Cok teşekkürlerKendini İzmir'in sahibi sanarak gelme gelme diye tutturanlar biz simide gevrek deriz, ,Türkiye'nin en güzel kızlarıyız ,çok farklıyız, aman da buraya kimseyi istemeyiz diyenler olup o kadar boş gözüküyorsunuz ki resmen mide bulandırıcı .Konu sahibi İzmirin iş durumunu sormuş, senden izin istememiş ( 7 göbek değil belki de 27 göbek İzmirli biri olarak bunu söylüyorum.Nüfusun dengesiz dağılımının suçlusu buraya gelen insanlar değil.Sen önce tepkini kime göstermen gerektiğini öğren)
İzmir maalesef pahalı bir şehir.Kiralar dediğin gibi 1000 liradan başlıor.Eğer iş durumun kesin değilse bence eve çıkma.Öğrencilerin de kaldığı eşyalı apartlar falan oluyor ,daha uygun olur.Ya da ev arkadaşı da iyi olurdu ama onun için önce çevre lazım sanırım.
Dış ticaret olarak iş sahası nasıl bilmiyorum.Bilen arkadaşlar yazacaktır.Ama genel olarak durgunluk var.Misal kimya mühendisi olup çok da güzel cvsi olan eniştem Kanada'dan geldikten sonra İzmirde iş bulamayıp İstanbul'a göç etti.Benzer şekilde cvsi iyi olan uluslararası ilişkiler mezunu arkadaşım da istediği işleri İstanbul ve Ankara 'da buldu.
Burda hayat pahalı da.Bana sorarsan asgari ücretle her türlü iş bulursun ama kendi alanını bilemiyorum.İnan biraz da şans işi.Yalnız asgari ücret + 1000 kira ile yettiremezsin.O yüzden dediğim gibi apartlara odaklan.İstediğin gibi iş bulunca eve çıkarsın. Umarım her şey gönlünce olur,bol şans.
![Folded hands :pray: 🙏](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f64f.png)