• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayım

• Binali Yıldırım - AKP

OY: 67 20,5%
  • Aziz Kocaoğlu - CHP

OY: 238 72,8%
  • Osman Özçelik - HDP

OY: 4 1,2%
  • Murat Taşer - MHP

OY: 15 4,6%
  • Diğer / Bağımsız

OY: 3 0,9%

• Ankete Katılan
    327
  • Anket Kapalı .
gerçekten çok komik ve talihsiz bir yorum olmuş..
Bursa o kadar muhafazakar kesimken ve kaç dönemdir akp hükümeti baştayken bu olaylar yaşanmıyorsa
İzmir gibi bi yerde asla yaşanmaz...
Ayrıca chp nin olmadığı yerde aydın insanlar yokmu ne saçma..
evet Binali oturak oturak gezer aydınları toplar :1: hey ALLAH ım yaa :))

otobüs davasına da gelince aslında siz şehrin ne durumda olduğunu çok iyi biliyorsunuzda
işte partizanlıktan vazgeçmemek adına ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz..
aydın bi insan bana kıçıma bişeyler batarken bişey anlatması yerine
rahat yepyeni model otobüslerde onları dinlemeyi tercih ederim..

O da sizin tercihinizdir bir sey diyemem, ben benim tercihimi belirttim sadece. Bu arada burada kisisel görüs bildiriyoruz, benim "aydin" anlayisimla sizinki arasinda daglar kadar fark var demek ki, hatta Bursa örnegi vermissiniz. Sizin yorum da bu acidan talihsiz olmus cünkü 5 yil Bursa`da yasamis bir insanim ben. :16:
Bursa`daki muhafazakarligi da cok yakinen bilirim. Yakasi acik bir bluz giydigimde otobüsteki kapali bir kadindan laf yemis biriyim ben. Direk asagilandim yani, teshirci oldum. :16: Otobüste önümde oturan birbirine sevgiyle bakan ögrenci cift iki üc sarildilar, öptüler diye (yanaktan), otobüsü durdurup cifte "inin lan asagi" diyen soför ile de karsilasmis biriyim ben. 5-6 kiz Kent Meydani`ndan yukari yürürken, normal kiyafetlerimize ragmen, sirf süslü püslü ciktik, kahkaha krizine girdik diye olsa gerek, yine kapali kadinlar yanimizdan gecerken "edepsizler" diyivermistir.
Aksam saat 9`dan sonra kiz basina Bursa`nin nasil tehlikeli oldugunu da deneyimlemis cok insan bilirim.
Hikayelerim bol, özelden tek tek yasananlari mesaj atabilirim, dilerseniz, uzatmayayim.

Ayrica Bursa`da Nilüfer Belediyesi sinirlariyla Yildirim arasinda da hem insanlarin egitim düzeyi, bakislari, davranislari, hayata bakisi hem de belediyecilik acisindan daglar kadar da fark var. Bunun partizanlikla da bir alakasi yok, yani göz var nizam var.
Bilmem Istanbul`u bilir misiniz, bir örnek daha olsun, bana göre Istanbul Besiktas ile Istanbul Esenler/Bagcilar/Güngören arasinda da daglar kadar fark var, her acindan. Hatta anlatsam roman olur o derece.

Ayrica ben CHP`ye tapan bir insan hic olmadim. :1:
Isci Partisi, Emek Partisi, Demokrat Sol Parti, Komünist Partisi gibi cesitli partilerin de düzgün adaylarina oy vermis insanim. :D

Partizanlik ile sasirmisligim yok yani, bu benim hayata genel bakisim :1: , CHP ile alakasi yok, söyle izah edeyim o zaman, "SOL" partilerin baskin oldugu sehirler ve ilcelerdeki özgürlük ve aydinligi, ben "sahsim adina konusuyorum", SAG partilerin baskin oldugu yerlerde hic mi hic bulamiyorum. :8:
Dolayisiyla "aydinlik, özgürlük, kültür ve egitim seviyesi" olarak beni tatmin eden etkenlerle, sizi tatmin eden etkenler farkli olacagindan, herkes diledigini düsünmekte özgürdür.

Sevgiler.

Yok arkadaşım pazara giderken duymuş konuşmanın bu kısmını, hatta o konuşmayı dinleyenlerden duyduğuna göre Binali Yıldırım bana oy verirseniz İzbanı bitiririz demiş. Bu doğru mu?
Üstteki yorumumu yazmaktaki amacım, bir ilçeye oy için gidiyor ama o ilçe hakkında bilgisi yok, bankalar caddesi mevcutken banka yok demesi garip geldi. Oysa siz de diyorsunuz onca vergi veren bir ilçede diye, böyle bir ilçede banka nasıl olmaz, komik dimi...

o bahsettiğimiz ilçe torbalı ve tepeköy olarak iki kısım gibi torbalıda oturanlar tepeköye mecburen minibüsle falan gitmesi gerekiyor
ve tepekyde banka var evet ama torbalıda hiç banka yok...
bana oy verirseniz izbanı ve hastaneyi temmuz ayına kadar bitiririm ama başkası gelirse onlar için söz veremem dedi..
düşünün doğru dürüst hastanesi yok ilçenin :((

O da sizin tercihinizdir bir sey diyemem, ben benim tercihimi belirttim sadece. Bu arada burada kisisel görüs bildiriyoruz, benim "aydin" anlayisimla sizinki arasinda daglar kadar fark var demek ki, hatta Bursa örnegi vermissiniz. Sizin yorum da bu acidan talihsiz olmus cünkü 5 yil Bursa`da yasamis bir insanim ben. :16:
Bursa`daki muhafazakarligi da cok yakinen bilirim. Yakasi acik bir bluz giydigimde otobüsteki kapali bir kadindan laf yemis biriyim ben. Direk asagilandim yani, teshirci oldum. :16: Otobüste önümde oturan birbirine sevgiyle bakan ögrenci cift iki üc sarildilar, öptüler diye (yanaktan), otobüsü durdurup cifte "inin lan asagi" diyen soför ile de karsilasmis biriyim ben. 5-6 kiz Kent Meydani`ndan yukari yürürken, normal kiyafetlerimize ragmen, sirf süslü püslü ciktik, kahkaha krizine girdik diye olsa gerek, yine kapali kadinlar yanimizdan gecerken "edepsizler" diyivermistir.
Aksam saat 9`dan sonra kiz basina Bursa`nin nasil tehlikeli oldugunu da deneyimlemis cok insan bilirim.
Hikayelerim bol, özelden tek tek yasananlari mesaj atabilirim, dilerseniz, uzatmayayim.

Ayrica Bursa`da Nilüfer Belediyesi sinirlariyla Yildirim arasinda da hem insanlarin egitim düzeyi, bakislari, davranislari, hayata bakisi hem de belediyecilik acisindan daglar kadar da fark var. Bunun partizanlikla da bir alakasi yok, yani göz var nizam var.
Bilmem Istanbul`u bilir misiniz, bir örnek daha olsun, bana göre Istanbul Besiktas ile Istanbul Esenler/Bagcilar/Güngören arasinda da daglar kadar fark var, her acindan. Hatta anlatsam roman olur o derece.

Ayrica ben CHP`ye tapan bir insan hic olmadim. :1:
Isci Partisi, Emek Partisi, Demokrat Sol Parti, Komünist Partisi gibi cesitli partilerin de düzgün adaylarina oy vermis insanim. :D

Partizanlik ile sasirmisligim yok yani, bu benim hayata genel bakisim :1: , CHP ile alakasi yok, söyle izah edeyim o zaman, "SOL" partilerin baskin oldugu sehirler ve ilcelerdeki özgürlük ve aydinligi, ben "sahsim adina konusuyorum", SAG partilerin baskin oldugu yerlerde hic mi hic bulamiyorum. :8:
Dolayisiyla "aydinlik, özgürlük, kültür ve egitim seviyesi" olarak beni tatmin eden etkenlerle, sizi tatmin eden etkenler farkli olacagindan, herkes diledigini düsünmekte özgürdür.

Sevgiler.

sizin için aydınlık açıklık saçıklık zenginlik olabilir ki bahsettiğiniz ilçeler genelde o kesimi barındırıyor
benim için aydınlık o demek değildir yalnız...
yıldırımdan esenlerden öle insanlar çıkar karşınıza konuşamazsınız...

ayrıca ben 10 senedir bursadayım daha 1 kişinin açıklara ya da tam tersi kapalılara o şekilde davrandığını görmedim..
bunlar bizim neleri görmek istediğimizle orantılı olabilir...
hatta bizzat benim kendi kardeşim gayette açık ama yanımda gezerken ya da yalnız gezerken kardeşime bi laf edildiğini duymadım
bunada aslaa müsade etmem nasıl ki kendi başörtümü savunuyorsam onuda savunurum..

sizin için aydınlık açıklık saçıklık zenginlik olabilir ki bahsettiğiniz ilçeler genelde o kesimi barındırıyor
benim için aydınlık o demek değildir yalnız...
yıldırımdan esenlerden öle insanlar çıkar karşınıza konuşamazsınız...

ayrıca ben 10 senedir bursadayım daha 1 kişinin açıklara ya da tam tersi kapalılara o şekilde davrandığını görmedim..
bunlar bizim neleri görmek istediğimizle orantılı olabilir...
hatta bizzat benim kendi kardeşim gayette açık ama yanımda gezerken ya da yalnız gezerken kardeşime bi laf edildiğini duymadım
bunada aslaa müsade etmem nasıl ki kendi başörtümü savunuyorsam onuda savunurum..

Bir önceki cevabimin rica etsem özellikle son cümlesini okursaniz, ben zaten ikimizin "aydinliga" bakis acisinin farkli oldugunu ifade ettim, tartismanin anlami olmadigini belirttim, herkes özgürdür dedim. Buna ragmen siz insanlarin bakis acilari kisisel özgürlükleridir diyemeyip "sizin için aydınlık açıklık saçıklık zenginlik olabilir....Benim icin aydinlik o demek degil" diyerek, üstelik benim icin aydinligin ne demek oldugunu yazmissiniz. Hos degil.

Dolayisiyla aydinligin aciklik ve zenginlik oldugunu kendiniz cikarmissiniz, gördünüz mü bu da sizin kendi öz cikariminiz, saygi duyarim.
Benim aydinlik anlayisim cok farkli, kimseye de aciklamak zorunda degilim sanirim.

Diger konuya gelince, ben yasadiklarimi örnek verdim, daha da örneklerim var.
Benim 5 senede yasadigimi, sizin 10 senedir görmemis olmaniz, beni yalanci cikarmayacagina göre, ben yasadiklarimi ve arkadaslarimin yasadiklarini bildigime göre, benim acimdan sikinti yok. Inanmakta veya inanmamakta serbestsiniz elbette ancak "neleri görmek istediğimizle orantılı " diyerek bir tartismanin sürdürülemeyecegini belirtmek isterim.

Ben Yildirim ve Esenler`den benim aydinlik tanimima uyamayacak insan cikmaz demedim zaten. Zaten o tanimima uyan insanlarin o bölgelerde ikamet etmesi sebebiyle SIK gelip gitmisligim olmustur. :1:
Ben genelden bahsettim, genel cizdigi imajdan. Hani siz de daha ilk cümlenize "kendi acinizdan bir genelleme" ile baslamismissiniz ya, aynisi.

Sizin kendi basörtünüzü savundugunuz gibi aciklarin hakkini da savunacaginizin konuyla baglantisini da cözemedim. Bursa`yi muhafazakar ama burada bile öyle seyler yasanmiyor diyerek tasvir eden, bana cevap yazansizdiniz. Ben de size basimdan gecen örnekleri vererek ve gözlemlerime dayanarak Bursa`nin Izmir ile kiyaslanamayacak ölcüde muhafazakar oldugunu ifade ettim. Olay bundan ibarettir. Dallandirmayalim.

Bunun tartismasina girmek cok sacma olur, tekrarliyorum "herkesin bakis acisi kendinedir".

Konu da Izmir, "ban" yemeden, uzatmamak bize yarasir.

Sevgiler.

Bir önceki cevabimin rica etsem özellikle son cümlesini okursaniz, ben zaten ikimizin "aydinliga" bakis acisinin farkli oldugunu ifade ettim, tartismanin anlami olmadigini belirttim, herkes özgürdür dedim. Buna ragmen siz insanlarin bakis acilari kisisel özgürlükleridir diyemeyip "sizin için aydınlık açıklık saçıklık zenginlik olabilir....Benim icin aydinlik o demek degil" diyerek, üstelik benim icin aydinligin ne demek oldugunu yazmissiniz. Hos degil.

Dolayisiyla aydinligin aciklik ve zenginlik oldugunu kendiniz cikarmissiniz, gördünüz mü bu da sizin kendi öz cikariminiz, saygi duyarim.
Benim aydinlik anlayisim cok farkli, kimseye de aciklamak zorunda degilim sanirim.

Diger konuya gelince, ben yasadiklarimi örnek verdim, daha da örneklerim var.
Benim 5 senede yasadigimi, sizin 10 senedir görmemis olmaniz, beni yalanci cikarmayacagina göre, ben yasadiklarimi ve arkadaslarimin yasadiklarini bildigime göre, benim acimdan sikinti yok. Inanmakta veya inanmamakta serbestsiniz elbette ancak "neleri görmek istediğimizle orantılı " diyerek bir tartismanin sürdürülemeyecegini belirtmek isterim.

Ben Yildirim ve Esenler`den benim aydinlik tanimima uyamayacak insan cikmaz demedim zaten. Zaten o tanimima uyan insanlarin o bölgelerde ikamet etmesi sebebiyle SIK gelip gitmisligim olmustur. :1:
Ben genelden bahsettim, genel cizdigi imajdan. Hani siz de daha ilk cümlenize "kendi acinizdan bir genelleme" ile baslamismissiniz ya, aynisi.

Sizin kendi basörtünüzü savundugunuz gibi aciklarin hakkini da savunacaginizin konuyla baglantisini da cözemedim. Bursa`yi muhafazakar ama burada bile öyle seyler yasanmiyor diyerek tasvir eden, bana cevap yazansizdiniz. Ben de size basimdan gecen örnekleri vererek ve gözlemlerime dayanarak Bursa`nin Izmir ile kiyaslanamayacak ölcüde muhafazakar oldugunu ifade ettim. Olay bundan ibarettir. Dallandirmayalim.

Bunun tartismasina girmek cok sacma olur, tekrarliyorum "herkesin bakis acisi kendinedir".

Konu da Izmir, "ban" yemeden, uzatmamak bize yarasir.

Sevgiler.

bence siz hiç durmayın bi kitap çıkarın bu kadar uzun yazmayı seviğinize göre
ayrıca bi konuyu neden on farklı paragrafta sanki değişik bişey yazıyormuş gibi paylaşıyorsunuz...
laf salatası yapıyorsunuz bununla aydın olunmaz
ben bursayıda izmiride sizden çok daha iyi biliyorum
siz heryerden herşeyden dem vuruken ban almıyorsunuzda ben mi ban alıcam alıcaksamda alırım sizi ilgilendirmez
sevgiler benden sizee..

o bahsettiğimiz ilçe torbalı ve tepeköy olarak iki kısım gibi torbalıda oturanlar tepeköye mecburen minibüsle falan gitmesi gerekiyor
ve tepekyde banka var evet ama torbalıda hiç banka yok...
bana oy verirseniz izbanı ve hastaneyi temmuz ayına kadar bitiririm ama başkası gelirse onlar için söz veremem dedi..
düşünün doğru dürüst hastanesi yok ilçenin :((

:D Torbalı ve Tepeköy`ü çok iyi biliyorum Tepeköy merkezdir ama ilçenin genel adı Torbalıdır. Tepeköy mahhallesi, Torbalı mahallesi, Ertuğrul mahallesi diye daha bir çok mahallesi vardır. Benim merak ettiğim bana söylenenin doğru olup olmadığıdır. Ki doğruymuş, bir nevi tehtid, oy ver hızlandıralım oy verme yavaş işlesin mantığı. Çok yanlış bence...

Edit: Banlı olduğunuzu yazdıktan sonra farkettim. Neyse benim burada vurgulamak istediğim yerel seçimlerde adaylar, aday oldukları yerleri iyi tanımalı, halkın (seçmenin değil ) eksiklerini isteklerini iyi bilmeli, bankası yok gibi saçma sapan bahanelerde bulunmamalı.

Son düzenleme:
gerçekten çok komik ve talihsiz bir yorum olmuş..
Bursa o kadar muhafazakar kesimken ve kaç dönemdir akp hükümeti baştayken bu olaylar yaşanmıyorsa
İzmir gibi bi yerde asla yaşanmaz...
Ayrıca chp nin olmadığı yerde aydın insanlar yokmu ne saçma..
evet Binali oturak oturak gezer aydınları toplar :1: hey ALLAH ım yaa :))

otobüs davasına da gelince aslında siz şehrin ne durumda olduğunu çok iyi biliyorsunuzda
işte partizanlıktan vazgeçmemek adına ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz..
aydın bi insan bana kıçıma bişeyler batarken bişey anlatması yerine
rahat yepyeni model otobüslerde onları dinlemeyi tercih ederim..

bence sizin bu yorumunuz çok tahlihsiz olmuş nerdeyse izmirde eski otobüs kalmadı siz yeni otobüslerden bahsediyorsunuz :ssz: ayrıca akpyi tutmayanların hepsi chpli değil nerden bu konuya varıyosunuz onuda anlamıyorum mesela bende izmirde yaşıyorum ama mhpye oy vericem ve ankettede öyle kullandım izmirde eskikler yokmu elbette var ama ulaşıma konuşursanız komik duruma düşersiniz gerçekten hiç istanbula gittinizmi acaba :44:

Bence de İzmir'in ulaşımına bahane bulmak çok saçma 5 yıl yaşadım hiç metronun bozulup insanların saatlerce yollarda kaldığını görmedim, yada 2 saatten fazla trafikte kaldığımı( 2 saatte kaza falan olursa ancak). İzbandan sonra daha çok rahatladı zaten. Ben ordayken farklı şehirden gelen arkadaşlarımdan burda arabaya çokta gerek yok ulaşım hem ucuz hem de kolay dediklerini biliyorum. Ankara da bile henüz kent kart yokken İzmir yıllardır kullanıyor.

Bornova’da yaşayan ya da üniversite eğitimi için ilçeye gelen ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen gençlerin ihtiyaçlarını Büyükpark içerisinde kurulan Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi karşılıyor.

Bir öğrenci belgesi ve bir fotoğrafla üye olunabilen merkezde, ücretsiz çay,çamaşır yıkatma,ücretsiz yemek,kütüphane,sanat gösterimleri,toplantı ve eğlence hizmetleri verilmektedir.Merkezde tüm bu hizmetler için para kullanılmamaktadır.

Üniversite öğrencilerinin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan, haftanın 7 günü sabah 08.00'den akşam 24.00'e kadar hizmet veren Gençlik Merkezi'nde ücretsiz kablosuz internet hizmeti de veriliyor.

Üniversite öğrencilerinin para harcamadan sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı Gençlik Merkezi'nde, ihtiyacı olan öğrenciler belirlenerek erzak ve eşya yardımı da yapılıyor. Uzman psikologların tarafından bireysel danışmanlık hizmetinin de verildiği Merkez'de, öğrencilerin stres atmaları için satranç, tabu, scrable, jenga gibi oyunlar da bulunuyor. Günlük gazetelerin yanısıra haftalık ve aylık dergilerin de bulundurulduğu Gençlik Merkezi'nin farklı noktalarında 5 adet televizyon da bulunuyor. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılması için de gerekli hazırlıklar yapılırken, isteyen öğrenciler doğum günü gibi özel kutlamalarını burada yapabiliyorlar. Üniversite öğrencilerinin kulüp çalışmalarını yapabilmeleri için de mekanların yaratıldığı Merkez'de 3 bin kitaplık bir kütüphane de bulunuyor

$1959346_650205961706108_1143140_n.jpg

Son düzenleme:
:D Torbalı ve Tepeköy`ü çok iyi biliyorum Tepeköy merkezdir ama ilçenin genel adı Torbalıdır. Tepeköy mahhallesi, Torbalı mahallesi, Ertuğrul mahallesi diye daha bir çok mahallesi vardır. Benim merak ettiğim bana söylenenin doğru olup olmadığıdır. Ki doğruymuş, bir nevi tehtid, oy ver hızlandıralım oy verme yavaş işlesin mantığı. Çok yanlış bence...

Edit: Banlı olduğunuzu yazdıktan sonra farkettim. Neyse benim burada vurgulamak istediğim yerel seçimlerde adaylar, aday oldukları yerleri iyi tanımalı, halkın (seçmenin değil ) eksiklerini isteklerini iyi bilmeli, bankası yok gibi saçma sapan bahanelerde bulunmamalı.

canım benim çok iyi biliyorsun oraları peki..
adalet sarayının olduğu yerde, hastanenin yapılacağı yere ve gereken bütün önemli şeylerin bulunduğu yerde banka olmak zorundadır..

siz benim adıma başka birine söz verebilirmisiniz?
neden olayı tehdit olarak algılıyorsunuz?

bence sizin bu yorumunuz çok tahlihsiz olmuş nerdeyse izmirde eski otobüs kalmadı siz yeni otobüslerden bahsediyorsunuz :ssz: ayrıca akpyi tutmayanların hepsi chpli değil nerden bu konuya varıyosunuz onuda anlamıyorum mesela bende izmirde yaşıyorum ama mhpye oy vericem ve ankettede öyle kullandım izmirde eskikler yokmu elbette var ama ulaşıma konuşursanız komik duruma düşersiniz gerçekten hiç istanbula gittinizmi acaba :44:

sizin istanbulla İzmir in arasındaki nüfus oranlarından haberiniz varmı peki?

ayrıca ben eski otobüsler demedim ordaki cümleyi çeviri yaptım sadece..

Sayın arkadaşlar gecen hafta Dubai'deydik..expo2020 için rekabet ettiğimiz şehir ne kadar içerlendim utandım bilemezsiniz. İzmir neresi Dubai neresi..adamlar çölün içine sanal göller, sanal ağaçlar ve çimler yapmışlar. Bizim körfezimiz var, yağmuru bol olan bir şehrimiz var fakat neden köyden beter bir halimiz var tek nedeni kötü yönetim. Burda dubaı gibi bir şehir yapmak çok daha az maliyetli.

Bu sebeple ben artık hatayı devam ettırmeyeceğim. Başarısızlığı her haliyle ortada olan Mevcut belediye yöneticilerini oy vermeyeceğim..ıster tayyipçi desinler, ister ak partili desinler çocuklarımın geleceği için 2040 ta Dubai'yi geçsin diye Binali Yıldırım'a oyum. Biz burda parti değil yönetici seçiyoruz. Aziz bey çok iyi bir insan belirli fakat Binali bey cv'si, yaptıkları, Türkiye tecrübesi ile çok ağır basıyor...

10 senedir doğru yaptıp, bu sefer rısk alcam Binali Yıldırım'a oy vereceğim. Zaten Binali ile kaybedeceğim birşey olmadıgı gibi Aziz Bey'den de kazanılacak bir şey yok.

Dubai denince merak ettim bir bakayim son fotograflarina dedim. Adamlar cölün icine kendi kültürlerine cok uzak olan ve bizim ülkemizde de artar bir hale gelmis o cok elestirdigim bicimsiz yüksek binalari tepelemisler cölün ortasina, görsen Amerika zannedersin ama sokak fotograflarina bakinca Araplarla karsilasiyorsun. Bir yabanci arkadasim Dubai`den gelince söyle demisti: "Kültürlerine uymayan bir yapilasmanin icinde bir de kendi kadinlari carsafla gezerken, denizin keyfini süren bikinili kadinlara hizmet ediyorlar. Bana cok karmasik geldi."

Sanal göller türetmek, yesillikler eklemek... Dubai cöl zaten. Izmir`in buna ihtiyaci mi var? Var olan yesilligi korumayi bildikten sonra, Izmir`de dogal yollardan acan cicekleri Dubai`liler ancak ithal alirlar, cogu bitki de o sicaga dayanamaz zaten.

$8049688737_9e5f11d987_b.jpg

$dubai.jpg

$01.jpg

$alacati.jpg $izmir_Konak_Vapur_skelesi_Resimleri.jpg

Sehirlesme anlayisimiz, asfalt yollar, uzun uzun yükselen binlerce insani komsu yapan, bina yiginlarinin arasinda sanal olarak yaratilmis yesillik alanlar, sanal göller olmamalidir bence. Bir sehri tamamlayan unsurlar, sadece bu degildir. Üstelik Dubai Emirligi`nin petrol zengini bir ülke oldugunu da biliyoruz, seriat mahkemelerine sahip oldugunu da. Dünyanin en zengin adamlari orada yasiyor. Arap ticaretinin kalbi orada atiyor. Bu arada parlamenter monarsi ile yönetildigi söyleniyor.

Dolayisiyla bir sehri sehir yapan unsurlar, demokrasisi, insana verdigi deger, kültürü yansitmasi, yesil alanlarin korunmasi, kültürel aktivitilerinin zenginligi gibi pek cok unsur düsünülerek harmanlanmalidir.

Ben Izmir`in sicak havasini Dubai gibi yapilasma üzerine kurulmus bir yerde bulamam sahsen. Saydigim ve sayamadigim diger faktörleri de bulamayacagimi Dubai üzerine makalelerden ögrenmisligim var.

Bence bir sehir böyle olmali: $Cochem an der Mosel, Almanya..jpg

$Heidelberg.jpg

Son düzenleme:
Burda bir yanlış anlaşılma oldu herhalde ben yönetim açısından baktım konuya.. Bu kadar zor koşullarda böyle bir şehir ortaya çıkabiliyorsa hertürlü doğal ve tabiat güzelliği olan bir İzmir neden dünyanın sayılı ve sevilen şehirlerinden olamıyor.. Bunun da nedeni yönetim anlayışı ve şeçtiğimiz yöneticilerin ufuk ve bakış açısı yetersizliği olarak gördüm bunu anlatmak istedim.

Yoksa izmiride dubaye çevirmek gibi bir talebim ve niyetim yoktu. Beni yanlış anladınız herhalde kusura bakmayınız.
Not: Dubai'de şu an 800.000 yerel halk ve 19.000.000 yabancı işçi ve turist bulunuyor. Modellerini ben de beğenmiyorum. Adam kendi ülkesinde İngilizce konuşmadan bakkaldan ekmek alamıyor. Ama onlar bundan rahatsız değil yüksek gelir düzeyi ve yüksek standartlar onları bu konular üzerindeki hassasiyetlerini kaybettirmiş. Bir Dubai ticaret odası başkanına bu konuyu sorduğumda çölde balıkçılık yaparak kendi kültürümü yaşayacağıma Ferrari'ye binip modern şehir hayatını tercih ederim dedi. Buda onların tercihi...saygı duyuyoruz.

Dubai denince merak ettim bir bakayim son fotograflarina dedim. Adamlar cölün icine kendi kültürlerine cok uzak olan ve bizim ülkemizde de artar bir hale gelmis o cok elestirdigim bicimsiz yüksek binalari tepelemisler cölün ortasina, görsen Amerika zannedersin ama sokak fotograflarina bakinca Araplarla karsilasiyorsun. Bir yabanci arkadasim Dubai`den gelince söyle demisti: "Kültürlerine uymayan bir yapilasmanin icinde bir de kendi kadinlari carsafla gezerken, denizin keyfini süren bikinili kadinlara hizmet ediyorlar. Bana cok karmasik geldi."

Sanal göller türetmek, yesillikler eklemek... Dubai cöl zaten. Izmir`in buna ihtiyaci mi var? Var olan yesilligi korumayi bildikten sonra, Izmir`de dogal yollardan acan cicekleri Dubai`liler ancak ithal alirlar, cogu bitki de o sicaga dayanamaz zaten.

Eki Görüntüle 1014241

Eki Görüntüle 1014243

Eki Görüntüle 1014244

Eki Görüntüle 1014245 Eki Görüntüle 1014246

Sehirlesme anlayisimiz, asfalt yollar, uzun uzun yükselen binlerce insani komsu yapan, bina yiginlarinin arasinda sanal olarak yaratilmis yesillik alanlar, sanal göller olmamalidir bence. Bir sehri tamamlayan unsurlar, sadece bu degildir. Üstelik Dubai Emirligi`nin petrol zengini bir ülke oldugunu da biliyoruz, seriat mahkemelerine sahip oldugunu da. Dünyanin en zengin adamlari orada yasiyor. Arap ticaretinin kalbi orada atiyor. Bu arada parlamenter monarsi ile yönetildigi söyleniyor.

Dolayisiyla bir sehri sehir yapan unsurlar, demokrasisi, insana verdigi deger, kültürü yansitmasi, yesil alanlarin korunmasi, kültürel aktivitilerinin zenginligi gibi pek cok unsur düsünülerek harmanlanmalidir.

Ben Izmir`in sicak havasini Dubai gibi yapilasma üzerine kurulmus bir yerde bulamam sahsen. Saydigim ve sayamadigim diger faktörleri de bulamayacagimi Dubai üzerine makalelerden ögrenmisligim var.

Bence bir sehir böyle olmali: Eki Görüntüle 1014250

Eki Görüntüle 1014251

bence şehirlerin doğal güzellikleri korunarak geliştirilmesi gerekir

O zaman sevindim. Dubai`den büyülenmis olmanizin nedenini böyle bir sehircilik anlayisi olarak algilamistim ilk mesajinizda. Bence burada durup herkesi elestirmek gerekir. Gercekten belediyeler istedigimizi veriyor mu? Eger sahane dokusu bozulmamis yemyesil sehirler derdindeysek, AKP`yi de CHP`yi de elestirmeyi bilmemiz lazim diye düsünüyorum. Cünkü AKP döneminde müthis bir binalasma ve yol yapimi üzerine sehircilik anlayisi gelistirildi. Yesil kat be kat azaltildi yerine sizin Dubai`de gözlemlediginiz, yollarin ortasina kücük kücük sanal yesillikler mantigi getirildi, ona da yesil diyebilirsek eger. Takdir edersiniz ki, Istanbul`un suretini bozan bir sehircilik anlayisinin yabanci basinda dahi kendileri elestiri odagi olmuslardi. Gökdelenlerin dikildigi Istanbul`da o suret nasil da yerle bir edildi. Bunun disinda AVM`lerin artisi ve enteresan enteresan bicimlerde ülkemizin dokusuyla uyusmayan her türlü mimari örnegine de "modernlesme, hizmet ve zenginlesme" adi altinda yillardir sahne olduk. Türkiye`nin ormanlarinin kaybina deginmeyecegim bile. Atatürk Orman Ciftligi`nin katledilisi...Bu arada AKP belediyelerinin altinda tiyatrolarin özgürlügünün ellerinden gittigi gercegi de dipnot olsun.

Ayrica CHP belediyelerinin AKP catisi altindaki zorluklarini da pek cok kisi görmezden gelse de bu gercegi kabul etmemiz gerekir. Ki Izmir`e asik bir sürü yabanci arkadasim var. Yaz gelse de Izmir`e gitsek seklinde bakiyorlar. Bir süre calistigim yabanci bir kurumda yine nerelisin diye sorduklarinda Istanbul diyordum, adamlar bana Izmir`i cok sevdiklerinden bahsediyorlardi. Herkesin öncelikleri bakis acisi tabiki farklidir ama Izmir`in hakkini da yemeyelim.

O yüzden ben genel anlamda AKP ve belediyelerinin "zenginlesme ve hizmet" anlayislarinin modern binalar dikmek, cami yapmak, asfalt yollar yapmak, metro getirmek ve AVM`lerin sayisini arttirmaktan baska bir hedef tasimadigini görüyorum. Bunlar da aslinda Dubai örnegi ile birebir örtüsen bir sehircilik anlayisi. Cünkü modernlesmek ve gelismek bu faktörlerle saglaniyor saniliyor.

Bence Izmir, Istanbul ve Ankara ile kiyaslandiginda dahi bambaska güzel bir sehir.

Son düzenleme:
Bu seçimlerin bütün herkes tarafından bir doğuş seçimi olarak geçmesini diliyorum.

Bu sevgili İzmir'imiz, tek incimiz içinde geçerli. Yıllardır Demokrasinin ve medeniyetin en büyük kalesi olmayı başarmış, yüksek kültür seviyesi ile hep ayrı olduğunu göstermiş İzmir'imiz içinde hayırlısı olmasını istiyorum.

Ulu Önder Atatürk'ün de annesini emanet ettiği tek şehir olan İzmir'i yaşamaktan gurur duyuyorum.

Buradan belki bir şekilde sesimizi duyurmamız için;

Sanırım 4 veya 5 yaşındaydım. İzmir'in Konak İlçesinde bulunan o güzel eski binaya sahip olan (şuandaki adı ile Konak Pier) balık hali her hafta gidip alışveriş yaptığımız yerlerden birisi idi. Yine bir haftasonu gittiğimizde balıkları izlemeye dalıp annemleri kaybettiğim için kaybolduğumu ve nasıl çığlık attıığımı hatırlıyorum. Öyle bir mimari ki, sesin nasıl çınladığını şuanda bile hatırlıyorum. İlerleyen zaman içinde ne orada bir balık hali kaldı, ne de başka bir yer. Şuanda da yurt dışından gelen misafirlerimi zevkle götürdüğüm, iyi restorantların ve mağazaların olduğu bir yer iken bir kere daha kaderine terk ediliyor. Neden sadece belediyenin gerekli aksiyonları son 10 yıl içinde almamasından dolayı.

İşte tüm bu zenginliklerden faydalanmak isteyen kitleden bir kişi olarak, elimizdeki güzel tarihi yapılara sahip çıkalım, bu yapıları en iyi şekilde değerlendirelim. Büyükşehir belediyesinden bu tür yapılara sahip çıkmalarını temenni ediyoruz.

Sayın arkadaşlar gecen hafta Dubai'deydik..expo2020 için rekabet ettiğimiz şehir ne kadar içerlendim utandım bilemezsiniz. İzmir neresi Dubai neresi..adamlar çölün içine sanal göller, sanal ağaçlar ve çimler yapmışlar. Bizim körfezimiz var, yağmuru bol olan bir şehrimiz var fakat neden köyden beter bir halimiz var tek nedeni kötü yönetim. Burda dubaı gibi bir şehir yapmak çok daha az maliyetli.

Bu sebeple ben artık hatayı devam ettırmeyeceğim. Başarısızlığı her haliyle ortada olan Mevcut belediye yöneticilerini oy vermeyeceğim..ıster tayyipçi desinler, ister ak partili desinler çocuklarımın geleceği için 2040 ta Dubai'yi geçsin diye Binali Yıldırım'a oyum. Biz burda parti değil yönetici seçiyoruz. Aziz bey çok iyi bir insan belirli fakat Binali bey cv'si, yaptıkları, Türkiye tecrübesi ile çok ağır basıyor...

10 senedir doğru yaptıp, bu sefer rısk alcam Binali Yıldırım'a oy vereceğim. Zaten Binali ile kaybedeceğim birşey olmadıgı gibi Aziz Bey'den de kazanılacak bir şey yok.
Bu ne parti ne hizmet seçimidir.Bu vatan meselesidir.Dünyaya gelecek Çocuğumun nasibini yiyenlere asla müsamaham yoktur.Binali yıldırım dediğiniz zatın kaynının liman ihalelerin deki yolsuzluklarından ihaleye fesat karıştırmaktan dolayı savcılık tarafından duruma el konmuş fakat 17 aralık sonrası soruşturmayı açan savcı görevden el çektirilip sürülmüştür.Sizin vereceğiniz oylarla Binali yıldırım İzmir'e Dubaiyi getirmez ancak kaynıyla beraber ailecek Dubaide kendilerine villa alırlar.Kaldıki sadece kendisinin değil Hükümetin başındakilerinde Urladaki villa skandallarını duymamanıza imkan yok.Almadan bu kadar yemeye başlayanlar alsalar soyup soğana çevirirler.Kusura bakmayın evladımın ekmeğinde gözü olanlara benden OY YOK.Bu vatan meselesi diyorum.Anlayana.Israrla o mecraya oy verene de saygı duymuyorum hem çocuğumun hem kendimin hakkını haram ediyorum.

Back