İzmir de İş bulmak kolay olurmu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hakaret edenler sakin olmalı .Ben gayet rahatım.Ay ne güzel işte köhne köy ...köy diyenler haftasonu oldu mu deli gibi alışveriş yapmak ,yeni açılan bir avm yi görmek için akın akın saatlerce yol kat ederek çevre ilçelerden ,hatta illerden koşa koşa İzmir’e geliyorlar.Cidden çok komiksiniz.
şehrinizi düşünseydiniz ,azcık mantık sahibi olsaydınız ,siz de FEthiye gibi bir cennete göç olsun istemezdiniz.

Hanımefendi beni oraya indiremezsiniz, boşuna debelenmişsiniz.

Okuduklarınızı idrak süzgecinden geçirmeden sadece saldırıyorsunuz.

Çok komik ve sığ bakışınızla mantık sahibi olmayan benim yazdığım mesajdan, bu durumdan rahatsız olmadığım anlamını çıkaracak kadar sabit fikirlisiniz.

Rahatsız değilim demedim, "tapusu bizde" diyecek kadar delirmediğimizi belirttim.

Arada fark var.

Ayrıca Karşıyaka sizi bekliyorsa, teknik olarak başka birinin memleketindesiniz, işgal etmesenize milletin şehrini, oranın tapusu da onlarda neticede :KK70:

Alıntılasanız da cevap yazmayacağım, güzel güldüm eğlendim yeter. Türk kahvesi önerimi tekrarlıyorum, yanında da maden suyu.

Konu sahibi özür dilerim bu saçma atışma için. Güle güle yaşayın gönlünüze göre inşallah.

Bir sakin mi olsanız, belki bir Türk kahvesi falan?

Çok şükür bin şükür köhne ve eşimin tabiriyle "Türkiyenin en büyük köyü" olan İzmirli değilim, missssler gibi Fethiyeliyim bilmem kaç göbekten.

Sizin gibi Türkiyeden değil başta Avrupa, tüm dünyadan göç alıyoruz, ev fiyatları vs patladı gitti bu yüzden ama bugüne kadar "tapusu bizde, gelmeyin" diyecek kadar hazımsızlık yaşayan görmedim bizim oralarda.

Sayın konu sahibi, yaz döneminden itibaren ödev ablalığı, ortaokul uygun fiyatlı özel ders vs ilanları verin, akmasa da damlar.
Sizin de alıntıladığınız kişiden farkınız yok.O gereksiz yere yüceltmiş,siz ise gereksiz yere gömmüşsünüz İzmir'i.Çok değişik kafalar cidden. İşin acı yanı konu sahibinin sorusunun cevabı değil tüm bu yazılanlar.

Bir sakin mi olsanız, belki bir Türk kahvesi falan?

Çok şükür bin şükür köhne ve eşimin tabiriyle "Türkiyenin en büyük köyü" olan İzmirli değilim, missssler gibi Fethiyeliyim bilmem kaç göbekten.

Sizin gibi Türkiyeden değil başta Avrupa, tüm dünyadan göç alıyoruz, ev fiyatları vs patladı gitti bu yüzden ama bugüne kadar "tapusu bizde, gelmeyin" diyecek kadar hazımsızlık yaşayan görmedim bizim oralarda.

Sayın konu sahibi, yaz döneminden itibaren ödev ablalığı, ortaokul uygun fiyatlı özel ders vs ilanları verin, akmasa da damlar.
Kuzguna yavrusu Anka görünürmüş.

Kendini İzmir'in sahibi sanarak gelme gelme diye tutturanlar biz simide gevrek deriz, ,Türkiye'nin en güzel kızlarıyız ,çok farklıyız, aman da buraya kimseyi istemeyiz diyenler olup o kadar boş gözüküyorsunuz ki resmen mide bulandırıcı .Konu sahibi İzmirin iş durumunu sormuş, senden izin istememiş ( 7 göbek değil belki de 27 göbek İzmirli biri olarak bunu söylüyorum.Nüfusun dengesiz dağılımının suçlusu buraya gelen insanlar değil.Sen önce tepkini kime göstermen gerektiğini öğren)

İzmir maalesef pahalı bir şehir.Kiralar dediğin gibi 1000 liradan başlıor.Eğer iş durumun kesin değilse bence eve çıkma.Öğrencilerin de kaldığı eşyalı apartlar falan oluyor ,daha uygun olur.Ya da ev arkadaşı da iyi olurdu ama onun için önce çevre lazım sanırım.

Dış ticaret olarak iş sahası nasıl bilmiyorum.Bilen arkadaşlar yazacaktır.Ama genel olarak durgunluk var.Misal kimya mühendisi olup çok da güzel cvsi olan eniştem Kanada'dan geldikten sonra İzmirde iş bulamayıp İstanbul'a göç etti.Benzer şekilde cvsi iyi olan uluslararası ilişkiler mezunu arkadaşım da istediği işleri İstanbul ve Ankara 'da buldu.

Burda hayat pahalı da.Bana sorarsan asgari ücretle her türlü iş bulursun ama kendi alanını bilemiyorum.İnan biraz da şans işi.Yalnız asgari ücret + 1000 kira ile yettiremezsin.O yüzden dediğim gibi apartlara odaklan.İstediğin gibi iş bulunca eve çıkarsın. Umarım her şey gönlünce olur,bol şans.

Çok doğru bir konuya parmak basmışsınız. Ben de yurtdışındayım doktora yapıyorum şu an, ve İzmirliyim ülkeye dönüş yapmak istesem İzmir' e dönmek isterim ama sırf İstanbul' da iş bulacağıma, İzmir' de bulamayacağıma emin olduğum için eşimin ülkesine (İspanya) dönmek daha cazip geliyor ilk etapta. Yurtdışına taşınmadan önce de İstanbul' da okudum-çalıştım senelerce ama tekrar o kalabalık ve karmaşaya girmeyi hiç istemiyorum.

Ailem arkadaşlarım Izmir'de, ben başka şehirde yaşıyorum 10 yıldır. Izmirdeki arkadaşlarım hep iş sıkıntısı yaşıyor. Ama asgari ücretle çalışmak sorun değilse, illaki iş bulursunuz.

Ne İzmirmiş. Önceden çok merak ederdim gidip görünce nasıl abartıldığını anladım. Hiç öyle İstanbul'u bırakılıp gidilecek bir yer değil. Kaldı ki arkadaş iş imkanını sormuş. Ben devlette çalışıyorum ve İstanbul'dan uzaktayım şu an . Bugün doğuda çalışırım yarın tayinim Egeye çıkar orda çalışırım, iler ki yıllarda ailem yaşlanır yanlarına dönmek isterim İstanbul'a dönerim. Şartlar neyi gösteriyorsa orda yaşarım. İzmirli olup İstanbul'da yaşayan da çok arkadaşım var. Kimseye sakın İstanbul'a gelmeyin, İzmir'e gelmeyin deme hakkımız yok.

@KudrAlobar aslında ulaşım çok ucuz . 90 dk aktarma ücretsiz zaten. Diğer illerde bu yok
Konu sahibi İzmir in belirli bölümlerinde ev kiraları daha uygun ama işine olan ulaşım koşulları ve süre önemli. Tavsiyem evden yapabileceğin bir iş modeli düşünerek İzmir e gel. İş olanakları o kadar olumsuz değil bana göre ama hangi semtte yaşayacağım önemli. Korkma. Korkunun ecele faydası olmadığı gibi. Allah bir şekilde yardım ediyor
Tesekkürler haklısınız

Eşim İzmirli. 8 sene önce İstanbul'a geldik, zira iş imkanları gerçekten çok kısıtlı ve nüfus gittikçe artış gösteriyor. Yoksa imkanı varsa insan İzmir'de en azından Ege taraflarında yaşamalı bence. =) Çeşitli sektörlerde çalıştığınız için ve aslında her şehirde bulunabilecek iş kolları olduğu için şansınız var. Denemeden de bilemezsiniz, biliyorsunuz bu işler biraz da şans işi. Umarım şansınız yaver gider. Başvurulara ne kadar erken başlasanız o kadar iyi.
Evet sagolun

Uçakla izmir üstünden geçen izmirliyim der oldu... valla 7 değil 17 göbek izmirliyim ama kimseye gelmeyin deme hakkını bulmadım kendim de...başımıza ne geliyorsa haddimizi bilmediğimizden geliyor... konuya gelecek olursam çalışmak isteyene hiç de zor değil iş bulmak... bir tanıdık ablam var bu gün işten çıkar yarın iş bulmuş olur... ha tabi fabrika işi istemem falan diyorsanız,marketler yada alışveriş merkezlerinde satış elemanlığı yapabilirsiniz... bir çok tekstil firmalarıda yetiştirmek üzere eleman alıyor onlarıda değerlendirebilirsiniz... ha tabi gönül kendi tahsiliz,mesleğiniz karşılığı çalışmanızı ister umarım zamanla o da olur .
Umarım teşekkürler

10 yıl İstanbul 'da yaşadım. Artık tükenmiştik manevi olarak ve taşındık 7 ay önce. İzmir çok yakın sık sık gidiyoruz. İzmir ' i karış karış gezdim ne önerdilerse yaptım en iyi otellerde kaldım en iyi yerlerde yiyip içtim. Arkadaşlar İzmir İstanbul 'un bir ilçesi olur ya da olamaz. Hadi Avcılar diyeyim denize kıyısı var diye.. İzmir 'i hiç ama hiç sevmedim. Ben böyle büyük bir Kadıköy , Beşiktaş bekliyordum. ama büyük bir kırıklığı bende İzmir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back