Cok teşekkürlerKendini İzmir'in sahibi sanarak gelme gelme diye tutturanlar biz simide gevrek deriz, ,Türkiye'nin en güzel kızlarıyız ,çok farklıyız, aman da buraya kimseyi istemeyiz diyenler olup o kadar boş gözüküyorsunuz ki resmen mide bulandırıcı .Konu sahibi İzmirin iş durumunu sormuş, senden izin istememiş ( 7 göbek değil belki de 27 göbek İzmirli biri olarak bunu söylüyorum.Nüfusun dengesiz dağılımının suçlusu buraya gelen insanlar değil.Sen önce tepkini kime göstermen gerektiğini öğren)
İzmir maalesef pahalı bir şehir.Kiralar dediğin gibi 1000 liradan başlıor.Eğer iş durumun kesin değilse bence eve çıkma.Öğrencilerin de kaldığı eşyalı apartlar falan oluyor ,daha uygun olur.Ya da ev arkadaşı da iyi olurdu ama onun için önce çevre lazım sanırım.
Dış ticaret olarak iş sahası nasıl bilmiyorum.Bilen arkadaşlar yazacaktır.Ama genel olarak durgunluk var.Misal kimya mühendisi olup çok da güzel cvsi olan eniştem Kanada'dan geldikten sonra İzmirde iş bulamayıp İstanbul'a göç etti.Benzer şekilde cvsi iyi olan uluslararası ilişkiler mezunu arkadaşım da istediği işleri İstanbul ve Ankara 'da buldu.
Burda hayat pahalı da.Bana sorarsan asgari ücretle her türlü iş bulursun ama kendi alanını bilemiyorum.İnan biraz da şans işi.Yalnız asgari ücret + 1000 kira ile yettiremezsin.O yüzden dediğim gibi apartlara odaklan.İstediğin gibi iş bulunca eve çıkarsın. Umarım her şey gönlünce olur,bol şans.
TeşekkürlerIzmir pahali mi cidden ?
Ben burada sebze meyveyi izmirde aldigim 2 kati fiyata aliyorum.
Giyimimi cogu Izmirli gibi ozkanlar pazari,bostanli pazarindan karsiliyordum.Keske olmsaydi su korona da bebeklerime gundelik kiyafetlerini alabilseydim pazardan.Gidip 2 caput bez şorta ebebekten 30 lira verdim.
Kira denmis te gidip Bornovanin,Karsiyakanin göbeğinde oturmak istenirse tabi yuksek.Özkanlarda oturuyoruz.Bu civar son yillarda tirmandi evet ama daha makul yerler de var.
Teşekkür ediyorum sagolunBir sakin mi olsanız, belki bir Türk kahvesi falan?
Çok şükür bin şükür köhne ve eşimin tabiriyle "Türkiyenin en büyük köyü" olan İzmirli değilim, missssler gibi Fethiyeliyim bilmem kaç göbekten.
Sizin gibi Türkiyeden değil başta Avrupa, tüm dünyadan göç alıyoruz, ev fiyatları vs patladı gitti bu yüzden ama bugüne kadar "tapusu bizde, gelmeyin" diyecek kadar hazımsızlık yaşayan görmedim bizim oralarda.
Sayın konu sahibi, yaz döneminden itibaren ödev ablalığı, ortaokul uygun fiyatlı özel ders vs ilanları verin, akmasa da damlar.
Benim için ilk etapta sorun degil teşekkürlerAilem arkadaşlarım Izmir'de, ben başka şehirde yaşıyorum 10 yıldır. Izmirdeki arkadaşlarım hep iş sıkıntısı yaşıyor. Ama asgari ücretle çalışmak sorun değilse, illaki iş bulursunuz.
Aynısını söyleyecektim. Bunun kompleksini avam kesim yapıyor genelde.Genelde bunu kokune kadar İzmirli ler değilde doğma büyüme izmirli olup atalari başka şehirden olanlar yapıyor.kraldan çok kralcı
Okuduğum en güzel yorumdukızcağız herkese de kibar kibar cevap vermiş.
bence açın kapıyı alın izmire . böyle kibar nüfusa ihtiyacınız var belli ki..
Şimdi buradan kan davası çıkaranlar olacaktır bacım. Ya çok normal değil mi hepimizin aynı şehre tutkun olmaması? =)) Beklentilerimiz, zevklerimiz farklı. Bunları yadırgayanları da ben yadırgıyorum. Biri çıkıp Türkiye'nin en güzel şehri atıyorum Ordu'dur dese, olabilir, neden olmasın, ona göre de Ordu güzeldir.10 yıl İstanbul 'da yaşadım. Artık tükenmiştik manevi olarak ve taşındık 7 ay önce. İzmir çok yakın sık sık gidiyoruz. İzmir ' i karış karış gezdim ne önerdilerse yaptım en iyi otellerde kaldım en iyi yerlerde yiyip içtim. Arkadaşlar İzmir İstanbul 'un bir ilçesi olur ya da olamaz. Hadi Avcılar diyeyim denize kıyısı var diye.. İzmir 'i hiç ama hiç sevmedim. Ben böyle büyük bir Kadıköy , Beşiktaş bekliyordum. ama büyük bir kırıklığı bende İzmir.
Eheh herkes kendi memleketini ister, bende Bulgarım ama bursada doğmuşum ondan Bursa’ya alışmışım, iş imkanı havası yeşilliği çok çok güzeldir. Burada çok sudan yana sıkıntı çektim, sular acayip kireçli sürekli kesiliyor. Şikayet ettim bursada böyle değildi diye gelip baktılar ettiler orada Uludağ var ondan dediler gittilerBende tam tersi.Evlenince Bursaya geldim.Keske Izmirde yasamaya devam etseydim.Deli gibi isterdim bunu.Bebeklerimi memleketimde buyutebilseydim keske.
Eheh herkes kendi memleketini ister, bende Bulgarım ama bursada doğmuşum ondan Bursa’ya alışmışım, iş imkanı havası yeşilliği çok çok güzeldir. Burada çok sudan yana sıkıntı çektim, sular acayip kireçli sürekli kesiliyor. Şikayet ettim bursada böyle değildi diye gelip baktılar ettiler orada Uludağ var ondan dediler gittilerkimsede şikayet etmiyor alışmışlar borular çok eski takip ediyorlar ellerinde telefon sular ne zaman kesilecekmiş bidon topluyorlar. Ben bursada sular kaçtığını bilmem. Turizm şehri burası öyle kalsaydı daha iyiydi
Katılıyorum, izmirde İzmirli bulmakta zor epey, özellikle doğudan göç inanılmaz derecede, insan hayret ediyor, bilirsiniz zaten, ben çok şaşırdım, Doğu inanılmaz biçimde İzmir’e akın etmişBen de onu diyorum işte, kızıyorlar. İzmirin alt yapısı bu kadar kalabalığı kaldırmıyor işte. Yenileyecek, artıracak bütçe de yok.
Suyun kireci konusunda yapacak bir şey yok ama.
Suyun büyük kısmı tahtalıdan geliyor, tahtalının da suyu kireçli. Uludağ suyuyla karşılaştırmak anlamsız.
O da mesele değil aslında. Ben de 7 göbek izmirlilerden değilim. Ama izmirliyim. Ne annemin memleketini benimseyebilirim ne babamınkini şuralıyım buralıyım diye. İzmirliyim çünkü izmirde doğdum büyüdüm, başka yerliyim diyemem. Birçok insan için de böyledir bu. Buranın kültürüyle uyum sağladığı sürece nerden gelmiş nereye gitmiş sorun değil bence.Katılıyorum, izmirde İzmirli bulmakta zor epey, özellikle doğudan göç inanılmaz derecede, insan hayret ediyor, bilirsiniz zaten, ben çok şaşırdım, Doğu inanılmaz biçimde İzmir’e akın etmiş
O da mesele değil aslında. Ben de 7 göbek izmirlilerden değilim. Ama izmirliyim. Ne annemin memleketini benimseyebilirim ne babamınkini şuralıyım buralıyım diye. İzmirliyim çünkü izmirde doğdum büyüdüm, başka yerliyim diyemem. Birçok insan için de böyledir bu. Buranın kültürüyle uyum sağladığı sürece nerden gelmiş nereye gitmiş sorun değil bence.
Ben sadece kalabalıktan ve izmirin imkanlarının bu kalabalığa yetmemesinden şikayetçiyim. 10 dakikada gittiğim yolu artık 45 dakikada gitmekten şikayetçiyim. Bir şehirde otobanda trafik tıkanır mı? İzmirde tıkanıyor artık. Öğlen saatinde toplu taşımada oturacak yer olmuyor. Eskiden sabaha kadar tek başıma gezsem korkmazdım. Şimdi hava kararınca gelirsem evin önüne park edip camdan baksın diye eşimi arıyorum inmeden.
Kızıyorsunuz, kızıyorlar ama kim kendi rahatını düşünmez ki? Benim imkanlarım kısıtlanır rahatım bozulurken niye evet ya buyrun gelin diyeyim. Tabi ki gelme deme lüksümüz yok kimseye ama hoşnutsuzluğumuz da açık. Konu sahibine değil bu sözlerim, genele. Konu sahibi mecburen geliyormuş zaten.
Buyuk şehirlerdeki kalabaliktan herkes sikayetci zaten. İstanbulda 5 senedir oturuyorum bir bagim yok İstanbulla ama geldim ve ustune kalabalik diye sikayetleniyorum bazen.
Bursali da değilim ama orda da yaşadim. Bursa guzeldi ama son yillarda çok göç aldi orasi da ve Bursa eski Bursa degil o yuzden ben de mutsuzum acikcasi, eski tadi alamiyorum ziyaretlerimde.
Ama bunun meselesi burada mi yapilir, bu konudaki "mecburum " diyen kadindan cikartmak mi gerek? Bilip bilmeden gelme etme diye cikişmak çok anlamsiz. Her göç eden, göç ettiği yeri kötüleştirmiyor sonuçta, cozumu de bu sekilde degil.
O da mesele değil aslında. Ben de 7 göbek izmirlilerden değilim. Ama izmirliyim. Ne annemin memleketini benimseyebilirim ne babamınkini şuralıyım buralıyım diye. İzmirliyim çünkü izmirde doğdum büyüdüm, başka yerliyim diyemem. Birçok insan için de böyledir bu. Buranın kültürüyle uyum sağladığı sürece nerden gelmiş nereye gitmiş sorun değil bence.
Ben sadece kalabalıktan ve izmirin imkanlarının bu kalabalığa yetmemesinden şikayetçiyim. 10 dakikada gittiğim yolu artık 45 dakikada gitmekten şikayetçiyim. Bir şehirde otobanda trafik tıkanır mı? İzmirde tıkanıyor artık. Öğlen saatinde toplu taşımada oturacak yer olmuyor. Eskiden sabaha kadar tek başıma gezsem korkmazdım. Şimdi hava kararınca gelirsem evin önüne park edip camdan baksın diye eşimi arıyorum inmeden.
Kızıyorsunuz, kızıyorlar ama kim kendi rahatını düşünmez ki? Benim imkanlarım kısıtlanır rahatım bozulurken niye evet ya buyrun gelin diyeyim. Tabi ki gelme deme lüksümüz yok kimseye ama hoşnutsuzluğumuz da açık. Konu sahibine değil bu sözlerim, genele. Konu sahibi mecburen geliyormuş zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?