izmir oturulacak semt! çıldıracak gibiyim!

Torbalı tabiri caizse anasının dininde derler ya öyle uzak.Alsancak 'da çalışıyorsanız Karşıyaka'dan ya da Bayraklı tarafından da bakabilirsiniz .

Balcova, Buca, Hatay, Ucyol, Guzelyali falan varken mis gibi.. Torbali nedir yahu. Allah yardimciniz olsun ama sizin fikrinizi sormadan, kendi kafasina gore kararlar almaya devam ederse evlenince de, ne yapacaksiniz? Bence de su an geri adim atmayin. Ne sizin ailenize, ne onun ailesine yakin olmamak en dogrusu. Orta yol bulunmali.

SAKIN Torbalıya yerleşmeyi düşünmeyin. Orası şehrin merkezine hem uzak, hem de ulaşım imkanları kısıtlı. Hem de eğlence, sosyal ve kültürel aktivite anlamında çok kısır, sıkıcı bir yer. Gencecik insanlarsınız. Merkezi bir yerde oturun da rahat rahat gezip tozun. Hergün hergün o kadar yok çekilir mi?

Ben bir İzmir'li olarak söylüyorum ki,
Ben Torbalı da yaşamak istemezdim açıkçası, bir de sen dışardan geleceksin.
Torbalı merkeze çok uzak ve iki kişininde aracı yoksa yaşaması ideal bir semt değil kesinlikle ..
Ayrıca ben senin yerinde olsam kesinlikle çok katı olurdum bu konuda ..
Şimdi yeterince katı olmazsan ileride çok daha fazla üzülürsün ..
İlla ki de Torbalı da oturmak zorunda kalırsan site içi bir ev bulun bence.

İzmir'e geleli tam bir sene oldu.Görmediğim çok yeri var.Narlıdere güzel diyorlar daha gitmedim .

İzmir'e geleli tam bir sene oldu.Görmediğim çok yeri var.Narlıdere güzel diyorlar daha gitmedim .
Narlıdere çok güzel hakikaten, çok seviyorum ben. İnsanı da ayrı güzel. İmkanım olsa emekliliğimde yaşamak isterdim de çok pahalı. İzmirin en İzmir olduğu yerlerden... İnşallah hep öyle kalır.
Torbalı çok fena ama. Hem içinde hiçbir şey yok, ama bir yandan da o Ege köylerinde bulunan samimiyet sıcaklık da yok. Köyleri güzel, köylerinin insanları da güzel. Ama merkezi çok göç almış, ve İzmir ilçesi özelliğini kaybetmiş durumda. Her taraf fabrika... Genç insanlara göre değil.

Son düzenleme:
Valla gece gece bana da heyecan yaptırdınız,bende gurbetteyim bütün ailem ızmirde annem sirinyerde oturuyor.Off off yarami destiniz gece gece Izmirim yaa...
Dimi yaa bende muglada ewliyim cok uzak sayilmam ama nezmn 35 plaka gorsem icim aciyi ixmirin kokusunu duyuyorum

Dimi yaa bende muglada ewliyim cok uzak sayilmam ama nezmn 35 plaka gorsem icim aciyi ixmirin kokusunu duyuyorum
Benimde eşim asker suan tekirdagdayiz,tayinciyiz kim bilir nereye gidicez...siz gene yakinsiniz,valla torbaliya bile razıyım ben ya yeterki memleketimin sınırları içinde olayım yeter bana..bak ben izmirden ardahana gelingittim ilk 3 sene orda kaldım,ordan tekirdağa 6 senedirde burdayım,valla konu sahibi ağzının tadı olsundu alsancak,torbalı fark etmez..mutlu olmadıktan sonra yapayım ben alsancagi..bence bu konuları çoktan konuşmuş olmalısınız bile bile lades sizinki..Simdi neyin sikintisindasiniz anlamiyorum...

Düğün konusunda da söyledim burada da yazacağım, yaşamlarınız, bakış açılarınız farklı. Sen onla mutlu olamazsınn. Millet dalga geçiyor düğün için ama denginle mutlu olabilirsin ancak. Türk filmi çevirmiyoruz yaşarken. Zenginlik fakirlik değil bu kültürle alakalı. Giy çiçekli bi fistan evde leğende çamaşır yıka oldu olacak.

izmir'den sonra Tekirdağ çok soğuk gelmiştir size.İnsanların sıcaklığı olarak diyorum.

Eger nisanlinin dedigini kabul edersen bikac ay sonra buraya "3 aylik evliyiz her aksam esimin ailesindeyiz" "butun haftasonlarini esimin ailesiyle geciriyoruz" "her aksam yemekte kayinvalidedeyiz, bazi geceler orda kaliyoruz" gibi konular acacaksin, bunun garantisini veriyorum sana.
Ne demek kardesim sorumsuz ben yanlarinda olmalıyım bu ne sacma bahane, sanki hepimiz ailelerimizin burnunun dibinde oturuyoruz. Bana tek derdi ailesinin yanindan ayrilmak istememesi Gibi geldi.

İstanbul'u düşünüyorum gözlerim kapalı .

İki kere beğenme butonu olsa; iki kere beğendim de

Torbalı'yı bilirim biraz. Kısa bir dönem çalışmıştım.
Gelişmemiş olması,merkeze uzak olması bence 2. ve 3. maddedeki sıkıntılar.
Asıl problem adamın saygısızlığı.
Senin işe gidiş-gelişindeki yorgunluğunu önemsemeyişi.

izmir'den sonra Tekirdağ çok soğuk gelmiştir size.İnsanların sıcaklığı olarak diyorum.

Ben Trakyalıyım İstanbul' da yaşıyorum. Trakyalıyım dediğim de genelde çok sıcakkanlı, konuşkan, eğlenceli insanlardır gibi yorumlar alıyorum. Ben İzmiri' de, İzmirlileri de çok seviyorum. Trakya gibi İzmir' de Balkanlardan çok göç aldığındandır belki, ama insanları bana hiç yabancı gelmiyor, kültür karmaşası yaşamıyorum. Yani insanlarımız soğuk değildir aslında, ama ne kadar da olsa insanın kendi memleketi bir başkadır tabii.

Bu bir kenara, sırf aileme yakın olacağım diye size eziyet çektirecek adamla evlenmeyin ne olur, bende çalışıyorum başka bir semtte, ilk etapta çalıştığım semtte ev tutacaktık çünkü ulaşımı evet biraz zor ( toplu taşıma aracı genelde tıka basa dolu olabiliyor) ama evlerin hepsi eski olması nedeniyle (afedersin hayvan bile durmaz orada) istenen kira çok fahiş olunca yolu gözü aldım ve ailemle yaşadığım, çocukluğumun da geçtiği semtten ev tuttuk. Ama karar bana bırakıldı, kesinlikle ne ben zorladım, ne de zorlandım..

Evlilik bir ömür, size şimdiden bu kadar bencil olan bir adamla 3-4 sene sonrasını da düşünün lütfen..

Son düzenleme:
bucada oturuyorum işyerim torbalı'da...ulaşım gerçekten sorun ben aracımla gidip geliyorum ama o yol artık bana kabus oldu resmen bitmek bilmiyor...merkeze alışmış birinin burada yapabileceğini sanmıyorum akşam bi yere gitmek istesen buralarda öyle bi yer yok merkeze anca araban varsa gidip gelebilirsin belki izban ulaşımı kolaylaştırır ama beni gerçekten boğuyor burası,öte yandan çok güzel binalar yapılıyor hatta buralı bir arkadaşım yeni ev tuttu kirası 600 tl eve gerçekten hayran kaldık illa burda oturacaksan çok uygun ve çok güzel yapılar mevcut

aynen! gaziemirde de baktım ona da yanaşmadı. ikimiz için de yolun tam ortası rahat olur dedim. dinlemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…