İzmir de İş bulmak kolay olurmu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cok teşekkürler

Teşekkürler

Teşekkür ediyorum sagolun

Ayni ülkenin içinde "siz, biz" muhabbeti yapip ayrimcilik yapiyorsunuz ya komiksiniz cidden. :)

Yaşadigimiz ülkede (Turkiyeden göçen gurbetçilerden, almancilardan filan degiliz) Türk kökene sahip olduğumuz için çok sevilmiyorduk. Turkiyeye geldik, Türk vatandaşliğini sonradan aldik. Burda da Türk olarak gorulmuyoruz bazilari tarafindan. Bizi slav goruyorlar.

Napalim şimdi yani? lirik guzel İnsanlari ordan oraya kovma, istememe hakkini size kim veriyor, ayni ulkenin icinde "biz izmirliler" diye ayirarak konuşmalar filan anlamiyorum cidden. Kadin gelip şehrinizi mahvedecegim demiyor "mecburum" diyor.

Doğma büyüme izmirliyim 22 senedir de buradayım. İzmir iş imkanları açısından kısıtlı bir yer gerçekten istediğiniz gibi bir iş bulmak çok zor. Kiralar yüksek. Burada doğup büyüdüğüm için seviyorum izmiri ama öyle aman aman abartıldığı kadar yok yani eh idare eder.

Şimdi buradan kan davası çıkaranlar olacaktır bacım. Ya çok normal değil mi hepimizin aynı şehre tutkun olmaması? =)) Beklentilerimiz, zevklerimiz farklı. Bunları yadırgayanları da ben yadırgıyorum. Biri çıkıp Türkiye'nin en güzel şehri atıyorum Ordu'dur dese, olabilir, neden olmasın, ona göre de Ordu güzeldir.

İzmir'de 6 sene yaşadım, 8 yıldır da İstanbul'dayım. Gittiğim yeri sevebilen bir insanım aslında, çok şehir dolaştım. Ankara'yı genelde sevmezler, oranın da sevilecek yanlarını bulmuştum. Yine de imkanım olsa İzmir'e dönmek isterdim. İstanbul'u seviyorum, sevimsiz bulduğum çok yanı olmasına rağmen... İzmir de kusursuz değil ama bana hep daha insancıl, sevimli bir şehir gibi geliyor. Ah ah İzmir ya...

Bende tam tersi.Evlenince Bursaya geldim.Keske Izmirde yasamaya devam etseydim.Deli gibi isterdim bunu.Bebeklerimi memleketimde buyutebilseydim keske.
Eheh herkes kendi memleketini ister, bende Bulgarım ama bursada doğmuşum ondan Bursa’ya alışmışım, iş imkanı havası yeşilliği çok çok güzeldir. Burada çok sudan yana sıkıntı çektim, sular acayip kireçli sürekli kesiliyor. Şikayet ettim bursada böyle değildi diye gelip baktılar ettiler orada Uludağ var ondan dediler gittiler kimsede şikayet etmiyor alışmışlar borular çok eski takip ediyorlar ellerinde telefon sular ne zaman kesilecekmiş bidon topluyorlar. Ben bursada sular kaçtığını bilmem. Turizm şehri burası öyle kalsaydı daha iyiydi

Ben de onu diyorum işte, kızıyorlar. İzmirin alt yapısı bu kadar kalabalığı kaldırmıyor işte. Yenileyecek, artıracak bütçe de yok.

Suyun kireci konusunda yapacak bir şey yok ama.
Suyun büyük kısmı tahtalıdan geliyor, tahtalının da suyu kireçli. Uludağ suyuyla karşılaştırmak anlamsız.

Katılıyorum, izmirde İzmirli bulmakta zor epey, özellikle doğudan göç inanılmaz derecede, insan hayret ediyor, bilirsiniz zaten, ben çok şaşırdım, Doğu inanılmaz biçimde İzmir’e akın etmiş

Izmır de istanbul gibi Anadolunun her yerinden göç almış buyuksehirlerden.

Yalnız ben şunu fark ettim ızmirde yasayan insanların (benim gördüğüm) çoğu memleketi farklı olmasına rağmen kendini Izmirli zannediyor.

Halbuki başka şehirde doğmuş ya da başka şehirden göç etmiş .Ama asla bunu kabul etmek istemiyor.neden yani Izmirli olunca ne oluyor?bir de kendisi zamanında göç etmiş şimdi başkasının göç etmesini kabul etmeyen insanlar da oluyor.

Arkadaş atalarımız bu memleketi bize bıraktı.isteyen istediği yerde oturur.kime ne?

Evet istanbul gibi izmir de çok kalabalık ve iş bulmak zor.ama herkesin bi rizki var.

Ilçe muhit bunların hepsi çok önemli.bir muhitte 2000 den aşağı ev olmazken bi muhitte 1000tl ye ev bulunabilir.

Velhasıl konu yine amacını aştı.kendimize gelelim isteyen istediği şehre gelir.kimseden vize alacak değiliz.
Ister ızmirde yasarim ister Bursada ister Ankarada kime ne.
(Yazım yanlışı ve noktalama duyari kasmayalım telden giriyorum )

Katılıyorum, izmirde İzmirli bulmakta zor epey, özellikle doğudan göç inanılmaz derecede, insan hayret ediyor, bilirsiniz zaten, ben çok şaşırdım, Doğu inanılmaz biçimde İzmir’e akın etmiş
O da mesele değil aslında. Ben de 7 göbek izmirlilerden değilim. Ama izmirliyim. Ne annemin memleketini benimseyebilirim ne babamınkini şuralıyım buralıyım diye. İzmirliyim çünkü izmirde doğdum büyüdüm, başka yerliyim diyemem. Birçok insan için de böyledir bu. Buranın kültürüyle uyum sağladığı sürece nerden gelmiş nereye gitmiş sorun değil bence.
Ben sadece kalabalıktan ve izmirin imkanlarının bu kalabalığa yetmemesinden şikayetçiyim. 10 dakikada gittiğim yolu artık 45 dakikada gitmekten şikayetçiyim. Bir şehirde otobanda trafik tıkanır mı? İzmirde tıkanıyor artık. Öğlen saatinde toplu taşımada oturacak yer olmuyor. Eskiden sabaha kadar tek başıma gezsem korkmazdım. Şimdi hava kararınca gelirsem evin önüne park edip camdan baksın diye eşimi arıyorum inmeden.

Kızıyorsunuz, kızıyorlar ama kim kendi rahatını düşünmez ki? Benim imkanlarım kısıtlanır rahatım bozulurken niye evet ya buyrun gelin diyeyim. Tabi ki gelme deme lüksümüz yok kimseye ama hoşnutsuzluğumuz da açık. Konu sahibine değil bu sözlerim, genele. Konu sahibi mecburen geliyormuş zaten.

Buyuk şehirlerdeki kalabaliktan herkes sikayetci zaten. İstanbulda 5 senedir oturuyorum bir bagim yok İstanbulla ama geldim ve ustune kalabalik diye sikayetleniyorum bazen.

Bursali da değilim ama orda da yaşadim. Bursa guzeldi ama son yillarda çok göç aldi orasi da ve Bursa eski Bursa degil o yuzden ben de mutsuzum acikcasi, eski tadi alamiyorum ziyaretlerimde.

Ama bunun meselesi burada mi yapilir, bu konudaki "mecburum " diyen kadindan cikartmak mi gerek? Bilip bilmeden gelme etme diye cikişmak çok anlamsiz. Her göç eden, göç ettiği yeri kötüleştirmiyor sonuçta, cozumu de bu sekilde degil.

İşte izmir’in durumu biraz farklı başta da söylediğim gibi. Yazmak istemedim iş polemiğe gitmesin diye ama mesele politik diyeyim anlayın. (Bu konuda alıntı yapıp polemiğe girenlere cevap vermeyeceğim).

İstanbul alt yapısı sağlam, belediyesinin gelirleri çok yüksek, hükümetten (bir süre önceye kadar) tam destek alan, ülkenin tüm imkanlarını elinde tutan bir şehir. Evet kalabalık ama o yükü kaldırabiliyor. Bursa da ona keza öyle. Ankara da aynı şekilde. Ama izmir öyle değil. Kalabalığı, ani nüfus artışlarını kaldırabilecek kapasitesi yok. Ve evet büyük bir köydü izmir yakın zamana kadar. Biz köy halinden memnunduk. Şimdi daha kalabalık bir köy oldu.

Konunun buraya gelmesi bence de saçma ama her izmir konusunda gelir

Ama ayni mantikla sizin aileniz de zamaninda Izmir'e yerleserek alt yapinin cokmesine katkida bulunmus olmuyor mu? Ben 7 duvel denilebilecek sekilde Izmirliyim ailem hala orada yasiyor ben de 18 yasina kadar oradaydim. Bu sartlar altinda Izmir'e 'geri' donmek istedigimde biri gelmeyin derse cok komik duruma dustugunu dusunurum. 8500km uzaga tasindim Turkiye'den hic boyle bir yaklasim gormedim acikcasi :)

İzmir konuları genelde böyle oluyor, var bir tılsımı kabul etmek lazım
Gelmeyin diyeni de gereksiz yereni de değişik.

Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf, beni Karşıyaka’ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir’i gördüğüm gün evvelâ Karşıyaka’yı ve orada da sizin Türk topraklarınızda yatan annemin mezarını gördüm! 1925 (Atatürk’ün S.D.II, s.227)

Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır! 1925 (Atatürk’ün S.D.II, s.227)
Canım Atam ....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…