- 11 Ekim 2015
- 1.076
- 8.106
- 158
Hakaret edenler sakin olmalı .Ben gayet rahatım.Ay ne güzel işte köhne köy ...köy diyenler haftasonu oldu mu deli gibi alışveriş yapmak ,yeni açılan bir avm yi görmek için akın akın saatlerce yol kat ederek çevre ilçelerden ,hatta illerden koşa koşa İzmir’e geliyorlar.Cidden çok komiksiniz.
şehrinizi düşünseydiniz ,azcık mantık sahibi olsaydınız ,siz de FEthiye gibi bir cennete göç olsun istemezdiniz.
Sizin de alıntıladığınız kişiden farkınız yok.O gereksiz yere yüceltmiş,siz ise gereksiz yere gömmüşsünüz İzmir'i.Çok değişik kafalar cidden. İşin acı yanı konu sahibinin sorusunun cevabı değil tüm bu yazılanlar.Bir sakin mi olsanız, belki bir Türk kahvesi falan?
Çok şükür bin şükür köhne ve eşimin tabiriyle "Türkiyenin en büyük köyü" olan İzmirli değilim, missssler gibi Fethiyeliyim bilmem kaç göbekten.
Sizin gibi Türkiyeden değil başta Avrupa, tüm dünyadan göç alıyoruz, ev fiyatları vs patladı gitti bu yüzden ama bugüne kadar "tapusu bizde, gelmeyin" diyecek kadar hazımsızlık yaşayan görmedim bizim oralarda.
Sayın konu sahibi, yaz döneminden itibaren ödev ablalığı, ortaokul uygun fiyatlı özel ders vs ilanları verin, akmasa da damlar.
Kuzguna yavrusu Anka görünürmüş.Bir sakin mi olsanız, belki bir Türk kahvesi falan?
Çok şükür bin şükür köhne ve eşimin tabiriyle "Türkiyenin en büyük köyü" olan İzmirli değilim, missssler gibi Fethiyeliyim bilmem kaç göbekten.
Sizin gibi Türkiyeden değil başta Avrupa, tüm dünyadan göç alıyoruz, ev fiyatları vs patladı gitti bu yüzden ama bugüne kadar "tapusu bizde, gelmeyin" diyecek kadar hazımsızlık yaşayan görmedim bizim oralarda.
Sayın konu sahibi, yaz döneminden itibaren ödev ablalığı, ortaokul uygun fiyatlı özel ders vs ilanları verin, akmasa da damlar.
Kendini İzmir'in sahibi sanarak gelme gelme diye tutturanlar biz simide gevrek deriz, ,Türkiye'nin en güzel kızlarıyız ,çok farklıyız, aman da buraya kimseyi istemeyiz diyenler olup o kadar boş gözüküyorsunuz ki resmen mide bulandırıcı .Konu sahibi İzmirin iş durumunu sormuş, senden izin istememiş ( 7 göbek değil belki de 27 göbek İzmirli biri olarak bunu söylüyorum.Nüfusun dengesiz dağılımının suçlusu buraya gelen insanlar değil.Sen önce tepkini kime göstermen gerektiğini öğren)
İzmir maalesef pahalı bir şehir.Kiralar dediğin gibi 1000 liradan başlıor.Eğer iş durumun kesin değilse bence eve çıkma.Öğrencilerin de kaldığı eşyalı apartlar falan oluyor ,daha uygun olur.Ya da ev arkadaşı da iyi olurdu ama onun için önce çevre lazım sanırım.
Dış ticaret olarak iş sahası nasıl bilmiyorum.Bilen arkadaşlar yazacaktır.Ama genel olarak durgunluk var.Misal kimya mühendisi olup çok da güzel cvsi olan eniştem Kanada'dan geldikten sonra İzmirde iş bulamayıp İstanbul'a göç etti.Benzer şekilde cvsi iyi olan uluslararası ilişkiler mezunu arkadaşım da istediği işleri İstanbul ve Ankara 'da buldu.
Burda hayat pahalı da.Bana sorarsan asgari ücretle her türlü iş bulursun ama kendi alanını bilemiyorum.İnan biraz da şans işi.Yalnız asgari ücret + 1000 kira ile yettiremezsin.O yüzden dediğim gibi apartlara odaklan.İstediğin gibi iş bulunca eve çıkarsın. Umarım her şey gönlünce olur,bol şans.
Aynısını yazacaktım çok yaşayınGenelde bunu kokune kadar İzmirli ler değilde doğma büyüme izmirli olup atalari başka şehirden olanlar yapıyor.kraldan çok kralcı
Ayrıca Karşıyaka sizi bekliyorsa, teknik olarak başka birinin memleketindesiniz, işgal etmesenize milletin şehrini, oranın tapusu da onlarda neticede
Bende ilerde ev alip yerleşmeyi düşünüyordum öylede almiyormusunuz İzmir eDiğer şehirdeki insanlar sesini çıkarmıyor,ama İzmirliler ciddi anlamda rahatsız bu durumdan.
Tesekkürler haklısınız@KudrAlobar aslında ulaşım çok ucuz . 90 dk aktarma ücretsiz zaten. Diğer illerde bu yok
Konu sahibi İzmir in belirli bölümlerinde ev kiraları daha uygun ama işine olan ulaşım koşulları ve süre önemli. Tavsiyem evden yapabileceğin bir iş modeli düşünerek İzmir e gel. İş olanakları o kadar olumsuz değil bana göre ama hangi semtte yaşayacağım önemli. Korkma. Korkunun ecele faydası olmadığı gibi. Allah bir şekilde yardım ediyor
Evet malesef yüksek kiralarAydından izmire taşındım 2 yıl önce.Aydındaki evimizin 2 katı kirasıyla yarısı kadar evde oturuyorum İzmir de.
SagolunKimin nereden nasibi olur bilinmez inş iş bulursunuz
Bir şehrin kalkinmasini nufus planlamasini devlet büyükleri yapar burda kafasina görr sallayanlara bakmayın siz öyle de bir planlama ztn ülkemizde yok isteyen her yere taşınır normal bisiy
İnşalah teşekkürlerBazı şehirlerde yaşayanlara yobaz insanlar diyorlar izmir'de de yobaz insanlar varmış demek ki. Ama bu, orada yasaman için bir engel değil.. iş bulursunuz umarım...
Evet sagolunEşim İzmirli. 8 sene önce İstanbul'a geldik, zira iş imkanları gerçekten çok kısıtlı ve nüfus gittikçe artış gösteriyor. Yoksa imkanı varsa insan İzmir'de en azından Ege taraflarında yaşamalı bence. =) Çeşitli sektörlerde çalıştığınız için ve aslında her şehirde bulunabilecek iş kolları olduğu için şansınız var. Denemeden de bilemezsiniz, biliyorsunuz bu işler biraz da şans işi. Umarım şansınız yaver gider. Başvurulara ne kadar erken başlasanız o kadar iyi.
Umarım teşekkürlerUçakla izmir üstünden geçen izmirliyim der oldu... valla 7 değil 17 göbek izmirliyim ama kimseye gelmeyin deme hakkını bulmadım kendim de...başımıza ne geliyorsa haddimizi bilmediğimizden geliyor... konuya gelecek olursam çalışmak isteyene hiç de zor değil iş bulmak... bir tanıdık ablam var bu gün işten çıkar yarın iş bulmuş olur... ha tabi fabrika işi istemem falan diyorsanız,marketler yada alışveriş merkezlerinde satış elemanlığı yapabilirsiniz... bir çok tekstil firmalarıda yetiştirmek üzere eleman alıyor onlarıda değerlendirebilirsiniz... ha tabi gönül kendi tahsiliz,mesleğiniz karşılığı çalışmanızı ister umarım zamanla o da olur .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?