim" kendimi cok iyi hissedecegim

tekrar tesekkurler, samimi yazilarin icin

Günaydın yeni üyeyim siteye, kendimi bildim bileli kiloluyum, ama şu son dönemde 20 kg kadar verdim daha da vereceğim rabbim kısmet ederse, ama göğüslerim sarktı, ve çok kötü bir görünüm aldı, zaten kilodan dolayı çok büyükler, istanbulda yaşıyorum, çok sevdiğim bir erkek arkadaşım var ocakta evlenmeyi planlıyorum allahım izin verirse ama kilo vermeden ve göğüslerimi düzeltmeden nasıl evleneceğim onu bilemiyorum, bende çalışıyorum, dinlenme ve rapor dönemi ne kadar, fiyat 5000 civarı demişsin , o problem değilde, ameliyat ve narkoz korkum var ayılamayacakmışım gibi geliyor, ve göğüslerimin görüntüsü artık o kadar çirkin geliyorki bana, dimdik ve küçük olabileceğini hayal bile edemiyorum :sinifsinif: konu sahibi arkadaşımın yardımına ihtiyacım var :1no2:

günaydın goksenin,
öncelikle şunu söylemek istiyorum, senin hayal bile edemeyeceğini doktorların sihirli elleri başarıyor ve sen aynanın karşısından ayrılamıyorsun. eğer maddi açıdan da sıkıntın yok ise sakın bekleme, bir gün bile çok değerli, yeni görünümünle özgürce ve dik yürümek varken bu sıkıntıları yaşama lütfen.
benim yazdığım bütün yazıları oku, istemediğin düşünmediğin kadar çok ayrıntılı herşeyi anlattım ben.
ameliyat ve narkoz korkunu da düşünmeden lütfen hızlıca hareket ederek ne gerekiyorsa yap.gelinlik giyerken nasıl güzel olacağını hayal et, emin ol bu süreçte yaşayacağın bütün sıkıntılara değer, çünkü hayatın değişecek :)
sen, hiçbir şey hissetmiyorsun, mışıl mışıl uyurken hayatın değişiyor ve uyandığında kuş gibi hafiflemiş yeni biri olarak uyanıyorsun:)
lütfen bütün yazdıklarımı oku sonra aklına gelen birşey olursa muhakkak yaz bana, elimden geldiğince destek olmak isterim.
kendine dikkat et ve sakın zaman kaybetme, hiç bir şey senin düşündüğün kadar zor değilkaydirigubbakcemile5
sevgilerimle, görüşmek üzere:)

coooook güzel, gözlerim doldu....
cok cok sevindim inan...
haydi darisi isteyenlerin basina...

merhabalar arkadaşlar aynı dertden bende çok muzdaribim deneyimlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim öncelikle.Ben kendimi bildim bileli bu sıkıntım var 50 kiloda iken bile gögüslerim vücuduma göre büyükdü.Şimdi doğum sonrası kilo aldım ama kilo aldıkc göğüslerim büyüyor hep emzirdikce küçülür dendi kendimi öle avuttum malesef daha çok büyüdü ve sarktı.Şimdi ise 2.bebeğime hamileyim bu doğumdan sonrası küçülttürmeyi kafama koydum.şu anki ölçüm kom sütyende 80 DD :2: çok rahatsızlık duyuyorum.ilk hamileliğimden önce 38 beden üstden giyerken gögüslerim yüzünden 44 beden oldum.Alt bedenim ise 38 düşünün nasıl bir modelim.

Ameliyat olan arkadaşıma sorum şu: 85 D den 85B oldum yazmışsınız bana azmış gibi geldi.Çok fark ediyormu.Ben 80 C kullanıyorken bile bana büyük geliyor gögüslerim tabi şimdi hamilelikden dolayı 80DD oldum.Birde kilonuz ne kadar ayrıca kesikler nasıl yapılıyor iz kalıyormu.şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…