• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir de İş bulmak kolay olurmu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
news-graphics-2007-_443068a.jpg

izmir bir prensestir
çok güzel küçük şapkasıyla.
mutlu ilkbaharlar durmaksızın
onun çağrısına yanıt verir.
nasıl vazo içindeki çiçekler gülümserse,
o da denizler arasından ışıldar.
hatta arşipel'in yaratılışından çok daha tutkulu.

victor hugo

Üstteki mesajımda gülünecek ne var ?utanmıyor musunuz Atamızın adı yazıyor!!!@pinkflambe baştan söyliyeyim saptırma! Demeyin!!!!

Ama ayni mantikla sizin aileniz de zamaninda Izmir'e yerleserek alt yapinin cokmesine katkida bulunmus olmuyor mu? Ben 7 duvel denilebilecek sekilde Izmirliyim ailem hala orada yasiyor ben de 18 yasina kadar oradaydim. Bu sartlar altinda Izmir'e 'geri' donmek istedigimde biri gelmeyin derse cok komik duruma dustugunu dusunurum. 8500km uzaga tasindim Turkiye'den hic boyle bir yaklasim gormedim acikcasi :)

Babamın tayini çıktığı için gelmişler 50 küsur yıl önce. Gelmişler, sevmişler. Evet altyapının çökmesine katkıda bulunmuşlar ama kültür erozyonu yaratmayıp uyum sağlamışlar.
Ben kimseye gelmeyin demedim ki. Deme lüksüm yok zaten. Ama son yıllardaki aşırı göçten hoşnut değilim. Sizin de bunu engelleme ya da yerme lüksünüz yok sanıyorum. Hani demokrasi falan.

izmir bir prensestir

victor hugo

Üstteki mesajımda gülünecek ne var ?utanmıyor musunuz Atamızın adı yazıyor!!!@pinkflambe baştan söyliyeyim saptırma! Demeyin!!!!

Neden siz benim size verdiğim her emojiyi illa beni etiketleyip sorguluyorsunuz anlamadım. Okuma yazmam var Ata’mızın adının yazdığını görebiliyorum komik olan sizin böyle bir konuda Atatürk’ün İzmir hakkındaki görüşlerine yer vermeniz. Ben sizin bunu buraya yazmanıza güldüm, çok alakasız. Neden utanayım ki, ne kadar gülünç bir duruma düştüğünüzü görseniz siz de kendinize gülerdiniz. Victor Hugo’nun söylediklerini falan da yazmışsınız 😂 Ne alakası var şimdi? Yaşadığınız yeri sahiplenmeniz komik ve çok mantıksız bir durum

Neden siz benim size verdiğim her emojiyi illa beni etiketleyip sorguluyorsunuz anlamadım. Okuma yazmam var Ata’mızın adının yazdığını görebiliyorum komik olan sizin böyle bir konuda Atatürk’ün İzmir hakkındaki görüşlerine yer vermeniz. Victor Hugo’nun söylediklerini falan da yazmışsınız 😂 Ne alakası var şimdi? Yaşadığınız yeri sahiplenmeniz komik.
İstediğim yerde Atamın sözlerini yazarım.Bi kısıtlama mı var da haberimiz yok!yaptığınız çok ayıp ! Yaşadığım yeri de sahiplenirim ,Atamı da ! Gerilmeyin bundan. Rahat olun!

Babamın tayini çıktığı için gelmişler 50 küsur yıl önce. Gelmişler, sevmişler. Evet altyapının çökmesine katkıda bulunmuşlar ama kültür erozyonu yaratmayıp uyum sağlamışlar.
Ben kimseye gelmeyin demedim ki. Deme lüksüm yok zaten. Ama son yıllardaki aşırı göçten hoşnut değilim. Sizin de bunu engelleme ya da yerme lüksünüz yok sanıyorum. Hani demokrasi falan.

Sizin nasil asiri gocten hoslanmadiginizi yorum yapma hakkiniz varsa benim de bu tarz yorumlardan hoslanmadigimi soyleme hakkim var sanirim. Malum demokrasi bana da isliyor ;)

İstediğim yerde Atamın sözlerini yazarım.Bi kısıtlama mı var da haberimiz yok!yaptığınız çok ayıp ! Yaşadığım yeri de sahiplenirim ,Atamı da ! Gerilmeyin bundan. Rahat olun!

Saçmalamaya başladınız artık. Sözlerinize dikkat edin, konuyu saptırmayın. Anlama yetinizde problem var sanırım. Konu başlığı İzmir’de iş bulma imkanım var mı, taşınmak mecburiyetindeyim ki mecbur olmasa bile sizi ilgilendirmez sizin yazdığınız Atatürk İzmir hakkında böyle demiş, Victor Hugo şöyle demiş, gelmeyin artık İzmir’e. Evet istediğiniz yere istediğinizi yazarsınız ben de istediğim emojiyi bırakabilirim, istersem sizi eleştirebilirim de. Siz bir değil iki değil benim size bıraktığım emojileri bizzat beni etiketleyip sorguluyorsunuz. Aynı sizin konu sahibine tahsil durumunu sorduğum mesajı beğenmemeniz gibi. Siz istediğinizi yazarsınız başkası yazamaz mı? Hayır eleştiriye bu kadar kapalı bir insansanız forumda ne yapıyorsunuz anlamadım ki

Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf, beni Karşıyaka’ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir’i gördüğüm gün evvelâ Karşıyaka’yı ve orada da sizin Türk topraklarınızda yatan annemin mezarını gördüm! 1925 (Atatürk’ün S.D.II, s.227)

Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır! 1925 (Atatürk’ün S.D.II, s.227)
Canım Atam ....💐
Peki tüm bu paylaştıklarinizin konuyla ne ilgisi var ?
Bir konu nasıl amacından sapari açıkça göstermiş oldunuz.
İzmir marşıyla kapanışı yapalım tam olsun.

Saçmalamaya başladınız artık. Sözlerinize dikkat edin, konuyu saptırmayın. Anlama yetinizde problem var sanırım. Konu başlığı İzmir’de iş bulma imkanım var mı, taşınmak mecburiyetindeyim ki mecbur olmasa bile sizi ilgilendirmez sizin yazdığınız Atatürk İzmir hakkında böyle demiş, Victor Hugo şöyle demiş, gelmeyin artık İzmir’e. Evet istediğiniz yere istediğinizi yazarsınız ben de istediğim emojiyi bırakabilirim, istersem sizi eleştirebilirim de. Aynı sizin konu sahibine tahsil durumunu sorduğum mesajı beğenmemeniz gibi. Hayır eleştiriye bu kadar kapalı bir insansanız forumda ne yapıyorsunuz anlamadım ki
Bana istediğiniz emojiyi bırakabilirsiniz.Ama benim ince çizgimdir öyle düşünün ya da düşünmeyin o emoji orda hiç hoş durmuyor.
Yani ne kadar ciddiye aldınız,gelmeyin dememi.5 yaşındaki çocuk güler bunu ciddiye alıp burda ikide bir temcit pilavı gibi aynı cümleye takılmanızı.Ne demek istediğimi anlamayan sizsiniz.Siz nasıl istediğim yere yerleşirim diyebiliyorsanız,ben de göç almasını istemiyorum bu güzel şehrin ,diyebilirim ! Komik olan sizsiniz ,benim dememle insanlar İzmir hayalinden vaz geçecek çünkü...

Oto b.ka dini karıştıran zihniyetle Atatürkü karıştıran zihniyet okadar iticisiniz ki ... umarım tez vakitte yok olup gider

Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf, beni Karşıyaka’ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir’i gördüğüm gün evvelâ Karşıyaka’yı ve orada da sizin Türk topraklarınızda yatan annemin mezarını gördüm! 1925 (Atatürk’ün S.D.II, s.227)

Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır! 1925 (Atatürk’ün S.D.II, s.227)
Canım Atam ....💐
Bence üzülmeyin yani gelenler bu vatanın evladı yabancı gelmiyor ki, Konak meydanda iki günde bir Kürtçe halay çeken doğuluları görünce ne düşünüyorsunuz. Sonuçta onlar gelmeye göç etmeye devam edecek aşırı biçimde biliyorsunuz ne kadar sayıları arttığını, siz burda batılı akdenizli marmaralıya karşı çıkmanız bana göre hoş değil, doğulular akın ederken batılılara gelmeyin demek

Bana istediğiniz emojiyi bırakabilirsiniz.Ama benim ince çizgimdir öyle düşünün ya da düşünmeyin o emoji orda hiç hoş durmuyor.
Yani ne kadar ciddiye aldınız,gelmeyin dememi.5 yaşındaki çocuk güler bunu ciddiye alıp burda ikide bir temcit pilavı gibi aynı cümleye takılmanızı.Ne demek istediğimi anlamayan sizsiniz.Siz nasıl istediğim yere yerleşirim diyebiliyorsanız,ben de göç almasını istemiyorum bu güzel şehrin ,diyebilirim ! Komik olan sizsiniz ,benim dememle insanlar İzmir hayalinden vaz geçecek çünkü...

O mesaj da orda hiç hoş durmuyor. Konu içeriğiyle uzaktan yakından ilgisi yok çünkü. Emojiyi bizzat size bıraktım. İstediğim emojiyi bırakmama izim verdiğiniz için de teşekkür ederim bir daha beni etiketleyip sorgulamazsınız o zaman.

İyi de siz beni etiketleyene kadar bu forumda tek bir mesajım yoktu nasıl temcit pilavı gibi önünüze getirmiş oluyorum? İnsanlar vazgeçer, vazgeçmez mesele o değil. Bu güzel şehrin göç almasını istemiyorumla istediğim yere yerleşirim cümleleri arasındaki dağlar kadar farkı 5 yaşındaki çocuk bile anlayabilir. Siz ikisini aynı görüyorsanız hiç konuşmayı uzatmaya gerek yok

Izmir genel olarak beğenilen bir yer sanırım bunda herkes hemfikir. Köy falan denmis ama bilemedim. Istanbula gore elbette az gelismis, hic bir yer kolay kolay istanbul olamaz, bu kistas olmamali zaten.

Insanin yasadigi yeri sahiplenip korumak istemesi de cok temel bir icgudu. Bunu da elbette anliyorum.

Ama konu o kadar komik bir yerde ki suan :)
Daha neler gorecegiz diyorum.

izmir bir prensestir

victor hugo

Yahu yazmayayım dedim ama dayanamadım. :olamaz: Söz konusu Atamızı sahiplenmenizden rahatsız olmak değil. Atatürk'ü sahiplenme yarışı yapmıyoruz, burada kimse kimsenin Atatürk sevgisini de ölçemez, malumunuz birbirimizi tanımıyoruz. Siz şuan hem konuyu saptırıyor hem de bir üyeyi hedef gösteriyorsunuz. Kadın yazdığınızı komik buldu diye Atatürk düşmanı ilan edeceksiniz neredeyse. Asıl ayıp sizin bu yaptığınız değil mi? Valla ben de komik buldum yazdıklarınızı. Bunun da Atatürk'le ya da V. Hugo'yla ilgisi yok, İzmir'e gelmeyin deyip sonra İzmir güzellemesi yapmanızla alakası var. Hani gelmeyecek insanın bile gelesi tutacak bunları okuyunca. :confused:

Ya biz cümleten izolasyondan sıyırdık sanırım ha. Konu İzmir'de iş bulmak, içerik memleketi paylaşma üzerine...

Oto b.ka dini karıştıran zihniyetle Atatürkü karıştıran zihniyet okadar iticisiniz ki ... umarım tez vakitte yok olup gider
Bence üzülmeyin yani gelenler bu vatanın evladı yabancı gelmiyor ki, Konak meydanda iki günde bir Kürtçe halay çeken doğuluları görünce ne düşünüyorsunuz. Sonuçta onlar gelmeye göç etmeye devam edecek aşırı biçimde biliyorsunuz ne kadar sayıları arttığını, siz burda batılı akdenizli marmaralıya karşı çıkmanız bana göre hoş değil, doğulular akın ederken batılılara gelmeyin demek
Kürtleri çok severim,saygı da duyarım.Keşke ekmek derdine düşüp de topraklarından ayrılmak zorunda kalmasalardı.Kim eziliyorsa onun yanındayım .Öcü değil o insanlar unutmayın.Gelsinler başımın üstünde yerleri var. Ha şimdi gelsinler dedim ya benim tekelimdeydi bu ,bunu da çekin çekebildiğiniz yere...
Hadi iyi bayramlar size

Ben mülk alarak İzmir'in içine değil ama deniz kenarı ilçelerinden birine yerleşmek istiyordum şimdi yapamicak mıyım? :KK48: Beni de komşu olarak beğenmezseniz düşüp ölün yani. Şeker bir insanım, köpeğim de çok şeker, gıybet de çeviririm bundan daha iyi komşu bulamazsınız :KK48:

Kürtleri çok severim,saygı da duyarım.Keşke ekmek derdine düşüp de topraklarından ayrılmak zorunda kalmasalardı.Kim eziliyorsa onun yanındayım .Öcü değil o insanlar unutmayın.Gelsinler başımın üstünde yerleri var.
Kusura bakma hiç samimi değilsin, bu arkadaş canı sıkıldığından mı geliyor? Ona gelmeyin buna baş üstüne hadi ordan

olmaz böyle şiir ve özlü söz eşliğinde bir çağrı yap gelelim :KK53:

Akdenizin incisi Antalya,
Biliriz, herkes hayran ona.
Termometre inmez kırktan aşşa
Gel birlikte buharlaşalım kardeş.

Denizi güzel, sahilleri pırlanta,
Memed emmim plajda yine ak donla,
Karpuzu dişlerken bebeler sıcakta,
Gel birlikte buharlaşalım kardeş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back