izmir oturulacak semt! çıldıracak gibiyim!

Eşiniz ailesinden göbek bağını koparması lazım. Eş olması için bu lazım. Dediğiniz semtleri bilmiyorum ama sizin işinize yakın olması daha mantıklı. Bunu zaten onun düşünmesi lazım. Bir de siz söylediğinizde olmaz diyor. Bencil davranıyor. Hele üstüne sizi aramaması ve doğumgününüzü bile kutlamayacak kadar kin tutmasını bir düşünün. Hazır evlenmeden acele etmeden bir bakın. Bu tarz davranışlar evlilikte sizi çok zorlayabilir. Belliki çok inatçı ve dediğim dedik bir yapısı var.

Amannn torbalı mi.. Binkere düşün.. Özellikle ailesini..

Valla gece gece bana da heyecan yaptırdınız,bende gurbetteyim bütün ailem ızmirde annem sirinyerde oturuyor.Off off yarami destiniz gece gece Izmirim yaa...

Ne güzel çalışıyorsun... Sakın geri adım atma... Hem işinden hemde kendinden taviz vereceksin Torbalı'ya onay verirsen.

valla şu an ben de böyle düşünüyorum kızgınlıktan mı artık bilmem

Aranızda kültür varkı var; ama bunu birinin üstün olduğu anlamında söylemiyorum, klasik ayrı dünyaların insanları olayı. Dün düğün yeri, bugün ev.. gelecek çok parlak gelmiyor. Aman bizim ailelerle işimiz olmaz zaten 40 yılın başında görücez, anca bayramda seyranda bir araya gelicez, 1.5 senedir ikimzin arasında hiç bir sorunumuz yoktu diyebiliyorsanız tamam ama "ee başından öyle demiyordun?" tartışmaları çok yıpratabilir ikinizi ilerde. Başından annem gibi evde oturur arada bir gezersin deseydi siz de adımlarınızı ona uygun atardınız sonuçta. Aa benim hayalim de bu!!, veya ne münasebet annenle beni kıyaslama!! diyebilme seçeneğiniz olurdu.

torbalı 140 00 nüfuslu bir ilçe neredeyse bir şehir üfusuna sahip, nice küçük ilçelere göre çok iyi durumda. tek sıkıntısı farklı kültürden insanların sanayileşmeden dolayı gö ettiği bir yer, her bölgeden insan var. Elbetteki İzmir merkezle kıyaslanamaz ama öyle kötü falanda değil. Metronunda(izban diyelim) bitmesine az kaldı Alsancağa 1 saatte gidilir.

Arama sakin. Onun istedigi hayati yasamak zorunda misin sen?
O sana saygi bile duymadan surda oturacaz diye tutturmus. Oldu canim, gözlerim doldu.
Sakin taviz verme. Seninde ailene yakin olacak sekilde bir yerde oturmak istedigini söyle.
Ama biz kadinlar bekarken o kadar salak ve safiz ki (yanlis anlama kendimde dahil) hemen yelkenleri suya indiririz.
Ben öyleydim, artik maymun gözünü acti. ¨Cünkü sen ezilirsin, herseye o karisamaz, evlilik ortak birsey, pinpon köpegi almiyor kendine es aliyor, ortak karar vermeniz lazim.

eşimin annesi bize dublex ev verdi
sırf yakın dıye ıstemedım.. ( yakın dedıgım ise aynı mevki de olması, yani oyle arka sokak bıle degıl ) tabi ki bahanem evın çok buyuk olmasından yanaydı.
eşim ilk baş alındı darıldı bana ama
sonunda benım ıstedıgım oldu. uzak olmak ıyı olmaktır her zaman
birbirimizi sevmemızı ıstıyorsa uzaklık şart.

istemıyorsan kabul etme derım

Cok güzel yazmissiniz, aynen öyle.

Bende alsancakta çalışıyorum esimde torbalida evlenince gaziemirde ev tuttuk. torbaliya en yakin merkezi yer gaziemir.Yerlesimi ve oturan insanların kalitesi de gayet duzgun.balcovadan ev bakmışsın da torbaliya 45 km mesafesi var.benim esime de kalsa torbaliya tasinacak ben gaziemire zor ikna ettim. gaziemirden alsancaga 45-50dkda izbanla ulasabilirsin.her semte de otobus dolmuş var.kiralarda 800 den basliyor

Merkezi biyerde yasıyorsan torbalı da mümkün değil mutlu olmazsın ama bana baska seylerde var gibi geldi. Calısmanı istemiyor mu? Calısmaman üçin mi yapıyor acaba. Eski tip aile yani kayınvalideyle gelin yakın oturur günlere gider birlikte Beklentisi omu diye geldi aklıma. Torbalıda yasam tarzı zaten hala oyle sanırım.

gerçekten mi? çok mu kötü?
Fazlasıyla cahil insanları.. Cahillikten kastım okumamazlik falan değil eski kafalı. Dediğim dedik yani. Benimkiler öyle çünkü. Ve tanıdığım bir kaç torbalili daha. Ben mesela ailesiyle görüşmüyorum.cunku asla alışamadım onların kafa yapılarına. Ve bu yüzden çok ta mutlu olmadım tabi.. Şimdiki aklımı verseler aslaaaaa o memleketten biriyle olmazdım. Havasından mi suyundan mı bi garip insanlar. Ya da bana öyleleri geldi.

Üzgünüm ama bu adam sizi daha çok söyletecek emin olun. Hayat bakisiniz ayni değil bir kere. Ailesine yakin olmak için "işinden cik" diyebilme curretine sahip . siz diyebilir misiniz ayni şeyi?

Ayrıca bu kadar bencil biriyle ya şimdiden bozusun resti çekin ya da bu adami once ailesini ve kendisini düşündüğünü sizin 3ncu plan oldugunuzu kabullenerek evlenin. Evlenince değişir diye hayal kurmayin üzülen siz olursunuz

Valla yuh diyeceksin belki ama hemen ayrıl bence,sonra çok pişman olursun ...Bu durumda önce ailesi sen maalesef 2. planda olacaksın bi de üstüne sorumsuz erkek kardeş,benzer sorunlarla uğraşdım ben de İnan çok zor,o sevdiğin kayın peder kayınvalide bi süre sonra batar gözüne,(asla kayınpeder kayınvalide bi kenara atılsın anlamında değil analar babalar tabi ki çok önemli) ama erkekler o ayrımı maalesef yapamıyorlar eşleri 2 plana atılıveriyor,evliliğimin ilk yılları geldi aklıma ,çok mücadele verdim,şimdi çocuk oldu da biraz çekirdek ailesinin ön planda olması gerektiğini anladı kocam çok şükür

sizin düğün probleminizde vardı , bu çocukla evlenmeyi bir daha düşünün bence.
biz karşıyakanın gayet nezih bir bölümünde oturuyoruz, güvenlikli site vs ..bu tarafta bile kiralar 70- 800 tl.
Alsancak ta gayet yakın 20-25 dk gitmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…