• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayım

• Binali Yıldırım - AKP

OY: 67 20,5%
  • Aziz Kocaoğlu - CHP

OY: 238 72,8%
  • Osman Özçelik - HDP

OY: 4 1,2%
  • Murat Taşer - MHP

OY: 15 4,6%
  • Diğer / Bağımsız

OY: 3 0,9%

• Ankete Katılan
    327
  • Anket Kapalı .
Buna ek olarak partiye göre mi oy veriyorsunuz adaya göre mi ?

Nice başkan adayları var, misyon sahibi, yerel yönetim konusunda başarılı olacağına inandığımız lakin bu kişiler elenip gidiyor.

Partizanlığı şu yaşıma geldim çözemedim ...

Şimdiye kadar partiye oy veriyordum..artık adaya oy vereceğim...

Çok kıskandım :63:

İzmir almış başını yürümüş oylama da , biz de büyük şehiriz , biz de vatandaşız :52: Kocaeli nerdeeee ?

Bir de sitenin adresi Kocaeli .

Uzun süre offline olup seçim zamanı yorum yapan arkadaşlar hiç samimi değil.

tabiki AZİZ KOCAOĞLU... evet İzmirimizin eksikleri var ama neden olduğunu oturup düşünmek lazım...istanbul için 1 hafta çıkan kararlar izmir için oldu mu aylarca bekletiliyo...hükümetin tavrı belli..Binali Yıldırma da gelince bu kadar yolsuzluğa adı karışmış bir partinin adayına kim olursa olsun kesinlikle oy vermem...ki kendisi içinde bir şeyler çıktı ama direk görevden almalar yer değiştirmeler yapıldı...samimiyetine dürüstlüğüne kesinlikle inanmıyorum...kesinlikle izmire yakışan bir şahıs değil...

Konak belediye başkan adayı Sema Pekdaş ismi içimi karartıyor açıkcası... amma velakin AKP nin gövde gösterisi olarak kabul ettiği bu yerel seçimde oy'u başka sol partiye vermek... Oyları bölmek..ki solun iktridar olamamasının çektiği tüm zorlukların başlıca nedeni bu...bana çok git geller yaşatan bir durum...
maalesef katılıyorum bende.. AKPnin almasını hiç istemiyorum. tek kurtarılmış yer izmir iken. ama öyle bir duruma getirdiler ki insanları.. CHPnin dayatmacı zihniyeti çok yanlış. aslında chpye zarar veren o kadar çok adam var ki bu seçim döneminde onların gitmesini beklerken aksine onların yandaşı ve akrabalarıyla doldurdular partiyi. çok büyük hayal kırıklığı. oylar bölünsün istemem. ki gönlüm yine chpnin almasından yana. ama göz göre göre nasıl yaparım? bir de ben siyasi çalışmaların çok aktif içinde olan biriyim. yapılanlara haksızlıklara göz yummak bu adamların iyice "biz ne dersek o, halkın düşüncesi önemli değil" mantığı çok yanlış.
ben karşıyakada aday adaylığı sürecini destekledim. sadece kendi desteklediğim aday değil dürüstlükle söyleyebilirim ki 8 adayında hakkıydı. çünkü çok iyi çalışmalar yapıldı. anketler yapılacak denildi. aday adayları ona göre yaz kış soğuk yağmur sokak sokak karşıyakanın her köşesine girdiler.. sonuç ne biliyormusunuz? bizim anketten konak adayı çıktı ne hikmetse? işin şakası bi yana ithal aday getirdiler. o 8 aday adayınında- ki çok kaliteli 2-3 aday sayablirim içlerinden- üstlerini çizip yok sayıp hısım akraba getirdiler CHP DE HİÇBİRŞEY DEĞİŞMEMİŞ. HALA RANT HALA ÇIKARLAR...dileğim yine chp kazansın ama oyları biraz düşsün ki bir ders niteliğinde olsun. ki nitekim de öyle olacak gibi gözüküyor gidişat..

aslında aziz kocaoğlunun adayları değiştirmesinden sonra vermek istemezdim ama chpnin oyu bölünmesin akp izmiri almasın diye vericem:30::44:

aslında aziz kocaoğlunun adayları değiştirmesinden sonra vermek istemezdim ama chpnin oyu bölünmesin akp izmiri almasın diye vericem:30::44:

Çok dogru bir eleştiri. Eğriye eğri doğruya doğru. Körü körüne biat mantıgıyla oy vermediğim gibi eleştirmesini de biliyoruz.Aziz Kocaoglunun bu secım için belkide yaptıgı tek yanlış benim için.

İzmir'in yıkılmaması için Aziz Kocaoğlu. Akp nin yetmez ama evetçileri gibi, İzmir'inde İzmir için malesef Aziz Kocaoğlu diyenleri var....

maalesef katılıyorum bende.. AKPnin almasını hiç istemiyorum. tek kurtarılmış yer izmir iken. ama öyle bir duruma getirdiler ki insanları.. CHPnin dayatmacı zihniyeti çok yanlış. aslında chpye zarar veren o kadar çok adam var ki bu seçim döneminde onların gitmesini beklerken aksine onların yandaşı ve akrabalarıyla doldurdular partiyi. çok büyük hayal kırıklığı. oylar bölünsün istemem. ki gönlüm yine chpnin almasından yana. ama göz göre göre nasıl yaparım? bir de ben siyasi çalışmaların çok aktif içinde olan biriyim. yapılanlara haksızlıklara göz yummak bu adamların iyice "biz ne dersek o, halkın düşüncesi önemli değil" mantığı çok yanlış.
ben karşıyakada aday adaylığı sürecini destekledim. sadece kendi desteklediğim aday değil dürüstlükle söyleyebilirim ki 8 adayında hakkıydı. çünkü çok iyi çalışmalar yapıldı. anketler yapılacak denildi. aday adayları ona göre yaz kış soğuk yağmur sokak sokak karşıyakanın her köşesine girdiler.. sonuç ne biliyormusunuz? bizim anketten konak adayı çıktı ne hikmetse? işin şakası bi yana ithal aday getirdiler. o 8 aday adayınında- ki çok kaliteli 2-3 aday sayablirim içlerinden- üstlerini çizip yok sayıp hısım akraba getirdiler CHP DE HİÇBİRŞEY DEĞİŞMEMİŞ. HALA RANT HALA ÇIKARLAR...dileğim yine chp kazansın ama oyları biraz düşsün ki bir ders niteliğinde olsun. ki nitekim de öyle olacak gibi gözüküyor gidişat..

Bu işin ucunda...öfkeyle kalkıp zararla oturmak var.... sonuçta kırılan, yıkılan, bunca olumsuzluğun altında kalan bizler ... yani halk oluyoruz... aslında ben apolitik bir insanım..politika beni çok ilgilendiren bir konu değil.. ama içinde yaşadığımız 11,5 yıldır oluşan içsesim bana gözlerimi açıp gözlem yapmamı, yaptığım gözlemi çok iyi değerlendirdikten sonra hareket etmemi tavsiye ediyor...

Özellikle son 11,5 yıldır CHP nin bizden başka alternatifiniz yok tavrı canımı olağanüstü sıkıyor... Aslında geçen seçimlerde alternatif var....dı... Eğer bizler doğru zamanda diğer sol partileri güçlendirmiş olsaydık... oylarımızı CHP ye yığmasaydık... şu an gerçekten bir değil birçok alternatifimiz olacaktı... AKP yi kaderimiz..CHP yi ise alternatifimiz yapan bizleriz...

Şu an geldiğimiz noktada oyları bölmenin AKP nin işine yarayacağını düşünüyorum... Twitterda kimleri takip ettiğinizi bilmiyorum ama şu an benim takip ettiğim bir isim varki... BB... danışmanları.. bakanları ve yakın olan bir çok ismin hakkında...... yaptıkları hakkında.... yazdıklarını okudukça başım dönüyor... ve AKP nin gerçekten zannedildiği kadar güçlü olmadığını düşündürüyor...

Gezi olaylarından beri AKP kazanacak diye korkum yok... GEZİ olaylarında hem BB hem kadrosu hemde AKP ye samimi bir şekilde inandığını düşündüğümüz halk kesimi sınıfta kaldı...AKP yönetimi halkın var olan nefretini daha fazla tırmandırdı.. Gezi olaylarını 17 aralık rezaletleri takip etti.. şu an dikkat edin AKP kurmaylarının önde gelenlerinin çok mecbur kalmadıkça sesleri çıkmıyor... ama... BB adeta iç savaş çıkarabilmek için canhıraş bir gayrete girmiş durumda...bunu gezi eyleminde de denedi... o zamandan beri halkı olduğundan daha fazla ayrıştırmak için elinden gelenin daha fazlasını yapıyor...

CHP tabanını kan dökecek hale getiremedi... ama bu hayalini MHP tabanıyla gerçekleştirmek istiyor... bu gün Hrant Dink'in gazetesi önünde onu vuran çocuğun isminin yazılı olduğu bir pankart astılar.... o pankartı asanlar gerçekten MHP limiydi acaba... acaba diyorum çünkü..bizler MHP tabanını çok çabuk öfkelenen..vuran kıran kan döken yönüyle tanıyoruz... Oysa Devlet Bahçeli özellikle tabanının hiç bir olaya karışmaması için Geziden beri büyük bir gayret içinde...biz bunu MHP nin AKPnin stepnesi olduğu için yaptığını düşünüyoruz... Belkide öyledir...

Ama.... Artık MHP tabanıda 1980 öncesi oduğu gibi değil...onlarda aynı bizler gibi geçen yıllar içinde gelişti ve hareket etmeden önce düşünmeyi öğrendi...içlerinde eskisi gibi olan varsa eminim azınlıktır... ben bu yüzdenyinede acaba bu işin görmediğimiz yönü varmı, o pankartı oraya koyanlar gerçekten MHPlimi? MHPliler koydularsa neden koydular diye sorguluyorum.. Düz mantık yürütüp MHPliler böyledir demek, benim için aslında hepimiz için muazzam bir lüks haline geldi

Çünkü... AKP nin gerçekleştirdiği bizans oyunlarını çok iyi öğrendik...

Mesela artık Haber kaynaklarının yalan söylediğini....olayları çarpıttığını biliyoruz... Muhalefet parti başkanlarının ve milletvekillerinin konuşmalarının yayından BBnin tek bir telefonu ile kaldırıldığını biliyoruz... AKP gençliğinin Gezi olaylarında polisin gölgesinde çocuklara nasıl işkence yaptıklarını evlerden çekilmiş özel videolardan günlerce seyrettik... ama verilen beyanatlarda onların sivil polis oldukları söylendi.. tabiiki yalandı...o gecelerde çivili sopalarla tekbir getire getire, BB ye methiyeler düzerek saldırdılar... pencereden seyrettik...ve bağırarak ağzımıza geleni söyledik... şu an aklıma daha fazlası gelmiyor, gelsede listeyi bu uzatmanın bir anlamı yok.. sizlerin benden daha fazlasını bildiğinizi düşünüyorum...

BB nin iki anlayışlı cümleyle eylemleri durdurabileceğini...bunu neden yapmadığını çok merak ettim ve sözüne bilgisine değer verdiğim birisine sordum...

Kişinin bana anlattığı özetle şunlar: BB bir iç savaş çıkarmak istiyor... çünkü eğer iç savaş çıkarsa Anayasa tamamen feshedilir ve kendi istediği şekilde anayasa yapar... Hayatı boyunca Türkiyeyi yönetir...İstediği bu....

Eğer bu doğruysa..ki ben doğru olduğuna inanıyorum... hala daha halkı kışkırtmaya devam ediyor...insanımızın haysiyeti ile oynuyor fütursuzca... ve kanunları her seferinde istediği gibi çıkaramıyor ama..yönetmelikleri değiştiriyor... kendisine ve seçtiklerine bir takım kurumların başına getirdiklerine büyük olanaklar tanıyan yönetmelikler düzenliyor... ve hepinizin bildiği gibi daha fazlasınıda yapıyor...

İşte tüm bunlardan ve daha fazlasından dolayı...ben bu seçimler ve önümüzdeki genel seçimler CHP ye haddini bildirmek için doğru zamanmı? diye sorguluyorum... Ben kişisel gelişimciyim, bu yolda ilk öğrendiğim şeylerden birisi şudur... hayat insana bir çok fırsatlar sunar...Gezi olaylarından önce bu kadar kalabalık olduğumuzu bile bilmiyorduk...oysa çokuz...şu an AKP nin en zayıf zamanıdır...hem yerel seçimde, hem sonraki seçimde bizler çokluğumuzun ve bu çokluğun bize kazandırdığı gücü sorumluluğumuzun bilincinde olarak kullamazsak... korkarım treni kaçırırız...Atatürk Cumhuriyenin... Mustafa Kemal Atatürkün bize kazandırdığı tüm haklara ve hürriyete çooook uzun zaman için veda ederiz... hayat bize yeni bir fırsatı mutlaka sunar...ama o zaman şimdiki gibi güçlü olurmuyuz? ben 55 yaşındayım...Cumhuriyetin en güzel zamanlarını yaşadım... bu saatten sonra ne başımı örterim nede dayatılan yaşam tarzını benimserim..çok zorda kalırsam..hayatımın bundan sonrasında evden çıkmayıveririm olur biter...

peki ya sizler? gençler? siz ne yapacaksınız? sizce CHP ye Haddini bildirmek için doğru zman bu zamanmı? haber kaynaklarının susturulduğu...haberlerin tamamen çarpıtıldı bu zamanda neyin neden yapıldığını gerçekten tam olarak biliyormuyuz?

hepiniz 1970li yılların ortalarında, sonlarında ve 1980 li yıllarda doğanlarsınız, sizlerin beyin işlevleri, algılarınız bizlerin çok üzerinde ama bir o kadarda duygusalsınız...sizlerden özellikle rica ediyorum... Tüm olan bitene çok daha büyük perspektiften bakarak karar verin olurmu?

Ben bu konuya artık yazmayacağım..yazdıklarımı okuduğunuz sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum..Saygılar

Binali Yıldırım daha adaylık döneminde İzmir'i çöplük olarak nitelendiriyor, partisini liderinin leş kokuyor dediği, insanlarına gavur dediği şehirden oy istiyor yıllarca her meclise sunulan projesi reddedien bir ile talip oluyor anlamıyorum ne bekliyor !!! Bu partinin üyeleri internette oy vermezlerse kendi gunahlarıdır boşverin söylemleri atıyor İzmir'de din istismarı işe yaramaz !!! Tayyip Erdoğan İzmir'de Peygamber muamelesi göremez !!! Bu şehrin insanları Başbakan'ın konuşma yapacağı televizyon yere konmaz günahtır diyenlerle, eşimi bir tek onunla görsem kıskanmam diyenlerle, erkeklerle evlenmek günah olmasa Başbakanımla evlenirdim diyenlerle aynı pencereden bakmaz !!! Bu sebeple artısıyla eksisiyle Aziz Kocaoğlu !!!

Bu bölümün altını özellikle çizdim. Biz bunu yaptık demek çok yanlış. Yapmak zorundasın, ben bunları yapman için sana vergi ödüyorum. Belediye ödenekleri iktidar partisi veya muhalefet partisi diye ayırılmamalı. Kime neyin faturası kesiliyor. Özgür ve demokratik bir ülke de seçilmiş iktiadara nasıl saygı bekleniyor ise aynı saygı iktidar partisinden olmayan başkanlara da gösterilmelidir.

Parti liderlerinin üslubuna baktığımız da neyin saygısından bahsediyorum, nasıl bu beklentilere giriyorum bende anlamıyorum ama ümit işte : )

Not : Hayatımda 1 kez İzmir'e bu yaz gitme fırsatı oldum ve cidden oldukça hüsrana uğradım. Belki yanlış yerlerde gezdim diye düşünüyorum ama yok tam göbeğindeydim gördüklerim gerçekten üzücüydü...

bir hizmet edin artık yahu, ben yaptım demeyin yukarıda da yazdım sen ben sana vergi verdim onunla yaptın. ben varsam sen varsın ...

neyse sözlerim hem nıhına hem mıhına...

bizden size saygılar....

Ben bu mesaja cok detayli cevap yazmak isterdim lakin su aralar hic vaktim yok

Bir ayagi ist da olan biri olarak soyluyorum ki en koyu chp liler bile akp yi begenmiyorum ama belediyede calisiyorlar diyor bunu chp ye hizmet edenler bile itiraf ediyorlar
Hakikaten okurken agzim acik kaldi

Hee birde oy veren kisi sayisi az oldugundan %50 demissiniz evet dogru ama en demokratik! ABD de secimlere yuzde 50 katildi
Bana inanmiyorsaniz bu bilgi nette cok rahat bulabilirsiniz
Yani ulkemizde secimlere katilim yuksek katilmayanlar da bolunuyor oyle bir yazmisiniz ki sanki hepsi akp ye geciyor

Ben adaya gore oy veririm partiye gore degil diyipte Binali Yildirim gibi bir adam varken Aziz Kocaogluna oy vermekten bahsetmesin!

Biz hukumetin partisinden olmadigimiz icin cezalandiriyoruz ifadesi de chp lilerin dilindeki tekerlemedir!

Sonuna kadar katılıyorum yazdiklariniza ..inanin icim rahatladi bu kadar mi görmezden gelinir ya kabul edin artik izmir ilerlemiyor , hergun daha geriliyor. .hic acaba neden bunu sorgula falan denmesin bunlar bos laflar.ornek isteniyor oldu verelim..bende gidiyorum ankaraya istedigim her mesefaye 2 dakikada bir Ankaray var ya biz balik istifi gidiyoruz 2 durak otesine bile neymis metromuz izbanimiz varmis :)))))))) var tabi yaa ust uste cikarak mutlu mesut gidiyoruz ..Utaniyorum izmir in belediyeciliginden.Keske biraz sorumlularda utansa.Ama onlar sadece iftira atmayi cocuk gibi agiz dalasi yapmayi bilir

Son düzenleme:
Sonuna kadar katılıyorum yazdiklariniza ..inanin icim rahatladi bu kadar mi görmezden gelinir ya kabul edin artik izmir ilerlemiyor , hergun daha geriliyor. .hic acaba neden bunu sorgula falan denmesin bunlar bos laflar.ornek isteniyor oldu verelim..bende gidiyorum ankaraya istedigim her mesefaye 2 dakikada bir Ankaray var ya biz balik istifi gidiyoruz 2 durak otesine bile neymis metromuz izbanimiz varmis :)))))))) var tabi yaa ust uste cikarak mutlu mesut gidiyoruz ..Utaniyorum izmir in belediyeciliginden.Keske biraz sorumlularda utansa.Ama onlar sadece iftira atmayi cocuk gibi agiz dalasi yapmayi bilir

Nereye geriliyor? Bana gerilediği noktaları soylermısınız ?Hayır deyin ki ulasımda sıkıntı var ama gerilemek nedir ?Ben Bornovadan Alsancaga 14 dakıkada gidiyorum keza Karsıyakaya 16-17 dakıkada (dersane zamanlarından dakıkaları biliyorum )Üçyola yarım saatte ulasıyorum.Konaga 20 dakıkada.İzbandan memnun değilmisiniz ? Metroyu kullanmıyormusunuz ? He yani diyorsunuz ki ulasım sorunu İzmirde var.Balık istifi gibi gidiyorsunuz İstanbula gelince metrobus basına 3 kısı dusuyor hı ? :) Bumudur ? İstanbulda yasasaydınız da aynı şekilde dile getirirmiydiniz ?

Bu arada İstanbul baslıgı pek bi sessiz.Hayra alamet mi :1:

Ben de sözde ulaşım sorununu okuyunca şok oldum. Bornovadan her yere 15-20 dakikadan ulaşıyorum ben yahu.
Hep te oturarak gidiyorum şahsen.
Ben mi çok ballıyım ne.

Ben de sözde ulaşım sorununu okuyunca şok oldum. Bornovadan her yere 15-20 dakikadan ulaşıyorum ben yahu.
Hep te oturarak gidiyorum şahsen.
Ben mi çok ballıyım ne.

Valla med bende çok ballıyım sanırım ya biz başka İzmirde oturuyoruz ya da arkadaşlar diğer kentlerde ulaşımı ışınlanarak yaptıklarını düşünüyorlar. Geriliyormuş.Eyy gidi eskilerin kırmızı körüklülerine hiç mi binmediniz :1: Dershane yollarında acaba körük kopsa arka tarafta naparız diye az senaryolar yazmazdık.Şimdiki otobüsler ultra 5 yıldız :)

Valla med bende çok ballıyım sanırım ya biz başka İzmirde oturuyoruz ya da arkadaşlar diğer kentlerde ulaşımı ışınlanarak yaptıklarını düşünüyorlar. Geriliyormuş.Eyy gidi eskilerin kırmızı körüklülerine hiç mi binmediniz :1: Dershane yollarında acaba körük kopsa arka tarafta naparız diye az senaryolar yazmazdık.Şimdiki otobüsler ultra 5 yıldız :)

Bilemedim valla.
Hani otobüslere bile gerek kalmıyor, her tarafa metro ve izban var, dolmuşlar zaten arka arkaya..Vapur desen ona keza..

Hani ulaşım sorununun olmadığı nadir şehirlerden biridir izmir. Başka doneler bulmaları lazım:ssz:

Nereye geriliyor? Bana gerilediği noktaları soylermısınız ?Hayır deyin ki ulasımda sıkıntı var ama gerilemek nedir ?Ben Bornovadan Alsancaga 14 dakıkada gidiyorum keza Karsıyakaya 16-17 dakıkada (dersane zamanlarından dakıkaları biliyorum )Üçyola yarım saatte ulasıyorum.Konaga 20 dakıkada.İzbandan memnun değilmisiniz ? Metroyu kullanmıyormusunuz ? He yani diyorsunuz ki ulasım sorunu İzmirde var.Balık istifi gibi gidiyorsunuz İstanbula gelince metrobus basına 3 kısı dusuyor hı ? :) Bumudur ? İstanbulda yasasaydınız da aynı şekilde dile getirirmiydiniz ?

Bu arada İstanbul baslıgı pek bi sessiz.Hayra alamet mi :1:

istanbulda tartışılacak çok şey var ama kimse yazmıyo oraya
ben de uğramıyorum o yüzden
biryerden biryere gidene kadar canımız çıkıyo
dışarı çıkmak istemiyoruz bazen yol yüzünden

Başbakanın oğlu ile telefon görüşmelerinin kayıtları yayınlandı. Nasıl ailece plan yaptıkları paraları nerelere saklayacaklarını konuşuyorlar. Bu ortamda akp seçmeni hâlâ her gelen yemedimi zihniyeti ile bakıyor olana bitene . Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ama bu bile normal olmuş onlar için. Yedikleri yetmezmiş gibi İzmir'i tabakta sunacak değiliz !!! Ha buda yalandır montajdır iftiradır kedidir kedii :)

Izmir`i AKP`nin eline vermek Izmir`in sonu olur. Hersey yol, ulasim, trafik vs. degil arkadaslar. Kimliginiz olsun, yasam alaniniz, düzgün komsulariniz olsun. AKP`nin eline verin Izmir`i görün bakalim, o Izmir`in güzel kizlari, diledikleri gibi sortlarini, tisörtlerini, askililarini giyip yesil cimlerde uzanabilecekler mi? Kafani cevirip banklarda iki laf edebilecegin, egitimli, ayindinlik insanlarin yüzlerini görebilecek misin?

Bu arada sunu unutmayin ki, eksikleri olsa da CHP`nin su an belediyeciligi bilerek öldürülmeye calisiliyor birileri tarafindan. Yanan yikilan kac projeleri oldu, kaci icin ödenek cikmadi, gidip soran arastiraniniz var mi? AKP kendi belediyelerine gerek olmadigi halde para dagitirken, (üstelik güldürmeyin beni hani bu yolsuzluk davalarini falan da bir hesaba katin isterseniz, CHP`nin ceyregi kadar parasi yok :D), elestirileri de ona göre cerceveleyin bence.

Bir de unutmayin, gecen secimlerde AKP ile CHP kafa kafayaydi. Dogu illerinden Izmir`e yigilmis insanlarin sebeplerini düsünün oy vermeden önce. Birilerinin bir oyunu var Izmir üzerinde.

Izmirli degilim ama Izmir`de akrabalarim var, arkadaslarim var. Memnuniyetsizlere kapak gibi cevaplari yapistiran cok tanidik var, hem de öyle sallamiyorlar. Bilerek konusan insanlar bunlar.

Otobüste 1 saat uzun gidin, totonuza koltugun yaylari batsin hatta ama otobüste yaniniza oturan kisi aydinlik koksun. Sehrin cehresini degistirecek hatalara imza atmayin gözünüzü seveyim.

Back