Merhaba Arkadaşlar,
ben de İsrael Aruh' un hastasıyım Nisan ayından beri. İrenbede bir doktora gitmiştim ilk olarak, o da çok iyiydi fakat İsrael bey bana daha profesyonel geldi. Benim durumum biraz kritikti. Yaşım 35 ve rezervim ciddi anlamda azalmıştı. Amh değerim 0.33 idi. Rezerv azlığı olduğu için kendisi bana Mini Tüp bebek yöntemini önerdi, mantıklı geldi bana anlattıkları. İnternette de çok araştırdım, yurtdışı blogları falan okudum ve yurtdışında fazlasıyla kullanılan bir yöntem olduğunu gördüm ki İsrael bey de sürekli yurtdışı konferansları takip edip kendini geliştiren bir doktor. Aslında ilk başta çok umut veren bir tutum sergilemedi. Kendisi çok gerçekçi ve bence doğrusu da bu! Benden 3 ay boyunca yumurta topladı daha az iğne ve daha az ilaçla. Amaç vücudun doğal ürettiği az ama kaliteli yumurtaları biriktirmek. Bir kadının bir kere de verebildği yumurtayı ben ancak 3 defada verebildim. İlk toplamada 4 adet, 2. toplamada 3 adet ve 3. toplamada da 2 adet yumurta elde edildi ve hepsi de döllendi, takibi yapıldı ve embryo haline gelince donduruldular. Yani toplamda 3 ayda 9 yumurta elde ettik ve sıra geldi transfer denemesine! İlk deneme 9 Ağustos'ta , hatta yaş gümümdü, yapıldı. İlk çözülen embryo grubunda bozulma olmuştu 1 tanesinde, başka bir tüpü de çözdü ordan da bir embryo alıp 2 adet yerleştirdi. 12 gün beklemek baya heyecanlı oluyor ve yapılan testte sonuç negatif çıktı. Umudumu kaybetmedim ne de olsa denenecek 5 embryom daha vardı. İkinci denemeyi hemen isteyip istemediğimizi bize bıraktı. Biz de biran önce başlayalım dedik ve yine aynı süreçlerden geçerek bu sefer 5 Ekim'de 2. transferim gerçekleşti! Rahim duvarı kalınlığı çok iyiydi. 3 lü dondurulan bir embryo grubu vardı, onları çözüp yerleştirdi, çözme işleminde hiçbir bozulma olmadı bu sefer ve çok daha rahat bir transfer geçirdim. Aslında 2. transferde konanlar ilk transferdekilere göre daha az kaliteliydi ama SONUÇ POZİTİF:)))) 3 embryodan bir tanesi tutunabilmiş ve şuanda 7 haftadır benimle:)) Kimse kaygılanmasın ve umudunu yitirmesin, ben mini tüp bebek yöntemine inandım ve doktoruma da çok güvendim. Evet kendisi az konuşur ama ne yaptığını çok iyi bilen bir doktor. Hatta kendisini çoğu zaman sempatik de buluyorum!! Şimdlik benden bu kadar, sorularınızı seve seve cevaplarım, bu süreçte hepinize kolaylıklar diliyorum!!