- 4 Ekim 2007
- 8.479
- 2.638
- 723
Ama ayni mantikla sizin aileniz de zamaninda Izmir'e yerleserek alt yapinin cokmesine katkida bulunmus olmuyor mu? Ben 7 duvel denilebilecek sekilde Izmirliyim ailem hala orada yasiyor ben de 18 yasina kadar oradaydim. Bu sartlar altinda Izmir'e 'geri' donmek istedigimde biri gelmeyin derse cok komik duruma dustugunu dusunurum. 8500km uzaga tasindim Turkiye'den hic boyle bir yaklasim gormedim acikcasi :)
izmir bir prensestir
çok güzel küçük şapkasıyla.
mutlu ilkbaharlar durmaksızın
onun çağrısına yanıt verir.
nasıl vazo içindeki çiçekler gülümserse,
o da denizler arasından ışıldar.
hatta arşipel'in yaratılışından çok daha tutkulu.
victor hugo
Üstteki mesajımda gülünecek ne var ?utanmıyor musunuz Atamızın adı yazıyor!!!@pinkflambe baştan söyliyeyim saptırma! Demeyin!!!!
İstediğim yerde Atamın sözlerini yazarım.Bi kısıtlama mı var da haberimiz yok!yaptığınız çok ayıp ! Yaşadığım yeri de sahiplenirim ,Atamı da ! Gerilmeyin bundan. Rahat olun!Neden siz benim size verdiğim her emojiyi illa beni etiketleyip sorguluyorsunuz anlamadım. Okuma yazmam var Ata’mızın adının yazdığını görebiliyorum komik olan sizin böyle bir konuda Atatürk’ün İzmir hakkındaki görüşlerine yer vermeniz. Victor Hugo’nun söylediklerini falan da yazmışsınızNe alakası var şimdi? Yaşadığınız yeri sahiplenmeniz komik.
Babamın tayini çıktığı için gelmişler 50 küsur yıl önce. Gelmişler, sevmişler. Evet altyapının çökmesine katkıda bulunmuşlar ama kültür erozyonu yaratmayıp uyum sağlamışlar.
Ben kimseye gelmeyin demedim ki. Deme lüksüm yok zaten. Ama son yıllardaki aşırı göçten hoşnut değilim. Sizin de bunu engelleme ya da yerme lüksünüz yok sanıyorum. Hani demokrasi falan.
İstediğim yerde Atamın sözlerini yazarım.Bi kısıtlama mı var da haberimiz yok!yaptığınız çok ayıp ! Yaşadığım yeri de sahiplenirim ,Atamı da ! Gerilmeyin bundan. Rahat olun!
Peki tüm bu paylaştıklarinizin konuyla ne ilgisi var ?Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf, beni Karşıyaka’ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir’i gördüğüm gün evvelâ Karşıyaka’yı ve orada da sizin Türk topraklarınızda yatan annemin mezarını gördüm! 1925 (Atatürk’ün S.D.II, s.227)
Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır! 1925 (Atatürk’ün S.D.II, s.227)
Canım Atam ....
Bana istediğiniz emojiyi bırakabilirsiniz.Ama benim ince çizgimdir öyle düşünün ya da düşünmeyin o emoji orda hiç hoş durmuyor.Saçmalamaya başladınız artık. Sözlerinize dikkat edin, konuyu saptırmayın. Anlama yetinizde problem var sanırım. Konu başlığı İzmir’de iş bulma imkanım var mı, taşınmak mecburiyetindeyim ki mecbur olmasa bile sizi ilgilendirmez sizin yazdığınız Atatürk İzmir hakkında böyle demiş, Victor Hugo şöyle demiş, gelmeyin artık İzmir’e. Evet istediğiniz yere istediğinizi yazarsınız ben de istediğim emojiyi bırakabilirim, istersem sizi eleştirebilirim de. Aynı sizin konu sahibine tahsil durumunu sorduğum mesajı beğenmemeniz gibi. Hayır eleştiriye bu kadar kapalı bir insansanız forumda ne yapıyorsunuz anlamadım ki
İstediğim yerde Atamın sözlerini yazarım.Bi kısıtlama mı var da haberimiz yok!yaptığınız çok ayıp ! Yaşadığım yeri de sahiplenirim ,Atamı da ! Gerilmeyin bundan. Rahat olun!
Bence üzülmeyin yani gelenler bu vatanın evladı yabancı gelmiyor ki, Konak meydanda iki günde bir Kürtçe halay çeken doğuluları görünce ne düşünüyorsunuz. Sonuçta onlar gelmeye göç etmeye devam edecek aşırı biçimde biliyorsunuz ne kadar sayıları arttığını, siz burda batılı akdenizli marmaralıya karşı çıkmanız bana göre hoş değil, doğulular akın ederken batılılara gelmeyin demekBen, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf, beni Karşıyaka’ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir’i gördüğüm gün evvelâ Karşıyaka’yı ve orada da sizin Türk topraklarınızda yatan annemin mezarını gördüm! 1925 (Atatürk’ün S.D.II, s.227)
Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır! 1925 (Atatürk’ün S.D.II, s.227)
Canım Atam ....
Bana istediğiniz emojiyi bırakabilirsiniz.Ama benim ince çizgimdir öyle düşünün ya da düşünmeyin o emoji orda hiç hoş durmuyor.
Yani ne kadar ciddiye aldınız,gelmeyin dememi.5 yaşındaki çocuk güler bunu ciddiye alıp burda ikide bir temcit pilavı gibi aynı cümleye takılmanızı.Ne demek istediğimi anlamayan sizsiniz.Siz nasıl istediğim yere yerleşirim diyebiliyorsanız,ben de göç almasını istemiyorum bu güzel şehrin ,diyebilirim ! Komik olan sizsiniz ,benim dememle insanlar İzmir hayalinden vaz geçecek çünkü...
Fanatizmin her türlüsü insanı mantıktan uzaklaştırıyor sanırım.Peki tüm bu paylaştıklarinizin konuyla ne ilgisi var ?
Bir konu nasıl amacından sapari açıkça göstermiş oldunuz.
İzmir marşıyla kapanışı yapalım tam olsun.
Akdenizin incisi Antalya'mıza buyurun gelin. Hep birlikte cehennem tatbikatı yapalım.
Esmiyor.
Yahu yazmayayım dedim ama dayanamadım.
izmir bir prensestir
çok güzel küçük şapkasıyla.
mutlu ilkbaharlar durmaksızın
onun çağrısına yanıt verir.
nasıl vazo içindeki çiçekler gülümserse,
o da denizler arasından ışıldar.
hatta arşipel'in yaratılışından çok daha tutkulu.
victor hugo
Üstteki mesajımda gülünecek ne var ?utanmıyor musunuz Atamızın adı yazıyor!!!@pinkflambe baştan söyliyeyim saptırma! Demeyin!!!!
Oto b.ka dini karıştıran zihniyetle Atatürkü karıştıran zihniyet okadar iticisiniz ki ... umarım tez vakitte yok olup gider
Kürtleri çok severim,saygı da duyarım.Keşke ekmek derdine düşüp de topraklarından ayrılmak zorunda kalmasalardı.Kim eziliyorsa onun yanındayım .Öcü değil o insanlar unutmayın.Gelsinler başımın üstünde yerleri var. Ha şimdi gelsinler dedim ya benim tekelimdeydi bu ,bunu da çekin çekebildiğiniz yere...Bence üzülmeyin yani gelenler bu vatanın evladı yabancı gelmiyor ki, Konak meydanda iki günde bir Kürtçe halay çeken doğuluları görünce ne düşünüyorsunuz. Sonuçta onlar gelmeye göç etmeye devam edecek aşırı biçimde biliyorsunuz ne kadar sayıları arttığını, siz burda batılı akdenizli marmaralıya karşı çıkmanız bana göre hoş değil, doğulular akın ederken batılılara gelmeyin demek
Kusura bakma hiç samimi değilsin, bu arkadaş canı sıkıldığından mı geliyor? Ona gelmeyin buna baş üstüne hadi ordanKürtleri çok severim,saygı da duyarım.Keşke ekmek derdine düşüp de topraklarından ayrılmak zorunda kalmasalardı.Kim eziliyorsa onun yanındayım .Öcü değil o insanlar unutmayın.Gelsinler başımın üstünde yerleri var.
olmaz böyle şiir ve özlü söz eşliğinde bir çağrı yap gelelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?