gerçekten çok komik ve talihsiz bir yorum olmuş..
Bursa o kadar muhafazakar kesimken ve kaç dönemdir akp hükümeti baştayken bu olaylar yaşanmıyorsa
İzmir gibi bi yerde asla yaşanmaz...
Ayrıca chp nin olmadığı yerde aydın insanlar yokmu ne saçma..
evet Binali oturak oturak gezer aydınları toplar hey ALLAH ım yaa :))
otobüs davasına da gelince aslında siz şehrin ne durumda olduğunu çok iyi biliyorsunuzda
işte partizanlıktan vazgeçmemek adına ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz..
aydın bi insan bana kıçıma bişeyler batarken bişey anlatması yerine
rahat yepyeni model otobüslerde onları dinlemeyi tercih ederim..
O da sizin tercihinizdir bir sey diyemem, ben benim tercihimi belirttim sadece. Bu arada burada kisisel görüs bildiriyoruz, benim "aydin" anlayisimla sizinki arasinda daglar kadar fark var demek ki, hatta Bursa örnegi vermissiniz. Sizin yorum da bu acidan talihsiz olmus cünkü 5 yil Bursa`da yasamis bir insanim ben.
Bursa`daki muhafazakarligi da cok yakinen bilirim. Yakasi acik bir bluz giydigimde otobüsteki kapali bir kadindan laf yemis biriyim ben. Direk asagilandim yani, teshirci oldum. Otobüste önümde oturan birbirine sevgiyle bakan ögrenci cift iki üc sarildilar, öptüler diye (yanaktan), otobüsü durdurup cifte "inin lan asagi" diyen soför ile de karsilasmis biriyim ben. 5-6 kiz Kent Meydani`ndan yukari yürürken, normal kiyafetlerimize ragmen, sirf süslü püslü ciktik, kahkaha krizine girdik diye olsa gerek, yine kapali kadinlar yanimizdan gecerken "edepsizler" diyivermistir.
Aksam saat 9`dan sonra kiz basina Bursa`nin nasil tehlikeli oldugunu da deneyimlemis cok insan bilirim.
Hikayelerim bol, özelden tek tek yasananlari mesaj atabilirim, dilerseniz, uzatmayayim.
Ayrica Bursa`da Nilüfer Belediyesi sinirlariyla Yildirim arasinda da hem insanlarin egitim düzeyi, bakislari, davranislari, hayata bakisi hem de belediyecilik acisindan daglar kadar da fark var. Bunun partizanlikla da bir alakasi yok, yani göz var nizam var.
Bilmem Istanbul`u bilir misiniz, bir örnek daha olsun, bana göre Istanbul Besiktas ile Istanbul Esenler/Bagcilar/Güngören arasinda da daglar kadar fark var, her acindan. Hatta anlatsam roman olur o derece.
Ayrica ben CHP`ye tapan bir insan hic olmadim.
Isci Partisi, Emek Partisi, Demokrat Sol Parti, Komünist Partisi gibi cesitli partilerin de düzgün adaylarina oy vermis insanim.
Partizanlik ile sasirmisligim yok yani, bu benim hayata genel bakisim , CHP ile alakasi yok, söyle izah edeyim o zaman, "SOL" partilerin baskin oldugu sehirler ve ilcelerdeki özgürlük ve aydinligi, ben "sahsim adina konusuyorum", SAG partilerin baskin oldugu yerlerde hic mi hic bulamiyorum.
Dolayisiyla "aydinlik, özgürlük, kültür ve egitim seviyesi" olarak beni tatmin eden etkenlerle, sizi tatmin eden etkenler farkli olacagindan, herkes diledigini düsünmekte özgürdür.
Sevgiler.