hemen bildiklerimden anlatmaya başlıyım...
kızlar benim 5. tedavim. prednolu her tedavimde kullandım ve irenbe benim 4. merkezim... prednol kullanırken tamamen tuzsuz yemek diye bir şey yok, çünkü evet kortizon ama dozu düşük. bu yüzden de eğer aşırı tuzlu yapmıyorsanız yemeklerinizi tuzla ilgili sıkıntınız olmaz. ki bende düşük tansiyon olduğundan tansiyonum düşünce direkt tuz yalamışlığım var, bi şey olmuyo.
sonra şu traşlama işlemine geçiyim, o işlemde ustura tarzı bir şey kullanılmıyo tahmin edersiniz lazer yardımıyla; oluşan embriyonun zarı inceltiliyor böylece zardan çıkması kolay oluyor böylece de tutunma daha hızlı gerçekleşiyor bu sebeple yapılıyor, ama embriyonuzun kalitesi hücre sayısı vs. vs. iyiyse yaptırmamak tercih ediliyor drlar tarafından, tutunup düşmesindense tutmasın mantığı var birazcık....
kullandığımız ilaçların fazlalığına gelinceeeee..... şimdi şöyle ki, diğer topiklerde de sık sık yer aldığımdan malesef ki; alınan sonuca göre ilaç kullananlar çok ilaç kullandığından şikayet ederken, kullanmayanlar da şunları kullandırsaydı belki tutardı mantığında oluyo. o yüzden çok düşünmeyin arkadaşlar. ve kullandığınız ilaçların prospektusunu de okumamaya çalışın mümkünse, bu sadece canınızı sıkar, oradaki yan etkiler uzun yıllar kullananlarda görülüyor daha çok, veya hassas bünyelerde. ha ben demiyorum ki zararı yok, elbette oluyordur ama yapcak bi şey yok.... ben şimdiye kadar ki tedavilerim de transfer sonrası işte bant jel belki 1-2 de hap kullandım, olmadı. özellikle transfer sonrası progeston hormonunu jelle fitille falan değil de iğneyle almayı tercih ederdim, söylediğimde oldu, çok acıyo kendini kasarsın o da tehlikeli diyip vermediler...
ve son olarak tecrübeme dayanarak söylüyorum, üstüne bu kadar düşünmemek en iyisi.... araştırmamak demiyorum yanlış anlaşılmasın, elbette ki sorun üzerine gerekli kan tahlili, genetikler vs. yapılsın ama şu yanlış mı bu doğru diye baktığımızda, her drun farklı tedavi yolları var, bazısı 15 günde paket program transfer yapıyo, bazısı da gerekli gereksiz her testi istiyo. her yiğidin yoğurt yiyişi gibi bi şey bu. ve tek bir doğru yok. her ilacın her kadında farklı etkileri olabileceği gibi tedavi yöntemleri de farklı sonuçlar doğurabiliyo. 15 günlük tedaviden de çok memnun olan var ve şikayet edende, havuz yönteminden de....
geçenlerde de konusu olmuştu vaktim olmadı yazmaya, genetik testlerle ilgili; neden en baştan yapılmıyo diye.... en baştan herkesi bu teste göndermek; ki insanların devlet hastanelerinde araştırma hastanelerinde yaptırdıklarını düşünelim. devlete yük(sayı çok fazla
tüp bebek tedavisi gören).... çünkü testlerin %80 inde sorun yok diye çıkıyo. devlet o yüzden en az 2 negatiften sonra yaptırıyor bu testleri.... aynı şekilde özel merkezlerde de en baştan istenip sorun çıkmaması da sıkıntı, çünkü özelde yapılsa çok pahalı devlette 2 negatif olmadığından yaptırmak da mümkün olmayacak.... bu görecelik kan testleri içinde var. örneğin kaan beyin testlerinin bi kısmını devlette yaptırdım ücretsiz, bi kısmını özele gittim; bunlara ne gerek var ki dedi dr.... çok ayrıntılı ve çok fazla test istemiş dedi... dedim 5. denemem ondan olabilir, gözden bir şey kaçırmak istemiyordur; öyleyse iyi yapmış dedi.... yani bunlar hep göreceli şeyler....
diğer hastanelere gidecek arkadaşlardan da bir ricam olacak, oradaki tavır davranışlar, ücretin alınması(irenbede önce vezneye davet edilip yukarı öyle çıkabiliyoruz ya) , transfer sonrası sonuç öğrenilmesinin merkez tarafından sorulup sorulmadığı ile ilgili gözlemlerde bulunun ve paylaşın lütfen. cidden merak ediyorum bu mevzuyu... beni bir tek fakülteden raporlu tedavi olurken aradılar da test yaptırdınız mı sonuç nedir diye... diğer 2 özel hastanemde öyle bir hassasiyet yoktu, buralarda da pek duymadım. var mı merak ediyorum